Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

sabah kahvaltım 1 simit,az peynir,domates salatalık....

yaklaşık 325 kalori..

yok cnaım gelmedi sende face var mı istersen ordan konuşalım

sucuk mu çok olabilir dilim derken hani halka halka doğruyoruz ya onu kasdettim inceydi ama çok olabilir

ben diyetisyene gittiğimde sucuk yasaktı tuz ve baharat bol oldugu için su tutuyor dedi..şarküteri yasak oluyor zaten diyetlerde ya!
tabi sen bilirsin cnm..

mesajın gelmiş olması lazım tekrar attım

kızlar daha önce hızlı kilo verme hakkında bir şeyler söylemiştim bir yazı var demiştim..kopyalıyorum onu size..

Yavaş zayıflamak daha sağlıklı" efsanesi bitti

(18 Ocak 2011 tarihinde Anasayfa - Sabah sitesinde yayınlanmıştır)

Yavaş yavaş kilo vermenin daha sağlıklı olduğu inanışı yıkıldı. Uluslararası Obezite Kongresi'nde sunulan çalışmalar hızlı kilo vermenin çok daha yararlı olduğunu gösterdi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan Uluslararası 11. Obezite Kongresi'nde sunulan birçok araştırmada, yaygın kanının aksine etkili zayıflamak için çok ve hızlı kilo vermek gerektiği kabul edildi. Avustralya'nın Melbourne Üniversitesi'nden Katrina Purcell ve arkadaşlarının yaptığı kıyaslamalı bir araştırmada, iki hasta grubu hızlı ve yavaş kilo kaybı açısından değerlendirildi. Birinci hasta grubunda 100 kiloluk bir kişinin haftada 1.5 kilo verme hedefiyle 12 haftalık hızlı diyet programı, diğer grupta ise yine 100 kiloluk bir kişinin haftada yarım kilo verme hedefiyle 36 haftalık yavaş diyet programı kıyaslandı. Araştırmanın sonucunda, hızlı rejimin daha etkili olduğu görüldü. Yavaş diyet yapanların yüzde 48'inin vücut ağırlıklarının yüzde 15'inden kurtulabildiği, hızlı rejim uygulayanların yüzde 78'inin bu hedefe ulaştıkları da bu araştırmayla ortaya koyuldu.

DOKTOR KONTROLÜ ŞART
Hızlı kilo kaybettiren diyetlerin en büyük etkisinin, kişinin psikolojisi üzerinde olduğu belirlendi. Hızlı diyet yapan grupta motivasyonun yüksek olduğu ve hastaların diyeti daha çok sürdürdüğü anlaşıldı. Düşük kalorili ve yüksek kaliteli protein içeren hazır yemeklerin, motivasyonunu artırabildiği vurgulandı. Ancak bu tür diyetlerin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiği ifade edildi.

HAFTADA 1.5 KİLO

Dr. Ayça Kaya: Bugüne kadar hastalarım için uyguladığım yöntem ayda 2.5 kilo verilmesiydi, ancak kongrede bu sonuçların açıklanmasından sonra ben de sistemimde değişiklik yapacağım. Haftada en az 1.5 kilo vermeleri için bir diyet sistemi getireceğim. Hastaların özellikle psikolojileri üzerinde etkili olduğu üzerinde duruluyor. Deneyip hep beraber sonucu bir kez daha kontrol edeceğiz.

Prof. Dr. Ziya Mocan: Ben zaten hastalara her zaman hızlı kilo verdirtmenin çok daha yararlı olduğunu düşünüyordum. Haftada 1.5-2 kilo vermelerini öneririm. Ancak hızlı kilo vermek çok basit ve kolay değildir. Doktor kontrolünde olunması gerekir. Yağlar yandığı için vücutta asitik ortam ortaya çıkar. Bu da bulantı, halsizlik ve susamaya neden olur. Kilolu kişiler diyet yapınca hasta olduklarını zanneder, halbuki bu durum yağların yanma sürecine girdiğini gösterir. Bu nedenle doktor kontrolünde ama hızlı kilo verilmeli.

ZİYA MOCAN'IN SAYFASINDAN ALINTIDIR...

kesinlikleee çok ama çokk haklısın bugün kendimi nadasa bırakıyorum kahvaltı yaptım güzelce abartmadan kesinlikle 7 den sonra yemeyeceğimmmmm bugün dünün telafisi olacak sözzzzz

doğru söze ne denirki söyleyecek hiçbirşeyim yokkk(. MErak etme ben gruba katılmayıı hakedeceğim çünkü kesinlikleee vermem gerekiyor bu kilolarııı. Aybunları yerken bile okadar dikkat ettimki anlatam daha fazlasını yememk için çok zorr tuttum kendimii( amaa biliyordum bu bile fazlasıyla şişirmeye yetti.

kahvaltım

yarım kahvaltı tabağı menemen
birazcık içi çıkarılmıs ekmek.sadece dışını yedim.
1 çatal peynir
2 3 çatal çokokrem
1 bardak çay

kızlar günaydın demeden bir hakkımdaki yorumlara daldımm çok pardonn:))
kocaman GÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNNNNNN hehe

bugüngü kahvaltım
1 kk büyüklüğünde börek
1 ince dilim ekme
5 dilim domatess
5 dilim salatalık
1 kupa çay çok az şekerli

ara
bir orta boy şeftali
1 küçük el yapımı kurabiyee bitki çay ile

öğle yemeği yok akşama kadar dünü telafi edeceğim belki yoğurt olaiblir çok acıkırsam.:
(( bugün yine misafirim var yemekli hemde kayınvalidmeler onlar yemek yemedğim zaman çok kızıyorlar özellikle kayın babam yeyince zorla koyar tabağıma umarımm atlatırım kazasız.
öğleden sonrada bir bebiş hayırlamay gideceğim inş. ikramları olmazz.

selam arkadaşım ben yasemin grubun üyelik için aday adayıyım heheheDD

kahvaltını çook beğendim nekadar az olmuş öylee yaa nasıl dayanıyorsunuz bu okadar az yemeye bende inş öyle olarım.

benim adım da İlkin.Hoşgeldin canım aramıza.:)
Alışıyo insan canım.Sen de alışacaksın zamanla..Başlarda zor olur tabii bir anda kesmek.sonradan normal geliyor.hatta bu yediklerimde bile fazlalık hissediyorum;:)

:) memnun oldum canım. Benim enbüyük zaafım yemek yemek yiyip yiyip kilo almayanalara bayılıyorumD
umarım dediğin gibi olabilirim bende dahan önce diyet yaptım genelde hedefim 60 oluyor 62 den sonra düşemiyorum orada kilitleniyorum 3-4 kg mı çok çabuk veriyorumm 1 haftada bile zayıflayabiliyorum aama 62 inin altına mümkün değil düşemiyrummmm(((( bende bırakıyorum

direnç kırma hakkında bilginiz varmı 62 direncini nasıl kırabilirimki

şok diyetler var cnm.pek önerilmiyor ama bikaç günlüğüne deneyebilirsin.ben başlıycam sanırım bu hafta içi:S 1 hafta boyunca akşama kadar hiçbişey yemiycem oyalanıcam nette fln.akşam da yemeklerden 1 er kaşık alcam.ben öyle sonuc almıstım.uzun zamandır yapmıyodum da baya sok olcak sanırım:))

bu arada bu haftanın devam çizelgesi bendeymişş.16 eylülde devam çizelgesini hazırlarım artık:)

okurken bile şokkkk oldummm:))) bedenimmm kafayı yer artık yok yaws okadar büyük şoklara gerek yok akşama kadar yemezsem ben işime konsantre olamam D aklım fikrim yemekte olurrr hehe. sende yapma sağlık değildir dediğin gibi biraz daha orta birşey yapalım biz. devam çicelgesinde ben yer
alacakmıyım bakalım aslı kaptan kzıyoru bana hehe çok yiyiorum diye:d

inşallah kalırsın canım aramızda:)
kaptanımız hem kızar hem sever ama takımımıza senin gibi yeni soluklar gelmesi güzel.

yapılıyo canım ama tabii iş olunca olmuyor ben öyle yaptığımda evde net başında vakit geçiriyorum.dizi fln izliyorum ki zaman cabuk gecsin diye:)

inş. :))) hehe
evdde her tv yemek tarifi kiki bence işin zor ama halledeceğizzzz vereceğiz bu pıt pıt yağlarıııı:))

ben kaçar arkadaşım akşama ağır misafirlerim varr:)) gidip hazırlık yapayımm. ii tatiller yine girerim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…