İnşallah canım hep beraber vericaz kilolarımızıOh, ne güzel.
Çok konuşmanın anlamı olmadığını gördüm ben bugün. Bahane bulmanın anlamı yok. Menü gerçekten güzel olunca, kalori az alınınca kilo gidiyormuş.
Böyle gidersen güzel verirsin. :)
çok sevindim bi meslekdaşım olduguna burda :) hangi sehirdesin okul falan dediğine göre resmi görevdesin
hoşgeldin ece :) eda ben 28 yaşındayım 89 la başladım diyete takıma 85 civarı bi kiloyla geldim 78 buçuk şimdi ki kilom..2 ay izindeydim aynı kiloya düşünce takıma giricem in
Resmi değil canım bir kuruma bağlıyız :) muğladayım :)
Kürdüm eriği :)Bu da benim menüm kızlar, toplamda 990 kalori çıktı, 1000 diyelim.
Sabah:
4 tane nohut köftesi
1 yemek kaçığı ketçap
Ara:
2 erik (büyük ve mor olanlardan)
Öğlen:
2 orta boy haşlanmış patates
Ara:
1 dilim karpuz
Akşam:
1 tabak taze fasulye
1/2 tabak pilav
1 dilim çavdar ekmeği
30 dakika da step çektim.
Ben de kalori hesaplıyorum canım :) çok takmıyorum ama 1000 olunca canım yemek istese bile yemiyorum :) rakamlar hoşuma gidiyor ya :)
Ay ben ona üye olamadım yaaa uğraştım da :)Kızlar, büyük ihtimal duymuşsunuzdur ama belki duymayanlarınız vardır, bir siteden bahsedeyim.
diyet arkadaşım diye bir site var, günlük yediklerini ve sporunu yazıyorsun, o sana kalori hesabı yapıyor. Yedikçe ekliyorsun. Dün oraya üye olmuştum. Bugün başarı hikayelerine bakayım dedim. Herkesin profilinden (tabi izin verdiyse) yaşı, cinsiyeti, kilosu, kaç gün rejim yaptığı, ortalama kaç kalori aldığı ve yaktığı görülüyor. 7000 kcal= 1 kg yağ hesabından yola çıkarak başarı hikayelerini yazmış kişilerin yazdıklarına göre kaç kilo vermiş olmaları gerektiğini hesapladım. Gerçekte verdikleri kilolardan 2 kilo gibi bir sapma çıkıyor. Onun dışında oradaki hesaba göre kilo veriyor.
Şimdi belki de diyeceksiniz ki "E bu işler matematik işi, tabi ki de öyle olacak.", işte ben o matematik işine pek inanmayanlardandım.Ama bu hesabı yapmak umut verdi, içimi rahatlattı. Belki de az yediğim sanıp kilo veremediğim onca zaman farkında olmadan eften püften şeylerle fazla kalori almışımdır dedim.
Neyse, heyecandan çok konuştum.İsterseniz bir bakın, her bir yiyecek eklemenizde kalorilerin arttığını görünce daha fazla dikkat etmeye teşvik ediyor. Ücretsiz.
Tamam canım sade Nesfit alırım :)Artık listedesin canım daha dikkatli olman lazım yani kaçamaklara son. Yoksa takım kötü etkilersin. Eminim bunu kimse istemez.
Aynen canım. Takım ortalamasının 0,30 un altına düşmemesi lazım yoksa ceza kötü oluyor. Bunun yüzünden 1 aylık genel liste hazırlama cezamız var. Haftaya başlıyor
Nesfitten başka bişey olma. Coco poks ve nesquik başka şeyler. Onları asla yememen gerekiyor.
Hoş geldin Nazmiye ama ben sana kırgınımO kadar süre İzmir de kaldım. Görüşelim diye konuşmuştuk ama sen bir gittin tam gittin.
Takım dağılmadı canım eğer dağılsa böyle olmazdı dimi. Takımı toparlamamız lazımdı keşke bu süreçte sende burada olsaydın. Biraz zor oldu ama bir kaç kişi başardık. Şimdi de gördüğün gibi her şey çok güzel oldu. İnşallah böyle devam eder. Sende bi daha bizi bırakıp gitmezsinÇünkü burdan uzak kalmak hiç birimize yaramıyor.
Offf Naptın canım yaaa çok almışsın. En iradeli gidenlerinden birisi sendin. Şimdi neredeyse iki ay kendini geriye atmışsın. Umarım toparlarsın biran önce kendini. Yoksa tek zararın kendine olacak. Tekrar eski kilona mı dönmek istiyorsun? Bence isteme.
Dilara cım illaki özel diyetisyene gitmek zorunda değilsin ki. Ben devlet hastanesinde çalışıyorum. Bizim diyetisyenlerde en az özeller kadar iyi. Bence yakın bir devlet hastanesinin dahiliye polikliniğine ya da endokrin polikliniğine müracaat et. Zayıflamak istediğini söyle. Bütün tahlillerini isteyip seni diyetisyene yönlendirirler. Özele çok para vermene gerek. İkinci kısım motivasyon ise burda. Para versen bulamazsın burdaki motivasyonu. Anladın dimi söylemek istediklerimi?
Güzel bir yöntem. Denemek lazım.
Evet canım tempolu yürüyorum :) ip atlamıyorum artık neden bilmiyorum ya...Çok teşekkürler canım. O zaman şu ceza olayımızı aramızda paylaşalım. Hem öğrenmiş olursunuz hem de destek olmuş olursunuz. Şimdilik mesaj saymaya gerek yok. Üye sayımız çoğaldı. Ben kontrol ediyorum göz kararı mesajları. Zaten kimin aktif olduğu kimin olmadığı anlaşılıyor. Belki ilerleyen zamanlarda motivasyon azalırsa düşünürüz.
Çok az yemişsin Yağmur. Bu şekilde kilo vermen zorlaşır haberin olsun. Daha düzenli beslen bence. Sporun gayet güzel eğer tempolu yürüyorsan.
Funda cım kalori hesabına çok takılma. Bizim burda yapmak istediğimiz şey doğru beslenmeyi öğrenmek. O zaman kilolar kendiliğinden gidiyor zaten. Mesela diyet boyunca ketçaptan, mayonezden (normalde zaten sağlığa zararlı yiyeceklerden yemememiz lazım) patatesin her türlüsünden, pirinçten, bezelyeden, makarna gibi karbonhidrat değeri yüksek gıdalardan uzak durmamız lazım. Bunlar glisemik indeksi yüksek olan gıdalardan. Yani tüketildiklerinde vücut ekstradan insülin salgılıyor ve bu da kan şekerimizin ani düşmesine neden oluyor. Doğal olarak kısa bir süre sonra kendimizi aç hissediyoruz ve şekerli gıda ihtiyacı duyuyoruz. Anlatabilmişimdir umarım.
Nescafe nasıldı bilmiyorum ama muhteşem bir menü. Seni tebrik edip ayakta alkışlıyorum maşallah sana
Daha önce o siteye ben de üye oldum canım. Hatta aynı nickimle aratabilirsin hala olmam lazım ama bir süredir girmiyorum. Yukarıda da söylediğim gibi kaloriye pek takılma önemli olan sağlıklı ve düzenli beslenebilmek ve kaçamaklardan uzak durmak.
Tatlı canım istedi :) bi de çok güzeldi:) sütü tatlı da bir şey olmaz dediler :) yedim o yüzden öğlen yemek yemedeim :)
Dilaracım menün gayet güzelKızlar menüm
Sabah 9,30 light kaşarlı iki yumurta yağsız,6 zeytin,salatalık,domates
Ara 1 yeşil elma
Öğle 13,00 kepekli makarna 3 kaşık,yoğurt bir kase,bol salata
Birkaç ceviz arada.
Akşam köfte 5 tane,1 dilim kepek ekmeği
Ayran bir bardak
Annemler tatile gitti kızlar abim ve babamla dışardan yemek söyledik yinw köfte yedim mecburen..iki hafta ne yapıxam bilmiyorum:)
50 dk spor leslie,su 2,5 lt
Bursadayım canım benİstanbul canım sen?
Fatmacım kolay gelsinBugün tatile çıktım. Şuan herşey dahil bir otelde, yiyecek deryasının arasında nefsimle mücadele ediyorum.
Bu hafta benim için çok zor geçecek galiba.
Afiyet olsun zeynepcim çok güzel olmuşBu günkü menüm
Sabah 9.30
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Ara 11.30
1 şeftali
Öğle 14.00
1 tabak ıspanak yemeği
Salata
1 dilim ekmek
Ara 16.00
1 küçücük bardak nescafe
Ara 17.00
4 adet erik
Akşam 19.30
2 adet kırmıxı biber fırında
1 kase yöğurt
Salata
3 litre su
Bursadayım canım ben
Dilaracım menün gayet güzel
Ayrıca bu hafta verdiğin kilolar için tebrik ederim
Saol canım desteğin için. Bu arada ben de bursada yaşıyorum.Fatmacım kolay gelsin
İşin çok zor herşey dahilde
Ama nefsini yen yeme kuzum sonra pişman olursun
hoşbuldum memnun oldum :)hoşgeldin ece :) eda ben 28 yaşındayım 89 la başladım diyete takıma 85 civarı bi kiloyla geldim 78 buçuk şimdi ki kilom..2 ay izindeydim aynı kiloya düşünce takıma giricem inş :)
bende 5. takımdan bir funda hatırlıyorum ama sen miydin o hala çıkaramadım nick te tanıdık gelmiyor bakayım eski cdlerimde 5. takımın bilgileri duruyorsa oradan öğrenirimBu Funda.
Sen 5. takımdan mezun olduğunda ben başlamıştım. Pek konuşma şansımız olmadı ama adından hatırlıyorum, yaşını falan da hatırlıyordum. Bir de bayağı düşük bir kiloyla mezun olmuştun sanki, 49-50 gibiydi diye hatırlıyorum ama emin değilim. Koruyor musun kilonu diye sormuştum ama sanırım görmedin.Gerçi cevabı konuşmaların arasına yazmışsın zaten.
sanırım bu menüleri okuyarak dize geleceğim :)Bu da benim menüm kızlar, toplamda 990 kalori çıktı, 1000 diyelim.
Sabah:
4 tane nohut köftesi
1 yemek kaçığı ketçap
Ara:
2 erik (büyük ve mor olanlardan)
Öğlen:
2 orta boy haşlanmış patates
Ara:
1 dilim karpuz
Akşam:
1 tabak taze fasulye
1/2 tabak pilav
1 dilim çavdar ekmeği
30 dakika da step çektim.
sanırım bu menüleri okuyarak dize geleceğim :)Bu günkü menüm
Sabah 9.30
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Ara 11.30
1 şeftali
Öğle 14.00
1 tabak ıspanak yemeği
Salata
1 dilim ekmek
Ara 16.00
1 küçücük bardak nescafe
Ara 17.00
4 adet erik
Akşam 19.30
2 adet kırmıxı biber fırında
1 kase yöğurt
Salata
3 litre su
derhal üye oldum.. kesinlikle kalori sayımı insanı oyalıyor :)Kızlar, büyük ihtimal duymuşsunuzdur ama belki duymayanlarınız vardır, bir siteden bahsedeyim.
diyet arkadaşım diye bir site var, günlük yediklerini ve sporunu yazıyorsun, o sana kalori hesabı yapıyor. Yedikçe ekliyorsun. Dün oraya üye olmuştum. Bugün başarı hikayelerine bakayım dedim. Herkesin profilinden (tabi izin verdiyse) yaşı, cinsiyeti, kilosu, kaç gün rejim yaptığı, ortalama kaç kalori aldığı ve yaktığı görülüyor. 7000 kcal= 1 kg yağ hesabından yola çıkarak başarı hikayelerini yazmış kişilerin yazdıklarına göre kaç kilo vermiş olmaları gerektiğini hesapladım. Gerçekte verdikleri kilolardan 2 kilo gibi bir sapma çıkıyor. Onun dışında oradaki hesaba göre kilo veriyor.
Şimdi belki de diyeceksiniz ki "E bu işler matematik işi, tabi ki de öyle olacak.", işte ben o matematik işine pek inanmayanlardandım.Ama bu hesabı yapmak umut verdi, içimi rahatlattı. Belki de az yediğim sanıp kilo veremediğim onca zaman farkında olmadan eften püften şeylerle fazla kalori almışımdır dedim.
Neyse, heyecandan çok konuştum.İsterseniz bir bakın, her bir yiyecek eklemenizde kalorilerin arttığını görünce daha fazla dikkat etmeye teşvik ediyor. Ücretsiz.
ah anneeeem dikkat et ararsın bunlarıAllahım yaaa ne kadar geçmiş birikmiş. Birde her mesaja alıntı yapma gibi bir takıntım var bu gidişle sabaha kadar geçmiş okuyacağım. Az konuşun azzz
o menüye yarın bana sağlam dayak çekersin artıkın :)Nihayet alıntılama işi bitti. Ama bende bittim. Hemen kaçıyorum ki kocişimle ilgileneyim birazda. Birazdan azar işiteceğim yoksa. Yarın görüşmek üzere öpüyorum hepiniziYarın yine paylaşım bolluğuna devam. Boş bırakmayın takımı sakın. Menü yazmayanlarda mutlaka yazsın menü yoklaması yapacağım yarına.
sakın haaBugün tatile çıktım. Şuan herşey dahil bir otelde, yiyecek deryasının arasında nefsimle mücadele ediyorum.
Bu hafta benim için çok zor geçecek galiba.
Önemli değil canım :)He tamam fatmaymış :):) memnun oldum canım:)kusura bakma :)
Ebrucum biliyorsun uzak bir yere tasindik.ahhh bende trafige cikmaya korkuyorum.Gayet güzel bir sonuç ama bu hafta senden bunu bile beklemiyordum. Çok düzensiz beslendin. Ama haftaya en az 1 kiloya odaklan ve ona göre beslen. Düğündü nişandı kınaydı bahaneleri istemiyorum senin düzenli beslenmen daha önemli çünkü. Menülerini özellikle takip edeceğim. Unutma sakın.
meraba Fatma Nazmiye ben. şu an kilolarımız aynı ben uzun süre ara verdim sende başlangıçtasın ne dersin yarışalım mıSelam kızlar
Birkaç saat içinde burası ne kadar kalabalık olmuş böyle :)
Yeni gelen arkadaşlara merhaba diyorum.
Ben Fatma.
34 yaşındayım. Geçe. Hafta 81 kg ile başladım. Hedefim 65.
Mevcut arkadaşları bu haftaki başarılarından dolayı kutluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?