112 rezaletini nereye şikayet edelim?

bensanademistim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2017
3.110
6.520
78
36
Kızlar.
Çok kötü zamanlar geçiriyoruz. Bir büyüğümüzü kaybettik.
Fakat çağırılan 112 ambulansının büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz.
Kısaca şunlar:
- Yol bilmeyen şöför
- Şöförün yardım etmek istememesi(ambulansta 2 kadın çalışan var)
- Araçta doktorun ve ekipman bulunmaması
- Hastaya olay yerinde müdehale edilmeyip, insani olmayan şekillerde taşınması.(kalp rahatsızlığı)
- Koltuk şedye ile taşınan hastamızı bağlamadıkları için düşürme
- Ambulansta herhangi müdehale yapılmaması
- Sedye eksikliği
- Hastane yolunu bilmemek, Acilin önünden hastaneyi algılayamayıp devam edip gitmesi ve
arkasından koşturan hasta yakınları ve hastane çalışanları olması
- Zaman kaybettirmesi.

İnsanın zamanı gelince ne yapsan boş fakat her ölüm erken ölüm. Bir umut için bile
neler yapardı insan. Bunlar yaşanınca insan o umudun başkası tarafından çalındığını hissediyor.

Aramızda sağlık çalışanları var ise özellikle onlardan bir yorum bekliyorum. Susup oturmak, kabul
etmek istemiyorum. Bugün bir büyüğümüz yarın gencecik insanların başına gelebilir.

Merhaba Canım öncelikle başınız saolsun . Bu durumu direk sağlık bakanlığına şikayet edeceksiniz. Bizim bir komşumuz hemşireydi . Ambulansla hastaya gitmişler hastanın galiba tansiyonunda sorun varmış hastayı yürüterek ambulansa bindirip hastaneye götürmüşler. Ama o sırada hasta kalp krizi geçiriyormuş ve hastanede yaşamını yitirmiş. Hastanın ailesi şikayetçi oldu hemşire kadın soruşturma geçirdi filan ama şuan işine devam ediyor tabi orada suç var mıydı bilemeyeceğim ben hemşirenin anlattığını dinledim tek taraflı anlayacağın

Öncelikle geçmiş olsun,Başınız sağ olsun Kısmen de olsa başımıza aynısı geldi. Kalp krizi dememize rağmen yavaş hareket eden iki kadın sağlık görevlisi, yavaş yavaş merdiven çıkan bir tane erkek görevli. Dil altını bile kendisi veremeyen can havliyle nefes almak için derin oh çeken adamdan kaçmaya çalışan iki tane kadın sağlık görevlisi !!! Kilo boyunu soylememize rağmen bir tane şoför iki tane cılız kadın ! Kapı komşumuz olmasaydı aşağı indirmek mümkün değil. Sonuçlar; kapı önünde kalbi duran bir baba ! Şikayete rağmen geri dönüş göstermeyen hem hastane hem de BİMER...

bir ildeki tüm memurların idari yönden en büyük amirleri validir. bundan dolayı da şikayetinizi valiliğe yapmanız mantıklı bir hareket olacaktır. valilikçe başlatılacak bir soruşturmada ihmal tespit edilirse ihmali olan memur/ memurlar ceza alacaklardır. bimer'e yapılan şikayetler de er geç valiliğe ulaşacağından ilk olarak şikayetinizi valiliğe yapın. eğer burada yaptığınız şikayetten bir sonuç alamazsanız bimer'e şikayet edin.

Ambulanslar böyle ne yazık ki. Bir hemşire ve att oluyor genelde. Doktorlu ambulansla hiç karşılaşmadım. Şoför asla yardım etmiyor taşımaya. Hem babam hem dedem hem anneannem için sık sık ambulans çağırmak durumunda kaldım. Hastalarımız kendileri yürüyebilecek durumda değildi ve konu komşu yok mu, bulun bulmazsanız taşımayız dediler belki 6-7 sefer yaşadım bunu. Acil müdahale filan hak getire. En son anneannem için çağırdık, 25 dakika bekledi kapıda ambulans. Biz takside bekliyoruz neden gitmiyoruz diye. Zor yetiştirdik hastaneye, Allah uzun ömür versin.

Bir ay önce de marketten dönerken bisikletli bir çocuğu araba altına aldı. O zaman çağırdım. Polis daha önce geldi. Aheste aheste hareket ediyorlar, çocuk baygın, kan içinde.

Başınız sağ olsun. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin. Bunları yaşatmasın. Bimere şikayet edin. Sağlık bakanlığına da şikayet edebilirsiniz. İmkanınız varsa bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne gidin.

Hepinize teşekkürler. Benim anneannem için de ambulans çağırmıştık bir çok kez. Ama onlar çok iyiydi.
Son gelmelerinde tam teçhizat ve doktorla gelmişlerdi. Bir saate yakın evde 'Hadi annem, hadi annem dayan, hadi canım gel' diyerek elektro şok ile umutla çalıştılar. Şimdi bu insanları görünce bu ambulans değil dolmuş gibi geliyor gözüme. Bir terslik var bir ihmal var bariz belli. Olaya olay yerinde müdehale edilmeliydi. Hastaneye gidecek vakit yoktu. Can çok ucuz ama buna müsade etmeyeceğim.
Bir yetkiliye ulaştım. O da BİMER veya SABIM'e yazın ya da Acil Afetler Şube Müdürlüğüne dilekce verin, her dilekçe de bize ulaşacaktır dedi.
Fakat güvenemedim. Çünkü bana savunma yapmaya kalktı sert çıkınca ileri gidemedi.
Elimden geleni yapmaya çalışacağım!

Şikayet edin mutlaka.
Sonuç alırsınız.
Komşumuzun çocuğu havuza düştü, bir çığlık duyunca koştu herkes, ilk yardım eğitimim var, ilk müdahelesini ben yaptım, çocuk kendine gelmedi ama en azından solunumu düzene girmişti.
Ambulans 45 dakika da geldi. Ve bulunduğumuz yere 15 dakika mesafede devlet hastanesi de özel hastane de var.
Müdahale ettiğimi söylediğimde,
45 dakika sonra gelen sağlık görevlileri kendiniz götüremediniz mi 5 yaşındaki çocuğu dedi.

Tavırlar çok çirkindi, bende gelmek istiyorum dediğimde sadece annesi dediler, normalde öne bir kişi daha oturabilir ki doktorla konuşmak istedim ne yaptığımı ne aralıklarla yaptığımı, ne zaman nabzı aldığımı vs bilsin diye...
arkada oturan anne-oğulu doğru düzgün bağlamamışlar yolda iki kere çocuk düşmek üzereymiş, bir de korkudan ölmüş kadına fırça atmışlar... düzgün tut diye... burada bile tutamıyorsun çocuğa bakamıyorsun belli vs... bunları kadıncağız sonradan söyledi..

doktorlar sagolsun en azından acilde ilgilendiler...
olanları söyleyince onlarda şikayet etmemizi söylediler...
çocuk sağsalim kendine geldi.
Şikayetten aldığımız sonuç soruşturma geçirmeleri vs oldu.
Belki daha da uğraşsak uzaklaştırma vs aldrabilirdik...

Normalde profesyonel görüşüm mutlaka ama mutlaka ambulans çağırılmalı yönünde...
Ama yaşadıklarım hastaneye en erken götürme yöntemi neyse onu seçmeli.. tabiki taşımak problem değil ve güvenli ise...

112 ye düşürmesin rabbim.. karşı komşumuzu elektrik çarptı, 112 yi aradık.. yarım saat geçti yok (ki bulunduğumuz yere 10 dakika mesafede hastane var) telefonda acele edin adam ölüyor diye bağırınca santralde ki kız "bana bak böyle bağırırsan göndermiyorum" dedi.. evet resmen bunu dedi.. ha, genel olarak sabahtan beri yazdığım konularla şöyle bir toplarsak hala yıkılmamış olmamıza şaşırıyorum bu kadar çarpık sistemle..

Evet kesinlikle şikayet edeceğim.
Sen şikayet etme ben etmeyim ne olacak bu böyle?
Nereye kadar etmeyeceğiz? Sıra bize gelince elimizden bişey gelmeyince ne olacak.
Dilediğince at koşturamazlar. Onlar tüm duygularını köreltmiş, insani duyguları yok.
Bir et parçasından farksız görüyorlar.
Oysa sağlık görevlileri insani değerlere göre hareket etmeli. Yoksa ne önemi var?
İşini saygırla, sevgiyle yapanlara çok teşekkür ederim. Onlarla da karşılaştım. Ama bu müdehaleyi sindiremiyorum!

Ay insana cinnet gecirttirir
Böyle adamlar bu tarz isde birdaha calistirilmamak üzere uzaklastirilmali

Başınız sağolsun ...

ben bi ara haberlerde ambulansta herhangi bir müdahale edilmeyeceğini ve doktor bulunmayacağı ile ilgili haber izlemiştim. yürürlükteki kurallar nasıl bilemem ama iyi araştırıp ona göre şikayetinizi bimer veya sağlık bakanlığı hattı üzerinden yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…