- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.520
- 78
- 36
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Evet kesinlikle şikayet edeceğim.Şikayet edin mutlaka.
Sonuç alırsınız.
Komşumuzun çocuğu havuza düştü, bir çığlık duyunca koştu herkes, ilk yardım eğitimim var, ilk müdahelesini ben yaptım, çocuk kendine gelmedi ama en azından solunumu düzene girmişti.
Ambulans 45 dakika da geldi. Ve bulunduğumuz yere 15 dakika mesafede devlet hastanesi de özel hastane de var.
Müdahale ettiğimi söylediğimde,
45 dakika sonra gelen sağlık görevlileri kendiniz götüremediniz mi 5 yaşındaki çocuğu dedi.
Tavırlar çok çirkindi, bende gelmek istiyorum dediğimde sadece annesi dediler, normalde öne bir kişi daha oturabilir ki doktorla konuşmak istedim ne yaptığımı ne aralıklarla yaptığımı, ne zaman nabzı aldığımı vs bilsin diye...
arkada oturan anne-oğulu doğru düzgün bağlamamışlar yolda iki kere çocuk düşmek üzereymiş, bir de korkudan ölmüş kadına fırça atmışlar... düzgün tut diye... burada bile tutamıyorsun çocuğa bakamıyorsun belli vs... bunları kadıncağız sonradan söyledi..
doktorlar sagolsun en azından acilde ilgilendiler...
olanları söyleyince onlarda şikayet etmemizi söylediler...
çocuk sağsalim kendine geldi.
Şikayetten aldığımız sonuç soruşturma geçirmeleri vs oldu.
Belki daha da uğraşsak uzaklaştırma vs aldrabilirdik...
Normalde profesyonel görüşüm mutlaka ama mutlaka ambulans çağırılmalı yönünde...
Ama yaşadıklarım hastaneye en erken götürme yöntemi neyse onu seçmeli.. tabiki taşımak problem değil ve güvenli ise...
Koltuk şedye ile taşınan hastamızı bağlamadıkları için düşürm
Hastane yolunu bilmemek, Acilin önünden hastaneyi algılayamayıp devam edip gitmesi ve
arkasından koşturan hasta yakınları ve hastane çalışanları olması
Dolmuşla gitselerdi hastaneye daha iyiydi!Her madde ayri ayri rezalet ama su ikisi bana OHA dedirtti.
Isini bilen kimse mi yokmus ise alacak? Rezalet.
Ay insana cinnet gecirttirirKızlar.
Çok kötü zamanlar geçiriyoruz. Bir büyüğümüzü kaybettik.
Fakat çağırılan 112 ambulansının büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz.
Kısaca şunlar:
- Yol bilmeyen şöför
- Şöförün yardım etmek istememesi(ambulansta 2 kadın çalışan var)
- Araçta doktorun ve ekipman bulunmaması
- Hastaya olay yerinde müdehale edilmeyip, insani olmayan şekillerde taşınması.(kalp rahatsızlığı)
- Koltuk şedye ile taşınan hastamızı bağlamadıkları için düşürme
- Ambulansta herhangi müdehale yapılmaması
- Sedye eksikliği
- Hastane yolunu bilmemek, Acilin önünden hastaneyi algılayamayıp devam edip gitmesi ve
arkasından koşturan hasta yakınları ve hastane çalışanları olması
- Zaman kaybettirmesi.
İnsanın zamanı gelince ne yapsan boş fakat her ölüm erken ölüm. Bir umut için bile
neler yapardı insan. Bunlar yaşanınca insan o umudun başkası tarafından çalındığını hissediyor.
Aramızda sağlık çalışanları var ise özellikle onlardan bir yorum bekliyorum. Susup oturmak, kabul
etmek istemiyorum. Bugün bir büyüğümüz yarın gencecik insanların başına gelebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?