Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

AŞK KADINA YAKIŞIR

Aşk tatlı bir kalp çarpıntısı, çokça yürek acısı, mesafe olmadan da özlem ve asla dendiği halde yine affetmek üzerine gilgellerden ibaret bir hisler karmaşasıdır. İçinde özveri, heyecan, şehvet, şefkat, sükunet, hayranlık, kıskançlık ve korkuyu barındırır. Biraz deliliktir. İnsanı ya coşturur, ya da dondurur! Aşkla mantık kavgalıdır, biri diğerini istemez. Akıl illa mantık derken, yürek aşkı seçer, Aşksa ilim benliğin teslimiyetini sever.

Bu delilik kadına yakışır. Aşk kadını bulunca sıkı sıkı sarılır. Kadın aşıkken güzelleşir, sevdiğine tutkuyla kenetlidir. Düşünceler kapana kısılmışken daha çok dokunmak, daha sık koklanmak istenir. Onunla uyuyup, onunla uyanmak dilek olur. Yemek boğazda kalır, uyku haram olur. Bir şarkı ya da şiirde yakalanır, gulerken aşık insan birden ağlamaya kalkışır. İnsan sevdiğine susar aşıkken, kana kana, kanaya kanaya…

Küçücük bir kızken insan babasına aşık olur, iyi bir babanın şefkatiyle verdiği güven küçük kızın kalbine saplanan ilk oktur. Bu yüzden, “ben büyüyünce babamla evleneceğim” diyen de çok olur. O yaşlarda aşk nedir bilinmez… Babanın sevgisi insanı aldatır, kızlar hep biricik kalacağına inanır. Koca olan erkek eşini bir baba gibi koruyup sevemez, kendi baba olana kadar bu nasıl bir sevgidir bilemez!

Mükemmel erkeklerin kızları evlilikte mutsuz olur, babaları bunun baş sorumlusudur.

İlkokulda masum aşk başlar. Sınıfın tombişi, belki de çillisi minik kızın gözdesidir. Deftere, kitaba kalpler çizilip, her sabah okula “aşık oldum” diye hoplayarak gidilir. Çocukluk aşkı bir başkadır.

Hiç kirlenmez çünkü o yaşta aşk nedir halen bilinmez. Bu en güzel balını hayat boyu itinayla saklanır, halta ilerde insan çocuklarına anlatır.

Genç kızken tatlı kalp çarpıntıları olur, aşk yavaş yavaş anlamını bulur. Kafalar derslerden çok “Nasıl daha güzel olsam”a yorulur. Lise aşkı can açıtır, çünkü pek çoğu karşılıksızdır. Yaş icabı mantık aşka yakışmaz, aşksız bir hayata inanılmaz.

Sonraki yıllarda yürek ve ruh yaşla birlikle büyür. Kadın için aşk artık hem gerekli hem de gerçek olur. Kendi kıymetinin farkına varıp, seçici davransa da kırılmalar gelir yine onu bulur, aşkın öteki yüzü genç kadım ordun oraya savurur. Yine de aşk gazeldir: kadın pes etmez, aşkın kredisini erkekler tükete tükete bitiremez.

En özel aşk güzel zamanında kandırır, çoğunun sonunda düğün yapılır. Alyanslı aşk sevgiyle sulanıp, saygıyla korunmak ister, hele dürüstlük v arsa içinde çok uzun yıllar sürer. Sevdalının yanında hayat daha kolay sırtlanır, zorluklar beraber olunca kolayca aşılır.

Aşk ilgi, aşk sabır, aşk anlayış ve aşk emek ister. İçinde arkadaşlık varsa, dayanacak bir omuz, paylaşılacak bir yaslıksa her şeye rağmen yaşamaya ve yaşatmaya değer.

Aşkların en güzelini yaşayıp, yaşatmanız dileğiyle…

tam yemek yedikten sonra yuruyorsan gogsune de dalagina da sanci girebilir. tempolu yap mutlaka ama illa asiri hizli bi tempo olmasi gerekmez zamanla arttirirsin.. ha bir de sigara falan icmiyorsun di mi cisss!!!!!!!

bence yuruyusu aksatma ilk etapta yuruyusu oturtmaya bakkk ondan sonra digerlerini eklersin
guzel muzikler indir tak kulagina oooh en az 40 dk yuru!

aaa tartilmadan olmaz hakkaten bak
en azindan haftada bir
neler degisiyo ise yariyo mu gormen lazimmm

kizlarrrrrrrrrrrrr

reglyim ben de..
ama hala olamadim olur mu size bilmiyorum da 2 gundur sisim valla bole igne batirsam pissssss diye sonucem sanki =) yuzum filan sisti resmen
allammmmmm

neyse simdi saat 9bucuk burda kahvaltimi ediyorum yogurt ve seftaliyle..2 de kuru kayisi

opuyorum herkesiiii

caniim 14 yasindasin ve diyet mi yapiosuuuun?
cik gez eglen cosss
=) birak diyeti filaann

hanimlarrrrr
sanirim cumartesi ve daha oglen bileo lmadigindan herkes
esiyle
cocuguyla
ailesiyle ilgileniyor heralde

ben burda gurbet kusu olarak
ders calisiyorum :)

hıııı sen şimdi bana yetişecen haftaya 74 olacan yani öle mi. bende armut toplamaycam herlade.bende uzaklaşacam senden ki yetişeme bana. yok yaa ben yavaş veriririm sne beni sollar geçersin bacımm.

ikimizde veririz evelallah :))

iyi geceler kızlar:79:
neler yapıyorsunuz bakalım

bu arada güzel bir haberim var ankara üniv ilahiyat kazanmışım:81:
yeniden okullu olucam inşallah

Tebrik ederimc anım.. Allah ayrdımcın olsun inş.

Evet güzel bi yöntem.Ogün müsait gibi görünüyorum.seve seve yaparım.

Kızlar cumartesi - pazar misafirlerim var.İftara alıyorum.O yüzden büyük bir ihtimalle aktif olamayacagım cok fazla... Şimdiden haber vereyimde sonra şutlanmayalım

Kaçtım, mukabelem var...

masalcım canım kalori sayımıyla bi süre sonra kilo verme durabiliyor.istersen şok diye tabir edilen bi diyetle patalka metabolizmanı.benim 3 haftadan fazla durmuştu vermem sonra dukana başladım tıkır tıkır indi.keşke 3 haftayı boşa geçirmeseydim önceden başlasaydım diyorum şimdi.yani taktik değiştirmek lazım durunca.

günaydın kızlar...

güne kötü başladım.. zaten uykusuz ve yorgundum sabah 5 de uyumuştum oğlum 8 de uyandırdı ishal olmuş yine.. eşim çıktı ilaç almaya gitti. ben bu çocuktan bişey anlamıyorum yahu içme suyu da veriyorum kışın hasta olmuyor yazın hep hasta gözlerim kapanıyor valla.. neyse iyleşsinde uyku yine uyunulur.. gücüm yok mutfağı toplıyım Allah'ım güç versin bugünüm zor geçecek pek giremem akşama kadar haber vereyim dedim..

datlım çok güzel maşallah.börekte ekmek yerine olmuş olsun

evet evlenince geçemeynlerde var. bakınız ben.

geçmiş olsun canım. kaç yaşında kuzucunn? muz yedirirdi annem o zamnarda.

hah sonunda olabildim kizlar ben de regl sistim sistim iki gundur basladi baslicak die die sonunda oldum..yine sac kurutma makinasiyla ayaklarimi isitiyorum bir klasik olarak :) ayaklarim donuo yaaa

kalorifer de yanmio yansa sole bi yaslicam ayaklarimi mis..

bu arada tarcin cayina devam ben :)

takim gezmelerde.. ya da iftar hazirliklarinda:)
nerdesiniz hanimlarrrrrrrrrrrrrrrrrr

gecmis olsun. bolbol su icsin. sivisiz kalmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…