- 10 Ekim 2014
- 32.696
- 147.138
- 798
- Konu Sahibi willedwoman
-
o yaslarda cocuklar bazen yapabiliyor boyle seyler, cok asiri tepki vermeyin gozunuz ustunde olsun
bende annemin cuzdanindan ozamanin parasiyla 1 milyon kacirmistim ve neden yaptigimi cok iyi biliyorum..
butun arkadaslarim bakkaldan cips vs alirken ben hicbir zaman alamazdim ev yaptirdigimiz icin.
bigun aldim parayi topladim arkadaslarimi, gittim bakkala ve herkesin istedigini aldim
annem farketmis tabi paranin eksildigini, bi hisinla parka geldi,herkes benim etrafimda tesekkur ediyo filan,annemin yuzu yumusadi gozleri doldu elimi tuttu gittik eve, hic sormadi neden yaptin diye.
sanirim kendimi kabullendirmek icin isteklerim karsilanmadigi icin verdigim bi tepkiydi, ilk ve son oldu zaten.
Bugun kızım okuldan geldiğinde elinde küçük bir oyuncak vardı. Nerden aldığını sordum arkadaşım hediye etti dedi. İnandım bir saat sonra arkadaşı aradı konuştular benim haberim yok falan dedi. Sordum bunun aynısından kırmızı saçlı vardı onu gördüğüm diye soruyor dedi. Ben görmedim dedi. Yarım saat sonra arkadaşı birdaha aradı kızımda niye yalan söyledim görmedim falan dedi. Sonradan öğrendimki arkadaşım hediye etti dediği oyuncağı meğerse çalmış. Beynimden vurulmuş döndüm kızımdan asla beklemezdim. Sadece neden yaptım kızım diyebildim. Ağladım. Ben anneliği beceremiyor muyum. Suç bendemi. Kızımı kimsenin gözüne bıktırmadım ne isterse yapmaya çalıştım yapamadıklarımın sebebini açıkladım. Kızım bunu nasıl yaptı babasına bende hep konuşuruz maneviyatı aşılamaya çalışırız. Ben ne yapayım şimdi nasıl bir yol izleyim. Şuan öyle üzgünüm ki inanın paramparça oldum.
Ben burada anne babanın tavrınında cok etkılı oldugunu dusunuyorum.benim oğlum 8 yaşına girdi yeni.
birinci sınıf.
bir kitapla geldi eve.arkadaşım verdi dedi.ben tamm güzelmiş arkadaşını arayimda tesekkür edeyim dedim.
yok aslında buldum dedi.
evet yerde bulmuş gercekten üst sınıfta birine ait çünkü.nedenini sorunca hosuna gittiğini felan söyledi çok endiselendik.
sonra araştırdım.bir kere bu yasta cocugu asla yalancılıkla veya hırsızlıkla itham etmeyin.henüZ bu kavramlar onların gelişimde tam oturmuş kavramlar değiller.
aileden çekindiği ve kizacagini bildiği zaman yalana başvuruyor.
yani yapmanız gereken çocuğun size güvenmesini sağlamak bu konuda.
ne olursa olsun yanlışta yapsanız birbirinize dürüst olacağını in sözünü verin.ve tutun.
sonra o anlatırken sana güveniyorum biliyorum bana doğruları söylediğini deyin.
çok istediğin birsey olduğunda yada beğendiğim bana yada babana söyle.hemen alamadan bile şartlarımız uygun olduğu ilk anda alacağız deyin.
sevdiği bir oyuncağı esyasini örnek gösterin.kaybolması yada birinin yanlislikla alması durumunda ne kadar uzulecegini sorun.mesala gecen eve cocuk geldi senin su esyani çok beğendi ama ben o kızımın ve onu çok sever izinsiz alınmasını istemez gibi seyler anlatin.
çocuklara hikaye tarzı yaklaşım yada bende küçükken böyle bisey yaşamıştım biliyor musun tarzı anlatım çok daha etkili oluyor üzerlerinde.
merak etmeyin siz iyi bir annesiniz
belli yaşlarda gelen belli süreçler.
devam ederse mutlaka yardım alın.
kolaylıklar dilerim:)
kesinlikle ilk once anne banada bitiyor iş zaten.ilk farkettiklerinde nedenini çocuktan öğrenip iletişim kurup önüne gecilebilirse ne ala.Ben burada anne babanın tavrınında cok etkılı oldugunu dusunuyorum.
Kuzenımın kızı 8 yasında malesef hırsızlık yapmaya basladı. Bızlerın evlerınden. Ic camasırları, para vs bunları bız fark ettıgımızde annesı babası yalanladı, yok bızde olsa bılırdık soylerdık dedıler bu senelerce boyle gıttı.
En sonunda bır gun bır akrabanın evınden , cep telefonu, dıgıtaj fotograf makınesı , altın kolye aldılar. Ve ıs cok buyuk kavgalara kadar gıttı yıende anne baba yalanladı. Artık baska care kalmayınca gorumceye anlatıldı ve eve gırıp gızlıce saklı saklı evı aradı ve bu esyaları gayet koltuk uzerınde buldu buna ragmen yınede anne baba yalanladı.
Kız ve aılesıyle gorusmuyoruz aılecek boyel olsun ıstemezdık ama suanda kız 14 yasında , emegımızle aldıgımız seylerın bır anda bu sekılde yok olmasını ıstemedıgımız ıcıcın gıdıp gelmıyoruz
birde su bizim çocuğumuz yapmaz olayi var ya deli oluyorum.Ben burada anne babanın tavrınında cok etkılı oldugunu dusunuyorum.
Kuzenımın kızı 8 yasında malesef hırsızlık yapmaya basladı. Bızlerın evlerınden. Ic camasırları, para vs bunları bız fark ettıgımızde annesı babası yalanladı, yok bızde olsa bılırdık soylerdık dedıler bu senelerce boyle gıttı.
En sonunda bır gun bır akrabanın evınden , cep telefonu, dıgıtaj fotograf makınesı , altın kolye aldılar. Ve ıs cok buyuk kavgalara kadar gıttı yıende anne baba yalanladı. Artık baska care kalmayınca gorumceye anlatıldı ve eve gırıp gızlıce saklı saklı evı aradı ve bu esyaları gayet koltuk uzerınde buldu buna ragmen yınede anne baba yalanladı.
Kız ve aılesıyle gorusmuyoruz aılecek boyel olsun ıstemezdık ama suanda kız 14 yasında , emegımızle aldıgımız seylerın bır anda bu sekılde yok olmasını ıstemedıgımız ıcıcın gıdıp gelmıyoruz
Yalniz sonunda firca atmistir diye dusunmustum.Ben kucukken hic oyke birsey yapmadim ama yapsaydim eger annemin gözu filan dolup duyguseline gitmezdi heralde. Hem para calip hemde elalemin çocuklarini mi doyuruyorsun derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?