10 yaşında çocuk evde yalnız bırakılır mı

10 yas bi kac saat birakilabilir yeterli olgunluktaysa eger.
Ama 7-8 yasta birakanlar varmis, kesinlikle dogru degil bu. yangin cikabilir deprem olabilir o yasta cocuk ne yapacagini bilemez.
Siz yarim saat diye cikarsiniz trafik olur, kaza olur, vs zamaninda donemezsiniz falan. Hic uygun degil.
Hele 3-4 yasinda cocuklari birakip gidenlere lafim yok.

ben lisede iken annemler bayram tatiline gittiler ben evde gece de kaldım yalnız

bu kadar korumacı olmamak lazım

benim eşim de kolay kolay bırakmaz gibi bakalım ne yapacağız az daha büyüyünce

Simdiden yorum yapmak zor zaten, bilemiyoruz ki o yaslara geldiklerinde onlar ne kadar olgun olacak biz ne kadar rahat olacagiz. Simdi lisede birakirim diyorum mesela ama daha cocuk 4 bile olmadi, kestiremiyorum tabi :)

katıldım

ilkokula gitmeden önceki sene ben evde tek kalıyordum

annem ve babam işte iken

hatta kahvaltımı bırakıp giderdi annem onları da yerdim

30 yıl önce daha mı rahatmış hayat bilemedim şimdi

Onu ben de cok sorguluyorum. Yani bizler kalirken simdi bakiyorum kuzenimi filan bilmem kac yasina kadar elinden tutup okuluna goturduler. Ama hayir kotuluk her zaman vardi, sadece Muge Anli vb programlar toplumu iyice korku icine soktu ve sonucunda artik insanlar komsularina bile guvenemeyecek psikolojiye girdiler. Yani zaten var olan kotulukler gozler onune serildi ve insanlar etkilendi. Ben kendimce bu kaniya vardim :)

10 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz.
Okuma yazma bilen, okula gidip öğretim gören, doğru ve yanlışı ayırt edebilecek kapasitede olan bir çocuktan.
Elbette kalır, ben 12 yaşımda 3 hafta boyunca yalnız yaşamıştım.
Çocuklara böyle sorumluluklar vererek hayata hazırlamamız gerekir.
Elin ecnebisi 2 yaşındaki çocuğuna odasını toplatıp, kendi yemeğini yedirtiyor.
Biz 10 yaşında 2 saat evde kalır mı diyoruz...

Teyzemin kizi 10 yasinda.. Elinden de her is geliyor mutfaga cok merakli. Evde yalniz birakinca yemek yapmaya calisiyor v.s. o yuzden teyzem hala yalniz birakmiyor.

bizim zamanımız daha rahatmış sanırım ya. ilkokul 1 e giderken annem çalışıyordu ben öğlenciydim. sabah kendi kendime kalkar annemin hazırladığı kahvaltıyı yapar saate göre hazırlanıp okula giderdim. (saatleri bilmediğim için büyük şuraya küçük şuraya gelince hazırlanıp git derlerdi )

10 yaşındayken yaz tatilinde annem öğlene kadar çalışırdı. 3 yaşındaki kardeşime ben bakardım öğlene kadar birlikte kahvaltı eder oyun oynar tv izler annemin gelmesini beklerdik maşallahım varmış ya kendime bakmak yetmiyor kardeşime de bakıyordum

Ben bırakamazdım sanırım. Eskiden bende kalırdım bazen evde yanlız ama komşuluk vardı eskiden. Apartmanımızdaki komşularımızla aile gibiydik, kapıyı calar kontrol ederlerdi arada.
Ama bu devirde doğru gelmiyor bana. Gündüz vakti kapıyı çalıp,anket,birşey satmak vb sebepler öne sürüp hırsızlık yapılıyor.
Aynı apartmanda bir merhabadan öte samimiyet yok. Üst katımızda kim yaşıyor bilmiyoruz vs vs.
Devir kötü,çocuğuma güvensem dahi çevreye güvenip bırakamam. 10 yaşındada olsa çocuk.
Hoş dün açılmış konu muhakkak çözülmüşür ama yinede fikrimi yazmak istedim.

10 yaşında çocuk herseyın bılıncınde olan, dogruyu yanlısı bılecek yasta bır cocuktur. .o nedenle evde yalnız kalabılır...

Annem çalıştığı için bizi mecbur bırakırdı

Ben 8 yaşındayken bile kardeşimle evde yalnız kaldığımız olmuştu

tembih ederlerdi kapıyı sakın kimseye açma kilitle,ocağı açma diye

dediklerini yapardım ,10 yaş öyle küçük bir yaş değil kendini 2-3 saat hayli hayli idare edebilir

bizim bir gülistan abla vardı memurdu kocasıda pazarcıydı 6 yaşındaki kızını evde bırakıp giderdi kız kimseye kapıyı açmazdı birgün eve arı girmiş çığlık çığlığa sonra annem eve gitti onada açmadı kapıyı sonra annesini aadı annesi aç dedi annemde arıyı çıkardı yani çocuktan çocuğa değişir kalır neden kalmasın

sanırım o yaşa gelince oğluma eve kendisi girip 1,5 saat kadar kalacak ben işten gelene kadar.şu an 5 yaşında ama o yaşlarını bile düşünüyorum.
bence kalır bir orun olmaz..ne olabilri ki? yani artık cep telefonu var üstelik.kapıyı kim o demeden açmamayı benim bücür bile biliyor:)birşeyler yemeyi dolaptan alıp süt içmeyi, vs benim oğlan bile biliyor ki 10 yaşındaki çocuk haydi haydi yapar herşeyi..
ben o yaşta ankarada okuldan sonra saat 4:30 da voleybol antremanına gidiyordum otobüsle,ordan akşam 7 de çıkıp 1 saat otobüsle evime gidiyordum.üstelik cep tel.yoktu..şimdi düşününce anneme diyorum iyi cesaret sizdeki diye:)gerçi şimdi o zamanki gibi değil hiçbirşey ama evde kalacak kadar güvenlidir sanırım:)

ben ilkokul dörde giderken evde yalnız kalıp acıkınca kendime yumurta bile kırabiliyordum o yaşlarda pttye fatura ödemeye gidiyordum. 10 yaş ufak bir yaş değil elbette kalabilir. sorumluluk bilincinin farkına varıldığı güzel yaşlardır.

Çocuğuna da bağlı benim oğlumda 9 yaşındayken kalmıştı.Hiç birşeyde olmadı.Sıkı sıkı tembihlersiniz.Siz gelene kadar kapıyı kimseye açmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…