- 26 Aralık 2017
- 682
- 2.086
- 113
- 31
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #261.481
süpper ötesi ne yaptın canım sen
ooov sahane ödem fln kalmamıştır ilk günlerden attın hepsiniGunyadinnn
4 şubat 66.8
9 şubat 65.0
bencede kuzum
bnde mısır yiyince cıkıyodm ama görmek bile istemiyorum artık mısırıwcye cıkayım dıye yedım ekmek yiyince çıkıyom
hiiç mutlu değilim 54 olucam
he tamam o zamann
56dan 64e çıktım hemde hiç bişey kullanmadan bilmiyorum öyle tıka basa yiyerekte olmadı sanırım benim psikolojik benimki
nefis yemek tariflerinden
tebrik ederim çok iyiGunyadinnn
4 şubat 66.8
9 şubat 65.0
olabilir cnm inş hemen verirsinwcye cıkayım dıye yedım ekmek yiyince çıkıyom
hiiç mutlu değilim 54 olucam
he tamam o zamann
56dan 64e çıktım hemde hiç bişey kullanmadan bilmiyorum öyle tıka basa yiyerekte olmadı sanırım benim psikolojik benimki
hayırlı cumalar bibiğimKizlar hayırlı cumalar
Daha ilk haftam ve inanin paylastigim menuler benm için aç kaldığım şeyler normalde kahvaltıda yarım ekmek yerdim hayatimdan çıkarmaya basladm
öğleden sonra tekrar çay demle tekrar atistirmaliklar yapıyordum öyle yiyordum şimdi sadece çocuklarıma hazirliyorm ağzıma sürmüyorum
akşam pilavlar makarnalar çeşit yemekler ardından çay ve kurabiyeler biskuviler... artık kestim ve dikkat ediyorum gerçekten
tebrik ederim çok iyi
haşlanmış mısır mı bardaktakilerdenooov sahane ödem fln kalmamıştır ilk günlerden attın hepsini
tombalak olcm ben anlasıldı simdiden
bnde mısır yiyince cıkıyodm ama görmek bile istemiyorum artık mısırı
nefis yemek tariflerinden
İç Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi Yapılışı
Dün denediğim iç pilavlı tavuk dolma tarifi gerçekten muazzam güzel oldu. Mutlaka tavsiye ederim.
Öncelikle pirinci sıcak suyla ıslatıp, bir saat kadar bekletiyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp, pilav yapacağımız tencerede iyice ölene kadar kavuruyoruz. Üzerine ıslatıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada ayrı bir tavada 1 kaşık yağda fıstıkları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pirincin üzerine kızaran fıstık ve üzümleri de ekliyoruz. Tavuk bulyon ve baharatları da ekleyip, 1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyip, altını kısıp suyunu çekmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım saat demlenmeye bırakıyoruz. Pilav demlenirken, tütsülediğimiz pilicimizi derin bir tencerede az yağda biraz mühürlüyoruz ki, içinde pilav olduğu için pişmeme ihtimali ortadan kalksın. Pilici mühürledikten sonra, demlenen pilavı çok sıkışık olmayacak şekilde içine dolduruyoruz ( yaptığımız pilavın yarısını alıyor, diğer yarısını serviste kullanıyoruz ). Sonra tavuğu ister sterilize ettiğiniz bir iğneyle dikin, ister birkaç kürdanla tutturun, ben kürdanla tutturdum. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tavuğun üstüne her yerine sürün, bu üzerinin nar gibi kızarmasını sağlayacak. 200 Derecede ısıttığınız fırında aşağı yukarı 1.5 saat pişirin. Piştiğinden emin olunca çıkarın. Kalan pilavı servis yapacağınız kabın içine bir güzel yayın ve üzerine tavuğunuzu yerleştirin. Enfes bir görüntü enfes bir lezzet. İç pilavlı tavuk dolması servise hazır, Afiyet olsun
inşallah canım ya ama gitmiyor gram gram gidiyorolabilir cnm inş hemen verirsin
Guvenlik kuzum sadece haftada bir gun izni var onu da cuma olarak ayarladilar bizim haftasonumuz yoghh tatil gibi gelmiyo cumartesi pazarhafta içi mi izinli eşin o durum çok kötü bilirimne iş yapıyo kuzum
kaptinn kilo bildirimini nereye nasil yapıyoruz gosterirmisinz
hepsihaşlanmış mısır mı bardaktakilerden
inşallah canım ya ama gitmiyor gram gram gidiyor
kuzu 1.8 artısı geçen cumaki kilonada ekliceksin öyle hesaplıcaksın yüzdeyi. geç gördm yazdıgını kusura bakmakaptinn ben bu hafta -900 deyim eski tartımla son kez tarttım (71 kilo )
yeni tartı ile de 72.8 çıktım
tartı için kilo farkı da +1.8
ben şimdi listeye böyle yazacam ama yüzde nasıl olacak
tgb1907 (71.9/72.8//%)Baskül değişiminden kaynaklanan 1.8 kiloluk artış eklenmiştir
1 kete cokyarın kahvaltıya gidicez akrabaya kete yapıcakmış 1 tane kete yicemekmek falan hiç yemicem başka gün içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?