13 yaşındaki kardeş

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhabalar.
13 yaşındaki gorumce konusunu okuduktan sonra bende kardeşim hakkında fikir almak için geldim.
Kardeşim 13 yaşında dışarıya karşı çok sessiz çok utangaç adını dahi sorduklarında cevap veremeyecek kadar çok utanıyor. E tabi ergen olunca bide değişik tavırları okuyor ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Evde utangaçlığı yoktur ama aksi garip huyları var, bir yere giderken ben vazgeçtim der ısrar ederiz iki saat gelmez biz çıkarken ağlamaya başlar gelecektim diye. Ufacık şeyleri bahane eder ağlar. Nasıl yaklasagim konusunda zerre fikrim yok.
Ben istiyorum ki ozguvenli olsun hakedene hakettiği cevabı versin istemediği yerde hayır deyip kesip atsin.
Nasıl davranmalı bu çocuğa ?
Kizmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla. Annem babam da aynı şekil. Özellikle babam sınırlı biri olmasına rağmen ona karşı çok sakindir. Annem hep sakince konuşur ve en tahammülsüzü ben gibiyim.
Nasıl davranmalı nasıl mutlu olur bilmiyorum.
Alışverişe gidelim dedim of saclarim yaglandi olmaz banyoya gir derim yok ya der.
Yemek yemeye gidelim derim nere istersen. Of ya sacim yağlı. Oysa saçı yağlı falan değil. Ya da kıyafet seçerken ağlamaya baslar dolabın karşısında yine vazgeçer. Genel olarak hep böyle.
Psikolojisini bozmak istemiyorum sert çıkıp ya da üzülsün ama bazen tahammül edemeyip bağırıyorum sonra da pişman oluyorum.
Ne yapmalıyım ?

Bir uzmandan yardım alsanız?
Gittik ama sadece ilaç verip gönderdi hiç bir şey demedi
Oyle mi acaba hakikaten şimdi çok üzüldüm. Nasıl aşabiliriz ki bunu ?

abooooooo ergen kardeş
11 yaşında çocuk versiyonu da bende var ceylinim
tabi bu kadar değil de benzer

Ne yapacağız abla bunları :)

Psikiyatriste değil, psikoloğa götürün.. Kardeşinizİn ilaçlara değil,onunla sohbet edip onu anlayacak, onunla aynı dili konuşacak birilerine ihtiyacı var

sabır sabır ya sabır diyeceğiz canım :)

sen nasılsın bu arada ceylin.. değişiklik var mı hayatında

Kendi haline bırakmak gerek. bir de kendi yasitlarinin olduğu gruplara girmesini sağlayabilirsiniz. spor olur, sanat olur, dans veya izci grupları gibi. Genel olarak herkes kendi benzerlerinin yanında rahat eder.
Bi ara baya aktifti. Satranç kursuna gider ordan Taekwondo ya giderdi bilgisayar kursuna giderdi. Şimdi gitmiyor bir yere okulun açtığı kurslara bile gitmiyor. Burda anne babamın da hatası var arkadaşları toplandığı zaman gondermediler falan daha onlar toplandığı zaman sormuyor bile

ergenliğe girmek üzere olan bir erkek çocuk annesi olarak bunları 5-8 sene bir yere kapatabiliyorsak süper olacak gibi

ceylinim sen iyisi uzman, o size bir fikir verebilir..

Çok fenalar vallahi :)
Psikiyatriste değil, psikoloğa götürün.. Kardeşinizİn ilaçlara değil,onunla sohbet edip onu anlayacak, onunla aynı dili konuşacak birilerine ihtiyacı var
Tesekkur ederim, en kısa zamanda gitmek lazım o zaman. :)

Arkadaslarin cok büyük rol aldigi bir dönemde. Yasitlariyla vakit gecirmesi ona da size de iyi gelecektir.
Onun disinda piskologa da götürülebilir ama bu ters de tepebilir, biraz dikkat ile yaklasmak lazim.
Birkaç kere arkadaşları toplanacağı zaman söyledi bizimkiler göndermedi şimdi o da sormuyor bile

Arkadaslariyla etkinlik duzenleyin bu yastaki cocuk arkadas ister sizin gozetiminizde sinemaya gitsinler yemek yesinler sonra hesap odemeyi bilmeyen yasitlariyla sohbet edemeyen biri olur.

Yas farkiniz varsa sizle sosyallesmek istemez bu ergenler.Dort seneye gecer heralde bu durumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…