- 24 Kasım 2022
- 56
- 69
- 3
- 34
- Konu Sahibi oznurdediler
-
Merhaba ben kilolu değilim yani az bir kilom var hamilelik için bir yıldır uğraşıyorum yine de kilo vermeye çalışıyorum en azından veremesem de yürüyüş spor yememe dikkat ederek kendimi motive ediyorum sağlıklı bir yaşam için kilo vermek önceliğiniz olsun yani inanın bana bir kilo da verseniz hamile kalma olasılığı niz yukselecektirMerhaba, 1,5 yıldır evliyim 31 yaşındayım. Evlendiğimde 103 kiloydum ve gittikçe kilo aldım.vermeye yeltendim birkaç defa ama yapamadım. Ben de kabullenip kilolu bir gebelik geçirmeyi kabul ettim. 2 haftadır eşimle korumasız ilişkiye giriyoruz. Göğüslerimde ağrılar var, ve acayip korku sardı. Ya bebel varsa, ya Olursa ve daha üzerine kilo alırsam ya bebeğim sağlıksız olursa, ya ona yetemezsem. Ya da kilo engellerse bebeğim olmasını. Çok örnek duyuyorum. Kilosundan dolayı hamile kalamayan, kalsa da karnında ölen, doğumda ölen vs. Bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Benim de bir problem olmamasına rağmen bir senedir gebelik yok ben kilo fazlam olduğu için düşünüyorum çünkü her kilo yumurta tembelliği yapıyormuş 75 kiloyum ideal kilom 60 deniyor o yüzden hiçbir şey kullanmadan önce kilo vermeye karar verdim size de önerim olumsuz düşünmekten önce kilo verin derim sonra her şey düzelir emin olunMerhaba, 1,5 yıldır evliyim 31 yaşındayım. Evlendiğimde 103 kiloydum ve gittikçe kilo aldım.vermeye yeltendim birkaç defa ama yapamadım. Ben de kabullenip kilolu bir gebelik geçirmeyi kabul ettim. 2 haftadır eşimle korumasız ilişkiye giriyoruz. Göğüslerimde ağrılar var, ve acayip korku sardı. Ya bebel varsa, ya Olursa ve daha üzerine kilo alırsam ya bebeğim sağlıksız olursa, ya ona yetemezsem. Ya da kilo engellerse bebeğim olmasını. Çok örnek duyuyorum. Kilosundan dolayı hamile kalamayan, kalsa da karnında ölen, doğumda ölen vs. Bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Merhabalar, 1 senedir deniyorum zaten ama istikrar yakalayamadım hiç bir hafta devam edip bıraktım resmen yapamadım vaz geçtim bende. Kilo illaki her şeyi etkiliyor. Umarım siz de en kısa zamanda ideal kilonuza ulaşıp bebiş sahibi olursunuzMerhaba canım,
Ne olursa olsun sağlıklı bir gebelik ve bebk için kilo vermeyi denemeni öneririm. Ben de kiloluyum 95 kiloyum vermeye çalışıyorum bebek istediğim için :) 1 senedir olmuyor çünkü önce kilo vermeyi denicem o yüzden :)
Nasip işi biraz da, stres hormonları çok etkiliyormuş biraz olurun bırakmak lazım belki de, hiç kilonuz yok öyle takmayın kafanıza bence, ama tabi sağlık, her kilo sağlığını etkiliyor insanın maalesefBenim de bir problem olmamasına rağmen bir senedir gebelik yok ben kilo fazlam olduğu için düşünüyorum çünkü her kilo yumurta tembelliği yapıyormuş 75 kiloyum ideal kilom 60 deniyor o yüzden hiçbir şey kullanmadan önce kilo vermeye karar verdim size de önerim olumsuz düşünmekten önce kilo verin derim sonra her şey düzelir emin olun
Çok teşekkür ederim umut verici mesajınız için. Bugün test yaptım silik çizgi çıktı onun üzerine mesajınızı gördüm. Aynı şekilde sağlıklı doğum yapanları duyuca umut doluyorum. Çok şükür ilk ay denememizde o çizgiyi gördüm. Tabi doktora gitmeden net sonuç olamaz ama kilonun o kadar da etkilemediğini gördüm şükür ki. Sanırım önemli olan kilo miktarından ziyade bedendeki sağlık. İllaki gebelik sürecim daha zor olacak hem kendi ağırlığım hem bebek ile uğraşacağım ama ben bunu göze aldım sanırım. Rabbim başta sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepimizeKomşum.. Hemen hemen sizin kadar vardır, 3.yü doğurdu.. Gayet sağlıklı, 1 yaşını gectı bebegı.. Ben bu kilo işine inanmıyorum nedense.. Allah bir kere nasip etti mi oluyor.. Sadece akışına bırakmak lazım.. Ha kilo verip hamile kalan da çoktur elbette.. Tabıkı fazla kilo saglıksız her organa her hucreye zararı var.. Ama bebek işi bence tamamen nasip işi.. Eğer kabullendiyseniz, bence hiç stres yapmayın.. Hayatı doğal akışında yasayın, olursa olur olmazsa olmaz moduna girin.. Çünkü niye bilio musunuz, Allah diyor ki kuluna 'sen planladığında değil, ben istediğim zaman sana bahşederim' Allaha bırakın bence.. Umarım başarılı olursunuz
Ahahaha 120 kilo ile 3 çocuğada hamile kalan ben normal doğum olursa Allah yardımcın olsun bacım sezeryan da aynı offf diyeyim ama ben doğurdum yani ama tabi şeker tansiyon gebelik boyunca işkenceMerhaba, 1,5 yıldır evliyim 31 yaşındayım. Evlendiğimde 103 kiloydum ve gittikçe kilo aldım.vermeye yeltendim birkaç defa ama yapamadım. Ben de kabullenip kilolu bir gebelik geçirmeyi kabul ettim. 2 haftadır eşimle korumasız ilişkiye giriyoruz. Göğüslerimde ağrılar var, ve acayip korku sardı. Ya bebel varsa, ya Olursa ve daha üzerine kilo alırsam ya bebeğim sağlıksız olursa, ya ona yetemezsem. Ya da kilo engellerse bebeğim olmasını. Çok örnek duyuyorum. Kilosundan dolayı hamile kalamayan, kalsa da karnında ölen, doğumda ölen vs. Bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Yaa çok mu zor geçirdiniz? Bebişler nasıl etkilemedi hiç onları değil mi? Siz sezeryan mı oldunuz? 120 ile hamile kalıp kaç kilo ile doğum yaptınızAhahaha 120 kilo ile 3 çocuğada hamile kalan ben normal doğum olursa Allah yardımcın olsun bacım sezeryan da aynı offf diyeyim ama ben doğurdum yani ama tabi şeker tansiyon gebelik boyunca işkence
Korkma canım tabiki keşke fit olarak hamile kalsak ama maalesef ben Ayrıyetten hipo troid haşimato hastasıyım 120 ile hamile kalıp 130ları görmüşlüğüm varYaa çok mu zor geçirdiniz? Bebişler nasıl etkilemedi hiç onları değil mi? Siz sezeryan mı oldunuz? 120 ile hamile kalıp kaç kilo ile doğum yaptınızşuan 7+4 deyim de azıcık merak ediyorum. Diyetisyen başladım ben de hiç kilo almamak mümkünse birazcık vererek bitirme hedefim var bakalım ne kadar mümkün olacak ❤
Zor geçmiş ama gelmiş bebişler sağlıkla çok şükür ki. Geçmiş olsun. Tamamen bu fazla yeme , fazla istek ne zaman başlıyor? Bende şuan gram iştah yok sadece bebeği beslemek için yiyorum resmen. Bulantı falan da yok. Tatlıyı çok severim normalde tabi her tontiş gibi:) ama tatlı hiç görmek istemiyorum şuan. Daha yeni diye mi acaba sonradan açılır mı iştahKorkma canım tabiki keşke fit olarak hamile kalsak ama maalesef ben Ayrıyetten hipo troid haşimato hastasıyım 120 ile hamile kalıp 130ları görmüşlüğüm varay birde marifetmiş gibi Aman bacım dikkat et ilki normal orta zor doğum oldu 2.normal aşırı zor ve riskli bir doğum oldu zaten ikincide hiç dikkat etmedim çikolata falan aşırı sağlıksız beslendim yürüyemez oldum ödemlerden şişliklerden Allah yaşatmasın doğum esnasında bebeğim sıkıştı ebenin telaşıyla boyun onurundan kola giden sinir ağır hasar aldı şimdi 6 yaşına giricek ama hala tedavi oluyor 3.de dikkat ettim bebeğim neredeyse hiç kilo almadı ama korktuk sezeryan oldum oda öyle olursa diye şükür Allahıma daha beteri olabilirdi ama senden ricam dikkat et ye ama bol yürüyüş ve su şekeri kes bence tamamen Allah yardımcın olsun sağlıkla gelsin bebişin
Doğumdan sonra biraz s üzüldüm ama yine kilolu kaldım tabi diyete girdim 118 den 96 ya indim yine aldım bu bebekten sonra tüp mide olucam rahat kafa senin iştah Bi süre sonra açılır merak etmeZor geçmiş ama gelmiş bebişler sağlıkla çok şükür ki. Geçmiş olsun. Tamamen bu fazla yeme , fazla istek ne zaman başlıyor? Bende şuan gram iştah yok sadece bebeği beslemek için yiyorum resmen. Bulantı falan da yok. Tatlıyı çok severim normalde tabi her tontiş gibi:) ama tatlı hiç görmek istemiyorum şuan. Daha yeni diye mi acaba sonradan açılır mı iştahvalla ablacım diyetisyen eşliğinde devam edeceğim sürecime inşallah düşündüğüm gibi olur hiç kilo almadan bitiririm inşallah. Peki doğumdan sonraki kilo durumunuz ne oldu kusura bakmayın biraz çok sordum ama ilk defa denk geldi böyle sorabileceğim birisi ❤
Tüp mide de çok kolay değil yine alan alıyor kendini kontrol edemezse , mideyi bozduğu ile kalıyor, çok zorDoğumdan sonra biraz s üzüldüm ama yine kilolu kaldım tabi diyete girdim 118 den 96 ya indim yine aldım bu bebekten sonra tüp mide olucam rahat kafa senin iştah Bi süre sonra açılır merak etme
Bence ameliyat ile en doğru kararı vermissiniz.Doğumdan sonra biraz s üzüldüm ama yine kilolu kaldım tabi diyete girdim 118 den 96 ya indim yine aldım bu bebekten sonra tüp mide olucam rahat kafa senin iştah Bi süre sonra açılır merak etme
Benim iştahım acılmadı.3,5 aylık su an hala bebek icin zoraki yiyorum.sizin de acılmayabilirZor geçmiş ama gelmiş bebişler sağlıkla çok şükür ki. Geçmiş olsun. Tamamen bu fazla yeme , fazla istek ne zaman başlıyor? Bende şuan gram iştah yok sadece bebeği beslemek için yiyorum resmen. Bulantı falan da yok. Tatlıyı çok severim normalde tabi her tontiş gibi:) ama tatlı hiç görmek istemiyorum şuan. Daha yeni diye mi acaba sonradan açılır mı iştahvalla ablacım diyetisyen eşliğinde devam edeceğim sürecime inşallah düşündüğüm gibi olur hiç kilo almadan bitiririm inşallah. Peki doğumdan sonraki kilo durumunuz ne oldu kusura bakmayın biraz çok sordum ama ilk defa denk geldi böyle sorabileceğim birisi ❤
Hayırlısıyla gelsin bebişinizYaa çok mu zor geçirdiniz? Bebişler nasıl etkilemedi hiç onları değil mi? Siz sezeryan mı oldunuz? 120 ile hamile kalıp kaç kilo ile doğum yaptınızşuan 7+4 deyim de azıcık merak ediyorum. Diyetisyen başladım ben de hiç kilo almamak mümkünse birazcık vererek bitirme hedefim var bakalım ne kadar mümkün olacak ❤
bunun için elbette çabalamalısın ama akrabamda aynı doguştan aşiri kiloluydu evlendikten sonra 100+ kgdan fazlaydı ve rahminde sorunda vardı aynı zamanda eşinin degerleride düşüktü. 32 yasında kendliğinden gebe kaldı dogurdu :)))) imkansız değil yani kendinizi sıkmayın. ama dedigim gibi çabalamak çook önemli. nereden gelecegini bilemeyiz siz yinede bu yolda ilerleyin oturup beklemek saçma olur çünkü kilolu gebelik çok riskli. olmaz diye kural yok ama yinede siz şartlarınızı iyileştirin ki stressiz gebelik geçirinMerhaba, 1,5 yıldır evliyim 31 yaşındayım. Evlendiğimde 103 kiloydum ve gittikçe kilo aldım.vermeye yeltendim birkaç defa ama yapamadım. Ben de kabullenip kilolu bir gebelik geçirmeyi kabul ettim. 2 haftadır eşimle korumasız ilişkiye giriyoruz. Göğüslerimde ağrılar var, ve acayip korku sardı. Ya bebel varsa, ya Olursa ve daha üzerine kilo alırsam ya bebeğim sağlıksız olursa, ya ona yetemezsem. Ya da kilo engellerse bebeğim olmasını. Çok örnek duyuyorum. Kilosundan dolayı hamile kalamayan, kalsa da karnında ölen, doğumda ölen vs. Bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Amin çok teşekkürler. Hayır ,normal gebelikHayırlısıyla gelsin bebişiniztedaviyle mi hamile kaldınız acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?