13 yaşındaki kardeş

Ilk Oss hazirlik icin Erdal Demirkiran kitaplari ile basladim. Tam ergen kitaplari zaten. Sonra psikologa gittim. O bi tane kitap tavsiye etmisti. kitabin ismi sanirim uzulmeyi birak yasamaya bak'ti. Dale Carnegie yazari. Ama baya baymisti beni. En zevk alarak okudugum ve motive oldugum kitaplar Ahmet Serif Izgorenin kitaplari. Robin Sharma... Bir sure sonra da Paul Coelho ama bu adamin kitaplarinda kendimce buldugum motive edici seyler vardi herkes ayni hisseder mi bilemiyorum. Secret falan hikaye.. Yarida biraktim..

Bu arada dogru soyluyorsun her iki ucu yasamak gerekiyor ortayi bulmak icin ama sor bana simdiki uctan ortaya gelrbiliyor musun diye. Hayir... Kimseyi hayatima mudahil etmiyorum.. Mesela su an benimle istedigin kadar dalga gec hayatta takmam ve neden boyle yapiyor eksigim ne demem. Ben boyleyim isinize gelirse diyorum. Cok sivrildim maalesef

Teşekkürler.
Kişisel gelişim kitapları çok etki etmez derler genelde çünkü, ama herkese göre de değişkenlik gösteriyor aslında, ya da o dönem ki ruh haline göre. Bu kitapların dili, anlatımı, yaklaşımı çok önemli yoksa kitaba bağlamıyor pek hikaye gibi olmadığı için. Kendi tecrübelerinden yola çıkıp anlatılanlar, hikayelerle örneklendirilenler daha iyi mesela, ders verir gibi değil de. Üniversitedeyken bir arkadaşım İyi Hissetmek kitabını önermişti ama araştırınca genel olarak çok sıkıcı olduğuna dair yorumlar gördüm, o arkadaşım baya ilgiliydi bu psikoloji konularıyla ondan sanırım. Paulo Coelho'nun kitapları manevi konulara yönelik, seviyorum öyle şeyleri, ben de o tarzla iyi hissedebiliyorum, diğerlerini bilmiyorum bakayım bir. Ben de baskı altında büyüdüm çok da hassasım maalesef, aslında büyüdüm artık ama atamadım her şeyi üstümden, enerjim de çok düşük olunca.
Böyle olunca insan kendi kendini büyütüyor resmen...

İşte sizde patlama yaratmış muhtemelen bu durum. Ehh yeter be demişsiniz :)
Ama tam aksinden daha iyi, en azından kendinizi üzmüyorsunuz.
Zamanla bu durumda yumuşar belki.

Aslında hiçbiri.
Boyu gayet uzun 169 kilosu yok 50 kilo bir tane sivilcesi çıktı daha yeni
Fiziği çok güzel ama boyu yaşıtlarına göre biraz uzun.ve olması gerekenden zayıf olması lazım verdiğiniz ölçülere göre.Acaba vücudunu mu beğenmiyor?
Çünkü bana dış görünüşle ilgili sorunları var gibi geldi.Kendini beğenmiyor gibi.
Kurslara katılmaya da devam etsin,illa kendi arkadaşları olması gerekmiyor orada da yeni insanlarla tanışıp çok güzel ilişkiler kurabileceğini söyleyin.İlgilendiği ve sevdiği,yeteneği olan bir dalda da kendini geliştirsin mutlaka.
Evdekiler de ona ebeveyn gibi değil de,daha çok kendi yaşında bi arkadaşı,kankası gibi yaklaşsın.Şu an sizin ve anne babasının hiçbir şeyden anlamayan sıkıcı insanlar olduğunuzu düşünüyordur.Öyle olmadığınızı ona gösterin.Biraz da onun kafasını yaşayın.
Son olarak her şeyine müdahale etmeyin.Çok sıkmayın.Hata yapmasına izin verin(çok önemli ve ciddi bir durum olmadığı sürece).Kendi tercihleri ve kendi kararları olsun.Bırakın hata yapsın.Hayatı sizden değil,kendinden öğrensin.Çok kısıtlamak da böyle yapıyor insanı.
İlgisiz,sevgisiz ve sorunlu bir ailede büyümüyor gibi geldi bana.Öyle bir aile yapınız varsa da ilgi çekmeye çalışıyordur.

O zaman baslangic icin onerecegim bir oturusta okuyacagi bir kitap ismi soyleyim. Ahmet Serif Izgoren Avucumdaki kelebek. Cok akici ve hos bir kitap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…