Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

paylaştığın için sağol canım.
200 kalori kesinlikle küçümsenmemeli. ben de daha önce şu meyveli maden sularının yılda birkaç kilo fazladan almamıza neden olduğunu okumuştum. kaç kilo olduğunu hatırlayamadım:) ama bir maden suyu diyoruz, senin verdiğin çikolata örneğinden bile masum ama meyvelinin içindeki şeker üzerimize kilocuklar olarak dönüyor maalesef. en güzeli ne yediysek içtiysek takip etmek. biraz fazlalık yaptıysak dengelemek ve sağlıklı bir yaşam biçimi benimsemek.

senden cok sey ögreniyorum canim, kulak arkasi etmiyorum hepsini kafamin bi kösesine sakliyorum..
insallah metabolizmam yavaslamazsa böyle giderek kilolarin hepsinden kurtulurum. ama cok garip olucak öncedende farkindaydim bunun, ne zaman metabolizmam yavaslarsa o zaman agzima bi cikolata veya badem/findik vs. atiyorum ve karnim ertesi gün cabuk calismaya devam ediyor. acaba bazen metabolizmayi sasirtmakmi gerekir?

faydalı oluyorsam ne mutlu canım.:13:
metabolizman ara ve ana öğünlerine dikkat edersen yavaşlamaz. diyeti açlık orucu gibi düşünmüyoruz. aksine sık sık ve azar azar yiyoruz.
bazen metabolizmayı şaşırtmak gerekiyor bu doğru. mesela kilo koruma programında olanlar hep aynı diyete devam etmiyorlar. yeri geliyor azar azar herşeyden yiyorlar. aynı şekilde yeşilçaya bazen ara verirsin bazen içersin. böylelikle vücudunu şaşırtıyorsun. sen yine de faydalı ve masum şeylerle şaşırt bünyeni:)) ben mesela kuru kayısı yemeye başladım, metabolizmama çok iyi geldi

cok haklisin canim, zaten o yüzden kilolari verdikten sonra asil onu tutmak önemli ya, cünkü diyetteyken kalori alimi daha düsük oluyor ve verdikten sonra eski tempoya girdigin an bütün kilolari geri aliyorsun, hatta daha fazlasini. onun icin "kiloyu verdik hadi gel yiyelim eskisi gibi" yok yani, dengeli beslenmek gerekiyor, ve sporunu eksik etmeyecez nasil uyumak bizim icin önemliyse, spor yapmamiz okadar önemli ve hayatimizda hic eksik olmamasi gerekiyor.

bunu önceden bi yerden duymustum ama nerden kim söylemisti hatirliyamiyorum. dogru diyorsun canim bende kac gündür kuru kayisi, incir ve hurma almayi düsünüyordum ama hic firsat olmadi. ara ögünlerimde öyle seylere bazen yer versem bile beni öbür zararli seylerden uzak durdurur ve metabolizmayi ara ara sasirtmis olurum

bende arkadaşlara katılıyorum,biz seni hemencecik mezun ederiz :)) maşşALLAH metobolizman çok iyi çalışıyor :)) yoğurdun hayatımıza etkisini bende okumuş ve aynı zamanda uygulamış biriyim ,gerçekten çok etkili:13:

öncelikle kaptancım okudum ve anladım :)) en güzeli evet ben şu sınvımıda atlatayım öyle devam edeyim ama bu sırada paylaşımda bulunurum ara ara :))

bugün haftasonu olmasından geç kalktım ve sabah öğle birleşti
kahvaltımı öğle yaptım;
1 ceviz , 1 haşlanmış yumurta , 4 zeytin , 3 lokma kuşburnu pekmezi hepsi bir dilim ekmek ve şekersiz çay ile
ara : 1 sütlü kahve , 1 portakal
akşam : daha yemedim ama çorba kesin var diğerini bilmiyorm
ara : 2 mandalina yerim
yatarken ise tarçınlı sıcak süt içerim

Son düzenleme:
akşam : bir kase çorba , 2 kaşık fasulye kavurması , 5 kaşık yoğurt :) hepsi 1,5 dilim ekmekle ( ekmeği annem yaptı tam buğday unu ile )
ara : 1 mandalina ve yatmadan önce tarçınlı süt

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum. hayatın boyunca diyetteymiş gibi yemen gerekmiyor. abartmamak koşuluyla yazıyorum bunu. diyet sende bir farkındalık oluşturmalı. ipin ucunu kaçırırsan nasıl dengeleyeceğini bilmelisin. hepimiz zaman zaman kontrol edemiyoruz. işte o durumda sonra ne yapacağız stratejisi şart bence. en büyük sorun bir saldık mı tam salıyoruz bir sıktık mı tam sıkıyoruz:) ortası yokmuş gibi. çok kaçırdığımız dönemlerden sonra bir arınma programı uygulayabiliriz. genellikle hayvansal protein ve gıdaları çıkarıp sebze ağırlıklı programlara ve çorbayla bu tip şeyleri yapıyorlar. şimdilik istediğim kiloya ulaşamadığım için bu tarz şeyler konusunda yeterince bilgim yok:))
ancak ne olursa olsun sporun bırakılmaması gerektiğine inanıyorum. spor yaparken ben kafamdaki endişeleri bile atabildiğimi hissediyorum. stresim gidiyor:) üstüne de vücut güzelleşiyor, kilo veriliyor. keşke herkes yapabilse..

hurma çok güzel oluyor, onu zaten menülerimden görmüşsündür. kayısıyı yazmayı unutuyorum. yoksa sabah kahvaltıdan önce 1 bardak suyla 1 kayısı yiyorum. hurmayı gündüz saatlerinde tüketiyorum. incir de aynı şekilde. incirin şeker oranı fazla olduğu için miktarına dikkat etmelisin. ben dilimlenmiş aldım. 2 küçük dilim falan yiyorum zaten beni kesiyor. seviyorsan kuru üzüm, siyah olanı öneririm. tatlı canım çekerse beni rahatlatıyor. keşke hazır gıdalardan vazgeçip kendi özümüzde olan böyle kuruyemişlere dönsek, hepimiz için çok sağlıklı olur.

akşam : bir kase çorba , 2 kaşık fasulye kavurması , 5 kaşık yoğurt :) hepsi 1,5 dilim ekmekle ( ekmeği annem yaptı tam buğday unu ile )
ara : 1 mandalina ve yatmadan önce tarçınlı süt
afiyet olsun canım. hafif bir beslenme olmuş. geç kalkmanın bir artısı öğünleri birleştirmek oluyor:))
mis gibi anne ekmeğini de yemişsin, ne de güzel olmuştur o şimdi.
bence listede ol olma, fırsat buldukça menülerini yaz. diyetten kopmamış olursun böylece. sınav çalışmalarında da allah zihin açıklığı versin canım.

yok hemen mezun olmak istemiyorum , burda cok mutluyum :) ama kilolar hemen gider insallah eger böyle metabolizmam devam ederse.
evet yogurt cok faydaliymis ama meyveli olmayacak, bi spor hocasi öyle demisti bana. meyveli yogurtlarinda katki maddeler ve seker orani yüksel oldugu icin ters etki yapabilirmis.

aynen katiliyorum ve bende dahil olmak üzere bende eskiden diyet yaparken cok az yiyerek nerdeyse ac kalarak zayiflamaya calisiyordum ve 1-2 hafta sürdükten sonra kendimi tam saliyorum cünkü vücudumun kan sekeri düsüyor o yüzden de tatlilara abur cuburlara kosuyordum en sonunda. suan kendimi dengelemeye calisiyorum, hatta vücudumun neye ihtiyaci oldugunu ögrendim ve o sekilde kilo veriyorum. sporu bende yaparken kendimi cok iyi hissediyorum. özellikle aksam yemeginden yarim saat sonra yaptiktan sonra sanki o yediklerimi vermissim ve kilo vermissim pskolojine giriyorum ve cok mutlu oluyorum kendin ne kadar mutlu olursan , aileni de bi okadar mutlu edersin bence

hurma, incir, kuru kayisi ve kuru üzümü cok severim aslinda ama yemegi veya almayi aklimin ücündan gelmiyor nedense. evet menülerinde günkurusu, kayisi ve hurmayi gördüm ara ara. aslinda senden biraz ilham alarak bende yapsam metabolizmayi hizlandirmaya yardimci olur.

aksam yemeginde 1 kase makarnali salcali corba (yagsiz)
½ saat sonra 40 dk pilates yaptim ebru salli ile.. 90. bölümü izledim ve kalca günüydü , sadece kalcayi calistirdim ve selülit egzersizleri yaptim
suan 1 fincan yesil cayimi iciyorum

ıyı aksamlar kızlaar,ılk once kara_melek arkadasımı kutluyorum bızede taze kan gıbı cesaret oluyo:)
Dunden berıde gıremedım mısafırım vardı gecırır geçırmez gırdım meraktan oldum nevar ne yok dıye resmen takıntım oldu burası:)
Bugun spor yapamadım ama guzel kahvaltımı ettım yarım sımıt,ufak bı parca peynır ve karisık meyve cayı..
Oglen salata yaptım gobek,taze sogan,mor lahana ve mısır attım yagınıda gosterdım cektım.yanınada kızıma tavuk haslarken kendımede bı but haslamıştım onu yedım.
4 gıbı elma yedım,kırmızı
Aksamda fırında patateslı koftelı yemek yapmıstım ekmeksız yedım bı kasede yogurt
Suanda yesıl cay ıcıyorum boyle ıste eksık yada nebılıym olmayan bısey varmı?

ıyı aksamlar kızlaar,ılk once kara_melek arkadasımı kutluyorum bızede taze kan gıbı cesaret oluyo:)
Dunden berıde gıremedım mısafırım vardı gecırır geçırmez gırdım meraktan oldum nevar ne yok dıye resmen takıntım oldu burası:)
Bugun spor yapamadım ama guzel kahvaltımı ettım yarım sımıt,ufak bı parca peynır ve karisık meyve cayı..
Oglen salata yaptım gobek,taze sogan,mor lahana ve mısır attım yagınıda gosterdım cektım.yanınada kızıma tavuk haslarken kendımede bı but haslamıştım onu yedım.
4 gıbı elma yedım,kırmızı
Aksamda fırında patateslı koftelı yemek yapmıstım ekmeksız yedım bı kasede yogurt
Suanda yesıl cay ıcıyorum boyle ıste eksık yada nebılıym olmayan bısey varmı?

tsk ederim canim :)
ben menünü cok begendim, hatta salatan degisik olmus
aksam yemegi ekmeksiz yedigin güzel olmus, cünkü aksam yenilen ekmek mideye oturuyor, o yüzden aksam ne yedigimiz önemli bence.
kirmizi elmalarda seker orani daha yüksek, oysaki yesil eksi elma daha iyi bence, ama sadece bi öneri canim yesil cayla beraber gününe son noktayi vurmussun , tebrik ederim

kizlar bugün haftasonu ve yapicak hic bisey olmadigi icin hep burdaydim ama yarin ne yazikki aksama dogru burda olmayacagim, yarin sünnet dügünü var ve annemlerle oraya gidecegiz.. artik gelince ne yedigimi yazarim.. yarin dügün var diye kendimi salmayacagim, hedefim icin cabalayacagim ve abur cubur yemem (insallah).. orda yemek olarak ne olur bilmiyorum ama yediklerime dikkat ederim

afiyet olsun canım. senin bu pilates istikrarına çok özeniyorum. ben de bugün akşam artık yapıcam, geç olsu ama önemli değil. şimdi çayımı içiyorum, yarın sana inşallah yaptım diye yazabilirim:))

aslında güzel bir menü olmuş bence. yalnız menünü yazarken miktarlar konusunda biraz daha açıklayıcı olabilirsin. mesela akşamki köfteli patatesten ne kadar yedin? bu önemli. ne kadar köfte ne kadar patates yedin gibi. ayrıntılı yazmaktan çekinme canım. ne kadar ayrıntıya dikkat edersek o kadar başarıya ulaşırız. ondan hariç meyve var, yeşilçay var, süt ürünleri var ve protein var. gayet dengeli.

zaten haftasonları ancak bizim gibi yapacak birşeyi olmayanlar kalıyor burda:)) yarın için sana iyi eğlenceler dilerim canım. inşallah kaçırmadan dengeli birşeyler yersin.

k.öncesi: ballı limonlu ılık su, 1 günkurusu + 1 bardak su
kahvaltı: 1 yumurta, peynir ve 2 zeytin. 1.5 dilim ekmek. 2 kupa yeşilçay
ara: 1 ısırık eti stick çikolata 1 elma ve 1 armut
öğle: 1 büyükçe kase yoğurt çorbası
ara: 1 hurma, 4*5 dilim ayva ve çay
ara: 1 küçük meyveli light yoğurt
akşam: salata
ara: ceviz, incir, kayısı, kuru üzüm, yarım avuç kabak çekirdeği

şimdi: 2 kupa adaçayı

çok düzenli bir gün olmadı. öğünler oturmadı. haftasonları genelde pek yakalayamıyorum. geç uyanmaktan oluyor sanırım.

saol canım,hafta içi erken kalkmanın acısını haftasonundan çıkartıyorum bende,gerçi bu çok güzel bir şey değil günün çoğu bitmiş oluyor ve yeme düzenim biraz bozuluyor,dengeleyebildiysem ne ala benim için ekmek gerçekten çok güzel oldu , artısı tam buğday unu olması ve tamamen katkısız , şişkinlik yapmıyor bu yüzden de benim için farketmiyor artık listede olup ya da olmamak ben burda sizlerle her şekilde mutluyum çünkü , motive için bu takım benim için bulunmaz hint kumaşı desem abartı olmaz çünkü herkezin hedefi belli isteklerimiz aynı bunu da kadın dayanışması ile pekiştirince ortaya harika şeyler çıkıyor :13:
canım bu arada ben plastc e sormuştum yanılmyorsam ama bir türlü cevabını alamadım şu gün kurusu nasıl bir şey çok merak ediyorum :44:

cnım bence menün güzel duruyor çok şey var ama hepsi azar azar olduğunu tahmin ediyorum,çikolata desen o da sabah yenmiş ve bir ısırımcık ki gün içerisinde eritmişsindir sen onu,sadece yoğurt yerken meyveli yememeye gayret göster,canın meyveli istiyorsada mevsim meyvelerinden içine porsiyon hesabı doğra onu ye tavsiyemaslında en güzeli evde kendinin yaptığını yemek öyle şansın varsa en sağlıklısı :94:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…