Gecmis olsun, durumu nasil iyi mi?
Kardeşine geçmiş olsun Melek ..
Hosgeldin elif de ..
Haliyi yikayim, balkonu yikayim, camasirlari asayim derken cikmissin :26:
*** 13. Takım 248. Etap ***
Aysecig: ( 55.6 / 55.5 / 0.1 / 0.18 % ) Geri dönmek üzere ayrıldı..
Betüld: ( 62.2 / / / %)
Eski_bir_masal : ( 60.8 / / / % )
Fefilifa: ( 75.2 / / / % )
Hayattanazicik: ( 55.6 / / / % )
LaydLiNe: ( 75.0 / / / % )
Mutedeyyin: ( 68.3 / / / % )
Semiha ( 64.0 / / / % )
TadLi : ( 60.7 / / / % )
Ysfmir: ( 59.2 / / / % ) Mezuniyetini istiyor.
13. Takım Ortalaması : %
Kızlar şu anki listemizin durumu bu ..
Önümüzdeki hafta turtayı alacağız sanırım listeye.
Elif'in bu hafta yine paylaşımı aynı şekilde.
Bu hafta son bir kez uyarma veya izinli gösterme konusunda sizden fikir istiyorum ?
Betül abisinin geldiğini söyledi özelden de bildirdi durumu, izinli çıkmak yerine bir kaç gün izin istedi sadece sizin de bilginiz olsun.
Su da umarım daha çok paylaşım da bulunacak, arada problemler olsa da onun haricinde katılımı güzel oluyor.
Bir tane de yeni üye davet edeceğim ..
afiyet olsuunnnnnnKahwalti:
1 haslanmis yumurta
Domates sosu
Bir parca b peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Portakal suyu
Ara:
Kayisi ceviz
Oglen:
soya flizli+ton balikli yesil salata
Ara:
1 yesil elma
Aksam:
Yulafli yogurt
Su:3 olur
Yesil cay: 3 bardak
Yuruyus: 1 saat
Callanetics, 1 saat kond bisikleti
canim hosgeldinnnnn nasil oldunAy benimde başım ağrıyor fenayım.
pöffffff
salatalık hastasıyım ben hele cacık her yemekte yiyebilirim. Bitter yiyemiyorum en kötüsü o yaa yoksa çok işe yarardı.
Bende çok olmaz o adet öncesi şeker isteği nedense yaa herkeste olur halbuki :)
gitme canım desem kalırmısın benimle
kadına şiddete hayırrr
Kuzuşummm benim nasılsınnn.. Ben geldim yine sen yoksun.
Evet o teyzeçok üzdü beni çok.
kız allah seni ne etmiye...ne güldüm sabah sabah
gerçekten züğürt tesellisi yani...
afiyet olsun...
ellerine sağlık...
afiyet olsun...
bugün tartıma pil almam lazım
sanırım pili bitiyor.
beni 61,9 gösterdi
biraz verdim hissediyorum ama
bu kadarda olamaz yani
unutmam inşallah bugün almayı...
Bulent ersoy "bana yeni koca bulun " diyormus, ulkede seferberlik ilan edilsin haha
kayınbabam rahatsızlanmış gecen yazın baypas olmuştu düşmüş bayılmış hafızası gidip geliyomuş hastanadae çıkartmamış doktorlar yeniden kalp krizi geçirmiş tekrar ederse ameliyatı yeniliyeceklermiş esim izin aldı toplanıyoruz.
15 gün yokum
sonra da belki annemgilde 15 gün kalırım 1-1.5 ay yokum yani
ordada girerim fakat aktif olamam izne ayrılmam lazım
Burda hawa cok guzel gunesi ozlemistim cikip 1 saat yuruyus yapicaz,
aksama belki yogun olabilirim giremezsem opuldunuz
canim gecmis olsun
Evet canım iyi su an...
Bu gecede hastahanede kalacak. yarın bakacaklar duruma göre bırakırlar..
Sağol Hilal...
canim beni mi izinli gostereceksin anlamadim*** 13. Takım 248. Etap ***
Semiha ( 64.0 / / / % )
Bu hafta son bir kez uyarma veya izinli gösterme konusunda sizden fikir istiyorum ?
Betül abisinin geldiğini söyledi özelden de bildirdi durumu, izinli çıkmak yerine bir kaç gün izin istedi sadece sizin de bilginiz olsun.
Su da umarım daha çok paylaşım da bulunacak, arada problemler olsa da onun haricinde katılımı güzel oluyor.
daha yazıyı okumadan gözüme ilk çarpan bitteeeerrrr oldu yaaaa
güzel paylaşım teşekkürler...
Regl oldugum nasilda belli demi, farkinda olmadan tatli yiyecekleri dusunmeye baslamisim
Ins bu gidisle regl donemini en az hasarla atlabilirim, hc sanmiyorum ama
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
Yeşil çayı, Çinliler yıllarca başağrısından depresyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanmışlardır. Kuvvetli antioksidanlar içerir.Vücudumuzun antioksidan ihtiyacını karşıladığı gibi günlük su ihtiyacını da karşılar.
Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.
Romatoid artrit olanların iyileşmesine yardım eder.
Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar
Kolestrolü düşürür.
Beyin tümorünü küçültür.
Sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltır.
Kanser ilaçlarının negatif yan etkilerini azaltır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını sağlar.
Kanın pıhtılaşmasını önleyerek,imme ve kalp krizinin riskinin azalmasına yardım eder.
Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.
Serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder.
Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.
Kalp damar hastalıklarına karşı savaşır.
Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.
Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.
Menopozun yan etkilerini azaltır.Östrojen etkisi yapan içecekler arasındadır.
Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.
Karaciğeri,alkolden ve diğer zararlı kimyasallardan korur.
Alzheimer,Parkinson gibi hastalıklara karşı korur.
Diş çürümelerini önler
Gribe karşı iyi savaşır.
Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.
Trigliseriti yüksek hastalarının günde iki fincan yeşil çay içmeleri trigliseriti normal seviyeye indirir.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.
Migrene iyi gelir.
İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.
Zararlı etkileri:
Diüretik oldugu icin bazı hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.Günde iki,üç fincan tüketilebilir.
Kafein içerdiği için uykusuzluk sorunu olanlar dikkatli kullanmalıdır.
Karaciğerinden problemi olan insanlar yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerden dolayı dikkatli kullanmalılar.
Hamileler doktora danışarak kullanmalıdır.
*** 13. Takım 248. Etap ***
Semiha ( 64.0 / / / % )
vayyss mezun olucan ha..gülçin izinemi ayrıldı hayırdır..
ve evet mezuniyetimi istiyeceğim bu gün baskülde yüzüm yine güldü şu an mezun olmak için yeterli bir kilodayım..ama asıl yarın sabah önemli..:18:
geniz eti vardı.onu aldılar.canim gecmis olsun
neyi var kardesinin:26:
sen degil elifcim, file vardı ya o işte...canim beni mi izinli gostereceksin anlamadim
bu arada kar yağıyor kızlar ya şaka gibiben kışı severim gerçi karıda amma ilginç yani
Adet dönemi öncesinde tatlı krizinin sebepleri psikolojik kökenlidir. Kişi kan kaybettiğini düşünüp tatlı yemek ister. Aslında kan kaybı yoktur, sadece yumurtalıkta döllenmemiş kirli kan vücuttan dışarı atılmaktadır. Her ay 21-28 günlük dönemler halinde erişkinliğe adım atılan süreç ve sonrası, her kadının yaşadığı bir dönemdir. Vücudumuz bu sürece hazırlanırken, biz kadınları belli sıkıntılar bekler. Öncesinde vücudumuz su tutmaya başlar, şişkinlik, baş ağrısı, gerginlik ve sivilce gibi sorunlar ortaya çıkar. Bizim bilimsel olarak ödem dediğimiz, yalancı kilo diye adlandırdığımız, adet öncesinde başlayan su tutumu, adet sürecinin 4'üncü gününden itibaren yavaş yavaş çözülür. Bu dönemde metabolizmamız biraz daha fazla çalışır ki; bu da daha çok enerji ihtiyacını beraberinde getirir. Biz beslenmemizden karbonhidrat ihtiyacımızı tam karşılamıyorsak, vücudumuz eksik olan şeyi tamamlamak için sinyal verecek ve canımız tatlı isteyecektir. Günlük öğünlerinizi 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde ayarlarsanız bu sorunu yaşamazsınız. Ayrıca sağlıklı ve dengeli beslenme de yine tatlı krizlerinin çözümüdür. Geri kalan ise psikolojik bağımlılıktır. Çünkü tatlı vücuda sakinlik verir ve mutluluk hormonu salgılatır. Bunu yenmek sizin elinizdedir. Alınabilecek tedbirler ise şöyle sıralanabilir * Yeterli ve dengeli beslemeye dikkat edin, ana öğünlerin yanına ufak ara öğünler ekleyin. Örneğin, kuru üzüm bile olabilir. hem tatlı hem de demir içerir. - Aşırı tuz tüketmeyin. - Bol miktarda su için. - Tatlı tüketmeye yönelmeyin. - Sinirsel faaliyetlerin düzeni B grubu vitaminler tarafından sağlanır. Bu noktada sağlıklı beslenme kuralları daha çok önem kazanır. Yani her besin grubundan, günlük her öğünde almak gerekir. - Alkol almayın, ödemi artırabilir. - Demir içeriği yüksek olan gıdaları tüketmeye özen gösterin. Demir kaynakları; karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, siyah üzüm (taze ya da kurusu), yeşil yapraklı sebzelerdir ama en iyi emilim hayvansal kaynaklı besinlerden olur. Demir içeriği yüksek bir besin tüketirken o öğüne mutlaka C vitamini içeren bir salata, domates, taze sıkılmış portakal suyu eklemek gerekir. - Bu dönemdeki tartı artışlarıyla moralinizi bozmayın. "Bu süreçte kilo verilmez" diye bir şey söz konusu değildir. - Mide bulantılarınız oluyorsa yemeklere limonla tat verebilirsiniz. Yemekler yağ oranını azaltarak, ızgara veya haşlama ya da buğulama olarak tüketilebilir.
[/SIZE]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?