- 9 Mayıs 2014
- 921
- 1.235
- 113
- Konu Sahibi willedwoman
-
Yaşadığınız olay çok üzücü bir durum hiç ebeveyn bu şekilde evladıyla yüz göz olmak istemez.Okul çağında ki bir çocuk bunu yapıyorsa bilinçli olarak çalmıştır ve bu davranış bozukluğudur.6 yaş altı çocuklar etrafında ki her şeyi kendilerine ait olarak görürler.Aslında çalma eğimlerinin altında olumsuz aile tutumları yatmaktadır.Çocuğun ruhsal dünyasında yeterince sevilmemesi dinlenmemesi saygı duyulmaması sözlü fiziksel istismara,şiddette mahruz kalan çocuklarda çalma davranışı eğilimi olur ve bunu gerçekleştirir.Çocuğun çalma şeklide aslında yaşadığı olayı yansıtır.Çocuğunuzun sevdiği şeylerinden mahrum mu bırakılıyor ceza olarak.Yada yaramazlık yapınca elindeki şeye kardeşi ağlayınca çocuğa vermek isteyip yada istemediğini sormadan zorla mı çekiştirip elinden alınıyor.Şimdi ki zamanı düşünürken geçmişte böyle olaylarla karşı karşıya kalmışsa psikolojik olarak etkisinde kalmıştır.Bugun kızım okuldan geldiğinde elinde küçük bir oyuncak vardı. Nerden aldığını sordum arkadaşım hediye etti dedi. İnandım bir saat sonra arkadaşı aradı konuştular benim haberim yok falan dedi. Sordum bunun aynısından kırmızı saçlı vardı onu gördüğüm diye soruyor dedi. Ben görmedim dedi. Yarım saat sonra arkadaşı birdaha aradı kızımda niye yalan söyledim görmedim falan dedi. Sonradan öğrendimki arkadaşım hediye etti dediği oyuncağı meğerse çalmış. Beynimden vurulmuş döndüm kızımdan asla beklemezdim. Sadece neden yaptım kızım diyebildim. Ağladım. Ben anneliği beceremiyor muyum. Suç bendemi. Kızımı kimsenin gözüne bıktırmadım ne isterse yapmaya çalıştım yapamadıklarımın sebebini açıkladım. Kızım bunu nasıl yaptı babasına bende hep konuşuruz maneviyatı aşılamaya çalışırız. Ben ne yapayım şimdi nasıl bir yol izleyim. Şuan öyle üzgünüm ki inanın paramparça oldum.
sizin anneliğinizle ilgisi yok, kendinizi suçlamayın.
karşınıza alıp konuşun, yada yardım alın, başka yapılabilecek bişi yok..
bende 7 yaşında, kitap çalmıştım :) aslında çalmakta değil çocuk aklımla, kalabalık bir kırtasiyeydi, parayı uzatıyorum almıyo, önümde çocuklar var, bağırıyorum parası diye almıyo, bende sinirlendim almazsan alma dedim, kitabıda aldım eve gittim ..
şimdi o kırtasiyenin sahibi yaşlandı, bende kocaman kadın oldum, konuşup, durumu anlatıp helalleşmek istiyorum ..
Almazsan alma
Çok hoşuma gitti anınız:)
Bnde ilkokul 1 de arkadşmn kalemtraşını eve getrmişim. Valla çaldım mı yoksa değiştk mi hatrlamıyorum. Babamdan iyi bi dayak yemiştm ilk ve son olark. Hala unutmam. Ama dayak tabikide çözüm değil. Hele şimdki çocuklara hiç değil. Güzellikle konuşulunursa yani yüzüne vurmadan bu durumu halledilir inş. Aileler ne kadr güzel yetştrmeye çalışsada olabiliyor böyle şeyler. Siz çok üzülüp utanç içine girmeyin sakın. Bunu çocuk gelişimi tarzında kitaplardan bilgi edinerek yada bi uzmndan nasıl bi yol izlenr öğreneblrsnzBugun kızım okuldan geldiğinde elinde küçük bir oyuncak vardı. Nerden aldığını sordum arkadaşım hediye etti dedi. İnandım bir saat sonra arkadaşı aradı konuştular benim haberim yok falan dedi. Sordum bunun aynısından kırmızı saçlı vardı onu gördüğüm diye soruyor dedi. Ben görmedim dedi. Yarım saat sonra arkadaşı birdaha aradı kızımda niye yalan söyledim görmedim falan dedi. Sonradan öğrendimki arkadaşım hediye etti dediği oyuncağı meğerse çalmış. Beynimden vurulmuş döndüm kızımdan asla beklemezdim. Sadece neden yaptım kızım diyebildim. Ağladım. Ben anneliği beceremiyor muyum. Suç bendemi. Kızımı kimsenin gözüne bıktırmadım ne isterse yapmaya çalıştım yapamadıklarımın sebebini açıkladım. Kızım bunu nasıl yaptı babasına bende hep konuşuruz maneviyatı aşılamaya çalışırız. Ben ne yapayım şimdi nasıl bir yol izleyim. Şuan öyle üzgünüm ki inanın paramparça oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?