- 10 Haziran 2010
- 2.629
- 369
- 198
selam dombili. canım sen bu sefer baya azimli çıktın. maşallah sana inşallah hep böyle gidersin.bugun sabah uyandk 10.20 gıbı
oglumla kahvaltımızı yaptık veeeeeeeeee yuruyuse cıktım
bebek arabasına koydum sıpayı hıc sesı cıkmıo yaklaısık90 dk yuruduk eve geldım yemegını yedırdım kendımde ara ogunumu yedım sımdı sızelre bakaıyorum
dun akşam esım sucuklu tostyapayım yersın 1 kereden bısı olmaz dedı
hayır dedım yemem
veeee yemedım ama canım cok cektı bırtane ısırdım
akşam 18.30 da yemek yedık 20.30 gıbı kuru uzum yedım 20 gr 1 pr meyve ye muadıl
bugune gelelım
sabah 1 dılım ekmek oglumun sahanda yumurtasındankaln yumurtanın beyazı
ara 20 gr sıyah cekırdeklı uzum
oglen kabak 5 yk 1 dılım ekmek 3-4 yk yogurt
ara portakal
akşam 3 köfte 1 tabak salata 1 dılım ekmek
ara portakal
yatarken salep
keşke bende bir diyetisyene gitsem,sonra bir liste alsam sonra o listeyi harfi harfine uygulasam keşke keşke keşke. keşkelerle ömür geçti.Uyanınca:1 dilim light kaşar peyniri+1 sb su
Kahvaltı: 30 gr light kaşar peyniri + 2 wasa + Bol söğüş
Ara:1 sb tarçınlı soya sütü
Öğle:1 kase çorba + 2 wasa + Bol salata(4 gün)/1 sb soya sütü + 6 yk nesfit (3 gün)
Ara:1 wasa + 1 dilim peynir (6 gün)/ 1/4 simit veya 10 çubuk + 1 sb light ayran(1 gün)
Akşam:150 gr (3 por) et,tavuk,balık + Bol salata
Ara:1 sb tarçınlı soya sütü
Günlük 3 fincan yeşilçay + 2 fincan sade kahve + 45 dk fiziksel aktivite
Bu hafta meyveleri(şekeri) komple kaldırıp sütü çoğalttı.Kuruyemişlerimde gitti
Bunu harfiyen uygularsan 1,5 kg ye yakın gider dedi, bakalım görecegiz
tamam canım sağol.adcim bir bilgim yok hamurişi bana epey uzakkkkk
ilahi poly o benimolar dünkü yediklerim zaten listemin devamını ekledim dünküne.senino lar senin olmasın artık dün de yemiştin
ayrıca çorba,pilav birde çiğ köfte
daha güzel menüler bekliyorum senden.
oh oh maşallah hayatım 2 ayda 4 kilo süper. göbek için mekik hayatım hemide yarım mekik dediler. kıy paraya mekik aleti al. nede olsa doğumdan sonrada lazım olacak.ne güzel ben 2 aydır burdayım 4 kilo gitti( oda sadece tartıda. basenlerim sankı bıraz inceldi. giydiğim pantolonlardan anlıyorum onu ama göbek aynı ( oturduğun yerde diyet ypınca olmuyo. spor şart. bıraz biraz başladım ama bakalım umarım yararını görürüm.
yanlış bişeyler yapıyorum demekki yoksa bukadar yavaş olmazdı kilo vermem.
bende bilmiyorum hayatım ama bakarım.Bu arada kızlar sabah diyetisyende tartıldım 64,7 kg yim.Kaçla izne ayrılmıştım hatırlamıyorum ama:18:
ikinci aranda yarım poğaça değilde yeşil çay daha çok yakışırmış yada meyve. öğle ve akşam yemeklerine salata eklemeyi düşünsen daha iyi olur aslında. mesela öğlen ekmek yerine salata olsaydı akşamda aynı şekilde. yapmış olduğun sporlar içinde ayrıca tebrik ederim seni hayatım.günaydın arkadaşlar hemen dünkü menümü yazayım
uyanınca 5 altın çilek üzerine 2 bardak su
sabah 2 dilim ekmeye peynirli yağsız tost
ara(10.30) 3er tane leblebi-kuru üzüm-fındık-badem-yaban mersini-altın çilek ve 1 tane imcirden oluşan kuru yemiş tabağı yanında 1 fincan yeşilçay
ara(12.00) yarım poğça
öğle(14.20) 1 kase mercimek çorbası - 1 lokma ekmek
ara(16.00) 1 hurma
ara(17.00) 2 parça girissini(paketin dibinde kalan kırık parçalardan)
akşam(18.30) 3 kepçe yani 2 kase nohutlu mercimekli yoğurt çorbası -1 dilim ekmek
yemekten sonra 1 saat yürüyüş. eşimin dediğine göre 5 km den fazla yürümüşüz.
marketten ona çekirdek bana yeşilçay kellogs ve müsli aldık
dönüşte yağ yakalım diye yokuş yukarı çıktık yolumuzu değiştirip.
eve gelince güzel bi banyo yaptım çıkınca koçişe pudıng yaptım ama ben yemedim
sonrada spor yaptım: 50 mekik -40ar kere ayakta çapraz eğilip kalktım. yan yağlarımı eritmek için birkaç hareket yaptım. oturduğum yerde çapraz ve öne eğilip kalktım. havada bisiklet çevirir gibi olan hareketlerden yaptım. oklava haerketine benzer yanlara ve öne esneme hareketlerinden yaptım. hepsini eşim yönlendırdı. o şöyle yap dedi öyle yaptım. sonrada yorulmuşum sanırım 11 de kanepede uyuyakalmışım .
sabah da uaynınca 5 altın çilek üzerine 2 bardak su
15 dk sonra yarım kase kellogs a 5 yaban mersini atıp yarım bardk kaar süt ekledim yedim.
5 de doktor randevum var sonrada arkadaşımla gelinlik bakmaya gidecez
onu bilmiyorumda (ama anlaşılıyor)geçenlerde küstüm yazdığını görmüştümrabia bana kızgın galiba?
canım senin çocuk kaç yaşındaydı. Allah korusun ona birşey olmamış iyiki.saolun şükür bişeyimiz yok..kontrol kalemini sokmuş.prizde koruyucuda vardı onuda sökmeyi başarmış..ana sigorta atmış ....
canım 2 çocuk var yazmıştın ama sanırım biri kız diğeri erkek.dünkü menüm sabah
yazmışmıydım...(( sinirden kafada kalamdı kızım bugünlerde full inat takılıyor her sabah sinirle gözümü açıyorum..dün ne yediğimi hatırlayamdım..sonumu iyi görmüyorum..
öğlen
tavuk sote yedim
1 dilim kepek ekmek
3 kaşık yarım yağlı yoğurt..
ara
yeşil elma
yeşil çay..
akşam 5 gibi kırmızı mercimek çorbası içtim..
1 dilim kepek ekmekle..
ara yeşil elma..yatmadan tarçınlı süt..
sporumuda yaptım 55 dk da yürüdüm..
ya ne alemsiniz hatunlar. onlar dün yediklerimdi akşam menümü altına ekleyip bbütün olsun diye öyle yaptım. ama hatalıyım belirtmem gerekirdi. 2 taneydi zaten hayatım arkadaşın paketinden aldım.valla ben de merak ettim. hiç bu kadar yapmadı şimdiye kadar. eşi evde olduğu için bilgisayara el basmış olabilir. ama adam tuvalete gidince bari gelir insan değil mi
akşamlar akşamlar akşamlar, cansu koç'un şarkısını sana ithaf ediyorum asumancım. benimo'yu çekmecenden ve hayatından çıkar lütfeno asla bizim olamaz
hamuru akşamdan hazırlayıp dolaba koyabilirsin. o kendisi azar azar mayalanacaktır. dışarda olsa sıcağın tesiriyle daha hızlı mayalanır ama sabaha pişireceğine göre buzdolabı daha uygun olur. yalnız sabahleyin dolaptan hemen çıkarıp biraz oda sıcaklığına gelmesini beklersen daha iyi sonuç alırsın canım.zeytin de mi yok bu hafta? ya ben kış domates salatalığı sevmiyorum. senin kahvaltıyı uygulasam bu durumda aç kalırım:) gerçi ben de roka falan yiyebilirim de bahane işte
sade kahveleri sütlü yapamaz mıyız? sütü sadece kahvenin içinde tüketebiliyorum da..
menü gerçekten güzelmiş yaw ben de not almayı düşünüyorum.
afiyet olsun canım. et türü yemen protein olması bakımından iyi olmuş.
afiyet seyyahcım,yeşil çay gelmiş aralar renklenmiş tebrik ederim canım:)))bugun ilk aram 10.45 de leblebi siyah kuru üzüm badem ve fındıktan oluşan kuru yemiş tabağı(1 çay tabağı kadar) yanında 2 fıncan yeşilçay
öğle yemeğim 12.15 gibi 1 porsıyon et döner(ekmek arası değil) yanında 1 dilim domates , marul ,1 çatal rus salatası 1 dilim pide
selam asumancım
hiç denemedim dediğin gibi canım ya
canım benim ya
bilgilerini ver canım, ben sana yapayım. kopyalayacağın yeri özelden mesaj atarım. bilgiler derken: başlangıç kilon ve boyun. bir de şimdiki kilon lazım oluyor gerçi. tabi onu geçen haftaki listeden alabilirim. gerçi başlangıç kilonu da bulurum ama senin tartı almandan sonra hesaplar değişmişti, ondan diyorum.ben beceremedim çizelge yapmayı. sanırım yanlış yeri kopyalıyorum.
cevapların için çok teşekkür ederim canım. o zaman şöyle yapıyoruz, ben 1 tane kefir alıp tadına bakıyorum. beğenirsem ve içilebilecek gibiyse onu tüketebilirim. diyet listeni de not aldım. evdeki aşırı meyve stoğum bitince başlamaya karar verdim:)) ayrıca bu liste için alışveriş yapmam lazım. wasa, light ayran vs.canim eğer süt içemiyorsan aralarda kefir tüket derim çünkü bana da bazen yogurdu kaldirip kefir veriyor, öenmli olan mesela 1 aydır yemedigin ya da hiç yemedegin birseyi yemek ben mesela daha önce hiç ananas yememiştim bir hafta 3 ara ögünü de 2 şer dilim ananas verdi.Birde ananas sindirime çok faydalı ayrıca proteinin çok tüketildigi dönemde kabız olmamak için faydalı.
zeytin yok canım bende domates salatalık yemiyorum maydanoz ve kırmızı biber yiyorum söğüş olarak.Zaten aralardaki soya sütleriyle kahveyi birleştirebilirsin demişti, sende soya içemezsen light sütle kahveyi tüketebilirsin canım.
benden şimdiye kadar saklamıyordum ama artık aldıkça size de yazarım kızlar
aslında benim aklıma geldi bunlar dünkü yediklerinin ilk kısmı olabilir diye:) ama ben dünkü benimo'ya bir şey dememiştim. yeri gelmişken yorumlamış oldumya ne alemsiniz hatunlar. onlar dün yediklerimdi akşam menümü altına ekleyip bbütün olsun diye öyle yaptım. ama hatalıyım belirtmem gerekirdi. 2 taneydi zaten hayatım arkadaşın paketinden aldım.
cevap için teşekkürler canım . akşamdan hazırlıcam herşeyi yapılabilcekleri akşamdan yaparım salataların malzemelerini hazırlarım pazar sabahına mutfakta kalmayayım istiyorum. senin sayende domatesi bende çıkardım kışları hayatımdan. ama salatalığa devam:))
kopyalaman gereken yeri doğru aldığına emin misin canım?deneme deneme deneme
olmamış
yeni açacağın topikte kilo alıp, buraya gelir kilo veririz, değil mipolycim haklı biraz kilo verelim ben size yeni bi topic açar ordan tarifler veririm :))
benim bu kiloların sebebi mutfağı çok sevmem bi de üzerine eşimin dışardan yemeyi de sevmesi eklenince ortaya dosba ve kocası çıkıyo
mutfağı azalttım yapmıyorum eskisi gibi ama şu aralar eşim dışarda yemek yiyelim diye ısrar ediyo...Allha tan dr. dışarı çıkmayın hava soğuk dedi... eve de yemek söleyemiyo kimine acı kimine ekşi diyorum ...onlarda yasak :))
son çare elinde tatlılarla geliyo.... valla çok azimli kocam var çoookkk
çorba benim de vazgeçilmezim. insanın içini rahatlatıyor.hadi kızlar ben kaçayım akşama bi çorba yapayım yoksa yine pilava yöneleceğim :))
et susuz 1 kase çorba= 1 dlim ekmek
hem daha çok doyuyorum hem sindirime yardımcı oluyor...
en iyisi çorba
yeni açacağın topikte kilo alıp, buraya gelir kilo veririz, değil mi
aynen ben de mutfağı ve mutfakta denemeler yapmayı çook seviyorum. yemek kitaplarına bayılıyorum. ee yemek kitabı karıştırdıkça da iştahım açılıyor:)
kocan gerçekten çok azimliymiş, doktorun da tatlı tüketebilirsin deyince ohh:)
çorba benim de vazgeçilmezim. insanın içini rahatlatıyor.
slm kızlar hepinizin yazdıklarını okudum aklımda kalır sandım kalmamış şimdi geri dönüp yorum yapcam :))
öğle yemeği olarak akşamdan kalan hindi etini yedim 3 köfte büyüklüğündeydi...
ekmek yemedim sanırım biraz yağlı hemen bi yeşil çay patlatıyorum
sorarsanız hala evin içinden çıkamadım
adcım sadece senin sorunu hatırlıyorum
hayatım mayalı hamurlar dolapta hazır olarak duruyorlar ama şekil vermeden :))
ama yinede yeni yapılmışına vaktin olursa tercih et derim
bide ben o karnı yarığı yufka ile yapıyorum
kıymalı içi bi güzel soğanla falan kavuruyorum maydonoz ekliyorum
sonra sigara böreğinden birazcık kalınca sarıyorum
dolapta duruyo ertesi gün çıkarıyorum yumurtalıyorum sonra karnını bıçakla açıyorum doamets ve biber ile süslüyorum ver fırına ... daha pratik diye şeyettim :)) mayalı başla bişi de yapabilirsin (daha pratik :))
slm dosbacım. anladığım kadarıyla sen hindi etini seviyorsun afiyet olsun :)))
canım şöyle düşündüm,akşamdan hazırlayabileceklerimi hazırlayayım,daha doğrusu hazırlanmaya müsait olanları hazırlayayım,salatalarında sadece malzemelerini hazırlayıp pazar gününe harmanlarım. ama mayalı hamuru dolaba koysam kötümü olur hayatım yani lezzeti gidermiki.olmadı sabah erken kalkıcam zaten hazırlarım bir şekilde. canım verdiğin tarif için teşekkürederim hayatım, misafirliklerde denk geldim ama ben kendim yapmadım hiç bir ara onuda denerim. bellide olmaz belkide onu yaparım ama börek olarak kıymalı sodalı börek düşünmüştüm, duruma göre bakarım artık.
Selam kızlar patronun annesi vefat etti o yüzden yoğundum şimdi cenazeye gitti herkes boş biraz sakin
Bugun : Sabah 1 Simit
Öğlen : 1 kadın budu köfte + Domates Çorbası
Spora Gitmeden önce : 1 Tost yerim
Spordan sonra meyve
hoşgeldin takyoncuğumselam kızlar nasılsınız ? biz iyiyiz şükür sizlere bakmaya geldim bi
bende sevinmiştim rabiadan kolay kurtuldum busefer diye kursağımda kaldı.aslında benim aklıma geldi bunlar dünkü yediklerinin ilk kısmı olabilir diye:) ama ben dünkü benimo'ya bir şey dememiştim. yeri gelmişken yorumlamış oldum
akşamdan hazırlanacakları akşamdan yap canım. hep mutfakta olma, sen de sabahleyin keyifli vakit geçir inşallah.
iyi bari kış domatesini hayatından çıkarmana faydam olduysa ne mutlu:)) salatalık bence de çok çekici. geçen hafta zonguldağa giderken eşimin bir arkadaşı ve ailesi de yanımızdaydı. kadın çocuğa salatalık soymuş, bizimkine de verdi. ben de benim oğlandan artanı yedim ama mis gibiydi
canım idare ediyorum elhamdülillah,sen nasılsın varmı bi yaramazlık. gelemedim uğrayamadım ama durumlarım biraz sıkışık takyonum,ilk fırsatta gelirim hayatım. çok öpüyorum.selam kızlar nasılsınız ? biz iyiyiz şükür sizlere bakmaya geldim bi
valla hayatım al bendende o kadar . eşim diyor önceden hazırlardın yapardın birşeyler diye şimdide yap sıkıldım senin diyet macerandan diyor. spora başlayayım yaparım dedim. :)))elimde o kadar çok tarif birikti ki ama hiç birini yapmıyorum artık :)) akıllandım valla yoksa kesin 80 olurum bi 3 ay diyete ara verdim hooop 3 kilo aldım(
çorba benimde vazgeçilmezim hemde yaz kış hiç farketmiyo... ilk diyetisyenim hiç vermiyodu çok zorlanmıştım...
eşime gelince gerçekten de azimlidir... akşam spora gidiyo gelirken tatlı alıyo...tez konusu olacak adam ...keşke onun kadar neşeli olabilseydim...hoş evlendikten sonra daha pozitif biri oldm ama yinede çabuk karamsarlığa düşebiliyorum özellikle şu kilolarım için(
canım mayalandıktan sonra dolapta bekliyo ben öyle yapıyorum
neysecimde mayalanmadan koy çıkınca mayalansın demiş... valla ikiside oluyordur sanırım
kendini sıkıntıya sokma akşamdan hamurunu hazırla...bende kalabalık misafirlikte telaşlı olurum ama saat 10 da bütün işim biter...
eğer şu saklama kaplarından varsa salatalarını da hazırlayabilirsin soslarını sabah yaparsın
telaşlanma sen ne hamart hatunsun yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?