- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.801
- 298
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #89.561
Hoşbulduk canım teşekkürler.ya zaten dietisyene ara verdim bu cuma nasipse tatile çıkıyorum bakalım dönüşte aynen devam
bu kurallarla bu hafta herkes en az 2 kilo verir zannımca ))))şaka bi yana işi ciddiye alma açısından güzeliş gerçekleştiririz
Sen bizim kaptancığımızsın senin işini kolaylaştırmak bizim görevimiz
Cezayı 2 ye katlamayı düşünmemin sebebini açıklıyayım. Dukan amcanın bir lafı var kaçamak yapmak balona iğne saplamaya benzer diye. Kaçamak yaptığımızda diyeti bozuyoruz tekrar kaçamak yapmadan önceki duruma gelmek için telafi cezası veriyoruz ama tüm bu süre içerisinde aldığımız kalori dışında kilo vermeyi süre olarak uzattığından bu zamanıda telafi etmeliyiz.Kaçamak yaptım telafi ettim ama kaçamak ve telafi ettiğim süres arasında geçen vakitte vereceğim vereceğim kilo da kayıp bunuda hesap etmek lazım. Benim c.tesi kaçamağımı ele alalım. 98,7 idim. kaçamak oldu. 99 oldum. Şimdi hem geri aldığım 300 gr vermek için telafi yapıyorum.
Ama bu 300 gr vermek için harcadığım sürede kaçamak yapmasaydım belki 500 gr daha verecektim. Kaybım 300 gr değil 800 gr oluyor. Bu nedenle ceza 2kat olup bunu ilgili haftada uygulamalıyım ki gerçek bir telafi olsun... Benim nacizane düşüncem tabii. Herkese ağır gelebilir ama bu kadar ağır cezalar bence caydırıcıda olacaktır.
Bir de küçük bir ricam var. Tabi senin kararın ama... Artık kilosu fazla olmayanlardan ziyade biraz kilosu fazla olanları gruba davet edebilir misin? Kendimi çok yanlız hissediyorum
Ben varım meraketme yanlız değilsin:))İyi bir amaca hizmet ediyor. Uygun görülürse herkesin diyet süresinin kısalacağına eminim
kızlar arada güncelleyerek burdan devam edelim
Valkyrie89 kullanıcısından alıntı
!!ÖNERİ LİSTEM!!
1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.
Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyememHesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)
Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.
2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori
3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.
4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.
5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.
6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)
7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...
edacım önerilerin çok çok güzel canım....ayrıca benim için önerine dahada bayıldım....samimi söylemem gerekirse takımı açmam tarif edemeyeceğim mutluluğu yaşattı bana ;ancak geçen süre zarfında sizlerin belki fark ettinin belki etmadiniz baya stres ve yorgunluk yaşadım diyebilirim....bu yüzden bu fikrine dahada bayıldım....burda zaten ilerleyen zamanlarda alacağımız kararlar olursa sürekli görev dağılımı yapalım ki harkes takım bilincinde olsun....
eğer fazla ağar gelmez diyorsanız alınan kalorinin iki katı yakılması hem sıfır zarar hem de - kg....ben ağır gelir mazeret olur diye alınan -yakılan gibi düşündüm....bunu konuşalım....
menü sonlarına günlük kalori toplamı yazma fikride güzel....hani geçen ....metabolizma hesabı yapmıştık....o konuda konuşmuştuk....menülere toplam kl miktarın yazılması hem caydırıcı hem de motive edici olur
düzenli kontrol yaptırma fikride çok güzel cnm....ben her ay olmasada diyetim süresince bir kaç kez yaptırdım mesela
3. maddeöyle bir şey olmayacak zaten
7. madde için herkes kendine bir tatil günü belirleyebilir....
cnm çok teşekkürler....
BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı
kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....
gelsin fikirler....
1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....
bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim
Ben varım meraketme yanlız değilsin:))
Canım kurallarve c eza çok güzel ama sanırım tatil dönüşü olsa daha verimli olacak sanki hem herkes daha bi hırslanmış olacak hem de tatilde bazı şeyler aileyle ve kalabalıkla zor oluyor en azından benim açımdan.genelde kendi evinde olmuyorum çünkü.elbette dikkat edeceğiz artı olmamalıyız ama tatil haftası uygulamaya girerse yalan olmasın kurallar?
ceza konusuna eklencek birşey benim gözümde yok gayet mantıklı ve açık. benim eklemek istediğim günlük iletişimle alakalı. paylaşım paylaşım paylaşım ne olursa olsun önemli. birbirimizden motive alıyoruz biz.
1-günlük 5 değil bence 10 mesaj yazılmalı
2-herkes bir gün öncesi kaldığı yere dönük bakarak yorum yapmalı.
3-kim menü paylaşmışsa herkes menülere yorum yapmalı kesinlikle atlanmamalı.
4-işimize yarayacak faydalı veya zararlı paylaşımlarda bulunulmalı.
5-bence bu işin en önemli kısmı su kaçamak yapılınca su cezası olmalı ama günlük az su içinede bir ceza uygulanmalı yani suyu az içen biri ertesi gün en 2,5 -3 litre arasında su içmeli ve spor cezası almalı.
ceza konusuna eklencek birşey benim gözümde yok gayet mantıklı ve açık. benim eklemek istediğim günlük iletişimle alakalı. paylaşım paylaşım paylaşım ne olursa olsun önemli. birbirimizden motive alıyoruz biz.
1-günlük 5 değil bence 10 mesaj yazılmalı
2-herkes bir gün öncesi kaldığı yere dönük bakarak yorum yapmalı.
3-kim menü paylaşmışsa herkes menülere yorum yapmalı kesinlikle atlanmamalı.
4-işimize yarayacak faydalı veya zararlı paylaşımlarda bulunulmalı.
5-bence bu işin en önemli kısmı su kaçamak yapılınca su cezası olmalı ama günlük az su içinede bir ceza uygulanmalı yani suyu az içen biri ertesi gün en 2,5 -3 litre arasında su içmeli ve spor cezası almalı.
Daha önce söylediğim haftalık hedef olayınıda tekrar düşünebiliriz. Bugün paylaşım alanında okudum bunu uygulayan bir takım varmış sanırım. Hani takım performansı var ya. % 30 'un altında kalmamamız gerekiyor. Yoksa takım olarak ceza alıyoruz. Haftalık olarak en azından performans oranının altında kalmayacak çokta abartmayacak yaptırımı olmayan hedefler koyabiliriz. Hemde sürekli zayıflamayı sağlamış oluruz. Mesala % 0,40 0,50 oranında herkese hedef koyabiliriz. Bunu her Cuma liste çıktıktan sonra hesaplatıp listeyi bildirebilirim. Olur yada olmaz. Çünkü dönem dönem hiç kilo veremeyeceğimiz günler olacak bunu idrak edersek kilo vermediğimizde psikolojik çöküntüde olmaz.
canlarım selam....
çok yoruldum baya işlerimi yoluna koydum....ama daha var....biraz dinlenmek için ara verdim ....
evet yavaş yavaş liste oluşmaya başlamış ....haydi kızlar sizler nerdesiniz herkezden fikir istiyorum....bu kadar olmamalı....
şu anki kilonuzu
ve
hedef kilonuzu
yazarmısınız canım
Şu an 71.7 hedef kilom eylülün ortasına kadar 60 :))
1- tfneyll
2- Zeynazy
3- Valkyrie89
4- sky ( canım paylaşım ,yorum,yeme düzeni ve takım kuralları konusunda :44::26:)
5- pofuduk18
6- safahat
7- zeytin_zeytin
8- faTTa83
9- walkaway_
10- allen01
bir de ben deniz11
kızlar şu an durumumuz bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?