Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Ooo güzel kurallar gelecek desenize

evet o siteye bakabılırım daha dıkkatlı olurum
buarada günlükenfazla kac kalorı almamız lazım zayıflamak ıcın

aslında yoğurt olsa daha ıyıydı ama halama mısafırdık ev kalabılktı yoğurtta dyemedım.pilavda okadar yemeyecektim ama dıger yemeklerden yemedıgım ıcın pilavı fazla koydular bende açtım yedım (

Merhabalar arkadaslar bende geldim davet ettigin icin cok tesekkurler blue_deniz yarin sabah erkenden tartilip kilomu bildircem
Hooşşgeldinnnnn
Kaptancım sabah ekmek yemeden 2 yumurta kan degerlermi yukseltmek için akşam yemeği de ikiye bolup yemem lazımdı ama öğleyi atlayınva aç saldırdımböle oldu((
Öğleni çok hafif tutuğun için akşam yüklenmişsin sanki biraz Bende de aynı hata var çünkü

Ya benim bıdık izin verse((

geçmiş olsunedacım....tahlil sonuçların normal çıktı değilmi....
yok canım o pizzayı ne kadar ballandıra ballandıra anlatsan da bunu yarın konuşacağız.....

Ablacım tahlil sonuçları daha çıkmadı. Ben düzenli kan tahlili yaptırıyorum doktor bir önceki tahlile göre konuştu. Sonuçlar daha çıkacak.
O pizza için bir haftalık ceza almam lazım çünkü (nolur kızma) 300 gr geri almışım görünüyor En acilinden geri vereceğim söz.

Canım bu gördüğün menü hiç benim menülerimi benzemiyor zaten. Bu menü için bir haftalık ceza lazım bana.

Günaydın herkese.

Dünki menüm.

Sabah 2 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurta
1 kk beyaz peynir.

Öğlen Büyük bardak sütlü nescafe (şekersiz)

Akşam salata
1 dilim ekmek.

Dünki mesaj sayım 1

mutlu akşamlar kızlar....

pelincim harikasın canım benim....sporunu yapman süper olmuşsu ve bitki çayınıda içtiysen daha da süper :

Maalesef icemedim bu ara bende ozel gunlerimdeyim o yuzden sanirim dayanamadim dondurma yedim yine bi ceza istiyorum ama bugunden itibaren sıkı şekilde kendime yasak koyuyorum kesinlikle o leslie yürüyüşunu ilk kez denedim cok hosuma gitti her gun yapmaya calisicam

Kahvaltı:
1kibrit kutusu eski kasar
1 dilim karper peyniri
4zeytin
Az sutlu şekersiz nescafe
2dilim ekmek

Son düzenleme:

emziren anneler için diyet vardır ama bence doktorla tekrar konuşup menüyü değiştirmesini veya ek besin eklemesini söyleye bilirsin . bu arada hoş geldin eylül ben

İyi bakalım öyle olsun kendi cezanı kendin ver 50 mekikle başla

az mı oldu sanki :44::44::44::44:

slm kızlar sahur menüm

1 bardak şekersiz kahve
1 tane haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
1 dilim ekmek 1 bardak süt+1 litre su

gayet güzel olmuş bence

vurmıycam kıyamam ama kızıcam bir dilim yedin tamam neden 2 dilim yedin spor cezası yürürmüsün bilmem ama 100 mekik hak ettin bile çoktan

gün içinde özellikle sabah sade nescafe süt tozu süt şeker hiç bişi yok ciddi anlamda yağ yaktırıyor aç karnına içilecek işte öle bide çok tok tutuyor ben sabah onu içip öğlene kadar acıkmadığımı biliyorum türk kahveside yararlı onuda sabah içebilirsin yada öğlen kalp dostu ama her ikisi de selülit yapıyor bacak egzersiz çalışman lazım

sevgili arkadaşım gayet güzel olmuş

Merhabalar arkadaslar bende geldim davet ettigin icin cok tesekkurler blue_deniz yarin sabah erkenden tartilip kilomu bildircem

hoş geldin aramıza eylül ben sağlıklı güzel kilo vermeler

spor yapmış kadar yorulmuşsundur zaten

arkadaşım merhaba napıyorsun menün gayet güzel gözüküyor.

kızlar günaydın dünkü menümden utanıyorum yazmak istemiyorum bu arada dün sabah tartıldım 60.1 çıktım 400 gram daha gitmiş bu hafta daha dikkatli davranıcam veeee hedefim 59.5 bakalım iinş.

kızlar günayın :)
dün çok misafir vardı hiç giremedim.. bugün kilo bildirimi mi yapıyoruz acaba? :)
dünkü menümü hatırladığım kadarıyla yazayım :/

kahvaltı: 1.5 dilim ekmek 2 kk peynir, biraz pastırma, domates- peynir
ara: yarım şeftali

2 saat sonra: yarım paket jelibon :// ( dayanamıyorum )
akşam: 2 kaşık mantı
2 tavuk but
bol salata ve yoğurt

spor: 45 dk 6-6.2 hızında yürüyüş
su: 2 lt
genelde öğlen yemeği yemiyorum pek acıkmıyorum çünkü.

şimdide uyanır uyanmaz 2 fındık 2 badem attım ağzıma biraz yürüyüş yapayım diyorum kahvaltıdan önce direk yağ yakımına yardımcı olurmu acaba

Canım arkadaşım h.geldin iyi çalışıyoruz işte sen ne yapıyorsun nasılsın?

O pizza olayını ne sen sor ne ben söyliyeyim.
Benim sevgilim maalesef çok iştahlı. Pizzacıya gittik. O oruçluydu. Büyük boy pizza söyledi. Geldi mi kocaman bir pizza masaya. Önce ekmekle güzelce çorbasını içti. Karşımda öyle bir yedi ki dayanamadım. 2. dilimide yesene canım bakma bir şey olmaz falan filan öyle mantarıydı sucuğuydu kokusuydu hüplettim yani. Ben dedim ona beni köfteciye götür ızgara yiyeceğim ama yer kalmamıştı hep rezerveydi iftara az kalmıştı. sürükledi beni resmen. Şimdi öyle pişmanımki anlatamam. 300 gr geri aldım Bugün bakmadım ne oldu. Artık bu hafta cezamı arttırdım. Tartı gününe kadar her akşam 10 km yürüyeceğim. Oruçlu değilim daha kolay olacak spor. Çok dehşet başım ağrıyor. İlaç almadan geçmiyor. Sanırım hastalığım atağa geçti Öyle işte. dert küpü oldum sanırsam...

Peyniri daha yağsız tüketmende fayda var. Karper eski kaşar normal kaşar bunlar çok yağlı. Beyaz peynir gibi tüketmeye çalış.
kızlar günaydın dünkü menümden utanıyorum yazmak istemiyorum bu arada dün sabah tartıldım 60.1 çıktım 400 gram daha gitmiş bu hafta daha dikkatli davranıcam veeee hedefim 59.5 bakalım iinş.

Söyle hadi ne yedin çok merak ettim.

!!ÖNERİ LİSTEM!!

1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.

Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyemem&#61514 Hesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)

Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.

2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori

3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.

4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.

5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.

6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)

7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...

kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....

gelsin fikirler ....

1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....

bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim

edacım önerilerin çok çok güzel canım....ayrıca benim için önerine dahada bayıldım....samimi söylemem gerekirse takımı açmam tarif edemeyeceğim mutluluğu yaşattı bana ;ancak geçen süre zarfında sizlerin belki fark ettinin belki etmadiniz baya stres ve yorgunluk yaşadım diyebilirim....bu yüzden bu fikrine dahada bayıldım....burda zaten ilerleyen zamanlarda alacağımız kararlar olursa sürekli görev dağılımı yapalım ki harkes takım bilincinde olsun....

eğer fazla ağar gelmez diyorsanız alınan kalorinin iki katı yakılması hem sıfır zarar hem de - kg....ben ağır gelir mazeret olur diye alınan -yakılan gibi düşündüm....bunu konuşalım....

menü sonlarına günlük kalori toplamı yazma fikride güzel....hani geçen ....metabolizma hesabı yapmıştık....o konuda konuşmuştuk....menülere toplam kl miktarın yazılması hem caydırıcı hem de motive edici olur
düzenli kontrol yaptırma fikride çok güzel cnm....ben her ay olmasada diyetim süresince bir kaç kez yaptırdım mesela
3. madde öyle bir şey olmayacak zaten

7. madde için herkes kendine bir tatil günü belirleyebilir....
cnm çok teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…