:((

bunun için sevdiğiniz birinden ayrıldınız öyle mi?
Ben ona 3 sene var daha önümüzde sevgili olarak görüşmeyelim ama askerden gelince ailelerle evliligi konuşalım dedim o da görüşmedigim sure içinde soğurum eskisi gibi olamayız dedi.
Ben sevgili olmadan birkaç ay içinde hemen evlilik düşünüyorum başkası ile demedim farkettiysen

Ben ona 3 sene var daha önümüzde sevgili olarak görüşmeyelim ama askerden gelince ailelerle evliligi konuşalım dedim o da görüşmedigim sure içinde soğurum eskisi gibi olamayız dedi.
Ben sevgili olmadan birkaç ay içinde hemen evlilik düşünüyorum başkası ile demedim farkettiysen

sevgili olmak haram değildir.
kuran'ın pek çok yerinde kadın ve erkeğin konuştuğu, iletişim kurduğu yerler anlatılır.

dine yönelmek bu değildir. dine yönelmek iyi bir insan olmak, kimseyi üzmemek, çalmamak vs vardır.
ayrıca birkaç ay içinde hemen evlenince mutlu olacağının garantisi var mı?

sevgili olmak haram değildir.
kuran'ın pek çok yerinde kadın ve erkeğin konuştuğu, iletişim kurduğu yerler anlatılır.

dine yönelmek bu değildir. dine yönelmek iyi bir insan olmak, kimseyi üzmemek, çalmamak vs vardır.
ayrıca birkaç ay içinde hemen evlenince mutlu olacağının garantisi var mı?
Zinaya yaklaşmayın diyor Kuran da sevgili olmak zinaya yaklaşmak değil mi ? Kesin dille haram . Yok tabiki bir garantim kaç sene birlikte olduğunun önemi de yok ki ayni eve girmedikçe ne kadar tanıyabiliriz ?

Hepimiz harama bulastik arkadaşlar dagilabiliriz.

hepimiz günahkarız bir bu tipler pir-u pak zaten.. son dönemde ne çoğaldı bu tiplerden... dini böyle sert kalıplarla yaşanan bişey zannedenler. ama her türlü pis işler de buralardan çıkıyor nedense... :D

Zinaya yaklaşmayın diyor Kuran da sevgili olmak zinaya yaklaşmak değil mi ? Kesin dille haram . Yok tabiki bir garantim kaç sene birlikte olduğunun önemi de yok ki ayni eve girmedikçe ne kadar tanıyabiliriz ?

senin zinaya yaklaşmayın mesajından hemen aklına bu işler geliyorsa zaten zayıf birisin demektir. musa'nın eşinden tut, hz. aişe'nin erkeklerle ticaret yapmasına kadar pek çok yerde kadın ve erkeğin iletişimi anlatılır kuran'da.

dini bu kadar yoz almayın rica ediyorum. ne demek kesin dille haram. kim uyduruyor bunları?

kuran'da bu konuda açık ve net bir kural yoktur.

zinaya yaklaşmayın demek kendinizi karşı cinsten soyutlayın demek değildir. aksine karşı cinsten soyutlanınca ne pisliklerin yaşandığını islam ülkelerinde görebiliyoruz.

biriyle bir yola çıkmışsınız, ona umut vermişsiniz. peki onu yarı yolda bırakmak kul hakkına girmiyor mu? iki taraf seviyorsa engel nedir? sevgili olmak haram değil ki!

Bu kadar huzursuz olmuyordum o zamanlar

huzursuz olacak bişey yok. dinen bir engel de yok. dini hep yanlış öğrettikleri için oluyor bunlar.. sevgiden, aşktan kendini soyutlayan, mekanikleşen bir toplum istiyorlar..

aksine hiç tanımadığın biriyle bir iki ay içinde evlenip aynı yatağa girecek olmak daha fazla huzursuz eder seni.

3 sene hiç görüşmeyip sonrasınfa evlilik he?? Mm.. hangi hayal dünyası bu?:KK37:

Lütfen ayrılmak için dürüst olmayı deneyiniz, bu şekilde inandırıcı gelmedi bana nedense.:KK20:

Yaşlar kaç? Neden 3 sene.

3 sene hiç görüşmeyip sonrasınfa evlilik he?? Mm.. hangi hayal dünyası bu?:KK37:

Lütfen ayrılmak için dürüst olmayı deneyiniz, bu şekilde inandırıcı gelmedi bana nedense.:KK20:

Yaşlar kaç? Neden 3 sene.
askerlik okul en az 3 sene var önümüzde daha üniversite okuyoruz

iyi de 3 sene görüşmediği insanla nasıl hemen evlensin. hiç mantıklı dğeil sizinki.

Iyi de islamiyette evlilik niyetiyle tanismaya gorusmeye izin var niye zorlastiriyosunuz? Belli sartlari var yaninizda 3. Kisi olmali falan arastirin uygun bi sekilde bekleyin evlenmek icin sartlarinizin olgunlasmasini. Gerci ben olsam beni intiharla tehdit eden bi ergenle evlenmezdim ama...

Back
X