10 yaşındaki kızım hırsızlık yapmış

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
Bugun kızım okuldan geldiğinde elinde küçük bir oyuncak vardı. Nerden aldığını sordum arkadaşım hediye etti dedi. İnandım bir saat sonra arkadaşı aradı konuştular benim haberim yok falan dedi. Sordum bunun aynısından kırmızı saçlı vardı onu gördüğüm diye soruyor dedi. Ben görmedim dedi. Yarım saat sonra arkadaşı birdaha aradı kızımda niye yalan söyledim görmedim falan dedi. Sonradan öğrendimki arkadaşım hediye etti dediği oyuncağı meğerse çalmış. Beynimden vurulmuş döndüm kızımdan asla beklemezdim. Sadece neden yaptım kızım diyebildim. Ağladım. Ben anneliği beceremiyor muyum. Suç bendemi. Kızımı kimsenin gözüne bıktırmadım ne isterse yapmaya çalıştım yapamadıklarımın sebebini açıkladım. Kızım bunu nasıl yaptı babasına bende hep konuşuruz maneviyatı aşılamaya çalışırız. Ben ne yapayım şimdi nasıl bir yol izleyim. Şuan öyle üzgünüm ki inanın paramparça oldum.

Olabilir heveslenmiş çok istemiş buna karşı koyamamıştır
Üstüne çok gitmeyin
Yaptığının yanlış olduğunu uygun bir dille anlatın
Ha şuda var ben hiçbirşeyi esirgemedim neden böyle bence burda hata var herşeye istediği zaman sahip olan çocuk sınırlarını bilmez

sizin anneliğinizle ilgisi yok, kendinizi suçlamayın.
karşınıza alıp konuşun, yada yardım alın, başka yapılabilecek bişi yok..

bende 7 yaşında, kitap çalmıştım :) aslında çalmakta değil çocuk aklımla, kalabalık bir kırtasiyeydi, parayı uzatıyorum almıyo, önümde çocuklar var, bağırıyorum parası diye almıyo, bende sinirlendim almazsan alma dedim, kitabıda aldım eve gittim ..
şimdi o kırtasiyenin sahibi yaşlandı, bende kocaman kadın oldum, konuşup, durumu anlatıp helalleşmek istiyorum ..

Ben basligi okuyunca icim bi sizladi
Suan nasil uzuldigunuzu tahmin edebiliyorum o bi anlik cocuklukla yapmistir yaptoginin ne kadar kotu bisey oldugunu anlamamustir siz konusursaniz insallah bi daha yapmaz gozunuz ustunde olsun bir daha benzer bi durumla karsilasirsaniz bi pedegogdan yardim alirsiniz

Sizi hwm sagduyunuzdan hemde dikkatinizden dolayi tebrik etmek isterim

Ben bi kere bi yakinimin evine gitmistim ailenin kesinlikle oyle bisey yapmayacagini biliyorum ama evdeki cocugun kalemliginde neredeyse 20 silgi 20 acacak var ne kadar cokmus dedim

Ablasi yolda bulmus bulduklarini biriktirmis dedi bana cok inamdirici gelmedi ama eminimki soylesem ters bi twpkiyle karsilasacaktim cunku az dusunseler onlarda normal olmadigini anlarlardi okulda yere dusen tum silgi acacaklari bu cocuk mu buluyomus

Ben de 6 yaşlarında falandım bakkaldan balon çalmıştım.
Annem ağlatmıştı bir güzel.
Sonra pişmanlık duygusu ile bakkala gidip usul usul aldığım yere geri bıraktım.
Çocukluk işte.
Üzülmeyin olur böyle şeyler..

Cocukken böyle seyler olabiliyor.üstune gitmeden konusun bence

benim oğlum 8 yaşına girdi yeni.
birinci sınıf.
bir kitapla geldi eve.arkadaşım verdi dedi.ben tamm güzelmiş arkadaşını arayimda tesekkür edeyim dedim.
yok aslında buldum dedi.
evet yerde bulmuş gercekten üst sınıfta birine ait çünkü.nedenini sorunca hosuna gittiğini felan söyledi çok endiselendik.
sonra araştırdım.bir kere bu yasta cocugu asla yalancılıkla veya hırsızlıkla itham etmeyin.henüZ bu kavramlar onların gelişimde tam oturmuş kavramlar değiller.
aileden çekindiği ve kizacagini bildiği zaman yalana başvuruyor.
yani yapmanız gereken çocuğun size güvenmesini sağlamak bu konuda.
ne olursa olsun yanlışta yapsanız birbirinize dürüst olacağını in sözünü verin.ve tutun.
sonra o anlatırken sana güveniyorum biliyorum bana doğruları söylediğini deyin.
çok istediğin birsey olduğunda yada beğendiğim bana yada babana söyle.hemen alamadan bile şartlarımız uygun olduğu ilk anda alacağız deyin.
sevdiği bir oyuncağı esyasini örnek gösterin.kaybolması yada birinin yanlislikla alması durumunda ne kadar uzulecegini sorun.mesala gecen eve cocuk geldi senin su esyani çok beğendi ama ben o kızımın ve onu çok sever izinsiz alınmasını istemez gibi seyler anlatin.
çocuklara hikaye tarzı yaklaşım yada bende küçükken böyle bisey yaşamıştım biliyor musun tarzı anlatım çok daha etkili oluyor üzerlerinde.
merak etmeyin siz iyi bir annesiniz
belli yaşlarda gelen belli süreçler.
devam ederse mutlaka yardım alın.
kolaylıklar dilerim:)

Kızınızda özenti varsa tekrar yapabilir , özentili çocuklarda doyuma ulaşmaz ,bu evlilikte aşk bitiğinde boşanmaya kadar gider,
özentide aşağlık komplexinden gelir , özgüven eksikliği sanırım sevgisizlikle alakalı

öncelikle aglamayın. sizin annelik babalıgınızda cok sorun yok.
şimdi bunu düzeltme vakti.
güzel bir şekilde bu yalan ve izinsiz almanın kotu birşey oldugunu. ve bunu özür dilewyerek geri vermesi gerektigini izah edin. bir daha arkadaşından bir şey alacaksa muhakkak izin istemesini eger izin vermesse de buna üzülmemesi gerktigini izah edin.
okulda ögretmenle konşun diyecegim ama fişleyici tipi varsa ögretmeninizin söylemeyin. danışman ögretmen filan varsa belki onunla görüşün bir konuşsun cocukla. belki o daha iyi anlabilir birşeyleri.
yada siz cok endişe ediyorsanız bir pedogag ile görüşün size nasıl davranmanız gerektigini anlatır.
belediyelerin böyle ücretsiz hizmetleri var. psikolojik destek veriyorlar. her yaşa.

sebebini sordunuz mu neden almış?
Bence fazla duygu sömürüsü yapmayın ağlamayın da karşısında dik durun bunun bir hata olduğunu söyleyin arkadaşına yarın oyuncağı versin ve özür dilesin (sonucuna katlanması açısından iyi olur)
Öncesinde kızın annesi ile konuşup durumu anlatırsanız bence daha iyi olur
Sonrasında takip edin tabiki
Bazen yapabiliyorlar önemli olan tekrarlanmaması

kotu dusunuyorum da hic bir seyi calmadim ki o kadar takintili bir cocuktum ama calmayi hic dusunmedim

ben köpek hastasıydım çocukken ve ben de komşmun oyuncak köpeğini çaldım
normal yani üzülmeyin ama kesinlikle aynlış olduğunu anlatın cezalandırın(dayakla değil sakın)

Çocuklar sürekli sürprizli varlıklar.
Kızınızla sakince konusun ve sonuçlarının neler olabileceğini anlatın. Çocuğa ben aldım dedirtmeyin çünkü çocuğunuz etiketlenmiş olur. (Normalde dürüstlükten yanayım ama bu olayda sonucu daha sıkıntılı olabilir)
Çantasını kalem kutusunu falan sürekli çaktırmadan kontrol edin
İlkokulda çalma davranışı çocuklarda olabilen bir davranış bozukluğu.
Çok geçmiş olsun. Biz anneyiz müthiş varlıklar değiliz ve maalesef gücümüzün yetmediği şeylerde olabiliyor. Ağlamayın ama sizi hayal kırıklığına uğrattığını mutlaka söyleyin

Böyle bir durumda çocuğunuza bunun ne kadar yanlış olduğunu net bir şekilde ifade edin. Bu yaş grubunda karşılaşılaşılabilecek bir durum. Bu çocuğunuzu hırsız yapmaz sizi de kötü anne. Ancak farkında olmadan davranışı pekiştirebilirsiniz bu yüzden bir sekilde aldığı şeyi arkadaşına versin. Yine çaktırmadan gözünüz üzerinde olsun bir kerelik bir seyse neredeyse cocugun basina gelmistir.Ama tekrarı olursa bir uzman yardımı almalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…