- 12 Ocak 2013
- 8.002
- 20.602
- 348
Sağol canım gerçekten çok güzel bir şiirKucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.
Ataol Behramoğlu
Arkadaşlarıma takımdaştan ileri olan kardeşlerime gelsin birazdan çıkacağım kaptanımız gelir göremem bitsin artık dön yuvaya seviliyorsun kaptanım hoşgeldin diyip kaçayım
@berilceeetezbitsin Pembe_patikli @eliya Bestttt @burcugncy @bade 34 @ruangel plasticwoman @simge_sena unuttuğum yoktur umarım
Sen nerede oturuyorsun ya yakın otursaymuşız bak yarı yarıya paylaşırdık bunları. Üşendim yapmayaSizlere bi tarif daha :)) yarın bunu yapacağım sonra da sahlep alıp dondurma :))
Karatay Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
Karatay Böreği Tarifi'nin Yapılışı
- 2 su bardağı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 kase peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir avuç içi kadar maydanoz
- Çörekotu
Karatay diyetinin en lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle. Tam bir patatesli börek lezzetinde.
Mercimeği 3 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Soğuduktan sonra çörekotu dışındaki bütün malzemeleri mercimeğe ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış borcama karışımın tamamını aktarın. Üzerine bol çörekotu serpin. 190 derece fırında bir bir buçuk saat kadar pişirin. Soğumaya yakın kesip servis edin.
Tarifler için teşekkürler ben deneyeceğim sırayla..aman hep un yufkalı yaptık ta ne oldu birde böyle deneyelim bakalımSizlere bi tarif daha :)) yarın bunu yapacağım sonra da sahlep alıp dondurma :))
Karatay Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
Karatay Böreği Tarifi'nin Yapılışı
- 2 su bardağı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 kase peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir avuç içi kadar maydanoz
- Çörekotu
Karatay diyetinin en lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle. Tam bir patatesli börek lezzetinde.
Mercimeği 3 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Soğuduktan sonra çörekotu dışındaki bütün malzemeleri mercimeğe ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış borcama karışımın tamamını aktarın. Üzerine bol çörekotu serpin. 190 derece fırında bir bir buçuk saat kadar pişirin. Soğumaya yakın kesip servis edin.
Dur bakiyim kız peynirli kek gibi sanki ben de yapiyim bi. Ama yımırta kokar mı ben kek filan da yiyemiyorum yumurta kokusundan tiksiniyorum çatalları bile 2 kere yıkarım
Tarifler için teşekkürler ben deneyeceğim sırayla..aman hep un yufkalı yaptık ta ne oldu birde böyle deneyelim bakalım
Seviyom seni kızKucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.
Ataol Behramoğlu
Arkadaşlarıma takımdaştan ileri olan kardeşlerime gelsin birazdan çıkacağım kaptanımız gelir göremem bitsin artık dön yuvaya seviliyorsun kaptanım hoşgeldin diyip kaçayım
@berilceeetezbitsin Pembe_patikli @eliya Bestttt @burcugncy @bade 34 @ruangel plasticwoman @simge_sena unuttuğum yoktur umarım
Ay kız foroğrafını koysana çok merak ettim ben de yapıcam kalıplara mı dökülüyorYok canım ekmek gibi oluyor lavaş gibi yada daha küçük koyarsan hamburger ekmeği salı günü falan bende hamburger yapmayı düşünüyorum bu ekmekten :)
Afiyet olsun, ben gezip gelseydim hemen kahvaltı yapalım derdim iyi kurtarmışsın gerçekten hemde en sağlıklısındanBende menümü yazayım
Bugün pek düzenli olmadı
Sabah
Limonlu Su
Peynirli yumurta 6 çatal falan ,domates salatalık 1 zeytin,biber,çay yarım dilim ekmek
Kahvaltı geç oldu
Öğlen salata ve ayran
Az sütlü kahve 4 badem
Akşam
Fırında balık salata biraz saatler kaydı ama iyi kurtardım sayılır su 2 oldu devam ederimtezbitsin
Spor birazdan yürüyüş yapacağım
Afiyet olsun hiç bir şey demiyorum aylar sonraki ilk kaçamak dizi hangi diziymiş merak ettimSevgili arkadaşlarım
Menüm çok acayip kaçamak ötesi bir menüdür bu satırdan sonrasını okumayın canınız çekmesin:
Kahvaltıda her şey yolundaydı: 1 haşlanmış yumurta, 59 gr light süzme peynir, 3 gr tereyağı, 6 gr ceviz
Öğle 14: 1 şiş kuzu şiş, 2 kıymalı bulgurlu biber dolması, 1 kase yoğurt, yarım domates, 9 kavrulmuş fındık, 1 bardak ayran
Akşam 19: 3 kıymalı börek, yarım pikan cevizi, 5 kavrulmuş fındık, 4 siyah zeytin, 1 eti frigo buz dondurma gibi bir şey ki süper kalorili aşırı şekerli
Evet bunları mideye indirdim şimdi de çay içip dizi izliycem
Spor yok. Su 2 litre.
Elif umarım faydası olur iç üzerine biraz dolaş evin içinde karın masajı unutma sabaha rahatsınkitkurdu Nalan im açlık otunu aldım inşallah iyi gelir.
The walking dead izliyciim canım kankitom 6.sezondayızAfiyet olsun, ben gezip gelseydim hemen kahvaltı yapalım derdim iyi kurtarmışsın gerçekten hemde en sağlıklısından
Afiyet olsun hiç bir şey demiyorum aylar sonraki ilk kaçamak dizi hangi diziymiş merak ettim
Elif umarım faydası olur iç üzerine biraz dolaş evin içinde karın masajı unutma sabaha rahatsın
Fringe izlediğim en mükemmel bilim kurguydu hala üstüne tanımam saklanan bilimsel gelişmeler , biyolojik silahlar, gizli deneyler, açıklanamayan olaylar ,paralel evrenler ne arasan vardı harikaydıThe walking dead izliyciim canım kankitom 6.sezondayız
Ay kız foroğrafını koysana çok merak ettim ben de yapıcam kalıplara mı dökülüyor
Malesef canım benim bu hafta aşırı yoğunum annem hoca benim bu sebepten gidenimiz gelenimiz çok çok fazla ara ara yazıyorum daha yeni oturabildim sabahtan beri tekrar kalkcam size yazmak için geldim hem talebe ablalar hem akraba lar karınca sürüsü gibi fırsat olmuyor o yüzden
yok canım benim atlamadim bir kaç gün atlayamayacagimzukkum ip atladın mı dün canım
Günaydın canım iyi gidiyor özledim valla siziGünaydınzukkum nasıl gidiyor bakalım?
anneme yakın oturuyorum ben canım ama bu hafta böyle geçecek ihmal etmemeye çalışıyorum sizizukkum badee ne yapıyorsun hilal kendi evine döndün mü
:)zukkum hiç uğramadı bugün belki evine dönüyordur
hahahaaaa yok kiiizzz allah korusun bu seferde sen beni geçebil diye atlamiyim dedim♡♡♡♡zukkum maşallah sesin çıkmıyor kız ipe takılıp düştün mü ne oldu Allah korusun
AnamSevgili arkadaşlarım
Menüm çok acayip kaçamak ötesi bir menüdür bu satırdan sonrasını okumayın canınız çekmesin:
Kahvaltıda her şey yolundaydı: 1 haşlanmış yumurta, 59 gr light süzme peynir, 3 gr tereyağı, 6 gr ceviz
Öğle 14: 1 şiş kuzu şiş, 2 kıymalı bulgurlu biber dolması, 1 kase yoğurt, yarım domates, 9 kavrulmuş fındık, 1 bardak ayran
Akşam 19: 3 kıymalı börek, yarım pikan cevizi, 5 kavrulmuş fındık, 4 siyah zeytin, 1 eti frigo buz dondurma gibi bir şey ki süper kalorili aşırı şekerli
Evet bunları mideye indirdim şimdi de çay içip dizi izliycem
Spor yok. Su 2 litre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?