- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
sporu hala öyle çok yapıyor musun tatlım
valla çok merak ettim bu hafta kaç kilo vereceksin
kesinlikle katılıyorum dosbacım. mevsiminde yenmeyen gıdaların da kilo yaptığını düşünüyorum.ben akıllandım kış aylarında domates salatalık hiç tüketmiyorum
mevsimi olmayan sebzede meyvede almıyorum
kim söledi bilmiyorum ama taze fasülyeyi de yazın dolaba atmıştım onu yaptım yeni almadım :))
aslında bu sene dolabada çok şey koymadım ama şimdi markete çıkamadığım için elimin altında varken yapayım dedim...
annem yazın domates sosu hazırlıyo yemeklere ondan kullanıyorum
zaten yeterince gereksiz şey yiyoruz bari bunlara dikkat edelim hem çocuklarında damak zevki bozulmamış olur
oğlumun doğduğu ilk yıl ben de eşin gibiydim. haftada 4 veya 5 gün spora gider, eve gelir tatlı yerdim:)) eşinin metabolizması hızlıysa belki yediklerini yakar ama maalesef o tatlılarla en fazla yaptığın sporu nötr hale getiriyorsun:)) yalnız hayattan da zevk almak lazım be dosbacım:) sen bu aralar kendine biraz izin verebilirsin, zira, eğer benim gibiysen, tatlı beni acayip pozitif yapıyorçorba benimde vazgeçilmezim hemde yaz kış hiç farketmiyo... ilk diyetisyenim hiç vermiyodu çok zorlanmıştım...
eşime gelince gerçekten de azimlidir... akşam spora gidiyo gelirken tatlı alıyo...tez konusu olacak adam ...keşke onun kadar neşeli olabilseydim...hoş evlendikten sonra daha pozitif biri oldm ama yinede çabuk karamsarlığa düşebiliyorum özellikle şu kilolarım için(
mayalı hamuru ben dolaba kaldırıyorum canım, daha önce denedim yani. yalnız ben mayalandırmadan koyuyorum. hatta buzluğa koyduğum bile oldu, çok beklemesi gereken durumlarda. hiçbir sıkıntı yaşamadım. sadece sabah dolaptan çıkarınca biraz kendine gelmesi lazım:)canım şöyle düşündüm,akşamdan hazırlayabileceklerimi hazırlayayım,daha doğrusu hazırlanmaya müsait olanları hazırlayayım,salatalarında sadece malzemelerini hazırlayıp pazar gününe harmanlarım. ama mayalı hamuru dolaba koysam kötümü olur hayatım yani lezzeti gidermiki.olmadı sabah erken kalkıcam zaten hazırlarım bir şekilde. canım verdiğin tarif için teşekkürederim hayatım, misafirliklerde denk geldim ama ben kendim yapmadım hiç bir ara onuda denerim. bellide olmaz belkide onu yaparım ama börek olarak kıymalı sodalı börek düşünmüştüm, duruma göre bakarım artık.
Allah rahmet eylesin mevtaya.Selam kızlar patronun annesi vefat etti o yüzden yoğundum şimdi cenazeye gitti herkes boş biraz sakin
Bugun : Sabah 1 Simit
Öğlen : 1 kadın budu köfte + Domates Çorbası
Spora Gitmeden önce : 1 Tost yerim
Spordan sonra meyve
çıkınca mayalansın değil de, gece boyunca dolapta dururken de mayalanıyor demek istedim. buzdolabından çıkınca oda ısısına gelirse mayalanma çok güzel bir şekilde tamamlanmış olur.canım mayalandıktan sonra dolapta bekliyo ben öyle yapıyorum
neysecimde mayalanmadan koy çıkınca mayalansın demiş... valla ikiside oluyordur sanırım
kendini sıkıntıya sokma akşamdan hamurunu hazırla...bende kalabalık misafirlikte telaşlı olurum ama saat 10 da bütün işim biter...
eğer şu saklama kaplarından varsa salatalarını da hazırlayabilirsin soslarını sabah yaparsın
telaşlanma sen ne hamart hatunsun yaparsın
yaw saat 4 oldu dosbam:) kaçamaklarına bile kızmayabiliriz, ama su içmemek affedilemezçorbayı koydum bi de ne fark ettim bugün hiiiç su içmemişim :26:
en kısa zamanda herşeyi bi düzene koymam lazım
canım, günübirlik geldik zonguldağa. bir de ani bir kararla oldu. eşimin bir arkadaşı var orada, ziyarete geldik. buraya da yazmıştım dönüşte gerçi:) gözünden kaçtı sanırım.bende sevinmiştim rabiadan kolay kurtuldum busefer diye kursağımda kaldı.
valla rabiacım,eğer yapmazsam çok sıkışıyorum birde gündüz olacak ya,en azında 1 saat oturma vaktim olsun,mutfaktan çıkamayınca sinirlerim zıplıyor resmen. inşallah dediğin gibi olur çok sağol canım.
salatalığı oğlumda çok seviyor bende sayesinde çok tüketiyorum. domatesi kaldırdım o dursun bari.gerçekten mis gibide,siz geçen hafta zonguldağamı geldiniz benim haberim niye yok.
yok çok şükür ben biraz daha eşime benzemeye başladım
eşimin ailesi çok neşeli insanlar...takmıyolar bazı şeyleri kısacası... üzüntülü hallerinde biile espri yapabilen bi kayınbabam var :))
ilk başta çok zorlandım ama şimdi onların neşesi bana da geçmeye başladı...
ben stresle başedemiyorum bunu farkettim... aslında sabırlıyım dışarıya bildirmem ama kendi kendime çok zarar veriyorum
benimki şimdi aradı tatlı alayım diyedeli bu adam ya daha sabah fırça attım :))
yapma haşhaşlı top alayım hem akşam yeriz hem yarın ikram edersin dedi ve beni yine ikna etti :))
hadi iyisin ya:) eşin sen uğraşmayasın diye tatlı alıyordur canımyok çok şükür ben biraz daha eşime benzemeye başladım
eşimin ailesi çok neşeli insanlar...takmıyolar bazı şeyleri kısacası... üzüntülü hallerinde biile espri yapabilen bi kayınbabam var :))
ilk başta çok zorlandım ama şimdi onların neşesi bana da geçmeye başladı...
ben stresle başedemiyorum bunu farkettim... aslında sabırlıyım dışarıya bildirmem ama kendi kendime çok zarar veriyorum
benimki şimdi aradı tatlı alayım diyedeli bu adam ya daha sabah fırça attım :))
yapma haşhaşlı top alayım hem akşam yeriz hem yarın ikram edersin dedi ve beni yine ikna etti :))
öylemi demiş, neyse bakarım birazdan,canım hamuru mayasını falan katıp yoğurup dolaba koyacam sabah alıcam,şeklini vericem atıcam fırına. rabiada yavaş yavaş mayalanır demişti. yani kabarır şişer manasında. normalde sıcağa konulur hamur hemen kabarsın diye yaa,işte dolapta yavaş yavaş kabarır diyor. çıkardıktan sonrada bir müddet dışarıda beklet hemen elleme diyor. yani biraz soğuğu gitsin diyor.
ay ne komik yazdım. rabia anlamışmıyım seni hayatım.
çocuklar annelerinin karakterinde çok büyük değişimlere yol açıyorlar. çok şükür ki seninki olumlu oluyor. ben de çok şükür oğlum hayatımda olduğu için çok mutluyum. Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın.ne güzel dosbacım maşallah size Allah ağız tadınızı bozmasın inşallah. ben eşime benzeyemedim malesef. eşimin aileside neşelidir sağolsunlar ama zamanında çok canımı acıttılar. şimdi bakma iyi gibi duruyoruz ama ben güleryüz gösterdiğim için,bir kere yüzüm asılsın,,kızım neyin var demezler. hep onlara vereceksin yani, ancak öyle alabilirsin. kesinlikle stres banada göre birşey değil,başedemiyorum yani senin gibiyim. çok ezdim kendimi. şimdi yaş 31 ve bu zmana kadar kendime birşeyleri öğretememiş olmamın acısını duyuyorum içimde. ama karşımda ne örnek modelim vardı,nede öyle bir yaşantım,güzellikleri erken öğrenmem için güzelliklerle büyümem lazımdı, ha çok kötü değildik ama iyide değildik. o yüzden de sinirli ve çok alıngan bir yapım var. oğlum sayesinde polyanna olmayı öğreniyorum keşke daha erken gelseydi hayatıma. neyse çok konuştum, moralsizim sende kalmasın ihale hayatım.
hadi gene iyisin tatlında geliyor. aman az ye, sen şimdi yarınada biraz atıştırırsın.
Allah rahmet eylesin mevtaya.
Senin menüler bu hafta da pek düzelmedi ama telaşen bitmeden düzelmeyecek sanırım plastic. bu hafta tartıda nasıl çıkacak ben de merak ediyorum:)
tü tü tü maşallah diyelim canımkuşum valla bende merak ediyorum ama hep bişeyler çıkıyor işte :S sanki engel var zayıflamamı istemeyen anlamadım gitti kurşunmu döktürsem
ne güzel dosbacım maşallah size Allah ağız tadınızı bozmasın inşallah. ben eşime benzeyemedim malesef. eşimin aileside neşelidir sağolsunlar ama zamanında çok canımı acıttılar. şimdi bakma iyi gibi duruyoruz ama ben güleryüz gösterdiğim için,bir kere yüzüm asılsın,,kızım neyin var demezler. hep onlara vereceksin yani, ancak öyle alabilirsin. kesinlikle stres banada göre birşey değil,başedemiyorum yani senin gibiyim. çok ezdim kendimi. şimdi yaş 31 ve bu zmana kadar kendime birşeyleri öğretememiş olmamın acısını duyuyorum içimde. ama karşımda ne örnek modelim vardı,nede öyle bir yaşantım,güzellikleri erken öğrenmem için güzelliklerle büyümem lazımdı, ha çok kötü değildik ama iyide değildik. o yüzden de sinirli ve çok alıngan bir yapım var. oğlum sayesinde polyanna olmayı öğreniyorum keşke daha erken gelseydi hayatıma. neyse çok konuştum, moralsizim sende kalmasın ihale hayatım.
hadi gene iyisin tatlında geliyor. aman az ye, sen şimdi yarınada biraz atıştırırsın.
kesinlikle başka bir şehirde yaşamak çok etkili. melek bile olsalar, yakın olunca sorun çıkması kaçınılmaz oluyor.amin canım Rabbim hepimizin yuvasını korusun
eşimin ailesi ile aram hep iyi oldu...hiç sorgulamadan yaşıyorum onları...bakış açılarımız farklı onları düzeltemem onlarda beni değiştiremez... önemli olan saygı...ben onlara saygı duyuyorum onlarda bana çok şükür...
bi de başka memlekette yaşamak gibisi yok :))
burda ikimizin birbirimizden başka kimsesi yok ...geçinip gidiyoruz işte
tatlı olayına gelince eşim de kilolu :))
spor yapıyo ama bu ara o da diyet yapmıyo...sanırım onunda morale ihtiyacı var...toplum olarak onlara hep güçlü olması gerektiği aşılanmış... ama o da zor bi dönem atlatıyo hiç kıyamıyorum ona...
şu ara istediğini yesin yeterki morali yerinde olsun
bu arada tatlı yapmaktan yırttım ne hazırcı oldum ben yaaa
öyle mi diyorsunneysecim canım harika anlatmışsın :)) çizelge olayını tebrik ederim bilgisayrcı olmak demek çözüm odaklı olmak demek :)) şimdi uydurdum bu cümleyi idare et
amiiin rabiacım amiiin yüz kere bin kere amiin, o dünyam oldu rabia,onu görmediğim akşam bana zehir oluyor,biliyorsun anneme gönderiyorum ne hale geliyorum. bazı şeylere onun sayesinde katlanıyorum, onun gözlerini görünce kendimi frenleyebiliyorum. mutluluğun kıymetini bilen bir insanım,oda beni hep mutluluğa çekiyor sanırım o yüzden kolay gidiyorum.hadi iyisin ya:) eşin sen uğraşmayasın diye tatlı alıyordur canım(bu da çok iyimser bakış:97:)
stresle hangimiz başedebiliyoruz canım? ama bazen bakıyorum taksan da geçiyor, takmasan da geçiyor. zamanla öğrenicez sanırım bunu da.
10 numara canım:) tam olarak demek istediğim buydu
ama çok güzel anlatmışsın, Allah var
çocuklar annelerinin karakterinde çok büyük değişimlere yol açıyorlar. çok şükür ki seninki olumlu oluyor. ben de çok şükür oğlum hayatımda olduğu için çok mutluyum. Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın.
bende kendi adıma aynı şeyleri düşünüyorum nedense, ama düzelir inşallah plasticim.kuşum valla bende merak ediyorum ama hep bişeyler çıkıyor işte :S sanki engel var zayıflamamı istemeyen anlamadım gitti kurşunmu döktürsem
amindosbacım. benim olaylar zincirim çok karışık atlatsam hepimizin haksızlıkları boyumuzu aşar.bende kesinlikle dört dörtlük değilim ama biz yanlış başladık. saygı tek taraflı olmuyor hayatım,karşılıklı olursa seninki gibi güzel olur. ama bizim en büyük eksimiz altlı üstlü oturmamız.amin canım Rabbim hepimizin yuvasını korusun
eşimin ailesi ile aram hep iyi oldu...hiç sorgulamadan yaşıyorum onları...bakış açılarımız farklı onları düzeltemem onlarda beni değiştiremez... önemli olan saygı...ben onlara saygı duyuyorum onlarda bana çok şükür...
bi de başka memlekette yaşamak gibisi yok :))
burda ikimizin birbirimizden başka kimsesi yok ...geçinip gidiyoruz işte
tatlı olayına gelince eşim de kilolu :))
spor yapıyo ama bu ara o da diyet yapmıyo...sanırım onunda morale ihtiyacı var...toplum olarak onlara hep güçlü olması gerektiği aşılanmış... ama o da zor bi dönem atlatıyo hiç kıyamıyorum ona...
şu ara istediğini yesin yeterki morali yerinde olsun
bu arada tatlı yapmaktan yırttım ne hazırcı oldum ben yaaa
tü tü tü maşallah diyelim canım
işler her zaman istediğimiz gibi gitmiyor, inşallah senin durumlar istediğin gibi gitmeye başlarlar yakında.:97:
canım, mayalanmadan direk koyduğum da oldu. bazen de o gce yapmaya niyet ediyorum ama çok yorgun falan olunca yapmayıp buzdolabına kaldırdım. 2 durumda da sorun yok. buzdolabında 1 gece beklemekten mayalı veya normal hamura zarar gelmiyor. yeter ki maya bakterileri ölmesin. bir keresinde dışarda çok bekletmişim, maalesef çok kötü olmuştu poğaçalarım. o durumdansa buzdolabı iyidir, korkma bence.amiiin rabiacım amiiin yüz kere bin kere amiin, o dünyam oldu rabia,onu görmediğim akşam bana zehir oluyor,biliyorsun anneme gönderiyorum ne hale geliyorum. bazı şeylere onun sayesinde katlanıyorum, onun gözlerini görünce kendimi frenleyebiliyorum. mutluluğun kıymetini bilen bir insanım,oda beni hep mutluluğa çekiyor sanırım o yüzden kolay gidiyorum.
he he iyi anladığıma sevindim. ama sen hep normal hamur koydun dolaba değilmi rabiacım,mayalı koymadın. :26:
canım bu listeyle vermedim her hafta listemi değiştiriyor bu haftaki listem bu.
menüler güzel 90 dk yürüyüşsün, yalnız yatarken sahlep olmamalı bence en azından yatmadan 1-1,5 saat önce içmelisin çünkü içinde nişasta var canım direk yağa döner.
hımmm anladım canım
ben 22.00-22.30 arası içiyorum gece yatmam en erken 12.30 oluyor oglum gec uyuyor gec kalkıyor
canım listelerim bende değil saklamıyorum ben . son iki haftanın sı listesi var bir de püf noktaları filan
tuhhhh kı ne tuhhhh
canım çorba ve ve nesfit 3 er gün şeklinde dönüşümlü tüketecegim,wasa çavdarlı kraker 2 wasa 1 dilim ekmek benimde 2 aydır çorba listemde degildi bu hafta ekledi
bencede yeter canımm hashaslı top veya salata ytarzı bısıler yapabılırsın sende yersınyarına misaifirim var
dolapta 2 çeşit börek var
annemin yaptığı lahana sarması var
yanına bende haşhaşlı top yapayım diyorum
yeter ne de olsa geçmiş olsuna geliyorlar :))
selam dombili. canım sen bu sefer baya azimli çıktın. maşallah sana inşallah hep böyle gidersin.
merhaba asumancım evet bu sefer kararlıyımm
kılom artık bende komleks yapmaya basladı buda ruh saglıgımı bozmaya basladıgını farkettım saglıgımı korumak benım elımde :)
yaaaaa woman tebrıkler spor +dıyet masallah dıyorumSelam kızlar patronun annesi vefat etti o yüzden yoğundum şimdi cenazeye gitti herkes boş biraz sakin
Spordan sonra meyve
ne güzel dosbacım maşallah size Allah ağız tadınızı bozmasın inşallah. ben eşime benzeyemedim malesef. eşimin aileside neşelidir sağolsunlar ama zamanında çok canımı acıttılar. şimdi bakma iyi gibi duruyoruz ama ben güleryüz gösterdiğim için,bir kere yüzüm asılsın,,kızım neyin var demezler. hep onlara vereceksin yani, ancak öyle alabilirsin. kesinlikle stres banada göre birşey değil,başedemiyorum yani senin gibiyim. çok ezdim kendimi. şimdi yaş 31 ve bu zmana kadar kendime birşeyleri öğretememiş olmamın acısını duyuyorum içimde. ama karşımda ne örnek modelim vardı,nede öyle bir yaşantım,güzellikleri erken öğrenmem için güzelliklerle büyümem lazımdı, ha çok kötü değildik ama iyide değildik. o yüzden de sinirli ve çok alıngan bir yapım var. oğlum sayesinde polyanna olmayı öğreniyorum keşke daha erken gelseydi hayatıma. neyse çok konuştum, moralsizim sende kalmasın ihale hayatım.
canım ınsan ısterkı hayatta hıc olumsuzluk olmasın ıstersın ama dunya sınav dunyada dert olmasa cennet olur .sırf sende degıl herkeste bu sorunlar var
onemlı olan sen rahatlamayıda bulmussun
tamam canımçok sağol,iyi oldu öğrendiğim.canım, mayalanmadan direk koyduğum da oldu. bazen de o gce yapmaya niyet ediyorum ama çok yorgun falan olunca yapmayıp buzdolabına kaldırdım. 2 durumda da sorun yok. buzdolabında 1 gece beklemekten mayalı veya normal hamura zarar gelmiyor. yeter ki maya bakterileri ölmesin. bir keresinde dışarda çok bekletmişim, maalesef çok kötü olmuştu poğaçalarım. o durumdansa buzdolabı iyidir, korkma bence.
hayırlısı olsun o zaman hayatım,maşallah diyorummerhaba asumancım evet bu sefer kararlıyımm
kılom artık bende komleks yapmaya basladı buda ruh saglıgımı bozmaya basladıgını farkettım saglıgımı korumak benım elımde :)
canım ınsan ısterkı hayatta hıc olumsuzluk olmasın ıstersın ama dunya sınav dunyada dert olmasa cennet olur .sırf sende degıl herkeste bu sorunlar var
onemlı olan sen rahatlamayıda bulmussun
adcım altlı üstlü oturmak herhalde çok zordur...hayal bile etmek istemedim Allah yardımcın olsun canım ...dünya çıkar dünyası olmuş muhakkak sorunlar çıkıyo(
cevapların için çok teşekkür ederim canım. o zaman şöyle yapıyoruz, ben 1 tane kefir alıp tadına bakıyorum. beğenirsem ve içilebilecek gibiyse onu tüketebilirim. diyet listeni de not aldım. evdeki aşırı meyve stoğum bitince başlamaya karar verdim:)) ayrıca bu liste için alışveriş yapmam lazım. wasa, light ayran vs.
kopyalaman gereken yeri doğru aldığına emin misin canım?
elimde o kadar çok tarif birikti ki ama hiç birini yapmıyorum artık :)) akıllandım valla yoksa kesin 80 olurum bi 3 ay diyete ara verdim hooop 3 kilo aldım(
Selam kızlar patronun annesi vefat etti o yüzden yoğundum şimdi cenazeye gitti herkes boş biraz sakin
Spordan sonra meyve
çorbayı koydum bi de ne fark ettim bugün hiiiç su içmemişim :26:
en kısa zamanda herşeyi bi düzene koymam lazım
öylemi demiş, neyse bakarım birazdan,canım hamuru mayasını falan katıp yoğurup dolaba koyacam sabah alıcam,şeklini vericem atıcam fırına. rabiada yavaş yavaş mayalanır demişti. yani kabarır şişer manasında. normalde sıcağa konulur hamur hemen kabarsın diye yaa,işte dolapta yavaş yavaş kabarır diyor. çıkardıktan sonrada bir müddet dışarıda beklet hemen elleme diyor. yani biraz soğuğu gitsin diyor.
ay ne komik yazdım. rabia anlamışmıyım seni hayatım.
yapıyorum kuşum ama hastalık falan 2 hafta nerdeyse ara verdim o yüzden geriledim bide bu işyeri salona uzakbakalım cumartesi günü hocamla görüşücem hemde kavitasyon hazirana kadar vericem başka yolu yok
kesinlikle katılıyorum dosbacım. mevsiminde yenmeyen gıdaların da kilo yaptığını düşünüyorum.
ben de taze fasülyeyi görünce biraz şaşırmıştım:) açıklaması şimdi geldi. biz yazın da pek fasülye tüketmiyoruz, eşim düşkün değil. ben ondan koymuyorum dolaba ama bu sene diyet havasındayız belki ben de daha çok fasülye tüketirim.:97:inşallah.
kuşum valla bende merak ediyorum ama hep bişeyler çıkıyor işte :S sanki engel var zayıflamamı istemeyen anlamadım gitti kurşunmu döktürsem
poly'cim:
çizelge için resim ekliyorum:
neysecim canım harika anlatmışsın :)) çizelge olayını tebrik ederim bilgisayrcı olmak demek çözüm odaklı olmak demek :)) şimdi uydurdum bu cümleyi idare et
kesinlikle başka bir şehirde yaşamak çok etkili. melek bile olsalar, yakın olunca sorun çıkması kaçınılmaz oluyor.
canım, çok haklısın. erkeklere hep duygularını bastırmaları gerektiği öğretilmiş. bu aralar ne sen ne de eşin zaten fazla sıkmayın bence. sadece diyet anlamında değil, her yönden. çocuklar gibi şen olarak geçirin bu günleri:) muhakkak aklınıza geliyordur ama zaman her şeyin ilacı oluyor. yeter ki eşinle birarada olun.
inş. hayatım hepizinki
dombilicim, sen de bu aralar çok güzel bir canlanma var canım. maşallah.
akşamki sucuğa hayır diyebilmişsin, çok güzel. bugün ankarada hava da güzeldi, oğluşu yürüyüşe çıkartmak çok iyi fikir. ben de çıktım dışarı.
evet canım kararlıyım oglene dogru azcık sogudu ama yurumek banada ıyı geldı
ıste dedımkı akşam esıme "sucuklu tost yersem bırde 1/2 ekmek 10 ytl cezam var esımde yeee canım parasıyla degıl mı dedı guldu ınanması yemıyecegım dedıgıme yemedıgımdekı gozundekı saskınlıgı gormek herseye deger kılo verırıp sasırtacagımm
bu dıyetımı bozdukca 10 ytl vercem demek benı durdurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?