Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ben bittim işler bitmedi bu gün.
Daha da tatlı yapmadım.
İftardan sonra da işler beni bekliyor.
Sizler ne durumdasınız.
Ben genel temizliğe girişmedim zaten, ev süpür sil toz al, tuvalet banyo temizliği, mutfak dolaplarının dışını bi de cam balkonun iç camlarını sildim, iftar hazırladım, sadece çamaşır katlama, ve ütü işim kaldı.. bi de kaynanamın gönderdiği baklavanın şerbetini döktüm, iftarda tattım 2 dilimcik...:KK22:

Kızlar bayramın birinci günü herkes serbest. :KK71::rolleyes: Kaçamaklara kızmıyorum ama abartmamanız şartıyla. Bayram kahvaltısı hazır hepimiz evdeyken çok güzel olur. Güzel bir kahvaltıyı hak ettik. Tatlı da yiyebilirsiniz ama lütfen en fazla iki dilimi geçmeyin. Bayram şekerinin de tadına bakabilirsiniz. Sarma ve dolma serbest rahat rahat yiyin :eek:ama bunlar sadece ilk gün için geçerli. Haftaya ilk üçe girmeye çalışacağız unutmayın :KK53::KK53:
Çok mantikli 😂😂 ben kaçamak deyip gececektim kaptan izin verdiyse 💃💃💃💃 şaka tabiiki hiç abartmayacam 😁😁😁

Ben genel temizliğe girişmedim zaten, ev süpür sil toz al, tuvalet banyo temizliği, mutfak dolaplarının dışını bi de cam balkonun iç camlarını sildim, iftar hazırladım, sadece çamaşır katlama, ve ütü işim kaldı.. bi de kaynanamın gönderdiği baklavanın şerbetini döktüm, iftarda tattım 2 dilimcik...:KK22:
Ben daha şerbet yapmadım 😕😕😕

Sahur
Yarım tabak sebze yemeği
5 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık salata
1 nektari

İftar
1 tabaktan az kuru fasulye
2 kaşık pirinç pilavı
Yarım tabak salata
2 cevizli baklava :KK22:

Bugun eşim ilk defa ev yapımı dondurma yaptı, birazdan azıcık tadarım.🙄

3 litre su, 2-3 saat ev temizliği

Ben de netten baktım, 40 cm çapında tepsi için 3 bardak şeker, 3 bardak su, çeyrek limon suyu, 1 çaykaşığının 4 te biri tuz😲

Püf noktası: ocağa koymadan şeker suda iyice karıştırılıp erimeli, kaynayınca altı kısılıp 30 dakka kaynamalı, altını kapatmadan 10 dakka önce limon suyu katılmalı. Yoksa şekerliyomuş..

Bide tatlı cinsine göre şerbet ılık yada sıcak dökülüyo, benimki kat kat açılan yufka ile olduğu ve burma gibi olduğu için ılık dökülmeliymiş. Ocaktan aldıktan 20 dakika sonra döktüm..
Tatlı sert ve kalın ise sıcak dökülmeliymiş..

Ben de netten baktım, 40 cm çapında tepsi için 3 bardak şeker, 3 bardak su, çeyrek limon suyu, 1 çaykaşığının 4 te biri tuz😲

Püf noktası: ocağa koymadan şeker suda iyice karıştırılıp erimeli, kaynayınca altı kısılıp 30 dakka kaynamalı, altını kapatmadan 10 dakka önce limon suyu katılmalı. Yoksa şekerliyomuş..

Bide tatlı cinsine göre şerbet ılık yada sıcak dökülüyo, benimki kat kat açılan yufka ile olduğu ve burma gibi olduğu için ılık dökülmeliymiş. Ocaktan aldıktan 20 dakika sonra döktüm..
Tatlı sert ve kalın ise sıcak dökülmeliymiş..
Tamam canım akşamdan yapayım yarın islarim çıtır çıtır seviyoruz biz boyle. İçine az alsın şerbeti yarın gösteririm tatlimi

Sürekli reading yapıyorum.Makaleler paragraflar okuyorum onlarca hemde hergun beynim bulaniyo artik.Ama arada türkçe okusam iyi olur bi program yapıyım en iyisi kendime.

Kafanı yormayacak hafif şeylerden okuyabilirsin keyif veren. Bu beyninin rahatlamasını da sağlar. Bu arada ben de ingilizce çalışmaya başladım. Ama hedefim YDS felan değil. Yeşil pasaport hakkım var ve gezmeyi çok seviyorum. Artık Türkiye dışına açılmanın zamanı geldi diye düşünerekten 19 Mayısta çalışmaya başladım. Bana tavsiyelerini de bekliyorum. Temelim var çok şükür ama çok çok çalışmam gerekiyor.

Bugün çok sancım var uzun zamandır olmuyordu. saatlerdir karnımda su torbasiyla yatıyorum.. biraz rahatlatti ama ara ara şiddetleniyor kivraniyorum😣😣😣

Lütfen ben o listede olmayim kaptanim.. 1 aylık çizelge hazırladım bende 1 aylık onu oturtmaya çalışıyorum. Bugün böyle olunca hiç birsey yapamadim.Eke koyayım..

Defter tutma fikrine bayıldım. Çok güzel hazırlamışsin.. bende yapsam keşke..

Herkesi tebrik ederim.. harikasınız..
Aysegul 6666 Aysegul 6666 @Elifff80 @Kiloverenbiri özellikle tebrik ediyorum sizi👏👏👏❤❤❤🌺🌺🌺

Eki Görüntüle 2639053

Hadi bakalım güzel bir çizelge olmuş ama daha detaylı yapabilirdin. Gününü 24 saat üzerinden planla. Öyle daha çok motive olursun. Mesela ramazan bittiği için rutinlerimi yine düzene sokmam gerekecek. Sabah erken kalkmak gibi. Saatli plan her zaman daha çok işe yarıyor. Aklında olsun.

LAydLiNe LAydLiNe kaptanım aslında dediğin defteri forum içinde diyet günlükleri bölümünde de tutabiliriz topik açarak:KK58::KK58: 1. sayfaya herkesin topiğini eklersin

Olur aslında canım ama kağıt kalemle yapılan her iş daha etkili oluyor. Defter daha düzenli oluyor. Ama ona ek olarak topik de açabilirsiniz. Benim var öyle bir diyet günlüğüm ama ilerletemedim. Sen bence defterden başla. Defteri de evde sürekli gözünün göreceği bir yerde bulundur. :KK39:

Ooo tarifler,bayram hazırlıkları..Kolay gelsin herkese.Bugun eşimin doğumgünüydu.Once Doğumgünü pastası sonra bayram sütlacı yaptim bugun.Yarına da künefe istiyo eşim.Kaptan dan izin de var.Umarim fazla abartmam.Suan için ıyi gidiyorum.

Bugunki menüm
Sahur
Yumurtalı menemen eşimle beraber yedik.
1dilim ekmek
1fincan çay
Salatalik 1 dilim peynir

Iftar
1kase borekasi çorbasi
Bol salata
2tane yaprak sarma

1kucuk dilim pasta
1fincan çay

2.5lt su
Spor yok ama tum gun temizlik falan koşturdum.

Kaptanım maşallah ne düzrnlisim.
İlham verdim bana.
Ben de tutayım böyle bir defter.
İyi fikir hem de motive eder.

Uzun yıllardır planlı programlı yaşamaya çalışıyorum canım ama hala becerebilmiş değilim :KK43:

Ama sana ilham vermek beni çok mutlu etti. Defterin en güzel tarafı yıllar sonra açıp baktığında vay beee ne güzel şeyler başarmışım diyorsun. :KK39:

Ne yapacam peki günün sonunda kimler ne yapmış ve içmiş listesi yapayimmi

Aynen öyle canım. Herkesle ortak bir saat belirleyelim. O saatler arasında herkes menüsünü, suyunu, sporunu yazsın. Gün sonu sende toplu şekilde yaz buraya. Aslında aklıma şöyle de bir şey geldi sana zor olmazsa. Zaten su ve spora bakacaksın yaaa onları yazan zaten menüsünü de yazmış oluyor. Bir tik atabilirsin kişinin yanına. Menü takibini de yapmış oluruz. Zor olur mu sana? Birlikte nöbetleşe de yapabiliriz.

Kafanı yormayacak hafif şeylerden okuyabilirsin keyif veren. Bu beyninin rahatlamasını da sağlar. Bu arada ben de ingilizce çalışmaya başladım. Ama hedefim YDS felan değil. Yeşil pasaport hakkım var ve gezmeyi çok seviyorum. Artık Türkiye dışına açılmanın zamanı geldi diye düşünerekten 19 Mayısta çalışmaya başladım. Bana tavsiyelerini de bekliyorum. Temelim var çok şükür ama çok çok çalışmam gerekiyor.
Bi kitapligimi kontol edip bakayim yada tavsiyelere açığım kitap için.Okulla kalsak gramer ve kelimeden öteye gidemezdim.Ben sürekli yabancı dizi ve film izledim.Hatta lise ve üniversitede günlüğümu ingilizce tuttum.Kapadokyada rehberlik yaptım.Derken konuşma ve anlama gelişince daha çok ilerledim.

benim kitabım yok bu aralar sıkışıgız yani eşim 9 aylık işsizlikten yeni çıktı 2 ay oldu çalışalı bu aralar mümkün değil alamam kitap 😶😶😶yoksa okumayı çok seviyorum gelecek ay alıp okuyabilirim inşallah 😀😉🤗🤗🤗😍
benim eşim dün gitti evde tek başıma bayram havası falan da olmuyor yasak ta var anneme gidemiyorum 😶😶🙄🙄🙄acıların çocuğu emrah gibi oldum dimi😂😂😂😁😁sinan özen in dediği gibi ben yine tek başıma ben yine tek başıma 😁😁😁bu sene bana bayram yok napim tatlı da yapmadım yarın pismaniye yerim artık 😋😋😋😉😉😁😁😁

Olur mu canım öyle şey hiç de tek başına değilsin. Biz varız burada. Her ne kadar yanında olamasak da yanında gibiymişiz gibi davranabiliriz. Sen tatlı yap bize misafirliğe gelelim :KK48::KK48:

Kitap konusunda sorun yok ama illaki satın almak zorunda değilsin kitabı. Sağda solda konuda komşuda vardır aslında. Geçen gün arkadaşımın evde okuyacak kitabı kalmamış. Benden aldı mesela. Eminim öyle birileri vardır. Bi düşün istersen. Hem eşin yokken sıkılmazsın. :KK39:

Uzun zamandır kitap okuyamıyorum
Dikkat dağınıklığı algılama problemi konsantrasyon eksikliği ne istersen var bir sayfayı bazen defalarca okumaya ihtiyaç duyuyorum bu beni yoruyor üzüyor yetersiz hissettiriyor tedavim bitene kadar sanırım kitabı elime alamayacağım :( LAydLiNe LAydLiNe
Menü takip işi çok iyi birinin beni dürtmesi lazım
Uzun zamandır menü yazamıyorum
Ebru benimde günümü planlamakla ilgili sıkıntılarım var hiçrşey yapmadığım halde hiçbirşeye vaktim yok diyorum. :KK43::işsiz:

10.00 kahvaltı
4 yk bol yesillikli yumurta salatası, domates, salatalık, 5 zeytin, 1 dilim beyaz peynir, çeyreğin çeyreği ev yufkasi

13.00 2 küçük salatalık

18.30 5 yk mantar sote, 1 yk yoğurtlu biber kızartması, 2 dilim çavdar ekmeği

21.00 yarım dilim karpuz

Şuana kadar suyum 2 lt oldu devam ediyorum
Spor yok kendimi iyi hissedersem yapicam yazarim yaparsam

Kitabımda 30 sayfa oldu.

Evet saatlere ayırmak daha iyi. onu da denedim fakat saatlerini ayarlayamiyorum 😁

Ooo tarifler,bayram hazırlıkları..Kolay gelsin herkese.Bugun eşimin doğumgünüydu.Once Doğumgünü pastası sonra bayram sütlacı yaptim bugun.Yarına da künefe istiyo eşim.Kaptan dan izin de var.Umarim fazla abartmam.Suan için ıyi gidiyorum.

Bugunki menüm
Sahur
Yumurtalı menemen eşimle beraber yedik.
1dilim ekmek
1fincan çay
Salatalik 1 dilim peynir

Iftar
1kase borekasi çorbasi
Bol salata
2tane yaprak sarma

1kucuk dilim pasta
1fincan çay

2.5lt su
Spor yok ama tum gun temizlik falan koşturdum.

Mutlu yıllar canım :KK68:

Back
X