Türkçe açılımı sinir dili programlama.... Dil kalıpları ve çeşitli yöntemlerle problem çözme,bilinç altında değişiklik yapma gibi basit bir şekilde açıklamaya çalışayım

Olabileceğinin en iyis olmaya yardımcı,elbette içinde hipnoz da var...Ondan da faydalanır... İşe yarayan herşey diyelim
başak yaa , bi konuda yardımına ihtiyacım var !
sanırım yardımcı olabilirsin ? bi anlatayım konuyu fikrini sölermisin ?
benim 2 yaşında bir kızım var , 2 ay kadar önce 1 kez kabız oldu ve yaklaşık 1 saat kadar uğraştıktan sonra kan ter içinde gerçekten çok sert bir kaka yaptı!
bu zamana kadar hiç böyle bişey olmamıştı!
işte o zamandan beri çocuk kakası geldiğinde kucağıma gelip kan ter içinde çığlık çığlığa ağlıyo ve kakasını tutuyor!
evet zamanla onu da öğrendi. doktor duphalac diye bi ilaç verdi ishal yapıyo ki acımasın çabuk yapsın , inan okadar tekniğini geliştirdi ki onu bile tutuyo ancak 2 ölçek birden verdiğimde tutamıyo zaten kaka kendiliğinden gazla fışkırıyor diyebilirim !
çarşamba tatil dönüşü ilk iş günümde sabah işe giderkendedimki ; kızım artık tatil bitti çünkü paramız bitti benim yeniden para kazanmam lazım ve senin bezlerin de bitti son 2-3 tane kadı , istersen sen de artık kakanı çişini tuvalete yapabilirsin ! o da tamam yapıcam annecim dedi!
işte o günden beri çocuk tuvaletini söylüyo ve yapıyo , geceleri de kuru ! herşey ok. yaani !
ama gel gelelim kakaya iş gelince , yine aynı durum var ağlıyo , çığlık atıyo ve kakam var anne , ağrıyo diyo ve kakamı yapmıycam diye ağlıyo inanın dün sabah kahvaltıdan sonra başladı akşam 11 ' e kadar sürdü ! baktım olmuyo yapmadan yarım saat kadar önce ilaçtan 2 ölçek verdim de öyle yaptı yaani !
beslenmesi de iyi , su , kayısı , süt , zeytinyağı , sebze çorbası , yoğurt mutlaka yer yaani !
sizce ne yapmalıyım internetten araştırdım bu problemi yaşayan çok aile varmış !
ama çözüm bulunamıyo , pedagoglar , hipnozlar , vs.. vs.. , denenebiliyo!
böyle bişey duydun mu ? yada bi önerin var mı canımm ?