Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Slm kızlar hepinize günaydın hep içimize ata ata belki bu duruma geldik bu konu hakkında son kez konuşucam ve bir dahada konuşmayacam. ve olayın kapanmasını kimseye zarar vermesini istemiyorum. bir açıklama yapmam gerektiğini hissettim kendimde özellikle olaydan haberi olmayan arkadaşlar için. Ben baştan beri hatamı kabul etmiştim ve halada ediyorum. Hatta daha önce bu olay yaşandığında kendimi suçlu bulup çok iyi dostluklar kuruldu onlara ben bunu yapamam diye takımdan ayrılmak istemiştim. Ama nevin tavrı beni kızdırmıştı eee son durum ne diye geldi takıma. O anda aslı sen ne yapıyorsun dedim. Bu takıma emek verdin bırak bunu böyle kaçıp mı gideceksin dedim kendime. O yüzden vazgeçtim. Gülçini zor durumda bıraktım o zaman özür diliyorum ondan. Ama bu davranışım nevin davranışından dolayı idi. Hepiniz biliyorsunuz. Ben bana söylenen sözlere pek karşılık vermem. Ha bu aciz olduğumdan mı ye gururumun olmadığından mı hayır ben insanlara değer veririm, kırmak istemem. Hatayı burada yapıyorum ben. Daha önce yaşanan olaylardada hep böyle oldu. Dün bahsettiğim fadikciğimin üzerine alındığı olay julia isimli üye ile ilgiliydi. Julia öncedende çok fazla paylaşımda bulunmazdı bir ara baya şikayetçi olundu onun durumu ile ilgili. Ve ben uyardım ama herkesin içinde değil özel mesajla. bu şekilde uyarmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Daha dikkat etmeye başladı. Ve bir gün Cuma günü paylaşım yapmadı. Şöyle bir mesaj yazdı. Bugün adet olduğum için bildirim yapmayacam. Ben çok sinirlendim. Keyfi hareket edemezsin dedim. Bu lafım olay oldu. Julia nişanlım buradaydı acilen çıkmam gerekiyordu başka bir topiğe yazacaktım o mesajı yanlışlıkla buraya yazmışım dedi. Bende bu daha kötü ya o topiğe mesaj yazıyorsun bizim takıma yazmıyorsun dedim. Ben hep paylaşımda bulundum, bu güne kadar hiç bildirim yapmadığım oldu mu filan dedi. Ama geçmişini ben biliyorum. Bu olayda ben haksız oldum. Hatta denildi ki julia pisi pisine gitti dendi o zaman. Sustum. Ve julia 7. takımda aynı sorunlar yaşandı ve bu hafta nerdeyse zorla mezun edildi. Gitsin diye. Gidip 7. takıma bakabilirsiniz. Hatta hedefini düşürmek istedi yok sen zaten evlenecen verirsin sağlıklı değil denildi. Yani julia çok dikkat eden biri değildi ama takımdan gitmesinin sorumlusu ben oldum. Julia ara ara gelip ilkine sana bi merhaba demek için geldim diyordu. Düşünün takımınıza biri geliyo. Sadece içinizden birine sana merhaba demeye geldim diyo. Siz ne hissedersiniz. Bu tavır banaydı. Ama o zaman takımda olanlar bilir ağzımı bile açmadım. Çünkü bişey söylesem kişiselleştirecektim. Belki ilkin bana yazıyor niye kızıyorsun diyebilirdi. Bunu istemedim. Daha sonra diğer kızlar rahatsız oldular onlar uyardılar. Ben takımın gerilmesini istemedim susmamın nedeni buydu.
Nev benim kararlı olamamdan kilo verememden şikayetçiydi. Haklıydıda ben bunu hep dile getirdim. Ama davranışları hoşuma gitmedi. Bir insan hata yapabilir. Ama bu hata ne kadar büyük. Ben dedim ki allahım tamam hatalıyım ama bu kadarını mı hak ediyorum. Bu olay yaşandığında gözlerim ağlamaktan şişti. Komşular görünce beni sizlere yüz ifadesini anlatamam. Griptim Allahtan. Hastayım dedim. İnanmadılar ama üstelemedilerde özel bişey sandılar. Ve ben o gece Allaha dua ettim tamam benhatqalıyım belki nevin hakkına girdim böyle yapmakla ama dedim hesap günü geldiğinde allahım aslı neden ağladı senin yüzünden diye sorunca oda kilo veremiyordu diye mi cevap verecek dedim. Bunu rahatlıkla söyleyebilecek mi dedim. Haksızdım ama bu kadarını mı hakkettim ben bunu sana havale ediyorum dedim. Dün nev gelip bana laf sokarak mesaj yazdığında ben yine bişey söylemedim ona hepiniz biliyorsunuz. Olaylardan haberi olmayan nazco fark edip kime söylüyorsan direk söyle diye yazınca ben ona boşver canım bana söylüyor bundan önce sustuğum gibi bundan sonrada susacam ben havale ettim dedim. Gülçin bunu yanlış anladı ben ona özelden açıklama yaparken hatanı kabul etmiyorsun Allaha havale ediyorsun dedi. Ben hatamı hep kabul ettim. Bunu bütün mesajlarımda görebilirsiniz. Ben bu kadar üzerime gelinmesinden bıktım. Tamam hatalıyım ama kardeşim canınıza kasdetmedim, hırsızlık yapmadım, namusunuza göz dikmedim. Ne büyük suç işlemişimde bu hep karşıma geliyor benim. Hatalıyım kabul ediyorum ben ama benimde haklı olduğum hiç mi bir yer yok.
Esranın düşüncesine saygı duyuyorum ama kırıldım neden kırıldım açıklayım size. Sizde biliyorsunuz son zamanlarda paylaşımın az olduğundan yakınmıştı hatta bende 7 mesaj yazıp gitcem demişti. Bu konuda hak veririm. Belki daha iyi bir takımla hedefine daha çabuk ulaşacak. Buna hiçbir sözüm yok. Ama gittiği takım böyle bir takım mı? Gidin 7. takıma 2 gün önceki yazılanları okuyun. Kaptan bu ne ya kimse paylaşımda bulunmuyo 5 mesaj kuralına bile uyan yok. Böyle giderse takımı kapatalım eylüle kadar diyor. Nev de destekliyor. Evet Cuma günü bildirim yapıldıktan sonra takımca izne çıkalım diyor. Herkes izinde ve izine çıkacaklarda olacakmış. Ben buna kırıldım işte. Esra bizim motivemizden paylaşımızdan memnun olmayabilir buna inanın gerçekten bir sözüm yok kendince haklıdır ama bu yüzden gittiği takım paylaşım olmuyo diye kapanalım diyen bir takım mı olmalıydı. Benim kırıldığım nokta bu işte.
Ben anlamıyorum arkadaşlar gerçekten. Bir gün olsun bizim ağzımızdan kapatalım takımı diye söz çıktı mı. En kötü zamanda bile ayakta kalmayı başardık. Ben bizim aramızdaki bağın sevginin hiçbir takımda olduğunu düşünmüyorum. En kötü günde bile sayfalar doluyor. Birbirimiz hakkında her şeyi özel şeylerde dahil biliyoruz. Herkeste bir kıpırdanma var. Bu durumdayken ben inanın sorunu anlamıyorum. Daha önce nevin gidişindede esra ile konuşmuştuk o zamanda takım çok iyiydi. Esrada dedi ben memnundum sorun ne anlamadım dedi. Sorun bendim. Benim takımdan gitmemdi. Ama iyikide gitmemişim. Şuan daha iyi anlıyorum bazı şeyleri. Hep bi sorun olunca takımdaki paylaşımdan motive eksikliğinden dert yanılıyor. Size önerim var bizim takım dışında 10 takım var. Herkese bir takım verirsin. Hergün gidip o takım izlensin. Sonra gelip bize anlatırsın. Bu takım şöyle diye yapıyo bunu uyguluyor densin. Böylelikle hem yararımıza bilgiler alınmış olur hemde bizim takım gerçekten kötü mü bu anlaşılır bunu bir deneyelim arkadaşlar.
Arkadaşlar herkes herkesi sevmek zorunda değil bu normaldir. Ben insanları değerlendirirken sevdiklerine davranışlarıyla değil sevmediklerine davranışlarıyla değerlendiririm. İnanın sıkıntıdan yüzümde küçük küçük sivilceler çıktı. Birine desem bana sen salak mısın aptal mısın bu yüzden mi bu kadar üzülüyorsun der. Bana kahkahalarla güler. Ama ben hepinize değer veriyorum. Hepinizi gerçekten çok seviyorum. Hiç kimsenin kırılmasını istemiyorum. Helede bu olaylardan hiç haberi olmayan arkadaşları gerdiğimiz için kendilerinden özür diliyorum. Arkadaşlar sizden istediğim bişey var. Bizim takımıza gelenlere paylaşımda bulunanlara, fikir alış verişi yapanlara başımız üstünde yeri var. Ama eğer bir sorun varsa sizi ilgilendirmiyorsa, takımı gerecekse lütfen o kişiyi uyaralım. Varsa sorunu kiminle ise o kişiyle özelden halletsin. Takımı germeye kimsenin hakkı yok. Diğer takımlar bu tür şeyleri yaşamıyor mu sanıyorsunuz. Yaşıyorlar ama kimsenin haberi yok. Ama bizim takımda bişey olunca bütün site duyuyor. Biz sorunumuzu kendi içimizde halledelim.
Benim kilo verme olayıma gelince sizlerede söyledim fazla kilolar beklemeyin. Ben daha önce 21 kilo verdim bu takıma girdiğimde 13 kilo verim bir ara 10 kilo verdim. Ve durmadan alıp verdim. artık vücut dirençli. Tepki veriyo. Eskisi kadar hızlı veremiyorum. Ve ben bunun acısını çok çektim siz biliyorsunuz. Veriyorum fazlasıyla geri alıyorum. Dedim ki böyle olmaktansa gram gram vereyim ama sağlam olsun. Bilmiyorum haksız mı düşünüyorum.
Sizleri gerçekten seviyorum hepiniz benim için çok değerlisiniz inş size bunu hissettirebilmişimdir. Ben kalbinizi kırdıysam eğer özür diliyorum sizden. İnanın isteyerek değil bilmeden olmuştur. Bu konu inşallah bir daha açılmaz. ben şuan çok stresliyim bu durumdan dolayı biraz zaman istiyorum sizden daha güçlü olabilmek için

tşk edrm canım bende ayrılmak istemiyorum ayrılmıyorumda zaten ama birazcık kendime gelmem lazım zamana ihtiyacım var

canım dün bağlantım koptu haber vermeden gitmiş oldum

benim için sorun yok canım sen nasıl istersen öyle olsun

tamam canım ben özelden yazıyorum sana

Bak ben yeşilçay form çayı filan çok takmıyordum hemen ben de başlarım ama ramazan da iftarda sahurda filan içerim artık

canım biz kırmızı yazı kullanmıyoruz aslı kullanıyor sadece

Öyle mi bilmiyordum pardon arkadaşlar...

Bak ben yeşilçay form çayı filan çok takmıyordum hemen ben de başlarım ama ramazan da iftarda sahurda filan içerim artık

canım kırmızı rengi kullanmamamızın sebebi takımla ilgili bir durum oluyor bazen gözden kaçıyor o yüzden sadece kaptan kullanıyor ki dikkat çeksin herkes önemli bir durum olduğunu anlasın diye

aslı ben seni ekledim dün gece sen kabul et

ben buraya yaziyim silerim hemen

gerisi seninkiyle aynı işte

burda yazınca çıkmaz

Son düzenleme:
Yazmayım,konuşmayım diyorum insanı sürekli tahrik ediyorsun.11 hafta hepimizin verdiği emeği sabote ettin,11 hafta hiçbir şekilde alınmadan kilo aldın.1.liğe puanımız fazlasıya yettiği günlerde bile takımı -2 lerle aşağı sıralara çektin,gıkımızı çıkarmadık.Telkin ettik,yüzüne vurmadık.Hadi Aslı,hadi Aslı.Tamam bu hafta olacak dedin,yine yok.Sürekli gitmez kilo evet,tekler,durur,üstüne alınır,ama kardeşim 11 hafta olmaz ki.En son gideceğim hafta takımda muhteşem bir kilo gidişi var,takım 1..Aaaa sürpriz,KAPTAN 2 kg almış,takım hoppp aşağı.Allah var yine bişey demeyecektim,ama baktım KAPTANNNNN da zerre bir alınma yok.Gönül almıyor yani,arkadaşlar emeğinizin hakkı demiyor o an hak hukuk bilen Aslı.Seni kim Allah'a havale etsin acaba?Sonra ben gidiyorum dedim;Esra,Gülçin,Ayşegül ve Ayşen de biz de geliyoruz dediler.Çıkıp da sebebiyet veren bendim,siz parçalanmayın diyemedin.Zaten böyle bir sağduyuyu senden beklemedim.Sonra nasıl olduysa ben giderim demişsin,geldim ve sen hala takımda olunca evet son durum nedir dedim.Gidicem takımdan dediğinde geldim ve evet son durum ne dedim.Bundan doğal bir soru olabilir mi,bu nasıl bir algılama şeklidir böyle.Geçen sefer de bu olaylar olduğunda ne oldu ya adam mı öldürdüm,namusunuza mı göz diktim yazmıştın,o zaman ben senin kafanı yarıyım sen feryat ederken diyim ki,noluyo Aslı ya niye tepki veriyorsun,adam mı öldürdüm?Bu nasıl bir mantıktır böyle.Ziyaretçi kimliği ile girip gizli gizli koz toplayacağına,bir zahmet 10 sayfa önceye gitseydin,takımımızın gurbetçilerden oluştuğunu ve neredeyse 9 kişinin izinli olduğunu görürdün.Ama nerede Aslı'da o bütüncül bakış açısı.Ayrıca 7. takımın nasıl bir takım olduğunu bütün topik bilir.Bilmeden karalayarak bir de Onların hakkına girdin,hak diyorsun ya yatıp kalkıp.Öde hadi.Madem yalan yanlış yazarak takımın bizleri tanımayan üyelerini de dahil ettin konuya,o zaman cevap hakkı doğan ben de yazıyım da bir de benden dinlesin arkadaşlar.Kilo verme motivasyon işidir.Takımda kaldığım 15 hafta boyunca Aslı'dan çıkan kilolar değil,isyanlardı.Neden Sivastayım,neden evli değilim,neden şöyle neden böyle.Sabırla defalarca ben de telkin ettim.Ben de 20000 nüfuslu küçük bir ilçedeyim,ailem bana 17 saat,benim de bir eşim çocuğum yok,ama Allah büyüktür,yokluklarına değil varlıklarına odaklan dedim.Yok.Burası takımsa,bileceksin kardeşim sorumluluğunu.Bilemeyceksen aslanlar gibi gideceksin +90 birlikte zayıflıyor topiğine,kimseye cuma hesap vermeyeceksin.Senin sebebinle 5. kişi ayrıldı takımdan,hala hala hala bu erdemi gösteremiyor,hala başkalarını suçlyorsun.Cuma zayıflama yarışması üyelerinin paylaşım alanı diyor,takım diyor,sen 11 hafta kilo alma lüksüne sahip değilsin kardeşim,kimsenin emeğini sabote edemezsin.Ayrıca ben seni bi Allah'a havale edersem feleğin şaşar.11 haftanın hakkına girdin,öde bakalım hakkımı.4 arkadaşı birbirinden ayırdın,öde bakalım hakkımı.Bugün işin içinde olmayan ve derdi zayıflamak olan insanlara bu konuşmayı dinlemek zorunda bıraktın,öde bakalım haklarını.Biribirinden motive olan 4 insanı,ayrı ayrı takımlara parçaladın gitmem Allah gitmem moduyla,öde bakalım hakkımızı.Biz iddia ettiğin gibi 4 kişi toplanıp bir senin hakkına girdiysek,sen 1 kişi 4 ümüzün de hakkına girdin.Gülçin az ağlamadı,ben,Esra?Gözyaşı birtek senin tekelinde mi?Hak diyen,hak yemez.Hak yiyen,hak diye figan etmez senin gibi.Ya helal etmiyorsam,etmiyorsak?O herşeye rağmen Aslıya şans veren Gülçin'i bile çıldırttın dün hala hatanı Esraya bana ona buna biçmenle.Geç bu desteğini nefsinden alan lafları,bizim için değil kendin için objektif bak;hayata,kendine ve insanlara.Mevlana ne güzel söylemiş:''Aldırmadan kalamıyorsa,aldırmadan gidebilmeyi bilmeli insan.Çünkü henüz icat edilmedi,anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan.''Bir daha adımı kullanmanı istemiyorum kendini aklamak için,çünkü herşey ortada.Devam edersen topik sorumlusuna bildiricem,ne oluyosa olsun.Bir daha ismimin içinde geçtiği cümleleri görmek istemiyorum ve seni Aslı Hanım,ALLAH'A HAVALE EDİYORUM.Hadi bakalım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu kadar tartışma şimdiden sıktı beni başlamadan sıkıldım cidden ya kendinize iyi bakın kusura bakmayın ama cidden böyle bir ortam da şurda yazşmak için bir araya gelmişken şu gerginliğe hiç gerek yok yani

ben hatamı her zaman kabulettim yine ediyorum dedimde yazdığım şeyde bende girmişimdir hakkına diye ben masumum demedim ki hiç bir zaman yazdıklarımdadanda bunu çıkaramazsın hiçbir zaman ama tavrını fazla buldum şuan bile beni yargılıyorsun yok senden beklemezdimde zaten nasıl olduysa gitmek istedinde vs...ben sadece o zaman yaşadığım üzüntüden dolayı anlayamadığımı bende suçluyum ama bu kadarını mı hakettim dedim allaha havale ettim dedim bu kadar. esranında gitmesine anlam veremedim. ben bu takımdan sen git mi dedim ayrılın mı dedim. sen benim gitmemi istedin. o zaman mı hak olacaktı.
ben son kez söylüyorum ben hatalıyım ama bunu kabul ediyorum. hala bu durumdan dolayı üzülmek istemiyorum kimseninde benim yüzümden gerilmesini istemiyorum. ben zaten gelip yazmıyorum sizin takıma sende gelip yazmazsın olur biter ha sorun olursa özelden yazarsın bana. kimseyi rahatsız etmeyelim. allah yolunu açık ettsin ha sakın yanlış anlama bunu alay ederek söylemiyorum. yukarda allah var o benim kalbimi biliyor. şu mübarek günde kimsenin kalbini kırmak istemiyorum herşey gönlünce olur bu konu kapansın bir dahada yazma lütfen

kızlar hepinizden özür diliyorum benim yüzünden gerildiniz kusura bakmayın inş kapanır bu konuda rahat edersiniz tekrar kusura bakmayın

selam kızlar napıyosunuz diyemiycem tatsız konu bu günümüzüde kaplamış elde olmayan nedenlerden
ama artık bitsin diyorum dışardan müdahalelerle karışan takımımız artık bir huzur bulmalı
biz burada böyle pamuk ipliğine bağlı dostluklar kurmadık hepimiz birbirimizi seviyoruz ve bu dostluğumuzun böyle dışardan müdahalelerle sarsılmasınada izin vermemeliyiz
insanları sevindirmenin anlamı yok
şahsen benim kaptanımla ve diğer hiçbir arkadaşımla (takımdan ayrılmak isteyenlerde dahil herkeze hakkımı helal ediyorum) hiçbir sorunum yok
2009 dan bu yana ara ara takımımda yarıştım
bu takımın tarihinde geçtiğimiz mayıs ayı hariç hiç böyle problemler olmamış bir bardak suda fırtına koparılmamıştır
çünkü herkez birbirine sevgi ve anlayışla yaklaşmış kardeşlik yarenlik etmiştir
takım kurucusu neslihan ayrıldığında takım sallanmış ama toparlayan aslı olmuştur ve bu takımı bugüne getirmiştir bunları bile bile aslının hakkını yiyemem onunda hataları olmuştur tabiki
iyi veya kötü yönetmiştir takımı kaptanlık görevlerini yapmıştır eleştirilebilir tabiki ama eleştiri yapıcı olmalıdır yıkıcı değil biz 2 gündür yaşadığımız yıkımı hak etmiyoruz
bunların olmasını aslını istemediğini biliyorum samimiyetinede güveniyorum
artık huzur bulup asıl konumuz olan diyetimize ve kilo verme yarışımıza dönmeliyiz
ben takımımıza güveniyorum hadi bakalım hepimiz toparlanıp eski halimize dönelim lütfen

tatlım form çay bizim kilo vermemiz için çok büyük yardımcı hem vücudumuzun su tutmasını engelliyor hemde bağırsaklarımızı çalıştırıyor o yüzden ihmal etmezsen memnun kalırsın ben liptonun form çaylarını kullanıyorum ve çok memnunum

ben bugün yediklerimi yazayım
sabah 1 küçük armut
1 fincan 3 ü 1 arada kahve
öğlen oğluşun kahvaltısına katıldım geç kalktı biraz bende uyandırmadın işlerimi hallettim
domates salatalık
1 dilim ekmek
5 yeşil zeytin
ara bir fincan türk kahvesi
az önce iki kaşık taze fasülye yarım ince dilim ekmek
bugün kahve biraz fazla oldu ama komşu vardı katılmak için içtim işte
form çayımın ikinci bardağını içicem şimdi ilkini sabah içmiştim

bu akşam ben düğüne gitçem dün akşam kociş geç geldi gidemedim
aslı bir süre izin kullanıcak sanırım ayşencim devam çizelgelerini kim hazırlıycak acep

eee hadi gelin artık birileriniz iki çene çalak canım sıkıldı kendi kendime konuşmaktan
herkes hafta sonu rehavetindemi yahu

kız açma yiyceğine simit yeseydin bari daha az yağsız

ayy benimde canım simit çekiyo kaç gündür bugün dışarı çıkınca alıp yiyim bari

kızlar diyet yapanların simidin tamamını yememeleri gerekiyomuş aslında kalorisi yüksek üstünde sürülen pekmez ve susam yüzünden yarım yemek gerekiyomuş
sende yarısını ye kuzum afiyet olsun

eee hadi gelin artık birileriniz iki çene çalak canım sıkıldı kendi kendime konuşmaktan
herkes hafta sonu rehavetindemi yahu

ben geldim aslında brz canım sıkkın benim.erkek arkımın teli sabahtan beri kapalı.yani şöyle ki ikimizin de kntrü yoktu ben sabah ödemeli attım 2 kere çağrı mahiyetinde onlar gitmişti ama geri dönmedi bana ödemeli olarak dönüyor normalde.sonra kntr aldm arıyım diye teli bi kere çaldı sonra pat die kapandı tekrar aradıımda aradınız kişiye ulaşılamıor diodu.ben baya aradm sonra aynı olunca ablasını aradım saat 2 gibi.o da denize gitti cocuklarla dedi çocuk dediği yegenleri.ötüp duruodu teli şarjı bitmiştir dedi akşam biz oraya yanına gtcez piknik fln yapcaz dedi orda sölerim dedi arar benden ya da babamdan dedi hala tık yok.ben ablasını yeniden arasam nolur.sinir oldum ben bu sorumsuzluğa ya benimki hep böyle ama(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…