mecburuz hayatım.koca yemek ister gönlünü yapmak ister,ev temizlik ister,çocuklar ilgi ister.ne yapalım.tartılma bacım tartılma valla sabret biraz sık dişini biliyorum bu durum diyetten daha zor daha dayanılmaz ama inan senin için. hep verdim mi acaba ümidiyle çıkıp vermediğini görmek morel bozucu hem daha en son cuma tartıldık 4 gün oldu ne kadar verebilirsinki kendine haksızlık etme nasıl olsa bizbu işi eninde sonunda başarıcaz keyfini çıkar bu sürecin eğlenceli hale getirmekte zorlaştırmakta senin elinde. hem ayrıca bak bu mücadelende yanlız deilsin.
allah kolaylık versin bu sıcakta ütü yapmak her yiğidin harcı deil benim deil mesela :))))))
aman yarabbim çok hamaratsınız gerçekten hem çoluk çocuk hem ev işi hem diyet hem buraya vakit ayırıyosunuz helal olsun hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum.
bide ben niye simgeleri kullanamıyorum ki bilgisi olan varmı acaba. kendimi böle ifade edemiyorum :)))) alkışlıcaktım alkışlayamıyorum.
günaydın kızlar.bugün bende regli oldum gece zaten sahurada kalkamamıştık denk geldi:)
Bencede eşinle kötü olursunuz. Ben sırf kayınvalide yüzünden (aramızda hiç bir sorun yok ama olmayacak diye de bişey yok) İzmir'e gitmeyi erteledim. İzmir'i çok seviyorum orda yaşamak istiyorum ama onlarada uzak olmak istiyorum. Bazen uzaktan bile yetebiliyorlar ki aynı şehirde yaşamaktan bile çekiniyorum ben. Sen aynı evden bahsediyorsun. Çok kötü bir durum. Benim ortancı kardeşim erkek ve evli. Evide bana iki sokak uzaklıkta ve sorsanız iki senede evine ya 2, ya 3 defa gitmişimdir oda zorlamayla. Sırf gelin rahatsız olmasın diye çok dikkat ediyorum.
akşam eşimle konuştuk daha doğrusu konuşmaya çalıştık annemle anlaşamayacak ne var diyor.ayın evin içine girince her şey değişir diyorum geleni gideni olur arada hoşlanmadığım akrablaarınız var görmek zorunda kalacağım laf söz olacak adım gbi emnim o zman sorunun alası çıkacak orrtaya diye.biraz kafası karıştı tabi ve yine ev meslesi sallantıtda kaldı anlayacağın dur bakalım zaman ne göstereek...
Ayy Nermin'cim yaaa bende defalarca Hilal'e aynı şeyi söyledim. İyiki çağırmışsın beni bu takıma diye. Sarınım burda olduğumuz için hepimiz çok şanslıyız.
o konuda şanlıymışım demekki:)
afiyet olsun güzel olmuş..
afiyet olsun güzel :)
bir parça börek yemişsin ama yinede az olmuş bence:)
afiyet olsun su iyi içmişsin...
pide hariç güzel.çok yürüdüysen spor sayılır canım:)
poğaça fazla olmuş ama hastalığından diyelim afiyet olsun:)
geçmiş olsun canım.sıcak birşeyler iç mideni yumuşatır.menün güzel olmuş.
canım ya bir ara ben 90 ın altına düşemeyeceğim sandım takıldım kaldım sonra birden inmeye başladım sende öle olacaksın emin hiç sitres yapma menülerin gayet istikrarlı çünkü.
dünkü menüm:
sahureynir,zeytin,domates,2 dilim ekmek,1 kşık reçel,domates,salatalık
iftar: 1 tabak tavuk suyuna domates çorbası,biraz karpuz,1 kaşık pilav,yarımdan az karnıyarık
2.5 litre su
herşeyi zamana bırak tatlım herşeyin hayırlısı.menün içinde afiyet olsun canım
herkese merhaba, öncelikle unutmadan menümü baylaşayım.
iftarda
bir kase mercmek çorbası
biraz salata sadece domates ve salatalıklı
bir porsiyon nohut
iki kaşık yoğurt
karpuz ve beyaz peynir
dün çok halsiz düştüğüm için bugün oruca ara verdim yarın yine devam edicem o yüzde sahura kalkmadım.
kahvaltım 1 ad. beyaz peynir domatesli tost yağsız
öğlen 1 kase çorba içicem
o simgeleri bende kullanamıyorum bazen alltan kopyala yapıştır yapıyorum ozman çıkıyor:)
hamarat olmayacağızda ne yapacağız mecburuz.evlenmeden önce sabah giderdim işe akşam gelirdim her şey hazır önüme gelirdi ah zavallı anacğım kızardı bize bir iş yapmıyoruz diye şimdi daha iyi anlıyorum onu ev hanımı olmak gerçekten çok zor.hergün aynı şeyler hiç değişmiyor ekstra haftada bir ütü işte o da sıcakta hiç çekilmiyor bende hasta olmuşken bugün yapayım diyorum dağ gibi yığıldılar
senin menünü atlamışım gözümde kaçmış dmemkki dur bakayım hemen. ben akşam yemeklerinde ekmek yiyemiyorum ya patlıcanıda çok yağda kızarmadım az zeytin yağında kızarttım ama bahane olmaz tabi:)
mecburuz hayatım.koca yemek ister gönlünü yapmak ister,ev temizlik ister,çocuklar ilgi ister.ne yapalım.
günaydın kızlar.bugün bende regli oldum gece zaten sahurada kalkamamıştık denk geldi:)
herşeyi zamana bırak tatlım herşeyin hayırlısı.menün içinde afiyet olsun canım
evet biz bişi istesek çok gelir ama bizden istenenlerin haddi hesabı yok.
çocukları uyuttum bir bardak çay içeyim leslie teyzeye gidicem bir saatliğine.
afiyet olsun gayet başarılı bir menü olmuş:) yalnız bu nohut şişkinlik yapmıyormu daha önce bir arkadaş vardı o da hemen hemen her gün menüsüne eklerdi.
çocukları uyuttum bir bardak çay içeyim leslie teyzeye gidicem bir saatliğine.
demekki sistemde bi arıza var ama hiç yakıştıramadım demek kopya çekiyosunben hiç yapmam öle şeyler. evet kıymetini bilememişi o günlerin.
tatmadan yemeden inanmam
mecburuz hayatım.koca yemek ister gönlünü yapmak ister,ev temizlik ister,çocuklar ilgi ister.ne yapalım.
evet biz bişi istesek çok gelir ama bizden istenenlerin haddi hesabı yok.
o smiller kendiliğinden mi çıktı kopya değilde ne
ah ah biz bişey istediğimizde niye istiyosun diye sorarlar napacaksın derler.
neyse ben kaçayım sonra görüşrüz
kolay gelsin canımsen uyutmuşsun sıra bende benimkide mızır mızır ediyor gidip uyutayım sonrada ütü yapayım.
teşekkürler canımmersüü hihihihihiii şişirmezmi hazmedeblmek için bi soda içtim yarım saat yürüdüm :))) bide karpuzla hiç sorma
oohh ellerine sağlık afiyet olsun keyif yapmayı hakettin şimdiden kolay gelsin.
bende çıkayım yasemincim bi vitamin önermişti onu alayım. hem biraz hava almış olurum vakit geçer görüşürüz sonra hepinize kolay gelsin.
afiyet olsun.karnıyarığın patlıcanını fırında yapabilirsin istersen,fena olmuyordünkü menüm:
iftar: 1 tabak tavuk suyuna domates çorbası,biraz karpuz,1 kaşık pilav,yarımdan az karnıyarık
2.5 litre su
o simgeleri bende kullanamıyorum bazen alltan kopyala yapıştır yapıyorum ozman çıkıyor:)
hamarat olmayacağızda ne yapacağız mecburuz.evlenmeden önce sabah giderdim işe akşam gelirdim her şey hazır önüme gelirdi ah zavallı anacğım kızardı bize bir iş yapmıyoruz diye şimdi daha iyi anlıyorum onu ev hanımı olmak gerçekten çok zor.hergün aynı şeyler hiç değişmiyor ekstra haftada bir ütü işte o da sıcakta hiç çekilmiyor bende hasta olmuşken bugün yapayım diyorum dağ gibi yığıldılar
Geçmiş olsun canım.Sıcak birşeyler iç.Günaydın kızlar :)
Dünden beri midem çok kötü bulanıyor. Bu sabah bişey yiyemedim . Ne yapsam ki
Afiyet olsun Yasemin.Sabah: yarım dilim kepek ekmeği, yarım kibrit kutusu peynir
Ara: kahve(sade,şekersiz,sütsüz) dün bulantıma iyi gelmişti.
Öğle: Yarım kase mercimek çorbası, yarım porsiyon taze fasulye, az yoğurt
Ara: mavi yeşil mısır pörtleği 2 adet
akşam: 1 porsiyon kabak yemeği, 1 kaşık yoğurt
ara: 1 tane siyah erik
Su :3 lt
spor: Leslie 3mile
Hoşgeldin Seda.Selam kızlar,
Dün annanemi eve çıkardık, çok şükür iyi şimdi.. ben de bu sabah döndüm istanbula..
Baya iş birikmiş 2 gün gelmediğim için. Müsait oldukça girmeye çalışıcamm..
Geçmişe artık akşam bakarım, kimbilir kaç sayfa olmuştur
Afiyet olsun Nurgül.herkese merhaba, öncelikle unutmadan menümü baylaşayım.
iftarda
bir kase mercmek çorbası
bir porsiyon nohut
iki kaşık yoğurt
karpuz ve beyaz peynir
dün çok halsiz düştüğüm için bugün oruca ara verdim yarın yine devam edicem o yüzde sahura kalkmadım.
Birazdan veriyorum canım.ebrucum senin paylaştığın yeni listeyi ben görmemişim tabi mazaretim yok benim eksikliğim daha dikkatli olurum bundan sonra.hatice geldiğinde bana islim kebabının tarifini verirmisin.
Karnıyarık ve pilav ama az yemişsin.Afiyet olsun.dünkü menüm:
2.5 litre su
Günaydın kızlar :)
Dünden beri midem çok kötü bulanıyor. Bu sabah bişey yiyemedim . Ne yapsam ki
Afiyet olsun cnm .Sabah: yarım dilim kepek ekmeği, yarım kibrit kutusu peynir
Ara: kahve(sade,şekersiz,sütsüz) dün bulantıma iyi gelmişti.
Öğle: Yarım kase mercimek çorbası, yarım porsiyon taze fasulye, az yoğurt
Ara: mavi yeşil mısır pörtleği 2 adet
akşam: 1 porsiyon kabak yemeği, 1 kaşık yoğurt
ara: 1 tane siyah erik
Su :3 lt
spor: Leslie 3mile
Hoşgeldin :)Selam kızlar,
Dün annanemi eve çıkardık, çok şükür iyi şimdi.. ben de bu sabah döndüm istanbula..
Baya iş birikmiş 2 gün gelmediğim için. Müsait oldukça girmeye çalışıcamm..
Geçmişe artık akşam bakarım, kimbilir kaç sayfa olmuştur
Afiyet olsun canımherkese merhaba, öncelikle unutmadan menümü baylaşayım.
iftarda
bir kase mercmek çorbası
bir porsiyon nohut
iki kaşık yoğurt
karpuz ve beyaz peynir
dayanamadım bu sabah tartıldım.ebru duyarsa kızacak bana bakalım cuma sabahı ne yapıcam.çok korkuyorum.istediğim kadar vermiş olmalıyım.yanı 89.9'a bile razıyım.şu psikolojik sınırdan düşmek istiyorum.90 ın altına düşemediğim içinde stres oluyorum.
Kolay gelsin canımmyine tek kaldım gelen olursa ben ev işi yapıyorum arada bakarım.oda tek kalmasın.
Afiyet olsunnn Miktarları az Dengelemişşindir heralde cnm :)dünkü menüm:
2.5 litre su
İslim kebabı
Eki Görüntüle 476275 Eki Görüntüle 476276 Eki Görüntüle 476277
Canım malzemeler ve tarif aşağıda ama sen miktarı kendine göre ayarla.Etin yumuşak olması için ben genelde düdüklüde pişiriyorum hem kısa sürüyor.Baharatlarıda kendine göre değiştirirsin.Bence çok güzel oluyor.Sormak istediğin birşey olursa sor canım.Eki Görüntüle 476275
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 adet sivribiber
2 adet domates
2 su berdağı kaynar su
1 kaşık salça
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
15-20 ad kürdan
İç Malzeme:
750 gr. kuşbaşı et
2 adet domates
2 kaşık tereyağ
Pulbiber(istenilen miktarda)
3 adet sivribiber
1 adet soğan
Tuz
Tarif
Et bir tencereye alınır ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Daha sonra içine rendelenmiş soğan, tereyağ, 2 adet domates, ve diğer iç malzemeler konulup bir domatesler ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra alacalağı soyduğumuz patlıcanlar 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızartma yağı kızdırılır. İçine kurulanan patlıcanları atıp kızartılır. Düz bir zeminde patlıcanlar biri boyuna diğeri enine üst üste konulur artı şeklinde ( + ) Hazırladığımız içten patlıcanların ortasına konulup karşılıklı kenarları kapatılır. Dilimlenmiş domates ve biberden 1`er adet bohça eşklinde kapanmış patlıcanların üstüne konulup 1 adet kürdan batırılır. Uygun bir fırın kabına dizilir.
Kaynattığımız suda salçayı karıştırıp bir miktarda tuz atıp patlıcanların yarısına gelecek kadar koyup. Önceden ısıttığım 180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirip servis yapalım. Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 476293
Eline sağlık Zeynep..30 temmuz mesaj sayıları
balkaymak:5
mersinli42:12
UZAYIM:12
Bilgen35:16
yasminyaso:9
nurgulguney:4
gurbet_dmr:8
Kübra23:14
bana gelenler bunlar...
Birgün bana gelin size yapayım.Yemek ,pasta ,börek vs yapmak benim için zevk.Çok Güzel Görünüyorrr aman aman :))):18::18::18::18:
Geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda dahada düzelir. Burda da işler birikti biliyorsun, burayıda ihmal etme olur mu?
tekrar çok geçmiş olsun seda.
Sedacım geçmiş olsun canım
geçmiş olsun canım.şerbet iyi geliyor mideye.sıcak suyun içine bol şeker atıp içebilirsin ama diyetteyiz.geçmezse bir doktora görün istersen.gıda zehirlenlesi olsuşsundur belki.
afiyet olsun canım
geçmiş olsun canım allah şifa versin
ben köfteyle yapıyorum,etle denemedim hiç.cidden çok lezzetli ve fiyakalı bir yemek.ben en son geçen sene ramazanda yapmıştım.şu patlıcan kızartırken bu kadar çok yağ çekmese ne var sanki.İslim kebabı
Eki Görüntüle 476275 Eki Görüntüle 476276 Eki Görüntüle 476277
Canım malzemeler ve tarif aşağıda ama sen miktarı kendine göre ayarla.Etin yumuşak olması için ben genelde düdüklüde pişiriyorum hem kısa sürüyor.Baharatlarıda kendine göre değiştirirsin.Bence çok güzel oluyor.Sormak istediğin birşey olursa sor canım.
Malzemeler
• 4 adet patlıcan
• 2 adet sivribiber
• 2 adet domates
• 2 su berdağı kaynar su
• 1 kaşık salça
• Tuz
• Kızartmak için sıvıyağ
• 15-20 ad kürdan
İç Malzeme:
• 750 gr. kuşbaşı et
• 2 adet domates
• 2 kaşık tereyağ
• Pulbiber(istenilen miktarda)
• 3 adet sivribiber
• 1 adet soğan
• Tuz
Tarif
Et bir tencereye alınır ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Daha sonra içine rendelenmiş soğan, tereyağ, 2 adet domates, ve diğer iç malzemeler konulup bir domatesler ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra alacalağı soyduğumuz patlıcanlar 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızartma yağı kızdırılır. İçine kurulanan patlıcanları atıp kızartılır. Düz bir zeminde patlıcanlar biri boyuna diğeri enine üst üste konulur artı şeklinde ( + ) Hazırladığımız içten patlıcanların ortasına konulup karşılıklı kenarları kapatılır. Dilimlenmiş domates ve biberden 1`er adet bohça eşklinde kapanmış patlıcanların üstüne konulup 1 adet kürdan batırılır. Uygun bir fırın kabına dizilir.
Kaynattığımız suda salçayı karıştırıp bir miktarda tuz atıp patlıcanların yarısına gelecek kadar koyup. Önceden ısıttığım 180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirip servis yapalım. Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 476293
Evet lezzetli ama biraz yağlı oluyor.Ben köfte ile hiç yapmadım çünkü köftede kızartılıyor ve köfteyi pek sevmiyorum.ben köfteyle yapıyorum,etle denemedim hiç.cidden çok lezzetli ve fiyakalı bir yemek.ben en son geçen sene ramazanda yapmıştım.şu patlıcan kızartırken bu kadar çok yağ çekmese ne var sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?