- 19 Şubat 2014
- 2.493
- 2.843
- 333
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Kızlar.
Çok kötü zamanlar geçiriyoruz. Bir büyüğümüzü kaybettik.
Fakat çağırılan 112 ambulansının büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz.
Kısaca şunlar:
- Yol bilmeyen şöför
- Şöförün yardım etmek istememesi(ambulansta 2 kadın çalışan var)
- Araçta doktorun ve ekipman bulunmaması
- Hastaya olay yerinde müdehale edilmeyip, insani olmayan şekillerde taşınması.(kalp rahatsızlığı)
- Koltuk şedye ile taşınan hastamızı bağlamadıkları için düşürme
- Ambulansta herhangi müdehale yapılmaması
- Sedye eksikliği
- Hastane yolunu bilmemek, Acilin önünden hastaneyi algılayamayıp devam edip gitmesi ve
arkasından koşturan hasta yakınları ve hastane çalışanları olması
- Zaman kaybettirmesi.
İnsanın zamanı gelince ne yapsan boş fakat her ölüm erken ölüm. Bir umut için bile
neler yapardı insan. Bunlar yaşanınca insan o umudun başkası tarafından çalındığını hissediyor.
Aramızda sağlık çalışanları var ise özellikle onlardan bir yorum bekliyorum. Susup oturmak, kabul
etmek istemiyorum. Bugün bir büyüğümüz yarın gencecik insanların başına gelebilir.
Öncelikle geçmiş olsun,Başınız sağ olsun Kısmen de olsa başımıza aynısı geldi. Kalp krizi dememize rağmen yavaş hareket eden iki kadın sağlık görevlisi, yavaş yavaş merdiven çıkan bir tane erkek görevli. Dil altını bile kendisi veremeyen can havliyle nefes almak için derin oh çeken adamdan kaçmaya çalışan iki tane kadın sağlık görevlisi !!! Kilo boyunu soylememize rağmen bir tane şoför iki tane cılız kadın ! Kapı komşumuz olmasaydı aşağı indirmek mümkün değil. Sonuçlar; kapı önünde kalbi duran bir baba ! Şikayete rağmen geri dönüş göstermeyen hem hastane hem de BİMER...
Ambulanslar böyle ne yazık ki. Bir hemşire ve att oluyor genelde. Doktorlu ambulansla hiç karşılaşmadım. Şoför asla yardım etmiyor taşımaya. Hem babam hem dedem hem anneannem için sık sık ambulans çağırmak durumunda kaldım. Hastalarımız kendileri yürüyebilecek durumda değildi ve konu komşu yok mu, bulun bulmazsanız taşımayız dediler belki 6-7 sefer yaşadım bunu. Acil müdahale filan hak getire. En son anneannem için çağırdık, 25 dakika bekledi kapıda ambulans. Biz takside bekliyoruz neden gitmiyoruz diye. Zor yetiştirdik hastaneye, Allah uzun ömür versin.
Bir ay önce de marketten dönerken bisikletli bir çocuğu araba altına aldı. O zaman çağırdım. Polis daha önce geldi. Aheste aheste hareket ediyorlar, çocuk baygın, kan içinde.
Başınız sağ olsun. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin. Bunları yaşatmasın. Bimere şikayet edin. Sağlık bakanlığına da şikayet edebilirsiniz. İmkanınız varsa bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne gidin.
Evet, o yüzden ulu orta kaldı. Ne yapmamız lazım acaba o an ailemizden birisi can çekişirken kameraya mı almalıyız bilemedim ki... 45 dakika kalp masajı yaptılar canım babama kaburgalarından bir kaç tanesi kırılmıştı 40 gün De yoğun bakımda yattı. Belki o an babamın nefes almak için bağırarak nefes çekmesine kaçmamış, 90 kiloluk adama bir tane adam gelmemiş dil altını doğru düzgün dişi bile olmayan adama doğru düzgün verebilmiş olsalardı benim babam %10 çalışan kalple oradan çıkmayacaktı... Ne diyeyim ki insan hayatı ucuzcanım malesef bu tür durumlarda bir kanıt olması lazım(
Allahım sen aklıma sahip ol..Öncelikle geçmiş olsun,Başınız sağ olsun Kısmen de olsa başımıza aynısı geldi. Kalp krizi dememize rağmen yavaş hareket eden iki kadın sağlık görevlisi, yavaş yavaş merdiven çıkan bir tane erkek görevli. Dil altını bile kendisi veremeyen can havliyle nefes almak için derin oh çeken adamdan kaçmaya çalışan iki tane kadın sağlık görevlisi !!! Kilo boyunu soylememize rağmen bir tane şoför iki tane cılız kadın ! Kapı komşumuz olmasaydı aşağı indirmek mümkün değil. Sonuçlar; kapı önünde kalbi duran bir baba ! Şikayete rağmen geri dönüş göstermeyen hem hastane hem de BİMER...
Evet vicdan meselesi cok onemli bu meslekte.bende kac yil kadin dogumda calistim.her dogan cocukta gozlerim dolardi.her kurtajda icim giderdi giden bebege ben uzulurdum ailesi nasil kurtulmak ister diye.ama malesef herkes ayni olmuyor korkumdan aglayamadim bile bebegiklermin ikincisi gekiyortu lavobaydim kapiya vurup duruyor hadi cabuk bez bagla cik serum takcam isim var diye.bense bebegin butun gelmesini bekliyrm gommek icin.ciktigmda sirf sinirlendigi icin igneyi bi yapisi vardi hala morarikligi gecmedi.rabbim onlari kendi gibilerle karsilastrsin her alanda. Insan boyle mefretle aniyor her hatrlayisinda.meslegimizde ayaklar altina aliyorlar.
ya canım denegesiz kadını o an şikayet etseydin ya. yönetimi çagırsaydın ay sinir oldummkeske yanında biryakının olsaydı da gizliden kameraya alsaydı . sonrasında bir tv kanalı verirdin sonrasını sadece izlerdin. cok üzüldüm sana cok geçmiş olsn[/QUOTE cok saolasin canim.o an uzuntumden hic bisey akil edemedim annemde yanimdaydi ama o benden cok agladi benim durumuma.agrimda coktu suni sanci fln.tam bi felaketti rabbim kimseye yasatmasin oylelerinin elinede dusurmesin kimseyi insallah
Evet, o yüzden ulu orta kaldı. Ne yapmamız lazım acaba o an ailemizden birisi can çekişirken kameraya mı almalıyız bilemedim ki... 45 dakika kalp masajı yaptılar canım babama kaburgalarından bir kaç tanesi kırılmıştı 40 gün De yoğun bakımda yattı. Belki o an babamın nefes almak için bağırarak nefes çekmesine kaçmamış, 90 kiloluk adama bir tane adam gelmemiş dil altını doğru düzgün dişi bile olmayan adama doğru düzgün verebilmiş olsalardı benim babam %10 çalışan kalple oradan çıkmayacaktı... Ne diyeyim ki insan hayatı ucuz
Ben kızlara koşarken kızları güvenlik görevlisi içeriye aldı beni de içeri almadılar. Beni bırakın dememe rağmen bırakmadılar, babamı bıraktıktan arabaya bindiler o ara sadece cama vurabildim çünkü kapıları kilitliydi. acil doktoru 35 dakika kalp masajı yapmis kaburgaları kırık %10 çalışan kalple geri aldık babamı oradan 40 gün sonra... 3. Kalp krizine de dayanamadı canım babam... Kalp krizi anında ilk yardım bilmesem belki de daha gelemeden ölüsünü alacaklardı babamın evimizden. O kadar yavaş ve rahat geliyorlardı ki anlatamam. Allah kimsenin başına vermesin.Allahım sen aklıma sahip ol..
Başınız sağ olsun.
Tüylerim diken diken oldu. Ben korkarım ki katil olurum. Gerçekten! Allah başa vermesin.
Olan olmuş giden gitmiş... Babamı toprağa koymuşum. Her insan yaptığı hata ile sınanır. 3,5 yıl oldu hala dün gibi gözümün önünde. İcim sogumadı Allah gelsin haklarındanmalesef şaka gibi ama resmen o an görüntülenirse ancak ciddi bir sonuca ulasılabilir. cünkü o görüntüyle dava bile acablirsinz.. hatta su an direk bir haber kanalına gönderin sonrasını izlemeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum..
Olan olmuş giden gitmiş... Babamı toprağa koymuşum. Her insan yaptığı hata ile sınanır. 3,5 yıl oldu hala dün gibi gözümün önünde. İcim sogumadı Allah gelsin haklarından
Amin, teşekkür ederim...allah rahmet eylesin canım..
Öncelikle geçmiş olsun,Başınız sağ olsun Kısmen de olsa başımıza aynısı geldi. Kalp krizi dememize rağmen yavaş hareket eden iki kadın sağlık görevlisi, yavaş yavaş merdiven çıkan bir tane erkek görevli. Dil altını bile kendisi veremeyen can havliyle nefes almak için derin oh çeken adamdan kaçmaya çalışan iki tane kadın sağlık görevlisi !!! Kilo boyunu soylememize rağmen bir tane şoför iki tane cılız kadın ! Kapı komşumuz olmasaydı aşağı indirmek mümkün değil. Sonuçlar; kapı önünde kalbi duran bir baba ! Şikayete rağmen geri dönüş göstermeyen hem hastane hem de BİMER...
Evet iki kişi artı şoförden oluşuyorAcil müdahale ekibi 2 kişiden mi oluşuyormuş benim bildiğim daha fazla kişiden oluşuyor yaz olmasi dolayısıyla iclerinden sivisanlar olmuş olabilir....bir ekip oluyor birde ekibin başı oluyor...Sağlık Bakanlığı yıllardır onbinlerce lise mezunu att aldı ambulanslar icin nereye kaybolmuslar...ekip tam olsaydı sedye ile rahat taşınırdi...
Keşke konuya denk gelmiş olsaydım. Hadi diyelim o kızlar bu işi yapıyor, boy ve kilo bildirimi yapmamıza rağmen iki tane cılız kızı ne diye gönderirsiniz değil mi ve gerçekten cılızlardı. Teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın.Burada paramedik olmak isteyip boyu yetmediği için sahte heyet raporuyla başvurmak isteyen bir kızın konusu vardı, sinirlerimi zıplatmıştı. Tam da bu yüzden işte. Bu işi layığı ile yapmak için cılız olmamak, minyon olmamak lazım. Kaç kilo hastayı kaldırıp kaç kat indirecek sedyeye bağlayacaksın bunun lamu cimi 2 cm'i 2 kg'su olamaz. Başınız sağ olsun, o kadar üzüldüm ki...
Kaç kere ambulans çağırdıysak iki müdahaleci bir de şoför geldi. Fazlası oluyor muymus benimde ondan haberim yok. Aslında konu iki veya bir de değil. Kendim için ambulans çağırdığımda tabiri caizse yarma gibi bir kadın bir erkek gelmisti. Sadece kadın beni tek kolu ile kaldırırdı düşünün...Acil müdahale ekibi 2 kişiden mi oluşuyormuş benim bildiğim daha fazla kişiden oluşuyor yaz olmasi dolayısıyla iclerinden sivisanlar olmuş olabilir....bir ekip oluyor birde ekibin başı oluyor...Sağlık Bakanlığı yıllardır onbinlerce lise mezunu att aldı ambulanslar icin nereye kaybolmuslar...ekip tam olsaydı sedye ile rahat taşınırdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?