Merhabalar.
Sizlerden, özellikle tecrübesi olanlardan fikir almak istiyorum.
Benim 12 yaşında oğlum var ve ergenliğe giriyor. Dolayısıyla vücut gelişimi de değişiyor. Acaba ona beden temizliği (tüylenme) ile ilgili nasıl bir yaklaşımda veya bir öneride bulunmalıyız? Yoksa zaten arkadaşlarıyla konuşup yapması gerekeni kendisi mi bulacaktır?
Şimdiden teşekkür ederim.
eşiniz yanınızdaysa yani beraberseniz erkek çocuğuna gerekli bütün bilgileri babası vermelidir diye düşünüyorum..siz sadece beden temizliğinin güzelliklerinden yoksa kişilerin kötü kokup çevrelerine rahatsızlık verdiğinden bahsedebilirsiniz..gerisini babası varsa nasıl yapacağını ondan öğrenmelidir diye düşünüyorum.
Oğlunuzla bu konuyu babası konuşsun. Siz konuşmayın çünkü sizden çekinecektir. Zaten arkadaşlarıyla muhtemelen konuşuyordur. Biz oğluma öyle yapmıştık. Babasıyla her sorununu konuşurdu o yüzden bu sorunu kolay atlatmıştık.
Elbetteki doğru olan babadan ogrenmek. Gerekirse uygulamali anlatsin. Annem bana agdayi kendisi ogretti. Benim uzerimde yani :) kizlar anneden, erkekler babadan ogrenmeli. Baba yoksa dayi yada amca. Akranlardan ogrenemez bu tür seyleri ya da yalan yanlis ogrenir.
Annem bana bi kitap almıştı vucuduma neler oluyor diye. Erkekler ve kizlar için ayrı ayrı iki kitap şeklinde. Içinde vücut temizliği nasıl yapılır, neden adet olunur, cinsellik nedir korunma yöntemleri nelerdir gibi bir sürü şey vardı. Erkeklerin vücut yapısı ve cinselliğine dair de kısa bilgiler vardı. Böyle bir kitap edinebilirsiniz anlatmaya cekiniyorsaniz. Ama bence en mantıklısı babanın konuşması.
babamız gıttıkten sonra davranısları cok degıstı arkadaslarıyla oyun oynarken okulun parkını yakmıslar ben calısıyorum annemde takıp edemıyor okula yurtatn gıdıp gelıyor cok zor anne ıcın ama baska sansım kalmadı
Bizim babamız olmadığı için ben oğluma bizzat kendim söyledim.
Kremlerini rolonlarını aldım. Oğluşum dedim kişisel temizliklerini bunlarla yapman gerekiyor.
Yapmazsan...şöyle olur kokarsın, kaşınırsın gibi şeyler söyledim. Çok normal ihtiyaclar bunlar dedim, devamlı kullan diye telkinde bulundum. Ne var ki tarifte ettim.... Oda garibim başını öne eğerek tamam anneee yaaa dedi..
bende kuzu kuzu kuzummm dedim normal annem normalll şeyler bunlar
Babasi varmis onun yapmasi daha uygun olur. Misal etek tirasi icin gerekli bi makine alin. baba oğlunuza sana ozel bi hediye aldim diye versin ve nasil kullanilacagini anlatsin. Baskasindan duymak inan daha kotu. Bende kaş aldirmayi arkadasimdan duymustum kiz bana acisindan 2 gun aglamistim demisti ve kotu etkilenmistim