12 yaş...

Ben oğluma kendim söylemiştim kol altı mevzularini. Eğer temiz olmazsa koku olabilir gibi şeyler demiştim. Utanmistir mutlaka ama annesiyim elalemin yanında utanacagi birsey olacağına benden utansin bir sey olmaz.

Herkese teşekkür ederim yorumlar için ama yine de önerilerinizi bekliyor olacağım

Anneler her zaman ince düşünceli
İnşaallah eşinizde gereken ilgiyi gösterir

Baba varsa baba konussun yoksa da siz konusun yok olmaz derseniz, dede/amca/dayi/abi cocugun kendini rahat hissedecegi bir buyugu konussun anlatsin ne var bunda sizin cocugunuz hic arkadastan ogrenilecek seymi bu. Anne baba dedigin asil bu donemlerde lazim cocuga.

Benim konuşmam doğru olur mu ki acaba ?

Nasıl anlattı acaba? Eğer uzun değilse tabi:)

Eşiniz anlatsın. Vücudunda yaşayacağı değişimleri ve nedenini bilmeli. Bunu da en iyi tecrübe etmiş biri yani eşiniz yapabilir. Bakıyorum da çocuk yetiştirmek ne büyük serüven. Aksiyonu hiç bitmiyor :)

Benim konuşmam doğru olur mu ki acaba ?
Utanabilir sizden. Empati yapın. Bizler de babamızın adet olduğumuzu, göğüslerimizin büyüdüğü ve tüm değişiklikleri bildiğini biliyorduk ama bunu konuşmasından ya da belli etmesinden utanırdık sanırım. Bazı şeylerin gizli bilinmesi daha iyi.

babası anlatsın. belki karşısını alıp gel oğlum konuşacağız değilde hani baba sakal tıraşı olurken oğlunu çağırsın ordan konuyu açsın.

Ne anlatılacak anlamadım? Cocuk daha 12 yasında.. neden tüglenmeyle ilgi beden temizligi gereksin ki? Biz o yaslarda sokaklarda top oynardık, kimse tüglerini al demedi, ne bana, ne abime.

Nasıl anlattı acaba? Eğer uzun değilse tabi:)
çok acıtıyor olmuştu ilk cümlesi. Canımdan can koptu demişti:) çok bağırdım demişti. Bende korkmuştum neymiş bu diye:) tabi küçüğüm o zamanlar yeni ergenlik durumları:)

Var çok şükür ve birlikteyiz
Ama babası bu tarz bir konuşma yapar mı bilmem. Biraz eski tarz bir baba sanki

arkadaslarindan ogrenmesin ne yapilacagini,sizin daha dogrusu esinizin bilgilendirmesi daha yerinde olur.

Yok anneniz Nasıl anlattı? :))
:)) annem başka yöntemlerinde olduğunu onlarla daha az acıtıcı olduğunu hatta bazen hiç acıtmadığını anlatmıştı. Zaten önümde iki ablam olduğundan çok zorluk çekmedim :)

ne kadar düşünceli bir annesiniz ....
bu gibi durumlar da genelde erkek çoçuklarına babaları yada başka erkek ebebeynler anlatmalı...
kızlara ise enne yada bayan ebebebynler anlatmalıı

Benimde 12 yaşında bir oğlum var.ben bu konuyu babası ile konuşmayi düşünüyorum. Bende henüz birşey yapmadım konuyla ilgili..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…