esma ben de..Memnun oldum 24 yaşındayım.. Allah bağışlasın benim henüz bebişim yok, biz biraz tembeliz de
kızlar günaydın :) 1,1 kg vermişim veremem herhalde diye umarken ay çok güzel oldukilo veren herkesi kutlarım
sen evleneli kaç sene oldu bende 26 yaşındayım bende biraz kilo verince yapmayı düşünüyorum bebiş
selam hanımlar....nasılsınız...ben iyi değilim...kayınvalidemin kanser olduğunu öğrendik...çok ilerlemiş...dün ameliyata alındı...göğsünü tamamen almışlar....aslında bu konuda araştırma yapmak için girdim nete...ama size de uğramadan edemedim...2 gundür pek bişey yiyemedik...zorunlu diyet oldu...o nedenle yazmama gerek yok sanırım...yine uğrarım
canım üzülme bende şiştim bugün nedenini anlamış değilim dünkü tartıyla bugünkü asla tutmuyor göbişim çıktı diyebilirim kesin şişkinliktir.günaydıııııınnnn
anlayamadım ben bu işi ama kilom 70.9
dün 70.5i görmüştüm ama bu hafta kendime son zamanı veriyorum :))
bu hafta son...inş. vereceğim
:26: o ne kilo mu aldın bacım gı :44:günaydın arkadaşlar
kilom 55.4 malesef
11 e kadar geleem diye yazıyorum ilk fırsatta gelır menumu paylaşırım
normalde tartılman gereken saat sabah aç karnına ve wc çıktıktan sonra üzerinde ya ince iç çamaşırların ya da hiçbirşey olmucak bu senin net kilondur şekerim.günaydın kızlarr
sabah ilk işim tartılmak oldu 61 kg dayım normalde 62 falan çıkıyodu sabah aç olunca ondan sanırım bu fark 60 ın altını bi görsem
akşam yemeğe davetliydik iraz ucu kaçtı gibi
haşlanmış karnıbahar 3 tane
sarımsaklı yoğurt
5 tane sarma
1 kepçe çorba
4 tane halka patates
2 kaşık sütlü irmik tatlısı
sağol gülüşüm ben alıştım artık canım 3 saate kadar çıkıyo bu koridoru ezberledim adım adımsüpersin tatlım, hep spor haraket halindesin, ben yarım saat yürüyünce hemen yoruluyorum.. bi arkadaşım poposu küçülsün diye duvara vuruyorduama etkisi oldu mu bilemiyorum :26:
bence ayrılma burada motive oluyorsun.. kendini cezalandırma sakın aksine motive olmaya çalış.. kendini önmese ve en önemlisi inan
yediklerimizi kısıyoruz ve bu da kilo kaybı olarak yansıyor bir süre sonra vucudumuz bu tempoya alışıyor ve kilo verme duruyor.. metebolizmayı hareketlendirmek için değişik menüler, yiyecekler yemeliyiz, şaşırtmayılız, sık ve az yemek gerekiyor ve yürüyüş de tabi..
hurma benim bildiğim kalorisi yüksek bir meyve. yanlış mı biliyorum acaba :44:
turşu en güzel su tutan şey canım.2.5 yada 3 en fazla canım
napim bacım gündüz vakit bulup giremiyom gecede çıkmak bilmiyom ayrılamıyomm
turşu su tutar mı kiii
tebrikler bak ne güzel 69 ları da gördün gözün aydınherkese günaydınlar hayırlı sabahlarr canlarımm bu sabahki kilom 69.7 600gr vermişim yawwbunada şükürrr
geçmiş olsun canım.kılom 68,3oglusu asıya goturom
adet öncesi gerçekten 1-2 kilo fark edebiliyor...rabia sana gerekeni yazacaktır ..kızlar selam nasılsınız. benim bu hafta yine çok kötü ya ama reglden de olabilir.çünkü bu hafta dikkat etmiştim.gerçekten kaçamağım da yok.ama 77.5 çıktım.geçen hafta 76.8 dim herhalde.700 gram almışım herhalde.canım ço sıkıldı.birde ben hiç spor yapmıyorum.önümüzdeki hafta leslie ye başlıcam.bakalım öyle de veremessem bu iş olmayacak herhalde.haftasonu da teyzemizin kızının düğünü var.tam ben biraz vereyim derken gene almış gözüküyorum.gerçi benim geçen yıl gittiğim diyetisyenim regl in ilk 3 günü çağırmıyordu 1-2 kilo oynar kişiye beğlı diyodu.bakalım haftaya da veremessem burdan ayrılmayı düşünüyorum en azından böyle bir ceza veririm kendime.
popodan vermek için spor öncesi yapabilirsen ..susam yağı içine biberiye portakal limon avakado ve yosun yağı ekleyip sorunlu bölgene sür..sarbilirsne streç filmle sar..mutlaka işe yaryacaktır..spor sonrasıda özelikle kalça bölgenide bir fırça ile kızarana kadar ovala ve yine yosun sabunu ile yıka ..2 hafta içinde selülitsiz kaymak gibi, olur..birde incelme mutlaka olur..saat 8de yarım çay bardağı süt
saat 12:2 dilim ekmek,2dal marul,2 dilim domates
spor yarım saat seri yürüyüş sabah mamasından sonra.
saat 13:20 1 kase şehriyel çorbası
spor:yarım saat seri yürüyüş öğle yemeğinden sonra.
ara:yarım sarı elma
ara:1 fincan 5i1 arada çay
8 tane gömlek ütüledim
spor:yarım saat yürüyüş.yemekten önce
1 tane kayısı 2 su bardağı su ile içtim yedim yani.kabızlık sorunu çekiyorum demir ilacından dolayı.
akşam:5yk domatesli kıyma ,1 kk kadar peynir,2 adet vişte reçelinden vişnesini aldım.3 dilim ekmek
2 yudum çay daha içemedim sıcaktı.
spor:1 saat seri yürüyüş akşam yemeğinden sonra.
ara:yarım portakal
spor:300 oturduğum yerden sopa çevirme
300 ayakta yanlara sağ sol eğilme eller dizlere kadar
150 tane mekik çekildi
yan yatıp bacaklar yan havaya kaldırma sağ ve sol 60 ar
mutfak tezgahında 30 ar yan,arka ve ikisinin arası yan oluyo yani
toplam su miktarı:2 litre
toplam yürüyüş 2.5 saat.
yarın büyük gün.erken yatıp erken kalkacağım.yarından daha dikkat edip haftaya bugün daha güzel sıkı bir vücut istiyorum bacaklarım inceldi ama bacağımn içleri için birşeyler yapmam lazım.
oraları nasıl incelticempopodan veremiyorum bunada bir çare bulmam lazım.
doktordan hayırlı haberlerle gel..ii geceler canım bede yatıyorum
yarın dr.a gideceğim
c.tesi için hazırlanacağım
sabah gelir bildirimde bulunuruum inş.
hepinize ii geceler
güzel bilgi..hatırlatman iyi oldu..ferdici canım sudan hiç korkma..sudan solayı fazla çıkmazsın
hatta güzel bi bilgi paylaşayım
bütün kilolar idrar ile atılıyo :)) çnk bütün yağlar ve diğer herşey idrarda çözünüp dışarı atılıyo...
yani su içmek iidir ...tabi böbrekleri yormadan
sen 3 lt suyu geçiyor musun ??
geçmiş olsun..tekrar hoş geldin..merhaba arkadaşlar bazı arkadaşlar yrum yapmış cevaplayım hemen sabah kahvaltımda ekmeğimin yanında peynir ve zeytin bide bal yiyorum acık 1tanede yumurta merak etmeyin...ara öğüne alıştırmam azım kendimi bide hedefim 62...ama malesef bugün çok fena rahatsızlandım baş dönmesi mide bulantısı dün gece ananemde kaldım yazamadım kusura bakmayın...bugünde kahvaltım aynıydı öğlen ve midemden hiç birşey yemedim akşamda ekmeksiz pırasa ve makarna yedim yoğurtla
afiyet olsun..süt içip yatınca sabaha çok acıkmamış oluyorsun..1 saat önce yarım yağlı oalndan 1 bardak süt içtim birazdan yatıcamm herkesee iyi gecelerr hanımlar tatlı tatlı uykularrrr
kuzucuk durmuyo
en cıkıom by
bende içemem..masallah canım zem zemle ye
cekırdeklerınıde sakla
hımmm lahananın o etkısını ılmıodum benım mıdem pişpirıklıdır kaldrmaz ole kolulu seyleri
içemem sanırım
sabah yemek yapınca çok rahat oluyor..tüm gün boşmuşum gibi hissediyorum kendimi..ya şimdi çok hesap yapıyomuşum havasına girmeyeyimtoplamda 3 gündür dikkat ediyorum :78:
meyve sadece ilk arada muz yedim akşam yemeyebilirm başka meyve
üşengeç değilsin hayatım bence en iyisi...zaten bende yemeği sabahtan yapmayı sevenlerdenim...
önceden bana da zor geliyordu ama şimdi her fırsata yapmaya çalışıyorum..zamanla alışıyorsun kolayına gelmeye başlıyor..banada slata yapmak cok zor gelıyor esım çok sever salatayı
yıka teker teker sonra salata yap ooooooooo zor ıs
asla içemeyeceğim birşey..sabah ıctım yok akşam 1 tanedeha ıctım kuru kayısım bıttı ama ıncır var
acve hurması peygamberımızın kendı elıyle dıktıgı hurma malesef kı onunda taklıdı var gercegının cekırdegını suya koydnmu 3-4 gun bekle sankı bırırısı oyarak allah ıslemıs arapca yazı ıle
kayınvalıdemedesoylemıstım oda hacdan getırdı sua koydum cıkmadı ama dahaonce bır aıle dostumuzda getırdı cok pahalı olanı geercek dedı bak suya koyun dedı denedık cıktı cuzdanımda saklıodum kaybettım
aaaaaaaaa bak onu bılmıodum poly ındedıgı tam bugday ekemk bıtmıs esımde kepek almıs
ahhhh burada kıpada godum hevesle gıttım engınar dıe kıpa ızmır fırması yaaa tazecıktır dıe oradan gelmıstır dıe kart seklı kaymıs karramıs almadan dondum
rabıacım bende senın gıbı salataya donecegım
daha once bahsettım arkadas varya
lahana suyunu denemıs 12 kg verdı
ıstah vermıo hergun 4 yaprak lahanayı hasla sabah 1 bardak akşam 1 bardak dıo
gercı lahanayı kım ıcerse kımsede ıstah kalmaz öğğğğğ
dün hava süperdi bugün soğuk..gecmısı okudumısaretledım tam cvp vercem herkese bırbır benım net kesıldı hepsı gıttı artık zor gelıooo aklımda kalanları yazam
seyyah 2.5 km yurume ıyı
kosu bandı olan vıckı ve ssuna sanırım arkadas kullan kosu bandını zor vakıt gecıo ama cok etkılı
sakaleyn evet hava cok guzeldı bızde oglusla kendımızı attık dısarı
sebzenin tok tuttuğunu bulmuşsun diyetinde baya faydası olucaktır..evet ben her şeyi hesaplıyorum sanırım son zamanlarda
benim tiroid olduğu için hesap yapmazsam sadece kilomu koruyabiliyorum
artık vereyim istedim
evet hurma şifa ama saolsun abimde çok getirmiş... benimde hiç dayanamadığım bişi :))
yinede meyve yerine tercih ediyorum
salatayı evet bende büyük kasede yapıyorum ama en çok peynir eklemeyi seviyorum
ton balıklıda seviyorum ama yinede çabuk acıkıyorum
sebze daha iyi oluyor yanında da salata ve yoğurt olunca çoook uzun süre tok tutuyor...
aslında etçilim ama beni sebze daha tok tutuyor bunu keşfettim
aç karnına kayısı yiyip ılık su iç çok iyi geliyor..herkese hayırlı akşamalr
bugun sıze yazdım buradakı 3 arkadasla cockları parka goturduk
sonra arkadas bana gelın dedı
ona gıttık 17 gıbı eve geldım yemek hazırladım mutfagı topl cay faslı derken oglanda uyumusken bzım kızlara bakayım dedım
menumu yazayım
sabah
1 dılım kep ekmegı uzerıne suzme yogur surulmus kekık ve pul bıber serptım dogadan kayısı cayı ıle kahvaltı yaptım
ara yok
oglen 6 yk yogurtlu makarna uzerı kıymalı kozleme bıber 3 tane tursu
ara yok
akşam 2 yk makarna 1 yk suzme yogurt 1 yk kıymalı patates yem
az once kayısı cayı 10 tane zeytın bagırsak sorunum var
sen çok dikket ediyorsun benc evücudun yeni kilosuna alışmaya çalışyor olabir o zmana kilo sabit kalıyor birde rabia bir öğününü boz kalorili birşey ye ertesi gün kilo vermiş olarak görbilirsin kendini..kahvaltı: 1 kk peynir, az yağda yumurta, 4 zeytin ve 1 dilim ekmek.
ara: 1 portakal, biraz da kuru üzüm tarzı karışım + fıstık
öğle: 1 tabak kadar nohut, 2 köfte ve 1 dilim ekmek. yemeğim azdı, takviye olsun diye ekmek de yedim.
ara: 1 elma ve 2 hurma
akşam: salata, üstüne tavuk göğüs didiklenmiş ve 3 lokma ekmek.
yeşil çayım soğuduğundan içemedim. bugün de akşam içerim inşallah. içmeyebilirim de, vücuda değişiklik olsun.
su, şimdilik 1 lt
spor, pazara gittim:)
sabah tartıldım ve benim de pek yüzüm gülmedi. ben de bir yerde hata yapıyorum sanıyorum ama bilemedim.
turşu çorbası ney kız ilk defa duydum..bugünkümenüm
sabah 3 günkurusu sonunda aldımm yedimm
sabah 1 simit
arada yeşilçay 8 fındık
öğlen 1 kase çorba 1 dilim ekmek
arada 2 günkurusu 5i 1 arada çay
akşam 1.5 kepçe turşu çorbası içinde mısır ekmeği var yanında 3yk yoğurt 2 küçük yaprak sarmasıı
2.5 litrede su içildiii
bakalım sabah kaç çıkcam pazar günkü hamburgerden sonraa
bu doktor ların diyetisyenlerin neden birisinin dediğini diğeri ya çürütüyor yada başka türlü bir şey yazıyorki..akşam menüm çok güzel oldu yarım kase çorba yarım dilim ekmek 6yk kereviz
biraz önce yine kafam karıştıeski diyetisyenim 2 hurma 1 porsiyon yazmış son gittimin listesinde 5 hurma 1 porsiyon bu durumda akşam 2 tane daha yiyebilirim ama yinede emin olamadım
bir gün öncede kızkardeşimle aynı yürüdük bugün tartıya yansıdı..bu hafta ortalama hep sporlu geçti..çok güzel dolaşmışsın, maşallah. biz de oğlum ve annemle pazara gittik yürüyerek. bayağı iyi geldi.
canım, adetinden dolayı şişkinlik vardır. tartıdaki rakama takılma. bence çok güzel gidiyorsun.
çok çok güzel
minikler de bize ayak uyduracaklar diye heba oluyorlar:)))
soğuk olduğundandır canım:) ben kesinlikle soğukken içemiyorum. sıcak sıcak iç. mis olur mis.
:
ok canım zatehn atm bilgim yok sinameke zararlı oyüzden yazamk istedim..sakaleynmaster - cnm sımdılık yok ıste duzenım yokcanım cıcek tozunu ben tek ogun 1 cay kasıgı alıyorum ondan dolayı sorun teskıl etmıyor oyle wcden cıkarmıyor falan dıyorlar ole bısıde olmuyor
ben spora gıder kızlar hepınızı
tatlı kaçamağım yok şimdi sen yazınca dikkatimi çekti..bu konuda çok dertliyim ama bundan bahsetmeyeceğim :))
sadece nerde hata yaptığına bak hayatım
3ara 3 ana öğün yapıyo musun
su içiyo musun
spor yapıyo musun
tatlı kaçamağın var mı??
bunları bi gözden geçir...
..az dişini sıksan çabucak verirsin..21 yaşımda evlendim.. ben de senin gibi düşünüyorum.. 10 kilo verirsem ideal kiloma ulaşacağım.. sonra üstüne hamilelikte 10-15 kilo alsam da abartı olmaz.. ama şu halimle hamile olup üstüne 10 kilo alırsam çok fena olurum
kuzuya geçmiş olsun şimdiketen ateşsiz ağrısız atlatın inşalah..kılom 68,3oglusu asıya goturom
memnun oldum..kaç yıllık evlsin canım.çokmu soru sorudm kine..esma ben de..memnun oldum 24 yaşındayım.. allah bağışlasın benim henüz bebişim yok, biz biraz tembeliz de
annemde genç anne olanlardan 38 yaşında :) Allah bağışlasın kuzucuklarını uzun,sağlıklı,mutlu günler
rabiş gelmedi netimi yok nedir kızlar bende bir kahvaltı yapayım sonra kuaförüme gidip kaşlara bir el attırım hiç bakamadım kendime saçma sapan olmuşlar :26:
görüşürüz
..az dişini sıksan çabucak verirsin..
kuzuya geçmiş olsun şimdiketen ateşsiz ağrısız atlatın inşalah..
memnun oldum..kaç yıllık evlsin canım.çokmu soru sorudm kine..tembeliz dedinya onun için şeyettimdi..:78:
saol genç ane demişsinya çok geç evlendim plastick 30 umda kızımı doğurdum..annenin boyu kadar çocukları var maşallah..
tşk ederim cnm normalim ben o zaman600 gr beğenmiyormusun?daha dün bir yazı okudum haftada 500 gr verebiliyorsanız yağdan gidiyordur diyordu bulursam ekleyeceğim..1kilo üstü gidiyorsa kas ve su kaybıdır yazıyordu..yani haftada 1kilo ile 500 gr ideal kilo verme aralığıymış..
tbr ederimm canım benimmmkızlar günaydın :) 1,1 kg vermişim veremem herhalde diye umarken ay çok güzel oldukilo veren herkesi kutlarım
ayy evet bacım sonunda 69 ları gördüm 80lerden 69 larr hayal gibiydiicanım üzülme bende şiştim bugün nedenini anlamış değilim dünkü tartıyla bugünkü asla tutmuyor göbişim çıktı diyebilirim kesin şişkinliktir.
:26: o ne kilo mu aldın bacım gı :44:
normalde tartılman gereken saat sabah aç karnına ve wc çıktıktan sonra üzerinde ya ince iç çamaşırların ya da hiçbirşey olmucak bu senin net kilondur şekerim.
kıyafetlerle vs tartınılmaz.
sağol gülüşüm ben alıştım artık canım 3 saate kadar çıkıyo bu koridoru ezberledim adım adım
turşu en güzel su tutan şey canım.
tebrikler bak ne güzel 69 ları da gördün gözün aydın
gü
geçmiş olsun canım.
canım
tebrik ederim bacımmmevet gelelim bana 56.9 kiloyumşişliğim varki dün 56.5 idim haftaya hedef 56 oldu çünkü bugünkü tartıda şişliklerimde vardı bakalım seyyahım bu hafta yine geçtim seni darısı önümüzdeki haftaya inşallah.
canım şu susam yağını bende yapamm bakemmadet öncesi gerçekten 1-2 kilo fark edebiliyor...rabia sana gerekeni yazacaktır ..
popodan vermek için spor öncesi yapabilirsen ..susam yağı içine biberiye portakal limon avakado ve yosun yağı ekleyip sorunlu bölgene sür..sarbilirsne streç filmle sar..mutlaka işe yaryacaktır..spor sonrasıda özelikle kalça bölgenide bir fırça ile kızarana kadar ovala ve yine yosun sabunu ile yıka ..2 hafta içinde selülitsiz kaymak gibi, olur..birde incelme mutlaka olur..
doktordan hayırlı haberlerle gel..
güzel bilgi..hatırlatman iyi oldu..
geçmiş olsun..tekrar hoş geldin..
afiyet olsun..süt içip yatınca sabaha çok acıkmamış oluyorsun..
bende içemem..
sabah yemek yapınca çok rahat oluyor..tüm gün boşmuşum gibi hissediyorum kendimi..
önceden bana da zor geliyordu ama şimdi her fırsata yapmaya çalışıyorum..zamanla alışıyorsun kolayına gelmeye başlıyor..
asla içemeyeceğim birşey..
dün hava süperdi bugün soğuk..(
sebzenin tok tuttuğunu bulmuşsun diyetinde baya faydası olucaktır..
aç karnına kayısı yiyip ılık su iç çok iyi geliyor..
sen çok dikket ediyorsun benc evücudun yeni kilosuna alışmaya çalışyor olabir o zmana kilo sabit kalıyor birde rabia bir öğününü boz kalorili birşey ye ertesi gün kilo vermiş olarak görbilirsin kendini..
turşu çorbası ney kız ilk defa duydum..
bu doktor ların diyetisyenlerin neden birisinin dediğini diğeri ya çürütüyor yada başka türlü bir şey yazıyorki..
bir gün öncede kızkardeşimle aynı yürüdük bugün tartıya yansıdı..bu hafta ortalama hep sporlu geçti..
evet melek kızım yoruldu arada yavaşladık..
sizin sayenizde güzle gidiyorum..
ok canım zatehn atm bilgim yok sinameke zararlı oyüzden yazamk istedim..
tatlı kaçamağım yok şimdi sen yazınca dikkatimi çekti..
3 ana 3 ara mutlka yapmaya çalışıyorum..
sporumu yapıyorum
3 litrede su işçiyorum..
ilk 2 litresi öğleye kadar ortalama gidiyor geriye kalan 1 litreyide akşama kadar tamamlıyorum..
kızlar dünkü menumu yazayım önce
kalkış altın çilek yaban mersını ve 1 kuru kayısı üzerine 2 bardak su
kahvaltı yarım kase müsli üzerine süt
ara fındık badem kuru üzüm ve leblebıden oluşan 1 çay tabağı çerez ve 1 fincan yeşilçay
ara 1 fincan daha yeşilçay yanında ısrar üzerien şu milföy hamurdan yapılan böreklerden 1 tane:78:
akşam 1 porsıyon sebzelı tavukdaha doğrusu tavuklu sebze çünkü sebzeleri daha fazlaydızaten öğleden kalmış sebzeler pörsümüş hiç sevmedim hepsını de yıyemedım zaten. yanında yarım dilim ekmek ve 1 kase cacık. cacıkta dere otu vardı onu da bıtıremedım
sonra 1 saat plates
spor sonrası 1 bardak ayran eşim köfte yerken onun köftelerının 1 tanesi
ardından 2,5 km durağa kadar yürüyüş.
toplam su 2-2,5 litre arası
bu sabah yarım kase muslıye bıraz daha kuru üzüm attım üstüne süt
şimdide kuruyemşlerle ve yeşilçayla ilk ara öğünümü yapıyorum
ama durumumdan hiç muttlu değilim bir ileri bır geri resmen ya geçen hafta verdım bu hafta aldım. ne olacak böyle bılmıyorum. spor eksık dıyordum spor da yapıyorum artık ne bileyım olmuyo işte. umutsuzluğa kapılmaya başladım.
hemen açıklık getireyim diyetin ilk 10 günü hiiiç şekerli bişi yenmez bal reçel tatlı muz hurma incir....dosbaam sen hergün hurma yiyorsun ama benim arkadaşım diyetisyene gitti herşeyi yiebilirsin tatlı hamurişi hurma ve muz hariç demişti
bu hurmayı araştır bence
kızlar dünkü menumu yazayım önce
kalkış altın çilek yaban mersını ve 1 kuru kayısı üzerine 2 bardak su
kahvaltı yarım kase müsli üzerine süt
ara fındık badem kuru üzüm ve leblebıden oluşan 1 çay tabağı çerez ve 1 fincan yeşilçay
ara 1 fincan daha yeşilçay yanında ısrar üzerien şu milföy hamurdan yapılan böreklerden 1 tane:78:
akşam 1 porsıyon sebzelı tavukdaha doğrusu tavuklu sebze çünkü sebzeleri daha fazlaydızaten öğleden kalmış sebzeler pörsümüş hiç sevmedim hepsını de yıyemedım zaten. yanında yarım dilim ekmek ve 1 kase cacık. cacıkta dere otu vardı onu da bıtıremedım
sonra 1 saat plates
spor sonrası 1 bardak ayran eşim köfte yerken onun köftelerının 1 tanesi
ardından 2,5 km durağa kadar yürüyüş.
toplam su 2-2,5 litre arası
bu sabah yarım kase muslıye bıraz daha kuru üzüm attım üstüne süt
şimdide kuruyemşlerle ve yeşilçayla ilk ara öğünümü yapıyorum
ama durumumdan hiç muttlu değilim bir ileri bır geri resmen ya geçen hafta verdım bu hafta aldım. ne olacak böyle bılmıyorum. spor eksık dıyordum spor da yapıyorum artık ne bileyım olmuyo işte. umutsuzluğa kapılmaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?