• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Uzun zamandır kitap okuyamıyorum
Dikkat dağınıklığı algılama problemi konsantrasyon eksikliği ne istersen var bir sayfayı bazen defalarca okumaya ihtiyaç duyuyorum bu beni yoruyor üzüyor yetersiz hissettiriyor tedavim bitene kadar sanırım kitabı elime alamayacağım :KK43: LAydLiNe LAydLiNe
Menü takip işi çok iyi birinin beni dürtmesi lazım
Uzun zamandır menü yazamıyorum
Ebru benimde günümü planlamakla ilgili sıkıntılarım var hiçrşey yapmadığım halde hiçbirşeye vaktim yok diyorum. :KK43::işsiz:

Ben kendi kafamda bir toparlayayım bu plan meselesini çalışalım seninle. Ben de senin gibi düşünüyordum. Yapmak istediğim çok şey var ama hiç birini yapamıyordum. Şimdi çok daha iyiyim eskisine göre. Her şeye zaman bulabiliyorum. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Umarım sana da yardımcı olurum. Sana başka bir şey tavsiye edeceğim. Yazarım özelden. Sanki senin çok ihtiyacın var gibi geldi bana.

Dikkat dağınıklığı algılama problemi konsantrasyon eksikliği ne istersen var bir sayfayı bazen defalarca okumaya ihtiyaç duyuyorum bu beni yoruyor üzüyor yetersiz hissettiriyor tedavim bitene kadar sanırım kitabı elime alamayacağım :KK43: LAydLiNe LAydLiNe
Ebru benimde günümü planlamakla ilgili sıkıntılarım var hiçrşey yapmadığım halde hiçbirşeye vaktim yok diyorum. :KK43::işsiz:
Hangi ebruya dedin bilmiyorum ama canım banada O gün yetmiyor zaten bı bakıyorum akşam olmuş ne yaptim hic🤷
konsantrasyon bozukluğu maalesef bende var kafamı zor topluyorum, en ufak hareketlilik dikkatimi dağıtıyor (benim dışımda gelişse bile)
bir çok kitabım sırf bu yüzden yarım kalmıştır... Bu sefer bu kitaba başlarken ne olursa olsun ne kadar uzun sürerse sürsün yarım birakmayacagim diye karar aldım.. Gönülcüm küçük küçük başlasan mesela 5 yada 10 sayfa okumadan uyumayacagim gibi.. kaç kere başlamak zorunda olursan ol okuyarak algılar açılıyor. bence en güzel tedavi yöntemi ❤️ test çözmeden önce kitap okumaya çalışıyorum algim açılsın diye.. dene istersen..❤️🌺

Bir de sen asla ve asla yetersiz değilsin. Kitaplarını roman tarzında seç. Okunabilmesi kolay bazı yazarlar var. Komplike olmayan kitaplar. Mesela Ayşe Kulin, Canan Tan, Sarah Jio kitapları var. Konsantrasyon gerektirmiyor. Çerez gibi gidiyorlar. Elif Şafak kitapları da güzel ama roman olanlar. Denemeleri biraz farklı. Bir de mutlu kitaplar seç. Mesela Küçük Mucizeler Dükkanı var duymuşsundur belki. İllaki sayfalarca okuyacağın diye de bir şey yok. Hem kafanı dağıtırsın bence iyi gelir sana.

10.00 kahvaltı
4 yk bol yesillikli yumurta salatası, domates, salatalık, 5 zeytin, 1 dilim beyaz peynir, çeyreğin çeyreği ev yufkasi

13.00 2 küçük salatalık

18.30 5 yk mantar sote, 1 yk yoğurtlu biber kızartması, 2 dilim çavdar ekmeği

21.00 yarım dilim karpuz

Şuana kadar suyum 2 lt oldu devam ediyorum
Spor yok kendimi iyi hissedersem yapicam yazarim yaparsam

Kitabımda 30 sayfa oldu.

Evet saatlere ayırmak daha iyi. onu da denedim fakat saatlerini ayarlayamiyorum 😁

Her şey birden bire olmuyor canım biliyorsun mutlaka bunu. Saatlerini ayarla, uymaya çalış. Uyamadığın zaman kendine kızma. Bir daha ki plana uymaya çalış. Bir süre sonra bi bakmışsın zamanını daha kaliteli bir şekilde kullanıyorsun. Dene mutlaka. Bu arada ara ara listenin fotoğrafını at buraya seni kontrol edeyim, bakalım uyabiliyor musun planına :KK39:

Ben bugün hiç okuyamadım. Gidip biraz okuyayım. Yatmadan gelirim yine :KK68: :KK68:

Bu arada zamanımı yönetmeyi öğrenmeye başladım kızlar. Bahsetmiştim geçenlerde bir eğitimden. Çok çok faydası oldu. Bu kez de başka bir eğitime katılıyorum. Bu kez de hayat planlama grup koçluğu diye bir eğitim olacak. Böyle şeyler insana güzel şeyler katıyor. Denk gelirseniz mutlaka kendiniz için bir şeyler yapın. Ben de arada size küçük küçük tüyolar veririm. :KK68: :KK68: Kitap okumak içinde zamanım yok demeyin lütfen. Sadece yatağa 10 dk erken girin. Hem unutmayın siz okudukça çocuklarınızda sizleri örnek alacak. Sizde her yeni kitapla hayatınıza yeni bir şeyler katacaksınız. Emin olun her şeye zaman var. Gün koskocaman 24 saat. :KK39:
Zamanı yönetmek çok önemli.
Arasıra bize de tüyolar ver kaptanım.
Benim de en büyük sorunum zamanı yönetmek.
Bazen o kadar boş vakit geçiriyorum ki sonradan üzülüyorum.

Bende ilk menü paylaşımını yapayım :)

Sabah 11:00 oğluşum sağolsun zor hazırladık

2.5 haşlanmış yumurta
1er salatalık, yeşil ve kırmızı biber
1 yeşil zeytin
3-5 çatal peynir
1 bardak süt

16:30
1 kupa filtre kahve içine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
3 kare çikolata

19:00
2 çokomel (çocuklara bayram paketi hazırladım çok güzel koktu dayanamadım) o_O

Akşam yemeği 20:30
1 tabak hünkar beğendi
Üçgen mantıdan 3 tane
5-6 kaşık salata

Şimdilik 1.5 lt su

3 saat temizlik daha fazla sürmüş olabilir
20 dk zumba
25 squat

Gün daha bitmedi oğluşum uyuyacak birazdan boyaya başlayacağım yatana kadar da boya 🤷

2.5 haşlanmış yumurta
1 yeşil zeytin
3-5 çatal peynir
1 bardak süt

3 kare çikolata

1 tabak hünkar beğendi
Üçgen mantıdan 3 tane
5-6 kaşık salata

Şimdilik 1.5 lt su

20 dk zumba
25 squat

Gün daha bitmedi oğluşum uyuyacak birazdan boyaya başlayacağım yatana kadar da boya 🤷
Genel olarak güzel bi menü, çokomel ve çikolata olmasa daha iyiymiş, mantı az olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Suyu en az 2, hatta 2,5 yapmalısın, zayıflamak için bu çok etkili.
Gündüz dikiş, gece boya yapıyorum demiştin, ne güzel, merak ettim biraz açıklayabilir misin? Hobi olarak mı yapıyorsun, meslek olarak mı?

Genel olarak güzel bi menü, çokomel ve çikolata olmasa daha iyiymiş, mantı az olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Suyu en az 2, hatta 2,5 yapmalısın, zayıflamak için bu çok etkili.
Gündüz dikiş, gece boya yapıyorum demiştin, ne güzel, merak ettim biraz açıklayabilir misin? Hobi olarak mı yapıyorsun, meslek olarak mı?

Teşekkür ederim suyu az içtiğimi farkettim bende daha fazla içmeye gayret etcem 👍

Hobi olarak yapıyorum. Mesela şuan elimde kendim için yaptığım pantolon var ama bugün temizlik yaptığım için onunla ilgilenemedim :) evdeki kapıları boyuyorum bu karantina günlerini değerlendirme :))) bide yerleride boyuyorum :)) sonrada banyoya baslicam :)

Kızlar bayramın birinci günü herkes serbest. :KK71::rolleyes: Kaçamaklara kızmıyorum ama abartmamanız şartıyla. Bayram kahvaltısı hazır hepimiz evdeyken çok güzel olur. Güzel bir kahvaltıyı hak ettik. Tatlı da yiyebilirsiniz ama lütfen en fazla iki dilimi geçmeyin. Bayram şekerinin de tadına bakabilirsiniz. Sarma ve dolma serbest rahat rahat yiyin :eek:ama bunlar sadece ilk gün için geçerli. Haftaya ilk üçe girmeye çalışacağız unutmayın :KK53::KK53:
Ebru sen nasıl güzel bir kaptanım.
Tatlı sarma dolma yiyebilirsiniz diyorsun.
En büyük kaptan bizim kaptan.

Teşekkür ederim suyu az içtiğimi farkettim bende daha fazla içmeye gayret etcem 👍

Hobi olarak yapıyorum. Mesela şuan elimde kendim için yaptığım pantolon var ama bugün temizlik yaptığım için onunla ilgilenemedim :) evdeki kapıları boyuyorum bu karantina günlerini değerlendirme :))) bide yerleride boyuyorum :)) sonrada banyoya baslicam :)
Maşallah, çok beceriklisin👏
Benim dikişte kendimi geliştirmem lazım, elbiselerimin çocukların bi söküğünü bile dikmek gözümde büyüyor, beceremiyorum, çok çirkin dikiyorum🤦 en basit şeyleri bile terziye götürüyorum, yada anneme, kaynanama diktiyorum, şuan koronodan dolayı evde bi sürü sökük yırtık birikti. 2 oğlum var ve bolca diz aşındırıp yeni eşofmanda bile yırtık delik oluşturmayı başarıyorlar😬
Boya dersen resmim de okulda iyi değildi, kesin onu da yüzüme gözüme bulaştırırım😂

Cumartesi menü
Sahur
2 sahanda yumurta
Domates
5 yeni dünya

İftar
2 tabak taze fasulye ( çok severim. Bu yıl ilk defa yaptım. Biraz fazla oldu.)
Bol salata
1 bardak ayran

5 yeni dünya
2 bayram çikolatası
7-8 tane fıstık

2.5 litre su
Spor yok tüm gün ev temizledim.
Kitap 22 sayfa yüzyıllık yalnızlık

2.5 haşlanmış yumurta
1 yeşil zeytin
3-5 çatal peynir
1 bardak süt

3 kare çikolata

1 tabak hünkar beğendi
Üçgen mantıdan 3 tane
5-6 kaşık salata

Şimdilik 1.5 lt su

20 dk zumba
25 squat

Hoşgeldin canım. Ne güzel hobilerin var, oda bir yetenek başlı başına.. maşallahhh :nazar::nazar:👏👏

Maşallah, çok beceriklisin👏
Benim dikişte kendimi geliştirmem lazım, elbiselerimin çocukların bi söküğünü bile dikmek gözümde büyüyor, beceremiyorum, çok çirkin dikiyorum🤦 en basit şeyleri bile terziye götürüyorum, yada anneme, kaynanama diktiyorum, şuan koronodan dolayı evde bi sürü sökük yırtık birikti. 2 oğlum var ve bolca diz aşındırıp yeni eşofmanda bile yırtık delik oluşturmayı başarıyorlar😬
Boya dersen resmim de okulda iyi değildi, kesin onu da yüzüme gözüme bulaştırırım😂

Ben önce bolca dikiş videoları izledim tavsiye ederim cesaret veriyor :)) boya işine de tacihan yongacı sayesinde cesaret ettim Instagram da sayfası var dekotrend takip edebilirsin yapmak istersen danışmanlık veriyor. Eminim sende çok başarılı olursun 😉

Aynen öyle canım. Herkesle ortak bir saat belirleyelim. O saatler arasında herkes menüsünü, suyunu, sporunu yazsın. Gün sonu sende toplu şekilde yaz buraya. Aslında aklıma şöyle de bir şey geldi sana zor olmazsa. Zaten su ve spora bakacaksın yaaa onları yazan zaten menüsünü de yazmış oluyor. Bir tik atabilirsin kişinin yanına. Menü takibini de yapmış oluruz. Zor olur mu sana? Birlikte nöbetleşe de yapabiliriz.
Tamam canım yoklama alır gibi süper olur

Back
X