- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Merhabalar.
13 yaşındaki gorumce konusunu okuduktan sonra bende kardeşim hakkında fikir almak için geldim.
Kardeşim 13 yaşında dışarıya karşı çok sessiz çok utangaç adını dahi sorduklarında cevap veremeyecek kadar çok utanıyor. E tabi ergen olunca bide değişik tavırları okuyor ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Evde utangaçlığı yoktur ama aksi garip huyları var, bir yere giderken ben vazgeçtim der ısrar ederiz iki saat gelmez biz çıkarken ağlamaya başlar gelecektim diye. Ufacık şeyleri bahane eder ağlar. Nasıl yaklasagim konusunda zerre fikrim yok.
Ben istiyorum ki ozguvenli olsun hakedene hakettiği cevabı versin istemediği yerde hayır deyip kesip atsin.
Nasıl davranmalı bu çocuğa ?
Kizmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla. Annem babam da aynı şekil. Özellikle babam sınırlı biri olmasına rağmen ona karşı çok sakindir. Annem hep sakince konuşur ve en tahammülsüzü ben gibiyim.
Nasıl davranmalı nasıl mutlu olur bilmiyorum.
Alışverişe gidelim dedim of saclarim yaglandi olmaz banyoya gir derim yok ya der.
Yemek yemeye gidelim derim nere istersen. Of ya sacim yağlı. Oysa saçı yağlı falan değil. Ya da kıyafet seçerken ağlamaya baslar dolabın karşısında yine vazgeçer. Genel olarak hep böyle.
Psikolojisini bozmak istemiyorum sert çıkıp ya da üzülsün ama bazen tahammül edemeyip bağırıyorum sonra da pişman oluyorum.
Ne yapmalıyım ?
Sosyal paylaşım da yapabileceği faaliyetlere dediğim gibi dans müzik tenis tiyatro izcilik gibi.Kendi yaşıtlarıyla gitti zaten kurslara ama başka ne gibi kurslara gidebilir ?
İnşallah. Valla at sürmeye gitti Gine aynı. Alışveriş yine aynı. Sanırım sorun bizimlr gitmek istememesindeArkadaslariyla etkinlik duzenleyin bu yastaki cocuk arkadas ister sizin gozetiminizde sinemaya gitsinler yemek yesinler sonra hesap odemeyi bilmeyen yasitlariyla sohbet edemeyen biri olur.
Yas farkiniz varsa sizle sosyallesmek istemez bu ergenler.Dort seneye gecer heralde bu durumlar.
ergenliğe girmek üzere olan bir erkek çocuk annesi olarak bunları 5-8 sene bir yere kapatabiliyorsak süper olacak gibi
ceylinim sen iyisi uzman, o size bir fikir verebilir..
amin canım cümlemize :)Allah iyilik versin ablam
Merhabalar.
13 yaşındaki gorumce konusunu okuduktan sonra bende kardeşim hakkında fikir almak için geldim.
Kardeşim 13 yaşında dışarıya karşı çok sessiz çok utangaç adını dahi sorduklarında cevap veremeyecek kadar çok utanıyor. E tabi ergen olunca bide değişik tavırları okuyor ve nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Evde utangaçlığı yoktur ama aksi garip huyları var, bir yere giderken ben vazgeçtim der ısrar ederiz iki saat gelmez biz çıkarken ağlamaya başlar gelecektim diye. Ufacık şeyleri bahane eder ağlar. Nasıl yaklasagim konusunda zerre fikrim yok.
Ben istiyorum ki ozguvenli olsun hakedene hakettiği cevabı versin istemediği yerde hayır deyip kesip atsin.
Nasıl davranmalı bu çocuğa ?
Kizmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla. Annem babam da aynı şekil. Özellikle babam sınırlı biri olmasına rağmen ona karşı çok sakindir. Annem hep sakince konuşur ve en tahammülsüzü ben gibiyim.
Nasıl davranmalı nasıl mutlu olur bilmiyorum.
Alışverişe gidelim dedim of saclarim yaglandi olmaz banyoya gir derim yok ya der.
Yemek yemeye gidelim derim nere istersen. Of ya sacim yağlı. Oysa saçı yağlı falan değil. Ya da kıyafet seçerken ağlamaya baslar dolabın karşısında yine vazgeçer. Genel olarak hep böyle.
Psikolojisini bozmak istemiyorum sert çıkıp ya da üzülsün ama bazen tahammül edemeyip bağırıyorum sonra da pişman oluyorum.
Ne yapmalıyım ?
Tesekkur ederim :)Sosyal paylaşım da yapabileceği faaliyetlere dediğim gibi dans müzik tenis tiyatro izcilik gibi.
Evet denemekte fayda var çok tesekkur ederim :)Özgüvenini kıracak bir şey demiş olabilir misiniz? Bence onu kozmetik mağazalarına falan götürün bu yaşta kızlar aşırı derecede dış görünüşlerine takar ve makyaja bayılırlar. Belki işe yarar.
İnşallah ya. Çok tesekkur ederimşimdi aranızda yaş farkı varsa o direk kuşak farkı oluyor. benim de kardeşimle aramda 9 yaş vardı özellikle ben üni.deyken ablam gidiyor ben niye gidemiyorum, o yapıyor ben niye yapamıyorum bıdıbıdılarını çektik. psikoloğa götürdük dedi ki bunun bi derdi yok tamamen kıskançlık. nitekim kendisi liseyi bitirince düzene girdi.. sabır göstereceksiniz. bir şey istemiyorsa farklı bir fikir sunarak sabit düşüncelerini değiştirmeye çalışabilirsiniz.
Babannemi gitti halamlara, her zaman ki gibi tüm sulaleye anlattı yalan yanlış. Daha da gelmeyecek insallahCeylin konu dışı soruyorum ama babannen ne durumda?
Çok tesekkur ederim tavsiyelerini uyacagim inşallahBir şey itiraf edeyim benim ergenlikte başıma gelmiş bir şeyden bahsettin :)
Dışarı çıkmadan önce bana haber verilmişti İstemiyordum ama istiyordum Hazırlanmıştım ama çıkmadım
Oluyor o dönemde gerçekten
Ergenlikteki genç bir kızın tek derdi kendisi oluyor bunu unutma
Ergenliğe giren genç kız vücudundaki değişimleri takip edemiyor Kafası karışıyor Üstelik soramıyor da utanıyor birden bire hormonlarıyla burun buruna gelince
Gizlemeye çalışıyor bir süre hatta
Kıyaslama yapıp duruyor Kendisine bakıyor sağına soluna bakıyor Belki seninle bile kıyaslıyordur kendisini
Korkudan ölüyor belki ama gidip sormuyor aklına takılanları çünkü herkes ona artık büyüdüğünü söylüyor
Büyüdüğüne kendini inandıramıyor içten içe
Aklı hala çocuk ama büyüdüğünü düşünüyor ve nasıl davranacağını bilmiyor Bu yüzden çekingen olması çok normal
Kalabalıktan hoşlanmıyordur Soru sorulmasından hoşlanmıyordur Kısaca insanlardan kaçmak istiyordur Vallahi çok normal kimisi böyle geçiriyor o dönemi
Çok fazla üsteleme konuşmak istemiyorsa konuşturma ama yanına otur mesela
Omzunu sık mesela
Yani küçük hareketlerle konuşmadan yanındayım mesajını vermeye çalış
Bir de asla yargılamayın
Neden böylesin,normal ol,sosyal ol,şöylesin vs demeyin
Sizden kopmasına sebep olur bu
Size kinlenir Çok daha kötü olur
Telefonu yok almıyoruz tabletle de çok alakalı değil. Bilgisayara ayda yılda bir bakar çok arası yokTelefon tablet gibi teknolojik belalarla arası nasıl kardesinizin
Evet sorun buyukler ona gore suan yaslisinizİnşallah. Valla at sürmeye gitti Gine aynı. Alışveriş yine aynı. Sanırım sorun bizimlr gitmek istememesinde
Evet sorun buyukler ona gore suan yaslisiniz
Telefonu yok almıyoruz tabletle de çok alakalı değil. Bilgisayara ayda yılda bir bakar çok arası yok
yüzümde ilk ergenlik sivilcesi çıktığında dünyanın en çirkin insanı olduğumu düşünüp günlerce yas tutmuştum.Gittik ama sadece ilaç verip gönderdi hiç bir şey demedi
Oyle mi acaba hakikaten şimdi çok üzüldüm. Nasıl aşabiliriz ki bunu ?
Ne yapacağız abla bunları :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?