14. Haftalık düşük yapmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkitane düşüğüm oldu sıkıntıdan başımda saçkiran öıktu şaçlarım döküldü.
her ay gebelik testi yapıp o ikinci cizgiyi görebilmek hayali ile beklemek ve sonra kahr olmak nedir bilsen keşke.
Böyle yazanları görünce Şaşiriyorum Allahıma sığınıyorum.
İlk ultrasyonda kalp atışı gördüm mutluluktan uçtum sonraki ultrasyonda kalp atışı olmayınca dünya başıma yıkıldı. Böyle insanlara asla hakkımı helal etmiyorum ve ahirette şikayetçi olacağim.
Biz evlat evlat diye ağliyoruz diğerleri düşürmek yada kapiya atmak derdinde..
SubhanAllah Rabbim bizleri bu durumdan koruyup muhafaza eylesın.
Allahım Sağlıklı düşünebilmeyi nasip etsin sana inşaAllah.
Yorumunuzu hayretle okudum. Verende Allah alanda...Rabbim kimseyi evlatla sinamasin. Sizi ve burdaki bazı yorum yapanlari çok vicdansız buldum...

İş sadece kadının istemesiyle bitmiyor çünkü. Kadın sevgisini, emeğini bir başkasının doğurduğuna gözü kapalı veriyor ama bunun bir de eş kısmı var. Eş ailesi, akrabaları, kendi aileniz... Bu ülkede tüp bebek tedavisinde erkeğin spermleri kullanılmıyor, başka erkeklerin spermlerini kullanıyorlar düşüncesine inanıp tüp bebek tedavisine yanaşmayan erkekler var.
Akli basinda bi yorum okudum sonunda sanirim burada evlat edinin diyen herkes sadece eşi ve kendisinden ibaret izole bi hayat yaşıyor evlat edinmek istemiyor diye kim ne diyebilirsin ki

Bir erkek hem de bosanmak uzere oldugun bir erkek ben cocuga bakarim dogur dedi sen de onun ustune evligim berbat ama bari dogurayim dedim, simdi kocaman bir bebegi nasil oldururum diye buraya konu aciyorsun kardes ??? Kurtaj hakkini yasal zamaninda kullansaydin o zaman akilli olup ??

Boyle doy doy akilli bir anne, dogur bakarim diyen bir baba!, bu zeka seviyesinde ebeveynlere sahip o cocuga cidden acidim. Siz 2nizden de bir halt olmaz bu kadar yazayim. Cocuga hayatta bol sans dilerim baska ne denir bilemedim.

Tam emin olmamakla beraber sanirim kurtaj turkiye'de evliysen kocanin iznine tabi.

Arkadas spiralle hamile kalmis ve kocasi kurtaj olmasina izin vermemis.

Sonra da bakmiyorum cocuga demis.

Yani aslinda bu duruma dusmesi pek de onun sucu diil gibi geldi bana. Seks konusuna deginmis herkes ama o seks nasil oldu onu da bilmiyoruz. Evlilik ici tecavuz var manipulasyon filan var. Spiral de olunca ne bilsin.

Burada 14 haftalik cocugu dusurmeyi sormasi tabi ki sok edici. Ben bunun caresizlik ve depresyondan oldugunu dusunuyorum. Kaldi ki komsusu is bulunca fikrini degistirmis yazdigi her sey cok gel gitli.

Psikolojik destek Maddi destek bunlar lazim konu sahibine bence.

Ha cocuk olunca muhtemelen dunyalara degismez bence bu da var.

Yorumunuzu hayretle okudum. Verende Allah alanda...Rabbim kimseyi evlatla sinamasin. Sizi ve burdaki bazı yorum yapanlari çok vicdansız buldum...
Aynen boyle yorumlari okudukca hayret ediyorum. Sonra da kendime kiziyorum bu insanlari degistiremem ki niye bu kadar uzuluyorum boyle acimasiz yorumlara diye...

Tam emin olmamakla beraber sanirim kurtaj turkiye'de evliysen kocanin iznine tabi.

Arkadas spiralle hamile kalmis ve kocasi kurtaj olmasina izin vermemis.

Sonra da bakmiyorum cocuga demis.

Yani aslinda bu duruma dusmesi pek de onun sucu diil gibi geldi bana. Seks konusuna deginmis herkes ama o seks nasil oldu onu da bilmiyoruz. Evlilik ici tecavuz var manipulasyon filan var. Spiral de olunca ne bilsin.

Burada 14 haftalik cocugu dusurmeyi sormasi tabi ki sok edici. Ben bunun caresizlik ve depresyondan oldugunu dusunuyorum. Kaldi ki komsusu is bulunca fikrini degistirmis yazdigi her sey cok gel gitli.

Psikolojik destek Maddi destek bunlar lazim konu sahibine bence.

Ha cocuk olunca muhtemelen dunyalara degismez bence bu da var.
Burda cok acimasizca yorum yapan insanlar var. Derdine derman olmak yerine insana kendini cop gibi hissettirmeye calisan ve asagilayan, yargilayan bir kitle var.

Pardonda Vermek ve Almak tabiki Rabbime mahsustur.
Ama siz galiba anlamadınız bu bayan bi canlının canına son vermek istiyor.
Almak vermek Allaha mahsussa ozaman böyle bir konuda nasıl yorum yapmamızı bekliyorsunuz ?

Carpitmayin burda kimse tecavuze ugrayan kadınları kinamadi. Evlat edinmek konusunda ahkam kesmekte haddiniz degil. Madem öyle sen bi cocugu evlat edin. Herkes kendi kanindan kendi genlerini taşıyan evladi olsun ister kimse bu konuda yargilama yapamaz tartismaya acik bile degil. Ugrasirsin denersin olmaz artik oluru da yoktur ozaman yine aile kendi isterse gider evlat edinir. Oturdugunuz yerden cocugun olmuyuyosa evlat edinin duyarini birakin. Gercekten gereksiz. Bugun olmuyor belki yarin olacak birileribe yardimci olmak iyi insan olmak sadece evlat edinmekle olmuyor yasamadiginiz bilmediginiz konularda üstten konusmayin bence. evlat edinmek kolay mi sadece sen ve eşinden ibaretmi hayat. Boyle ciddi bi konuda ne kolay yargi yapiyosunuz.

Ben 31 yasindayim iki senedir sicak dusu olmayan bir evde Afrika'da refakatsiz cocuklarla dolu bir kampta gunde 14 saat calisiyorum evli degilim cocuk yapmayi dusunmuyorum. Oturdugum filan yok yani genelde ayaktayim. Kocam da yok. Insanlari evlat edinmedikleri icin dogurduklari icin yargilamiyorum haddim degil asla oyle biri degilim psikopat miyim neden yargilayayim bana ne ki?

Insanlari kurtaj olan kadinlari yargiladiklari icin ve bunu yaparken KADINLAR KULUBUNDE ACILAN HER KONUDA AMA HER KONUDA kurtajdan bahseden kadinlara "biz cocuk diye cirpinalim sen buraya aldirma konusu ac cik cik cik" dedikleri icin yargiliyorum. Cunku ne alakasi var?? Bu konu istisna tabi yasal sureyi gecmis neredeyse bebek olmus bir fetus var ve konu sok edici evet. Ama bu "biz cocuk icin cirpiniyoruz sen kurtaj olamazsin" tayfasi her konuda boyle. Ruanda'da kurtaj cocuk hamileliklerinde yasal hak olmasina ragmen bu hak konusunda bilgilendirmeyen kurtaj karsiti is arkadaslarim yuzunden 14 yasinda cocuklar dogurmak zorunda kaliyor cunku. Her gun bunlari goruyorum. Kendi maaslariyla sicak yuvalarinda cocuklarina iyi bir gelecek saglarken o kizlara "sakin ha" diyorlar ve bir faydalari da dokunmuyor dogacak bebege. Ben kendim kurtaj olmadim olmam da. Ama oturdugu yerden yargilayacak olan kurtaja karsi olan o zaman annesinin babasinin bakamadigi cocuklara baksin. Ben cocuk sahibi olamiyorum sen hamile kaliyorsun diye duyarsizca konusmasin.

Bu konuda da tahminim Adam Yasal suresinde es onayini vermemis. Spirale ragmen hamile kalan bir kadin eziyet olsun diye pislik yapmak icin dimdizlqk ortada birakan bir es. Kadinin psikolojik durumu berbat. Yazdigi mesajlar gel gitli. Komsusu is buldu diye bir anda umudu yenileniyor doguracagim diyor. Ihtiyaci olan sey destek ve guc...

Son düzenleme:
İkitane düşüğüm oldu sıkıntıdan başımda saçkiran öıktu şaçlarım döküldü.
her ay gebelik testi yapıp o ikinci cizgiyi görebilmek hayali ile beklemek ve sonra kahr olmak nedir bilsen keşke.
Böyle yazanları görünce Şaşiriyorum Allahıma sığınıyorum.
İlk ultrasyonda kalp atışı gördüm mutluluktan uçtum sonraki ultrasyonda kalp atışı olmayınca dünya başıma yıkıldı. Böyle insanlara asla hakkımı helal etmiyorum ve ahirette şikayetçi olacağim.
Biz evlat evlat diye ağliyoruz diğerleri düşürmek yada kapiya atmak derdinde..
SubhanAllah Rabbim bizleri bu durumdan koruyup muhafaza eylesın.
Allahım Sağlıklı düşünebilmeyi nasip etsin sana inşaAllah.
Kalp atisini gorupte sonraki ay gorememek an ve an hafizamda nefesim kesildi zannetmistim. 3 negatif asilama sonunda ilk tüp bebek olumluydu. Oh sonunda bitti bende anne oluyorum demiştim o igneler ilaçlar hepsinden kurtulmuştum. 11. Haftada kalbi durdu. Sanki benimde dünyam durdu. Oyle boyle atlattık Allahtan geldi basimizin ustune dedik vardi bundada bi hayir dedik. Yibe deneriz en azindan deneyebilecegimiz tedavi yontemleri var dedik. Sonra bi iki ameliyat vs vs derken pat dogal gebelik biz şok 4 yilin sonunda bi mucize daha. Yine ortalik düğün yeri kalp atışı alindi tamam tüp bebek surecindende kurtulduk herhalde dedik. 8. Hafta bi gittik kalp atışı durmus o anki karamsarlık aci üzüntü hayal kırıklığı umutsuzluk hic mi olmayacak endişesi anlatilmaz yasanir Allah kimseye yaşatmasin. Esime bu defada öldü diyebildim sadece. Sonucta bunuda atlattik o da geride kaldi. Bi sekilde üstesinden geliniyor hayat devam ediyor. Nasibimiz varsa gelip bulacak bizi biz saglikli olalim baska dert sikinti yasamayalim inşallah
Bunlari benimle benzer seyleri yaşadığı icin arkadasa yazdim konu ve konu sahibi ile alakasi yok lutfen konuyla birlestirmeyin🌸🌸🌸

Ben 31 yasindayim iki senedir sicak dusu olmayan bir evde Afrika'da refakatsiz cocuklarla dolu bir kampta gunde 14 saat calisiyorum evli degilim cocuk yapmayi dusunmuyorum. Oturdugum filan yok yani genelde ayaktayim. Kocam da yok. Insanlari evlat edinmedikleri icin dogurduklari icin yargilamiyorum haddim degil asla oyle biri degilim psikopat miyim neden yargilayayim bana ne ki?

Insanlari kurtaj olan kadinlari yargiladiklari icin ve bunu yaparken KADINLAR KULUBUNDE ACILAN HER KONUDA AMA HER KONUDA kurtajdan bahseden kadinlara "biz cocuk diye cirpinalim sen buraya aldirma konusu ac cik cik cik" dedikleri icin yargiliyorum. Cunku ne alakasi var?? Bu konu istisna tabi yasal sureyi gecmis neredeyse bebek olmus bir fetus var ve konu sok edici evet. Ama bu "biz cocuk icin cirpiniyoruz sen kurtaj olamazsin" tayfasi her konuda boyle. Ruanda'da kurtaj cocuk hamileliklerinde yasal hak olmasina ragmen bu hak konusunda bilgilendirmeyen kurtaj karsiti is arkadaslarim yuzunden 14 yasinda cocuklar dogurmak zorunda kaliyor cunku. Her gun bunlari goruyorum. Kendi maaslariyla sicak yuvalarinda cocuklarina iyi bir gelecek saglarken o kizlara "sakin ha" diyorlar ve bir faydalari da dokunmuyor dogacak bebege. Ben kendim kurtaj olmadim olmam da. Ama oturdugu yerden yargilayacak olan kurtaja karsi olan o zaman annesinin babasinin bakamadigi cocuklara baksin. Ben cocuk sahibi olamiyorum sen hamile kaliyorsun diye duyarsizca konusmasin.
E sizde her cocuk sahibi olmak icin ugrasana evlat edinin herkes ac susuz kimsesiz demekten bikmadiniz. Keske cocuk yuvaları olmasa keske herkes iyi sartlarda olsa keske keske...

Pardonda Vermek ve Almak tabiki Rabbime mahsustur.
Ama siz galiba anlamadınız bu bayan bi canlının canına son vermek istiyor.
Almak vermek Allaha mahsussa ozaman böyle bir konuda nasıl yorum yapmamızı bekliyorsunuz ?
Biz bebek için cirpiniyoruz Allah sizin belanızı versin,canisin ,ahirette davacı olacağımdan daha uygun ve mantıklı şeyler olabilir.ya da yuvaya ver sonra müge anlı ya çıkar ararsın...ne çirkin şeyler bunlar...14 haftalık bebek için arayışta olması zaten yeterince acı değil mi? Kadın kim bilir ne zor durumda, acaba ne psikolojide...oğluma hamileyken, doktor yerinde olsam aldırdım demesine rağmen canımdan can gitti, bu kadın zil takıp oynuyor mu sizce???

E sizde her cocuk sahibi olmak icin ugrasana evlat edinin herkes ac susuz kimsesiz demekten bikmadiniz. Keske cocuk yuvaları olmasa keske herkes iyi sartlarda olsa keske keske...

Amacim o degildi. Kirdiysam ozur dilerim. Benim de cocuk sahibi olmaya calisan cok sevdigim bir yakinim var. Zor bir psikoloji. Elbette kimse bu tur seyleri dikte edemez.

Benim bu konuda kizdigim sey su oldu: spirale ragmen hamile kalan esinin yasal suresinde onay vermedigi sonra da dimdizlak ortada biraktigi ailesinin destek olmadigi bi kadin var. Bir cikis yolu ariyor belli ki iyi degil. Kadinlar gelip burda "Ben istiyorum olmuyor senin neden oluyor???!!!!" Der gibi saldiriyor. Ben de buna sinirle onlara cevap verdim yoksa dogurmaya calismayin evlat edinin dicek kadar manyak diilim.

Aynen boyle yorumlari okudukca hayret ediyorum. Sonra da kendime kiziyorum bu insanlari degistiremem ki niye bu kadar uzuluyorum boyle acimasiz yorumlara diye...
Hanfendi bizi değil kendinizi değiştirin ozaman.
Bayan burda derdine derman yada bir destek aramiyor nasıl son verebilirim diye yardı
Allah için konuşun yahu
Bir köpek yada kediyi öldüren katil oluyor
Ana karnında kalbı atan bir canlıyı öldürmeye calışan kişi katıl değilmidir !
Acimasız acimasız tutturmuşsunuz asıl acimasız canlıların hayatına son verenlerdir.
Veren Allah Alan Allah diye Hepimiz kabul ediyoruz etmeyenler bu kişileri b

Bu konuda da tahminim Adam Yasal suresinde es onayini vermemis. Spirale ragmen hamile kalan bir kadin eziyet olsun diye pislik yapmak icin dimdizlqk ortada birakan bir es. Kadinin psikolojik durumu berbat. Yazdigi mesajlar gel gitli. Komsusu is buldu diye bir anda umudu yenileniyor doguracagim diyor. Ihtiyaci olan sey destek ve

Neden bu gibiler anne olurken ben evladımı 9 ay taşıyıp doğurup daha koklayamamışken mezara koydum??
İsyansa isyan. Aklım mantığım almıyor.
Allah akıl fikir versin. Sadece ilk mesajı okudum sinirlerim zıpladı🙄🙄

Bu konuda da tahminim Adam Yasal suresinde es onayini vermemis. Spirale ragmen hamile kalan bir kadin eziyet olsun diye pislik yapmak icin dimdizlqk ortada birakan bir es. Kadinin psikolojik durumu berbat. Yazdigi mesajlar gel gitli. Komsusu is buldu diye bir anda umudu yenileniyor doguracagim diyor. Ihtiyaci olan sey destek ve guc...
Rabbim dana o aciları yaşatmasın hanfendi yoksa o kanayan yaran hiç durmaz.
Siz afrikada şahit oluyorsanız bende yurt dişindayım bende birçk şeylere şahit oluyorum.
Benim yaşadıklarımı orda paylaşmam bu insanın vicdanı olur bunlardan belki birazda olsa ders cikarir dedim ve Asla PİŞMAN değilim.

Rabbimin Sözleri ile son veriyorum.
Rabbime inan zaten böyle birşeye Destek vermez.

İsrâ Suresi 31. Ayet
Meali
(Sakın) Yoksulluk endişesiyle (anne karnından itibaren)çocuklarınızı öldürmeyin; onlara ve size Biz rızık veririz. Şüphesiz, onları öldürmek büyük bir hata (suç ve günah) dır (ağır bir vebaldir).

Burda "Çok acımasız yorum yapan bir kitle var" diyenlere sormak istiyorum: kadın burdan "eşim beni boşuyor, ne yapacağımı bilmiyorum. İmkanların nedir. Aynısı başından gecmis olan var mı?" diye konu açsa sizce insanlar bu kadar kızarmiydi? Kizmazdi. Şurda bazı insanlar empati olayı da fazla abartıyor. O zaman bütün bebeklerini öldüren veya çöpe atanlara da" siz hayat şartlarını bilmiyorsunuz" diye savunma yapalım. Yok öyle. Şunu da eklemek isterim: Eşim bir kere bıçaklanmış bir bebeği tedavi etti. Annesi babayi (kadını terk etmiş) cezalandırmak adına bebeği bıçaklamis. Kıl payı kurtuldu bebek. İzleri ama ömür boyu kalacak. Onun icin yetişkin insanların yalnis seçimlerini ve hatalarını asla bebekler ödememeli. Ve bir bebeğe zarar vermeye düşünen bir insana ben acımam.

Burda "Çok acımasız yorum yapan bir kitle var" diyenlere sormak istiyorum: kadın burdan "eşim beni boşuyor, ne yapacağımı bilmiyorum. İmkanların nedir. Aynısı başından gecmis olan var mı?" diye konu açsa sizce insanlar bu kadar kızarmiydi? Kizmazdi. Şurda bazı insanlar empati olayı da fazla abartıyor. O zaman bütün bebeklerini öldüren veya çöpe atanlara da" siz hayat şartlarını bilmiyorsunuz" diye savunma yapalım. Yok öyle. Şunu da eklemek isterim: Eşim bir kere bıçaklanmış bir bebeği tedavi etti. Annesi babayi (kadını terk etmiş) cezalandırmak adına bebeği bıçaklamis. Kıl payı kurtuldu bebek. İzleri ama ömür boyu kalacak. Onun icin yetişkin insanların yalnis seçimlerini ve hatalarını asla bebekler ödememeli. Ve bir bebeğe zarar vermeye düşünen bir insana ben acımam.
Ne guzel yazmıssiniz...peki bu ülkede cocuklarina bakamadığı için isinsinlar diye saç kurutma makinasını açıp kendini asan anneler olduğunu biliyor musunuz? Bebeği aldırmak istemesi kendi değerlerime ters ama çok zor durumda olmasa bunu düşünmezdi. kaldı ki burda kocası terk ettigi halde hamile olan birine ben olsam aldırirdım diyen onlarca kişi oldu. Bebek 10 haftadan küçükse cinayet değil ama 14 haftalık olunca canilik...kendi değerlerinize ters diye kimse kimseyi uzemez...hayatta bir tek sizin ya da benim doğrularım yok. Herkesin doğrusu kendine, hesabı Allah'a...sıcacık evlerimizden klavye başında yazmak ne güzel degil mi?

Biz bebek için cirpiniyoruz Allah sizin belanızı versin,canisin ,ahirette davacı olacağımdan daha uygun ve mantıklı şeyler olabilir.ya da yuvaya ver sonra müge anlı ya çıkar ararsın...ne çirkin şeyler bunlar...14 haftalık bebek için arayışta olması zaten yeterince acı değil mi? Kadın kim bilir ne zor durumda, acaba ne psikolojide...oğluma hamileyken, doktor yerinde olsam aldırdım demesine rağmen canımdan can gitti, bu kadın zil takıp oynuyor mu sizce???
Belayi kendin okudun galiba ?

Hanfendi burda benim başıma böyle böyle geldi ne yapabilirim aynı şeyleri yaşayan varmı diyip kanayan yarasına yardım aramiyor.
Bu canlıyı kurtarmanın cabasında olsada biz bunları yazsak haksız oluruz.
ama yazma şekline bakarmısınız lütfen ?
Zil takip oynamiyor ama düşünce oynayacak gibi duruyor.
Allah Herkesın hakkında hayırlısını nasip etsin.
Yanlışın arkasında durmayı nasip etmesin.
Yanlış yapan kim ise hidayet versin.

Ne guzel yazmıssiniz...peki bu ülkede cocuklarina bakamadığı için isinsinlar diye saç kurutma makinasını açıp kendini asan anneler olduğunu biliyor musunuz? Bebeği aldırmak istemesi kendi değerlerime ters ama çok zor durumda olmasa bunu düşünmezdi. kaldı ki burda kocası terk ettigi halde hamile olan birine ben olsam aldırirdım diyen onlarca kişi oldu. Bebek 10 haftadan küçükse cinayet değil ama 14 haftalık olunca canilik...kendi değerlerinize ters diye kimse kimseyi uzemez...hayatta bir tek sizin ya da benim doğrularım yok. Herkesin doğrusu kendine, hesabı Allah'a...sıcacık evlerimizden klavye başında yazmak ne güzel degil mi?
Bu ayrım keyfi bir ayrım degil ; tıbbi olarak 10 haftadan sonra embriyo artık fetüs olarak adlandırılıyor .... yani o artık kalbi atan bir canlı .... kendim çok zorluk çekmiş olsam da yasal sınırlar içinde kürtaja karşı degilim ama 10 haftanın üzerinde doğan bebeğinizi boğmakla içeride öldürmenin farkı yok... başkası (doktor-bunu yapan doktor da ispatlandığını takdirde suç işlemiş oluyor) sizin adınıza yapacak diye bu suçu hafifletmiyor ....

3 aylıktan bahsediyorsunuz..."bebeğimi nasıl öldürebilirim" diye soruyorsunuz.
Kanunen yasak.
Dinen ruhu üflendi,cinayet.

Şu "sıcak evlerinizde klavye başında yazmak" lafına ayrı hayranım. Hiçbirimizin hayatı güllük gülistanlık olmadı her zaman. Buraya şimdi kendi yaşadıklarımı yazarak kimseyi de yormak istemem. Herkesin hayatı kendine. Ama hepimizin de verdiğimiz kararlar ve tercihler var değil mi? Şahsen hayatın olumsuzluklarını ve parasız kalmayı da bildiğim için daha çocuklarım dünyaya gelmeden önlem almaya başladım. Olur ya ben yarın pat diye düşüp ölsem veya eşim pat diye düşüp ölse (Allah korusun ama hayat bu sonucta), çocuklarımı en az iki sene garantiye aldım maddi olarak. Onun yanında da kendi hesapları var. Ben zengin değilim. Ama sıcak yuvamda klavye başımda oturabiliyorsam bu eşek gibi bunun icin ta 16 yaşımdan bu yana çalıştığım icin. Ve konu cocuklar olunca bizim öyle ota b* basma lüksümüz yok iste.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X