Kızlar merhaba iki gündür giremedim adam akıllı hatta yazamadım bile dün hastaneye gittim tsh vs düşündüğüm gibi metabolizmam şu an tam gaz çalışıyormuş yani diyetime dikkat edersem ideal kiloma kadar zorlanmadan inermişim :)))) yarından sonra eski düzenime dönüp rejimime birebir uymayı planlıyorum.
Bu arada kolestrolüm sınırda çıktı yani normalde 200 olması lazım benim 217 çıktı ama doktor önemli birşey yok dedi anlamam ben çok ldl hdl olayından :)
Herneyse bu gün akşam tavuklu pilav yedim ama kepçe takımının yayvan kepçesi olurya onunla 2 kaşık kadar ve bir bardak ayran içtim.
Öğlen 1 simit ve peynir yedim
Sabahta sadece beyaz peynir yedim.
dün hastaneye gideceğim için açtım 12 ye kahvaltı ettim akşamda bir çorba içip uyudum çok yoruldum birde sağnak yağmur vardı sırılsıklam oldum beter bir gündü çok yordu beni.
Geçmişi okuyayım şimdi benden haberler bu kadar.
Güzel sonuçlar desene çok sevindim Su ama burayı ihmal etme merak ettim dün ..
bişey olmaz ya yoğurt sonuçta ama küçücük nasıl doyurdumu bali hilal
Doymak için yememiştim zaten Gülçin, orman meyveli şeylere dayanamam ben arkadaş getirince yiyiverdim .
Yine kimsecikler yok geç giriyorum size şu bir kaç günde anladığım bir şeyi yazayım ki insanın en iyi dostu eşi ve anası babası kardeşi gerisi yalan... Sürekli her işine koşturduğum komşumun arkamdan dediklerini duydum ve bu gün dünyalar başıma yıkıldı. Evimi ihmal edip onun işlerine koştum oysa neden bu insanlar bu kadar nankör yaa anlam veremiyorum.
Ağladım bu gün üzüntümden iyilik için debelen dur arkandan etmedik laf bırakmasın hemde biri doğru olsa off off...
Canım sıkma kendini ..
O yaşlı teyze mi demiş yoksa ?
Kalkali 1 saat oldu we ben hala kendime gelemedim, cnm bisey yemekte istemiyor :2:
Regldendir o regldendir ..
normalde bu vardiyada hep erken kalkarım fakat
uyanık olduğum halde uzanarak tv falan seyrederim.
Berra uyanacağı zamanda uyuyor taklidi yapardım...
az önce Berra uyandı ve beni ayakta görünce
"anne seni uyandırmaya geç kalmışım" diyor
gözünü açar açmaz
alem şimdiki çocuklar ya...
Ayy geç mi kalmış, kendine görev olarak edinmiş seni uyandırmayı demek
Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 6 ziyaretçi)
semiha
sabah sabah geleniniz yok ama misafirlerimiz çoook
Misafirler yalnız bırakmamış semiha ..
Bulent ersoy "bana yeni koca bulun " diyormus, ulkede seferberlik ilan edilsin haha
Ayy doymadı valla genç genç çocuklara ..
Bir şey soracağım
Tamamen cinsiyet değiştirdi mi o kadın ?
Regl oldugum nasilda belli demi, farkinda olmadan tatli yiyecekleri dusunmeye baslamisim
Ins bu gidisle regl donemini en az hasarla atlabilirim, hc sanmiyorum ama
Ayy ben de regl dönemimin sonlarında başlıyor o kriz ..
Adet dönemi öncesinde tatlı krizinin sebepleri psikolojik kökenlidir. Kişi kan kaybettiğini düşünüp tatlı yemek ister. Aslında kan kaybı yoktur, sadece yumurtalıkta döllenmemiş kirli kan vücuttan dışarı atılmaktadır. Her ay 21-28 günlük dönemler halinde erişkinliğe adım atılan süreç ve sonrası, her kadının yaşadığı bir dönemdir. Vücudumuz bu sürece hazırlanırken, biz kadınları belli sıkıntılar bekler. Öncesinde vücudumuz su tutmaya başlar, şişkinlik, baş ağrısı, gerginlik ve sivilce gibi sorunlar ortaya çıkar. Bizim bilimsel olarak ödem dediğimiz, yalancı kilo diye adlandırdığımız, adet öncesinde başlayan su tutumu, adet sürecinin 4'üncü gününden itibaren yavaş yavaş çözülür. Bu dönemde metabolizmamız biraz daha fazla çalışır ki; bu da daha çok enerji ihtiyacını beraberinde getirir. Biz beslenmemizden karbonhidrat ihtiyacımızı tam karşılamıyorsak, vücudumuz eksik olan şeyi tamamlamak için sinyal verecek ve canımız tatlı isteyecektir. Günlük öğünlerinizi 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde ayarlarsanız bu sorunu yaşamazsınız. Ayrıca sağlıklı ve dengeli beslenme de yine tatlı krizlerinin çözümüdür. Geri kalan ise psikolojik bağımlılıktır. Çünkü tatlı vücuda sakinlik verir ve mutluluk hormonu salgılatır. Bunu yenmek sizin elinizdedir. Alınabilecek tedbirler ise şöyle sıralanabilir * Yeterli ve dengeli beslemeye dikkat edin, ana öğünlerin yanına ufak ara öğünler ekleyin. Örneğin, kuru üzüm bile olabilir. hem tatlı hem de demir içerir. - Aşırı tuz tüketmeyin. - Bol miktarda su için. - Tatlı tüketmeye yönelmeyin. - Sinirsel faaliyetlerin düzeni B grubu vitaminler tarafından sağlanır. Bu noktada sağlıklı beslenme kuralları daha çok önem kazanır. Yani her besin grubundan, günlük her öğünde almak gerekir. - Alkol almayın, ödemi artırabilir. - Demir içeriği yüksek olan gıdaları tüketmeye özen gösterin. Demir kaynakları; karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, siyah üzüm (taze ya da kurusu), yeşil yapraklı sebzelerdir ama en iyi emilim hayvansal kaynaklı besinlerden olur. Demir içeriği yüksek bir besin tüketirken o öğüne mutlaka C vitamini içeren bir salata, domates, taze sıkılmış portakal suyu eklemek gerekir. - Bu dönemdeki tartı artışlarıyla moralinizi bozmayın. "Bu süreçte kilo verilmez" diye bir şey söz konusu değildir. - Mide bulantılarınız oluyorsa yemeklere limonla tat verebilirsiniz. Yemekler yağ oranını azaltarak, ızgara veya haşlama ya da buğulama olarak tüketilebilir.
[/SIZE]
Psikolojik olanın önüne geçmek çok zor oluyor ama ..