• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12. Sınıfın 2. Dönemi açığa gecmek mantıklı mı

Bizim aile de 4 genç var bu sene sizinle akran.

dediğiniz gibi okul bize birşey vermiyor diyerek bu sene 2 si açığa geçti. dersane ile devam ediyor.

2 si okul + dersane olarak devam ediyor.

Ancak anlamadığım şey okulun nasıl birşey katmadığı

ders işlenmiyor mu ?

konu anlatımı + test çözümü yok mu ?

Bizim gençler bunu söylüyorlar

Oğlum Üniversite 5. senesi ama son ana kadar ders işlediler.

5 yılda ne değişti bu sistem de

Bunun için en doğru kararı siz vereceksiniz.

2 farklı yerden (okul+dersane) konu anlatımı deinlemek ve test çzömek daha mantıklı .

hayırlısı olsun hakkınızda
Aynen oyle tabi ki liseden liseye değişebilir durum ama genel olarak son sene lay lay lom
Eger iyi bir üniversite hedefin varsa birakip açığa geçip hazırlanmak daha mantıklı gercekten zaman kaybı diyebilirim maalesef

Lise günleri özlenir bence hayatından o bir dönemi silme. Mezuniyetine de katıl ben yapmadım mesela keşke katılsaydım diyorum o günler gelmiyor bir daha.

Dişini sık demeye geldim
3.5 yıl önce bu adımı atsaydın mantıklı olabilirdi. Tiksinerek gitsende dayan

Merhaba. Ben 12. Sınıf öğrencisiyim ve 2. Dönem açığa geçmeyi düşünüyorum. Aslında birden çok sebebim var. Birincisi okul bana hiçbir şey katmıyor boş boş gidip geliyormuş gibi hissediyorum . Sınıfımda yalaka çok bir türlü odaklanamıyorum. Sürekli hocalara yalakalik yapıyorlar. Ders kaynıyor . Çok zamanımı alıyor birde . Okuldan geldigim zaman bedenen değil de zihnen çok yorgun oluyorum . Sürekli ben bu salakların içinde ne yapıyorum diyorum . Zaten haftada 2 gün dershaneye gidiyorum biraz da ona güveniyorum aslında. Sizce açığa geçmek mantıklı mı yoksa görmezden gelip önüme mı bakayım. Evde ders çalışacağıma da inanıyorum.
eğer alabiliyorsan bir süre rapor al veya ara dönemde bir dene okul gibi disiplinli kalkıp ders çalışabiliyor musunuz veya tek olunca bunalım yaratıyor mu diye bunlardan emin olmadan yapmayın hayatınızı yakmayın sonra

Eğer disiplinli çalışma alışkanlığın varsa o zaman geçmek mantıklı, son sınıf dersleri zaten çok ağır değil dershane ve videolarla konuları çok rahat tamamlarsın,temeline de güveniyorsan.
Bir de son sınıf öğrencileri genellikle sınav stresiyle sınıf ortamından soğuyup birbiri ile problem yaşayabiliyor ama olaki mezuna kalma durumun varsa geçme,şimdi rahatsız olduğun o sınıf ortamını daha sonra cook özleyeceksin,lisede öğretmenim,yıllardır öğrencilerimde bunu gördüm.

Merhaba, ben üniversite sınavına 2015 yılında girmiştim üzerinden biraz zaman geçti ancak o dönem son sınıfta açığa geçen çok arkadaşım olmuştu. Şuan size okul vakit kaybı ve sanki evde olsanız tüm zamanınızı ders çalışarak geçirecekmişsiniz gibi geliyor ama durum öyle olmuyor. Evde ya da kütüphanede düzen oturtmak da çok zor emin olun. Siz fark etmeseniz de okulun size kazandırmış olduğu bir disiplin var. Ben hep yola çıkıldıktan sonra at değiştirilmez mantığıyla hareket ederim. Sene başında olsa daha mantıklı olurdu ama şuan zaten ilk dönem bitmek üzere 2. dönem bu sürece alışmanız ve bir düzen oturtmanız için oldukça kısa bir süre olacak önünüzde.

Evim okuluma çok uzak olmasına rağmen (her gün yaklaşık 2 saatim yolda geçiyordu) ben tercih etmemiştim. Bir de diplomada açık lise yazması meselesini önemsemiştim. O dönem açık liseye geçen birçok arkadaşımdan daha iyi bir üniversite/bölüm kazandım. Tabii benden daha iyi yerleri kazananlar da oldu. İş tamamen sizde bitiyor. Tüm bu nedenler ile birlikte, evde çalışma ortamınızı, kütüphane durumunuzu vs. dikkate alarak düşünüp karar vermeniz gerekiyor. Bu süreçte okulunuzdaki rehberlik öğretmeninizden de destek alırsanız sizin için çok daha faydalı olacaktır. Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Bunu yapan çok öğrenci var çoğu da başarılı öğrenciler. Okula gider gibi dershaneye gidiyorlar. Sizin gibi 2 gün değil her gün . Okuldaki sınavlarla ana ders olmayan derslerle uğraşmak istemedikleri için sadece sınav derslerine çalışmak sınava odaklanmak bunu yapıyorlar.

Verimli olması kişinin kendisine bağlı.

Ama ben olsam diplomamda açık lise mezunu yazsın istemezdim.

Ben lisede ogretmenim bizim öğrencilerimiz de yapıyor bunu fakat bunu yapabilmek için ciddi bir disiplin gerek evde aynı okul saati gibi kalkıp ders calismalisin
ayrica dershaneye gitmekle okula gitmek arasında ne fark var ki ikisi de hir yere gitmek ve vakit kaybı o zaman

Zaman kazandıracaksa ben isterdim.

Çok süper bir ünv mezunu olduktan sonra lise adı ne yazarsa yazsın benim umrumda olmazdı. Zaten ünvden sonra hangi lise hiçbir önemi kalmıyor, ben çok çok iyi bir anadolu lisesi mezunuyum hayatımda şu an hiçbir etkisi yok. Ünv sınavında daha çok puan alacaksam ben kabul ederdim açık liseyi, güzel diplomayı kapayım da lise olarak ne yazarsa yazsın fifi diye düşünüyorum :KK200: Bol şans dilerim!

Zamanında senin yaşındayken birebir aynı düşüncelerle ikinci dönem açığa aldım ve sonuçları çok kötü oldu lütfen bunu yapma ve rutinine devam et çünkü rutinin bozulduktan sonra üzerine rehavet gelecek ve okuldan sonra dershaneyi de tamamen boşlayacak ve muhtemelen hazırlanmadan sınava gireceksin...

İnsanların yazdıklarına şaşırdım bayağı. Çoğunun okulda nasıl ders işlendiğini bildiğini düşünmüyorum. Okulunun saat kaçta başlayıp bittiğini bilmiyorum ama her türlü gününün büyük kısmını öldürüyordur. Öğretmenlerin ortalama birine göre ders anlatması bireysel olmaması, tüm gününü öldürmesi son aylarda sıkıntılı durumlar. Birde üzerine dershaneye gidiyormuşsun bence çok saçma. Kendi eksik olduğun konulara bakıp çalışmaya zamanının kaldığını düşünmüyorum. Üniversite bireysel çalışma ile kazanılır bana göre. Günde 3-4 saat kendi başına çalışsan haftanın yedi günü okul+dershaneye gitmekten iyidir. Açığa geçmek nasıl bir şey bilmiyorum ama diploma puanın duruyorsa çok mantıklı, ki duruyordur. Hangi liseyi bitirmiş olduğununda inan önemi yok. Ben son sene temel liseye geçtim az ders görmek için ve son dönem sadece haftada 3 gün gidiyordum. Son 1 ayda da aileme söyleyerek bıraktım tamamen okula gitmeyi. Ama bunları yaparken kendi kendime çalışabiliyordum eve gidip yatmıyordum tabiki. Son 1 ayda günde 6-7 saate çıkardım ondan önce 2 saat kadar çalışıyordum. İyide bir derece yaptım tavsiye ederim. (İlk 5k)

Ama bu soruyu dersle ilgili insanlara sormanı tavsiye ederim üniversitedeki insanlar vs. Kadınlar kulübü iyi bir cevap alınacak bir yer değil bence bu konuya. Okula devam et 2 gün nedir diyenlerdende belli

Merhaba. Ben 12. Sınıf öğrencisiyim ve 2. Dönem açığa geçmeyi düşünüyorum. Aslında birden çok sebebim var. Birincisi okul bana hiçbir şey katmıyor boş boş gidip geliyormuş gibi hissediyorum . Sınıfımda yalaka çok bir türlü odaklanamıyorum. Sürekli hocalara yalakalik yapıyorlar. Ders kaynıyor . Çok zamanımı alıyor birde . Okuldan geldigim zaman bedenen değil de zihnen çok yorgun oluyorum . Sürekli ben bu salakların içinde ne yapıyorum diyorum . Zaten haftada 2 gün dershaneye gidiyorum biraz da ona güveniyorum aslında. Sizce açığa geçmek mantıklı mı yoksa görmezden gelip önüme mı bakayım. Evde ders çalışacağıma da inanıyorum.
Aynısını yaptım. Son dönemde açığa geçtim. Hocalar yapma etme demişti hatta sadece sınavlara gel biz seni geçircez demişlerdi ama ergenlik damarın tutmuş olsa gerek. Açığa geçip ordan bitirdim. Peşinede iki üni bitirdim. Eğer düz liseyse açığa geçsende bişey fark etmez. Ama Anadolu falansa iyi bir liseyse o zaman geçme. AÖL olunca düz lise bitirmişsin gibi oluyor çünkü

Sinava hazirlamiyor mu hocalarınız 😯

Son duyduğumuz haberlere göre açık liseye geçmek zorlasiyormus. Okulda öğretmenlerden oluşacak olan komisyon karar verecekmiş kimin geçip gecemeyecegine.

Back
X