- 19 Ekim 2009
- 11.217
- 749
- 413
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #61.661
canım ya olur arada öyle korkutma kendini ama dikkat et soguktur kütahya üşütme
sabah 1 bardak süt olabilişrdi.
aklıma geldi ya bakıyorumda hiçbirimiz bende dahil süt içmiyoruz ya..
menapoza kadar kalsiyum almak çok önemli kızlar kemik erimesi açısından ben de hiç sevmem ama sabaha yada akşama 1 bardak süt eklemek lazım menülere
ay ben hamileyken belgeselde bile aglıyodum kardeşim hala dalga geçer benle
:
kendi kendime ama çok yazmışım ya..
bak banucan böyle olcan ..
bizim köyde deli derler ama olsun bakarsın kızlar dönüp gelip okurlar
pazartesi menümü yazıyom:
kahvaltı:
1 dilim kepek ekemgi
1 kk peynir
172 yumurta beyazı
2 adet yeşil zeytin
ara:
5 badem
ögle:
2 kase tarhana çorbası
yarım limon
ara:
1 ayva (orta)
akşam:
1 kase şehriye çorbası
1 tabak et(kemikli)
2 dilim kep.ekmegi
gece:
1 mandalina
1 portakal
ara ara naneli şeker bogazıma iyi geliyo valla toplamda 5 tane yedim herhalde...
bu hafta ben kilo vereme egzersiz yok su içemiyom yemek deseniz bol alamasam razıyım...
ben çıkıyom çok yoruldum ya oturmak bile yoruyo beni çok halsizim offf iyileşmek istiyorum yaa
her zaman ağda yapıp acısını çekmektense bi iki kere sıkarımdişimi dimi:18::18:
ayşeeeeeeeeeee duy sesimiiii bana yarın sabaha muffin tarifi lazım =)))) acillllllll ama içinde alengirli şeyler olmasın çıkıp alamam çünkü sabah yapcam babiş yokkk=))))
benim ilk muffin maceram; hamuru sadece kağıt kalıba döktüm attım fırına biraz ısınınca hepsi dağıldı:26: altına konulan sert kalıptan hiç haberim yok tabifırndan çıkarıp kağıtları aldımhamuru normal kek gibi tepsiye yaydım pişirdim.. bi dahada yapmadım
hmm hadi ya doğru ağrıtabilirrrr=((((benim var canım düzenli yaparsan döner ama öle sadece onunla olmuyor onu alana kadar başının arkasına omuzlarının üstüne bi sopa alıp sağa sola dönebilirsin ya da beli incelten mekikler var onları yapabilirsin...canım twisti sadece 1 dk filan yapabiliyorsun belli bi süre dalağı ağrıtan bi hareket yine sen bilirsin canım...
ay aynen ya bi yerim geçiyodu bi yerim başlıyordu ağrımaya benmimde hatta eşime demiştim her tarafım sırayla ağrıyo diyeee çeşit çeşit ağrılarrr hehhebenim ilk üç ay kasıklarıma iğneler batıı durdu sonra da farklı yerlerim ağrımaya başlamıştı hamilelik dönemince tuhaf tuhaf yerlerim ağrıyordu...bişey olmaz canım sen korkma
haklısın emoşşşşşşşbence mücver ve makarna - tavuk ve patates aynı ögünde olmamalı ne kadar az olursa olsun .buna dikjkat et istersen canım
pilav ve ekmek sanırım bi krize girmişin ...ama güzel yeşillik meyve var harekette var
harika
hahahha 172 yumurtaaa kop koppppazartesi menümü yazıyom:
kahvaltı:
1 dilim kepek ekemgi
1 kk peynir
172 yumurta beyazı
2 adet yeşil zeytin
ara:
5 badem
ögle:
2 kase tarhana çorbası
yarım limon
ara:
1 ayva (orta)
akşam:
1 kase şehriye çorbası
1 tabak et(kemikli)
2 dilim kep.ekmegi
gece:
1 mandalina
1 portakal
ara ara naneli şeker bogazıma iyi geliyo valla toplamda 5 tane yedim herhalde...
evet aynen ole..benim tuyler sarıydı cok zorlandı makina gormedi.tüylü ve tüylerin siyahsa işin cokkolay cok cabuk bitiyo o zaman.
canım ya akşamları giremiyorum kociş yasaklıyoda görmemişim veriyiymmi lazım mı hala
vardı 1 tane sitede ama??
alttaki kalıpları bir milyoncularda var 2 tl ye satılıyo bak bi sen japon pazarlarına
kızlar banuyu uyardığım halde 7 mesaj kuralına uymuyor geçmişe baktım 3 defa cuma günleri bildirim yapmamış açıkcası ben dah sorumluluk sahibi bir üye istiyorum bilmiyorum sizin düşünceniz nedir
muffin biraz piştikten sonra üstüne ayva reçelinden çıkardığım ayvaları koyucam biraz kızarınca güzel olur diye düşünüyom ayşe nasıl olur bu fikir
ay ne kaadaann cahilim
muffin ne ya
süper bir menü canım afiyet olsun çok güzeel hiç ekmek yokkkk
:))))))
şuanda okadar güzel kar yağıyorki geldee oynayalım canımDDDDd özendireyim DD ne kötüym DDD
bu arada reklamar doğruymuş:))) hehehe
hımsssss afiyet olsun özelliklee öğlen menüneee bayıldımDDDDD
alınan kararlarrrr sonn surat uygulanıyorrrrrrrr süperrr
güzel tarif ama tatlı istiyorum ayrıca haşhaşım yok şimdi de alamam kociş evde yokkksitedeki işte tuzlu mu istiyorsun
LİMONLU HAŞHAŞLI MUFFİN
Malzemeler
- 1/2 çay bardağı mavi haşhaş
- 1 limon
- 2 yumurta(ben iri kullanıyorum 3'te olabilir)
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ(İsteğe bağlı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Limonun kabuğunu rendeleyip,suyunu sıkıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz. Sırayla limon kabuğu rendesini,tereyağı, sütü, limon suyunu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra unu,kabartma tozunu ve haşhaşı ayrı bir yerde karıştırıp ekliyoruz ve 1-2 saniye daha çırpıyoruz. Muffin kaplarına dolduruyoruz. Ben yağlamıyorum kapları bunun yerine muffin kağıdı koyuyorum. Hemen fırına veriyoruz, yaklaşık 40 dak.pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN..
canım özge kullanıyo işe yarıyomuş..ama doktorumda bi doktor bele cok zararlı parklardan da kaldırılsın demişti bilemiyorum yanii..birde cok para verme ben diasada 9.9 tlye gormusutmkızlar ya bişi sorcam şu twist midir nedir yuvarlak bişeyvar üstünde sağa sola dönüyon bel inceltmek içinn almayı düşünüyorum işe yarar mı kiiii? kullanan var mıııı..benim bu belin inceleceği yok bacaklarım eskiye döndü sayılır ama bell hala dönmediiii
2-3 tane kağıt koysaydın içiçe ilkoş yapmıştı bana bu oneriyisadece kağıt kalıba döktüm demir yok yani
güzel tarif ama tatlı istiyorum ayrıca haşhaşım yok şimdi de alamam kociş evde yokkk
biliyorum ya ucuz bişi zaten bende netten baktım o civar fiyatlar.. evet ya 2 3 kağit içiçe koyayaım kız uyansın da denicemm=)))))şimdi gürültü yapmiyimcanım özge kullanıyo işe yarıyomuş..ama doktorumda bi doktor bele cok zararlı parklardan da kaldırılsın demişti bilemiyorum yanii..birde cok para verme ben diasada 9.9 tlye gormusutm
2-3 tane kağıt koysaydın içiçe ilkoş yapmıştı bana bu oneriyi
haşhaşsızda olur portakal kabugunu arttır iyice..unlayıp kuş üzümüde koyabilirsinn
süperrrrbugünn
sabah
1 bardak süt
1 dilim buuday ekmeği
öğle
1 kepçe bulgur pilavı
1 kaşık yoğurt
akşamm
1 kase lahana
1tabak salata
4 bardak rezene içtimm
yarım saat yürüyüş
paylaşım isityoruz Banucanii geceler kızlar dün bazı problemlerden dolayı giremedim
inş.. sorun olma z dünki ve bu günki menümü paylaşıcam
siz nasılsınız nasıl gidiyor??
ben ve ailevi sorunlar hiç anlamam bu işlerden
allahım sütü bende hayatıma sokabilsemmmtamam güzelcim teşekkür ederimmmmm daha iyiyim:))))
ben sütsüz bir hayat süşünemiyorumDD ben çokiçerim süttt akşamları yatmadan önce 1 bardak içiyorummm
yada sabah kalkıncaaDDD hehe
yoğurtta nerdeyse her öğünde yiyiorum
biliyorum ya ucuz bişi zaten bende netten baktım o civar fiyatlar.. evet ya 2 3 kağit içiçe koyayaım kız uyansın da denicemm=)))))şimdi gürültü yapmiyim
günaydınnngünaydın güzeller
bencede önemli olan miktar. tavuk desem sen 1 kanat dersin ben 1 tavuk demi ama
evet herkes aynı anda giremiyo malesef..kendi kendime ama çok yazmışım ya.. bak banucan böyle olcan .. bizim köyde deli derler ama olsun bakarsın kızlar dönüp gelip okurlar
akşam ekmek yemeseydin keşkepazartesi menümü yazıyom: kahvaltı: 1 dilim kepek ekemgi 1 kk peynir 172 yumurta beyazı 2 adet yeşil zeytin ara: 5 badem ögle: 2 kase tarhana çorbası yarım limon ara: 1 ayva (orta) akşam: 1 kase şehriye çorbası 1 tabak et(kemikli) 2 dilim kep.ekmegi gece: 1 mandalina 1 portakal ara ara naneli şeker bogazıma iyi geliyo valla toplamda 5 tane yedim herhalde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?