112 rezaletini nereye şikayet edelim?

Ecel geldiği zaman baş ağrısı bahane derler ama insan insana yakışır hizmet almak istiyor; hem hastası hem de içi rahat etsin , elinden geleni yaptığını bilsin istiyor.
Giderek gelişeceğimize geriye gidiyoruz
Annem öleli 7 yıl oldu, son 6 ayını hep ambulansla geçirdik, doktoru da vardı, ekipmanı da hiç sıkıntı yaşamadık ancak şimdi öyle değil, ambulanslar kasap gibi çalışıyor, şikayet sonuç verir mi , vermiyor maalesef, geçen yıl kalp krizi geçiren komşumu almaya gelen ambulansı şikayet ettik, takipçi olduk ancak bir sonuç çıkaramadık, Allah'a emanet yaşıyoruz. Başınız sağolsun, Rabbim sabır versin.

Başınız sağolsun heryere şikayet edin
Burda daha önce bir konu açılmıştı, 2 cm boy farkını torpille göz ardı etmek ve ambulansta acil müdahale de çalışmak istiyordu, ortalık çok karışmıştı
Sizin hastahnızı taşıyamayan ve şöförden yardım isteyen görevlileri okuyunca aklıma geldi
İnsanlar iş seçerken dikkatli olmalı, belkide düşürmeleri herşeyi daha kötüye götürdü
Bir tek yardım konusunda hak veremeyeceğim şöför yardım etmek zorunda değil, tamamen vicdanına kalmış, araçtakiler kadın ama bu işin eğitimini almışlar ve uygun koşulları taşımalılar.

Genel olarak ambulanslarda doktor bulunmaz.zaten o kadar doktorumuz yok.şoför görevi gereği hasta tasımayı bilmediği için zaten hasta taşıması uygun değil.sizin bölgenizdeki ambulans başka bir yerde görevli ise başka yerin en yakın ambulansı çağırılır.ve yolları navigasyonla buluyorlar bilmedikleri yer olunca.navigasyon hata yapmıştır çoğu zaman da yapıyor.hasta ne hastasıydı yolda müdahale çok sınırlı durumda yapılır tanı konulamaz çünkü.damar yolu falan açmak onların görevi genelde

Başınız sağolsun. Ben de sağlık sektöründeyim. Bunu bimer'e şikayet edebilirsiniz. Araç plakası yahut personel ismini hatırlıyor olmalısınız yahut aracın evinize geldiği saati. Ki, araç tespiti doğru yapılabilsin. Fakat cezalarını almaları konusunda içinizi rahatlatamayacağım. Devlet hastanesinden bahsettiğinizi farzederek yazıyorum, özelse belirtin lütfen.
Devlet memuru olanlar amirlerince çoğunlukla korunurlar. Ve yaptırım gerçekten ya çok küçüktür ya da yoktur. Şikayetinizi yalanlayan uyduruk bir cevap dilekçesi yazarlar bitti gitti. Peşine düşüp kendinizi daha fazla yormayın derim. Ama sedyeden düşmesi kötü taşınması vs bunlara dair kamera kaydı falan varsa kendinizi yormaya değebilir. Ama görüntüler yoruma açık değil aleni olmalı. Kamuoyunda gündeme gelecek bir görüntü ses kaydı vs varsa o daha iyi olur. Bu gibi durumlarda sağlık bakanlığı direk devreye giriyor böylece sıvışma şansı olmuyor çalışanların.
Tekrar başınız sağolsun

Biliyorum bunları ama susup oturmak istemiyorum. Hiç bir işe yaramayacak. Ama okyanusta bir damla olsun. Ölen büyüğümün ruhunu biraz hafifletmek amacım. Onlar da belalarını bulsun istiyorum. İşini çok iyi yapanlarla da karşılaştım. O yüzden karşılaştırma yapabiliyorum. Şoktayım.

Cok uzuldum, Allah rahmet eylesin. Annem kalp krizi gecirirken ilk ambulans doktorsuz, ikinci doktorlu gelmisti de tabi ne çare... Doktor gelip ölüm saatini yazip gitti...

Kalp hastasıydı. Daha önce kalp hastasına ambulansın müdehalesini bildiğim için karşılaştırma yapabiliyorum. Nabzı düşük olduğundan anneanneme ölmesine rağmen bıkmadan evde bir saate yakın kalp masajı ve elektro şok yaptılar. Daha sonra ekip profesyonelce aşağıya indirdi sedyede bile devam ettiler, hastaneye gidene kadar da ambulansta oksijen ve kalp masajı devam etti. İnsan gibi indirip bindirdiler. Masaj yaparken 'Hadi anne, hadi annem, dayan annem, aç gözünü annem' diyen sağlık çalışanları bunlar. Bunlar da ambulans onlarda. Hangisi insani hangisi suç?
2 cılız kadın çalışan boyunu, yaşını ve kilosunu söylediğimiz halde nasıl kaldırabilir şöför olmadan. Üstelik kemeri bağlamaya tenezzül edilmiyor. Kadın adamı şortundan kaldırmaya çalışmış bir milim kaldıramamış. Torunu da tek başına kaldıramayınca aşağı koşup şöförü çağırmış mırın kırın ederek gelmiş. ZORLA!
Bana hiç insani gelmiyor. nerden baksan insani değil.

Gecmis olsun oncelikle.bulunan butun birimlere sikayet edin ama malesef hep nasil oluyorsa siyiriyorlar.ben kendim saglikciyim bende benzer rezillikleri daha gecen hafta yasadim.2 sene ustune zad zor hamile kaldim ikizlerime.malesef kalpleri durdu zaten psikolojik olarak cokmusum.suni sanciyla geldi bebekler ve geldikten sonra hemsireye haber verdim kanamam da cok fazla oldugu icin simdi ne olcak dr muayne etmiycekmi diye.nedemek ne olcak dr a biz isini ogretmiyrz haber veremem dedi.aglamama bile sinirlendi neolmus dustu diyemi agliyorsun diyor bana sinirli sinirli.dier hemsre saolsun yetsti dr a haber veriyrm dedi.ve dr beni muayne ettiginde aktf kanamam oldugu ortaya cikti.3 kez rahimime mudahale edildi 6 7 tane igne yapildi kanim 8 e dustu.dier hemsire dr u cagirmasaydi basima neler daha gelecekti bilmiyrm.sikayet ettim gel gorki sadece uyari

Olaya alışmış olmaları insanları küçümseyecekleri anlamına gelmiyor.
Bu cahil insanlar yerine bu meslekler için yanıp tutuşan insanlara acıyorum.

anneannemden dolayi iki uc sene oncesinde 112 ile kanka olmuştuk. evet anlattiklarinizda haklisiniz. ancak att lerde bu durumdan cok sikayetciler. eskiden iki personelden biri erkek olurken su anda tum ambulanslarda iki bayan att varmis. erkek vermiyorlarmis. bizde indiremiyoruz kimseyi sedyeyle gucumuz yetmiyor demislerdi. ambulans şoförü de ambulansi birakamiyor galiba. zaten doktor bulunmuyor artik. her seferinde esnafa rica ederek indirdik anneannemi. tabiki bu sartlar hastaya ve yakinlarina kötü davranmalarını gerektirmiyor. bu konuda mutlaka biseyler yapilmali.

Olaya alışmış olmaları insanları küçümseyecekleri anlamına gelmiyor.
Bu cahil insanlar yerine bu meslekler için yanıp tutuşan insanlara acıyorum.
Evet vicdan meselesi cok onemli bu meslekte.bende kac yil kadin dogumda calistim.her dogan cocukta gozlerim dolardi.her kurtajda icim giderdi giden bebege ben uzulurdum ailesi nasil kurtulmak ister diye.ama malesef herkes ayni olmuyor korkumdan aglayamadim bile bebegiklermin ikincisi gekiyortu lavobaydim kapiya vurup duruyor hadi cabuk bez bagla cik serum takcam isim var diye.bense bebegin butun gelmesini bekliyrm gommek icin.ciktigmda sirf sinirlendigi icin igneyi bi yapisi vardi hala morarikligi gecmedi.rabbim onlari kendi gibilerle karsilastrsin her alanda. Insan boyle mefretle aniyor her hatrlayisinda.meslegimizde ayaklar altina aliyorlar.

- ambulansların çoğunda doktor yok. Bazı illerde hiç Doktorlu ekip yok.

- çağıranların çoğu yanlış adres veriyor. Adres doğru olsa bile sonuçta her sokağı bilmek imkansız. Navigasyon mutlaka var ama yanlış çıkardığı ya da yolu uzattığı çok oluyor. Zaten araçlarda gps mutlaka var, komuta merkezinden kim nerde ne yapmış görülüyor ve kayıtlı bunlar.

- O 10 dk ötedeki hastanelerden gelmiyor ambulans yerleri ayrı ayrı oluyor.

- Aradığınızda en yakındaki müsait olan ekip gider. Sizin bölgeye bakan ekip başka hastaya gittiyse en yakından olmak üzere kim müsaitse onu çıkarırlar ama bazen uzaktan gelmek zorunda kalabilir.

- Sizin hasta kilolu bilmem ne diye belirmeniz önemli değil, en müsait kimse o gelir. Kadın diye beğenmemezlik yapamazsınız yapacak bir şey yok :)

- konuda bahsi geçen ekip bölgenin ekibi değilse hastaneyi bilmiyor olabilir.

- insanların beklediği hastaya hiç müdahale yapmadan kap götür ama öyle olmuyor. Araç içine alınca imkanlar dahilinde müdahalesi yapılıyor önce. Yani imkan yoksa bile en azından damar yolu açıp hastayı monitörize etmek gerekirse oksijen filan vermek gerekiyor. Bazen damar yolu bile zaman alıyor ve bunları yapmak gerekiyor, hareket halinde çok zor.

- her hasta sedyeye sabitlenmek zorunda.

- hastanın genel durumu iyiyse ayaktan da alınabilir ambulansa. Ya da tekerlekli sandalye filan da olabilir. Hastanın durumuna göre.

- çocuk hasta ya da bilinci kapalı hasta dışında hasta yakını almak zorunda değil. Hele de dıdısının dıdısını :)

- aradığınızda karşınıza çıkan kişi hasta bakmak için size gelmiyor, orası çağrı merkezi gibi. Oraya yüz kere aramak daha çabuklaştırmayacağı gibi başka arayanlara da mani olunuyor.

Yolu nasıl bilmez anlamadım navigasyon açsa zaten kadın bağıra bağıra anlatıyo yolu
Söför yolu bilemeyebilir. Bende cocugumdan dolayi ambulastaydim. Adama yokda giderken hastanelerin doluluk oranina gore sadece hastane ismi soyluyorlar o adamda zorlaniyor. Ben 50 dk. 2 hastane yolculugu yaptim oglumun rahatsizliginda. O adamda caresizdi adama bir hastane dediler gitti 25 dk sonra kapisinda indirmyin orasi almiyo baska hastaneye gidin dediler baska hastane soylediler bambaska bir yerde oraya sevk ettiler adam bizi yetistirene kadar mahvoldu. Birde hastaneye gittikki bizi yer yok diye almadilar. Cok aciydi. Sonra uzman bir cocuk cerrahi gelip durum cok acil diye biri hastaneye yatirdi. Bu ulkede hasta olmayacaksin arkadas

Biliyorum ... biliyorum ama işte insani olmayan şeyler vardı. Boş vermişlik vardı. Diğer yorumlarda anlattım

Kalp hastası dediğiniz olayda hangş tanı kalp krizi mi aort diseksiyonu mu ? Ölmüş kişiye kalp masajı yapmak zorundalar ama sizin hastanız hemüz tanı almadan ( kalp hastalığının binbir türü var ) ambulansla taşınıyorsa hangi kurallara göre hareket edicekleri bakanlığa bağlı.evet şöförün yerinde ben olsam kesinlikle yardım ederdim.ama etmemesi suç değil yani şikayet etseniz görevi değil cevabı alırsınız.

Öncelikle başınız sağolsun. Artık ambulansta paramedik ve Att ler görev yapıyor. Sizin anlattığınız olayda ekibin cılız olması vs önemli değil. Hastayı sağlıklı taşıyabilmek için o sedyeye en az altı kişi lazım ki sağlıklı olsun ha dört kişiylede taşınır ama ne derece muamma özellikle hasta obezse. Sizin bölgenizde ki ambulans görevdeyse kimbilir nereden geldi ambulans bölgeyi bilmeyebilirler. Ama söylediğiniz bir şey var ki sedyenin kemeri bağlanmadı diyorsunuz işte bu ekibin hatası. Bu arada sürücü ekibe yardımcı olmak zorunda ekip sorumlusunun talimatıyla. Taşımak içinde hasta yakınlarından elbette yardım istenebilir bu abes değil. Bizim ülkemizde bunun sınırı Yok sizi temin ederim çocuğuma kızdım, kabus gördüm, çoçuğun pipisi kaşınıyor gibi sebeplerle ambulans çağrılıyor bunlar sadece hatırladıklarım. Evet dediğin gibi beş parmağın beşi bir değil ve çürük yumurta her meslekte var. Bizde muzdaribiz bu konudan ama takdir edersiniz ki herşey KPSS puanına bakıyor bu memlekette liyakat kimsenin umrunda değil. Bende misal işini yapmayan o azınlık yüzünden saçma sapan ithamlara maruz kalmak İstemiyorum. Bu arada 112 den önce olay yerine gelen polis ekibini tebrik ederim meslekte 16. Yılım nadir karşılaştığım durum buda. Olay yerinde bir saat onları beklediğimizi biliyorum. Saldırgan hasta vs de.

Basiniz sagolsun
Hayatimda bir defa ambulansa ihtiyacim oldu onda da uzun sure beklediydim. Mazereti de yolu bulamamasiydi. Artik aklimda,ihtiyacim olsa da cagirmayacagim kendi imkanlarimla hareket edecegim

Şikayetinizle ilgili de direk sağlık müdürlüğüne gidebilirsiniz yada bimere yazın zaten onlarda müdürlüğe gönderecekler. Bir ihmalleri olduğu tespit edilirse uyarı kınama vs alabilirler duruma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…