İyi bayramlar kaptanım.Günaydın kızlar
Herkese musmutlu bayramlar
Merakta kalmayın diye bir selam vereyim dedim. Geleceğim yeniden
Eyvah bayramdan sonraya kaldı desene baklava.Selam kızlarbayramda 1 kilo baklavam hayal oldu teyzem baklavayı yaptı ama gidip ondan alamadım anca çarşamba günü alabilirim malum yasak.. uf aklım hep orda yaa
Kızlar günaydın
Bugün ikizlerin bezini attık ama bunlar hiç tuvaletlerini öğrenecek gibi değiller napicam bilmiyorum
Bırak lazimliga tuvaletini yapmayı oturtmak bile işkence kesinlikle çıplak olarak oturmuyor ağlıyorlarnasıl olacak bilmiyorum
Canım çok erken bence.Maşallah. Kaç yasindalar bende oğluşuma bu yaz öğretmek istiyorum 18 aylık oldu
Canım, oruçtan önce ben 16-8 yapıyordum genel olarak, çok ta iyi gidiyordu, ama saatlerim birebir tutmuyordu tabi, kahvaltı 11-12 arası yiyordum, akşamı 18-19 arası kapatıp ondan sonra sadece çay içiyordum. Bi de saat 3 gibi ara öğün meyve vs yiyordum bazen.Kızlar size bir kaç konuda fikir danışacağım.
Şimdi dün akşam internetten diyetler araştırdım.
İçimizde 16 saat açlık 8 saat de tokluk olarak adlandırılan fasting yapan var mı.
Şimdi tatilde yapabilirim diye düşünüyorum.
Sizce nasıl olur.
Veya Kasım'da diyetisyene gitmiştim onun listeleri var elimde listelerde mi gitsem.
Kararsız kaldım çok.
Listeler 3 ana ve 3 ara öğün.
Yağdan vermem gerekir.
Ve bu fasting için yağ yakımı fazla oluyor diyorlar.
Diyetisyen deki makinalarla yap oranım yüksek çıkıyordu.
Kafam allak pullak.
Bir fikir verin bana
Bazen kahvaltı canım istemezse 12 de yemek tarzı yediğim de oluyordu, yani canın ne tür isterse. Bunu yaparken kalorileri de hesaplayıp 1000 kalori civarında kalmaya çalıştım.Kızlar size bir kaç konuda fikir danışacağım.
İçimizde 16 saat açlık 8 saat de tokluk olarak adlandırılan fasting yapan var mı.
Sizce nasıl olur.
Veya Kasım'da diyetisyene gitmiştim onun listeleri var elimde listelerde mi gitsem.
Kararsız kaldım çok.
Yağdan vermem gerekir.
Kafam allak pullak.
Bir fikir verin bana
Ben de tokken akşam çıktım, sonuç felaket..Allahım ben çıktım ve ürktüm gördüğüm rakamdanmide problemlerinin etkisiyle fena rakam gördüm
Canım çok erken bence.
Ama tabii ki çocuğun hazır oluşuna da bağlı.
Ben ikisini de 30 aylıkken öğrettim.
Hem çok kolay oldu hem de ne çocuk ne ben hırpalandım.
Gece gündüz birlikte öğrendiler.
Küçüğüne 2 yaşında denedim olmadı.
2.5 yaşında 2 günde öğrendi.
Bence erken canım, benim 2 oğluma da 2.5 yaşında başladım, o zaman bile zorlandılar, 3 yaş dolduğu hafta tam öğrendiler, sadece gündüz tuvaletlerini..Maşallah. Kaç yasindalar bende oğluşuma bu yaz öğretmek istiyorum 18 aylık oldu
Ben de yapıyorum canım sabah 11:30Kızlar size bir kaç konuda fikir danışacağım.
Sizce nasıl olur.
Kararsız kaldım çok.
Yağdan vermem gerekir.
Kafam allak pullak.
Bir fikir verin bana
Bence çocuğun ve senin hazırlığın önemli canım zorlu bir süreç çünkü sabırlı olmayı gerektiriyor süreç zaman zaman başa sarabiliyor. Bebeğin kendisi rahatsız olduğunda,söylediğinde,gece bezleriniz kuru olmaya başladığında yavaş bir geçiş yapabilirsiniz ve gece bezini tamamen bırakmazsan o dönemde gece işemeler sevam ediyor. Kızımda annem başlatmıştı çocuk hazır olmadan neredeyse 9 ayda tam oturttuk hamileydim bir de o sırada. Şimdi oğlum 20 aylık oldu neredeyse ara sıra söylüyor tuvalete yapmak istiyor bazen de söylüyor ama ısrarla gitmiyor ağlıyor. Zorlayıp inatlaşmak istemiyorum zaten ne gece işemeler bitti ne de oğlum şu an uygun dönemde.iki yaş sendromu dolu dolu geldi bazen çok inatlaşıp kendini sağa sola atıyor cinnetin eşiğine geliyoruZ. Az daha bekleyeceğimAnladım cnm o zaman seneye yine bu zamanlar daha uygun olur
Benim fikrim tabi bu.Anladım cnm o zaman seneye yine bu zamanlar daha uygun olur
Canım, oruçtan önce ben 16-8 yapıyordum genel olarak, çok ta iyi gidiyordu, ama saatlerim birebir tutmuyordu tabi, kahvaltı 11-12 arası yiyordum, akşamı 18-19 arası kapatıp ondan sonra sadece çay içiyordum. Bi de saat 3 gibi ara öğün meyve vs yiyordum bazen.Bence çok iyi sağlıklı ve uygulaması kolay bi sistem, özellikle de benim gibi erken saatte kahvaltı yapmayı sevmeyenler için.
Şimdi de yavaş yavaş o sisteme tekrar dönmeye çalışıyorum.
Ayşegülcüm çok teşekkür ederim canım.Bazen kahvaltı canım istemezse 12 de yemek tarzı yediğim de oluyordu, yani canın ne tür isterse. Bunu yaparken kalorileri de hesaplayıp 1000 kalori civarında kalmaya çalıştım.
İlk başlayanlar için 14-10 öneriliyor, alışınca 16-8 devam edin deniliyor. Sonrasında 18-6, hatta 20-4 e de çıkabiliyor ama ben 16 saat, nadiren 18 saat açlık yaptım, 20 e hiç çıkmadım
Ay çok sevindim.Ben de yapıyorum canım sabah 11:30
Akşam 19:30 arası if yapıyorum ve çok mutluyum bayramdan sonra tekrar baslayacam
Cokk teşekkür ederim canım benimÇok sevindim senin adına gözün aydın❤❤❤ şifa olsun canısı
İyi yapmışsınız.. şifa olsun ❤❤ zaten bugün Serbesttik
Kaldı kaldı daaa kaptan izin vermez kiEyvah bayramdan sonraya kaldı desene baklava.
Tamam canım, ben öyle çok ta özel bi menü hazırlayamıyordum çoğu zaman, sebze ve protein ağırlıklı, hamur işlerinden, ekmekten, kızartmadan, yüksek kalorili yiyeceklerden uzak kalmaya çalışıyordum, dum dedim çünkü az önce 3 baklavayı daha gömdümAyşegülcüm çok teşekkür ederim canım.
Kesin kararımı verdim.
Ben de 16-8 yapıcam.
Şimdi 19 hazirana kadar bir düzen oturtayım.
19 hazirandan sonra tekrar bir düzen kurarım.
Şu anda ebalar canlı dersler derken erken kalkıyoruz.
Ama yine de bu kafama yattı.
Sen de bu şekilde vermişsin zaten
Senin menüleri de takip edeyim . Biraz kopya çekerim senin menülerden.
Bence erken canım, benim 2 oğluma da 2.5 yaşında başladım, o zaman bile zorlandılar, 3 yaş dolduğu hafta tam öğrendiler, sadece gündüz tuvaletlerini..
Bence çocuğun ve senin hazırlığın önemli canım zorlu bir süreç çünkü sabırlı olmayı gerektiriyor süreç zaman zaman başa sarabiliyor. Bebeğin kendisi rahatsız olduğunda,söylediğinde,gece bezleriniz kuru olmaya başladığında yavaş bir geçiş yapabilirsiniz ve gece bezini tamamen bırakmazsan o dönemde gece işemeler sevam ediyor. Kızımda annem başlatmıştı çocuk hazır olmadan neredeyse 9 ayda tam oturttuk hamileydim bir de o sırada. Şimdi oğlum 20 aylık oldu neredeyse ara sıra söylüyor tuvalete yapmak istiyor bazen de söylüyor ama ısrarla gitmiyor ağlıyor. Zorlayıp inatlaşmak istemiyorum zaten ne gece işemeler bitti ne de oğlum şu an uygun dönemde.iki yaş sendromu dolu dolu geldi bazen çok inatlaşıp kendini sağa sola atıyor cinnetin eşiğine geliyoruZ. Az daha bekleyeceğim
Benim fikrim tabi bu.
Çok da çocuğu yıpratmak gerekir.
Benim bir kaç arkadaşım doktorlarının tavsiyesi ile 3 yaşına kadar hiç denemediler bile.
Tuvalet eğitimi çok önemliymiş çocuğun psikolojisi açısından .
Eğer denemek istersen 1-2 gün denersin
Baktın çok umut yok zorlamadan beze dönersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?