10 yıllık hayatınız bir kalemle silseniz..siz ne yapardınız???

lavinia41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
322
1
116
Kızlar size bir derdim var demiyeceğim...çünkü hayatın bir sınav olduğunun farkındayım.Ve şuanda öyle bir noktadayım ki sil baştan demek artık bana anlamsız geliyor.24 yaşındayım ve emek verdiğim 3 yıllık üniversite hayatı silinip gitti..ne için mi??SAĞLIK...
Lise hayatımda zamanında silinip gitmişti.Ne için mi?SAĞLIK...
Sağlık sebeplerinden dolayı üniversitemi bırakıp memleketime döndüm...ki gayet zor bir bölümü ortalamam yüksek olarak yola devam ediyordum ve sildim gitti...Bu yaştan sonra okumak için yürekte yok...
En büyük umudum ailem...aslında annem ve babam.Onlar desteklerini esirgemiyorlar benden...
Memleketime döndüm ama burda ailemden başka kimsem yok diyebilirim yani bilmediğim bir şehirde gibiyim..
Kısaca anlattım size..İsyan etmemeye çalışıyorum...Niye ben demek istemiyorum...Sağlık herşeyden önemli bunuda biliyorum..
Ya siz benim yerimde olsaydınız??? Eğitim hayatınızın 10 yılını bir kalemle silseniz ve neyapacağını bilmediğiniz bir yolda olsaydınız günlerinizi nasıl geçirirdiniz???

hastalığınız nedir ki? bi kalemde silmek yerine okulunuzu iyileşene kadar dondursaydınız keşke.3 sene okumuşsunuz bir seneniz kalmış zaten.

hastalığınız nedir ki? bi kalemde silmek yerine okulunuzu iyileşene kadar dondursaydınız keşke.3 sene okumuşsunuz bir seneniz kalmış zaten.

Biyoloji(ingilizce) okuyordum.Sağolsun doktorlar 10 yıl sonra astım olduğumu farkettiler.Anlayacağınız yanlış teşhis mağduruyum...
Biyolojidede tüm iş bildiğiniz gibi labaratuvarda.Laboratuvar ortamı da benim astımımın artmasına sebep oluyor.

Son düzenleme:
hocalarla konuşmadınız mı peki? belki uygulamalı derslere girmezdiniz. teoriklere girerdiniz. sonuçta az kalmış idare edilebilirdi. en azından o sektörde çalışmasanız bile lisans diplomanız olmuş olurdu.

hocalarla konuşmadınız mı peki? belki uygulamalı derslere girmezdiniz. teoriklere girerdiniz. sonuçta az kalmış idare edilebilirdi. en azından o sektörde çalışmasanız bile lisans diplomanız olmuş olurdu.

Onlar ellerinden geleni yaptı.Uygulamalara girmeden bu bölümde direk kalıyorsun devamsızlık hakkı bile yok ama hocalarım saolsun bana yardım ediyordu canım ama onlarında yapabileceği birşey kalmadı son dönemlerde.Burun kanamaları,aşırı zayıflama derken ipler koptu..

Acaba laboratuvarda çalışırken maske kullansanız ve ilaçlarınızı
düzenli kullansanız çözüm olmaz mı?? Ben de biyoloji mezunuyum
ve sınıfımızda astımı olan arkadaşım böyle çalışmıştı gerekli olduğunda.
Çünkü biyoloji laboratuvarları her zaman kimyasallarla çalışılan bir
yer değil.

Çok zor bir durum..Geçmiş olsun canım. alerjin neye karşıydı belki daha uygun bir bölüm bulabilirsin. Geçiş yapabilirsin kaydını almadıysan?

Bende kokuya karşı aşırı hassaslaşma olmuş çünkü astım nöbeti geçirmelerime hep panik atak dediler...kokuya aşırı duyarlılık olduğundan dolayı maske yada ilaçlar hiç bir çözüme ulaştirmadı..

Çok zor bir durum..Geçmiş olsun canım. alerjin neye karşıydı belki daha uygun bir bölüm bulabilirsin. Geçiş yapabilirsin kaydını almadıysan?

Kaydımı aldırmadım canım ama genelde hep sağlık sektörü oluyor ve hepsi aynı kapıya çıkıyor...Önüme bakacagım gibi gözüküyor.Ailem küçük bir dükkan açarız diyorlar ama yine hata yapmak istemiyorum.Çizeceğim yol için öyle arayışlar içerisindeyim ki...

anladım canım belki bi çözüm bulunabilirdi ama bırakmak zorunda kalmışsın belkide hayırlısı budur ?

Aynen öyle belki de hayırlısı böyleydi...Benimde sınavım belki de buydu...Dediğim gibi şuanda çizeceğim yolu daha da dikkatli gözlemlemek istiyorum.Bundan dolayı sizlere yerimde olsaydınız neler yapardınız diye sormak istedim...

Bu bölümde teori derslerinden önemli pratik dersleri ama
mesela her laboratuvarda da kokulu ya da astımınızı tetikleyecek
maddelerle uğraşmıyorsunuz ki... Size sağlayabilecekleri bir
kolaylık olabilirdi. Yani giremediğiniz çalışmaların dökümlerini
çalışıp dersin asistanına detayları sorsanız... Hiç mi kolaylık
sağlayamazlar size???

Evet her laboratuvarda kimyasallarla uğraşmıyorduk ama bizden önce yapılmış çalışmalardan dolayı isteristemez kimyasal kokular söz konusu oluyordu.Sınavlardada laboratuvarda gerçekleşiyordu ve sınav yerine astım nöbetine giriyordum :) acı ama gülüyorum çunku yapacak başka şey kalmadı...

bende alerjik astım var.
kayıtınızı dondurup sebeb gösterseniz astıma ilk yakadıgında cok zayıflatıyor iştahsız ve nefesisiz kalıyosun günlük ihtiyaclarında bile zorlanıyorsun merdiven çıkıp yol yürüyemiyosun falan...
daha sonra devam etsen cok emek harcamışssın..
bide tavsiyem cok cok düzenli ve saglıklı beslenmen ve nefes acıcı alternatif tıp (bitkisel)ilaclar var ben cok faydasını gördüm..
üzüldüm ya cok zor bi hastalık hala tam gecmedi..

elbet senin de sağlığını etkilemeden yapabileceğin güzel işler vardır. azmin elinden hiç birşey kurtulamaz kabiliyetli olduğunu da düşünüyorum okuduğun bölüme istinaden.ailende sana destek oluyormuş bu güzel bir şey hedeflerini belirlersen geriside gelir su akar yolunu bulur üzülme bence yeni başlangıçlara hazırlan.Hakkında hayırlı olanı dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…