Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Maşallah Elifcim daha 38leri 26ları da giyeceksin yeterki hoşbeşlerden uzak dur
Ayrıca kayınvalidenle de ilişkinize nazar değmesinn.

Anne Patatesi

Malzemeler (4 kişilik)

3-4 orta boy patates (elma dilimi şeklinde kesilmiş )
1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
½ tatlı kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
kuru nane, kekik, kara biber
Yapılışı
Elma dilimi şeklinde kestiğiniz patateslerin üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve baharatları ve sıvı yağı ekleyin, ardından iyice karıştırın.
Tercihen cam fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serip üzerine patatesleri yerleştirip orta ateşte yanan fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra yoğurtla hazırladığınız dip sos ya da domatesli sos ile servis yapabilirsiniz.
Değişim Ölçüsü:
1 porsiyon anne patatesi 1dilim ekmeğe ve 1 tatlı kaşığı yağa eşittir. Beslenme programınızdan bu besinleri azaltarak anne patatesini tüketebilir.
Nişastası bol, C vitamininden zengin, potasyumun iyi kaynaklarından biri olan patatesi hemen herkes çok sever. Patatesin çorbasından yemeğine, dolmasından böreğine kadar bir çok çeşitte yemeğe girdiğini biliyoruz.
Özellikle çocuklar ve gençler patatesin kızartmasına bayılır. Sağlıklı beslenmek isteyen, fazla kiloları olan, kilo almaya meyilli olan ve ideal kilosunu korumak isteyenlere önerimiz kızartmalardan uzak durmaları yönündedir.
Peki kızartmanın alternatifi nedir? Yağda kızartmak yerine fırında pişirerek bir çok yemek çok leziz bir şekilde hazırlanabilir.
Patates kızartmasını aratmayacak, hatta patates kızartmasından daha çok seveceğiniz benim ‘anne patatesi’ adını verdiğim yemeği hemen denemenizi öneririm. Adına anne patatesi dememin bir nedeni de bu tarifin çocuklar için evde anneleri tarafından yapılıyor olması ve fast food restoranlardaki patates kızartmasına çok iyi bir alternatif olabilmesi içindir.
Bu tarife göre patatesleri pişirip, et ve sebze grubu besinlerin yanına garnitür olarak ya da yoğurtla beraber ara öğünlerde afiyetle yiyebilirsiniz.

Kızlar bu tarif nasıl. Bunu yapmayı düşünüyorum. 1 porsiyonu 1 dilim ekmeğe eşitmiş.

ebrucum bir porsyon dedigi ne kadar 2 dilim patates mi mesela elma dilimi demis :44:
patates sirf nisasta nasil bir tabak bir dilim olsun ki
oyleyse cok iyi

ebrucum bir porsyon dedigi ne kadar 2 dilim patates mi mesela elma dilimi demis :44:
patates sirf nisasta nasil bir tabak bir dilim olsun ki
oyleyse cok iyi

4 kişilik dediğine göre ortaya çıkan yemeği 4'e böldüğümüzde sanırım bir porsiyon eder. Bunu diyet yemekleri sitesinden aldım. Değişim ölçüsünü vermeleride hoşuma gitti. Bilemedin iki dilim ekmek olsun. Yanında başka bişey yemediğin takdirde güzel bir tarife benziyor. Normal patates yiyeceğimize arada bir böyle bir tarif deneyebiliriz diye düşündüm.

Nasıl olur ki kevgir Melekk ?
Tutacak yeriyle mi?

bahsettiğim kevgir böyle bişi.yokmu bundan da..

öldüm gülmekten anavatan kan agliyo ahhaha

evet olabilir.ben bunu fırın poşetinde yapıyorum.Üzerinede bol yogurt.. ımmm

cok sagol, bana cok böyle tarifler lazimm , mercii

bana frinda kremali patates gibi geldi cok guzel bi tarif
bana yasak olmasa bende denerdim :)

tarif çok güzel de emin olamadım ebru gerçekten 1 dilim ekmeğe mi eşittir ki :26:

O zaman 4 kişilikse,1 kişiye 1 orta boy patates düşüyor demektir.
Bence rahatlıkla yiyebilirsin, besin gruplarını değiştirerek..

afiyet olsun canım ya doydun :44:
akşam yemek yememişsin acıkırsın

Oğluma muffin yapmak istiyorum ama yersem diye korkuyorum

Ahh Mehmet başıma actıgın dertlere bak

olabilir aslında ya 1 kase yogurt ve 1 porsiyon patates
et ile ye diycem ama patatesle etin birlikte tüketilmesi de kilo aldırıyormuş

:44::44::44:

kaçamak gününe sakla yada tek ye bilemedim valla ama ben olsam 1 kase yogurtla öğlen yerdim

Evet yaaaa Özlem hep yanlız bıraktın beni Bu işin şakası canımda dikkat et kendine fazla kilo alma izindeyken. Arada bir uğra kopmak tamamen burdan.

Afiyet olsun canım. Güzel olmuş menün.

Tebrik ediyorum seni Elif'cim

bahsettiğim kevgir böyle bişi.yokmu bundan da..

Eki Görüntüle 347858

evet olabilir.ben bunu fırın poşetinde yapıyorum.Üzerinede bol yogurt.. ımmm

tarif çok güzel de emin olamadım ebru gerçekten 1 dilim ekmeğe mi eşittir ki :26:

O zaman 4 kişilikse,1 kişiye 1 orta boy patates düşüyor demektir.
Bence rahatlıkla yiyebilirsin, besin gruplarını değiştirerek..

Tarifi bir diyetisyen yazmış Hilal. Bence doğrudur. Meleğinde dediği bir orta boy patates. 1 değilde 2 ekmeğe eşit olsa bile Özlem'inde dediği gibi öğlen yoğurtla yenilebilir. Arada bir tabii.

MENÜM

Sabah

Kalkar kalkmaz bir bardak sıcak süt1 kk beyaz peynir
5 tane zeytin
1 fincan şekersiz çay
1 tane kepek ekmek

Öğle

1 kase çorba
Birazcık limonlu roka
Çok az balık

Akşam

Az yağda pişirilmiş soğanlı 1 yumurta
2 dilim kepek ekmek

2,5 litre su
2 fincan yeşil çay + 1 fincan bitki çayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…