12 yaş...

papaya34

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
206
123
303
Merhabalar.
Sizlerden, özellikle tecrübesi olanlardan fikir almak istiyorum.
Benim 12 yaşında oğlum var ve ergenliğe giriyor. Dolayısıyla vücut gelişimi de değişiyor. Acaba ona beden temizliği (tüylenme) ile ilgili nasıl bir yaklaşımda veya bir öneride bulunmalıyız? Yoksa zaten arkadaşlarıyla konuşup yapması gerekeni kendisi mi bulacaktır?
Şimdiden teşekkür ederim.

Babası var mı yani aynı evde mi yaşıyorsunuz

Varsa alıp karşısına anlatsın

cnm babası yada kendisinden büyük bir yakınınız,yada dayısı olabilir....biz bu konuları dayımızla hallettik,bende imalarda bulundum ama direk konuşmadım!

Benim evladım yok o yaşta fakat o yaştan geçmiş biri olarak arkadaştan öğrenmesin diyorum. Ben ağdanın ne olduğunu benden bikaç yaş büyük bir arkadaşımdan duymuştum. Öyle kötü anlatmıştı ki h etkisinden çıkamamıştım uzun süre. Ama annemin bana anlattığı yapmam gerekenler gayet güzel bir anı olarak aklımda. Arkadaşa bırakmayın derim ben. Babası anlatabilir oğlunuza da.

Çok teşekkür ederim .

Babası alsın karşısına konuşsun, beraber alışverişe gidip ona traş bıçağı filan alsınlar...

bende aynı durumdayım ama malesefkı babamız cezaevınde oglumda 1aydır yurta kalıyor okula ordan gıdıp gelıyor bende nasıl hareket edıcem bılemıyorum

Şuan bu konuda en iyi arkadaşı babası diye düşünüyorum
Arkadaştan ne alabilir ki bilemedim
Belki arkadaşları da bu konuda kapalıdır bu yüzden bence BABASI

Bu tür şeyleri tecrübeli hemcinsinden öğrenmesi daha uygun. Baba da en uygun kişi.

Babasıyla konuşup bir şansımı deneyeyim bari. Olmazsa dayı fikri süpermiş Teşekkürler.
Kız çocuklarda bu konu ne kolaymış yaa.

Var çok şükür ve birlikteyiz
Ama babası bu tarz bir konuşma yapar mı bilmem. Biraz eski tarz bir baba sanki

Tamam işte söyleyin yapsınlar eski tarz baba olmasın

Ondan bundan abuk sabuk şeyler öğrenmesin internet vs cinsellik yaşı düşüyor güzelce konuşsun başta zor olur ama sonra açılır baba daaaaa

Ebeveynlerinden öğrenmesini cok daha saglıklı buluyorum.

Kesinlikle babadan öğrenmeli. Erkek çocuklar anneleriyle bu tarz şeyler konuştuğu zaman utanabiliyorlar. En iyisi babayla konuşması. Eski kafalı diye evladına böyle şeyleri öğretmesin mi yani? Kimden öğrenecek peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…