- 14 Ocak 2011
- 2.011
- 52
- 158
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #89.521
mutlu akşamlar kızlar....
yarına umarım güzel haberlerle geleceksiniz dimi...
bu arada herkes öneri listelerini hazırlamayı unutmasın kızlar....yarın büyük gün
bu akşam eltimlerde iftar yemeğindeydik....yemek kısmında sorun yok dikkat ettim ....1 kibrit kutusu revani ve 1 top dondurmayı hüplettim ama....bugün reglde oldum....yarına bunu telafi etmem lazım kızlar....bu hafta biraz yoğun geçecek benim için ....
pelincim harikasın canım benim....sporunu yapman süper olmuş su ve bitki çayınıda içtiysen daha da süper:13:
zeytincim menülerin çok hafif canım ....proteinini aksatmıyorsun....bu güzel....su ve sporda çok güzel cnm
Canım yediklerinin kalorisini kalori sepeti var websitesi ben bi ara ordan topluyordum kalori hesabıyla daha güzel oluyor aslında bir daha başlayabilrim iyi oldu sayende hatırladım:))
Sade nescafe evet sek yani simsiyah acı bieşy oluyo bana çok iyi gelmişti ama az içiyordum çok sert oluyor çünkü yarım bardak kadar.o ile bir süre sonra insanın midesini yakıyor
Türk kahvesine hele de şekersizine can kurban:))hiiçç kalori yapmaz ahat ol
Merhabalar arkadaslar bende geldim davet ettigin icin cok tesekkurler blue_deniz yarin sabah erkenden tartilip kilomu bildircem
Menemen yağsızsa daha masumlaşıyor tabi
İftar bana fazla geldi hem ekmek hem pilav biraz kalorili olmuş. 1 kase yoğurt eklesen hem tok tutardı hemen hem de daha sağlıklı olurdu. Bakma böyle konuşuyorum ama iftarda benim fena gözüm dönüyor ve ramazanda kilo alan ender insanlardanım
maşallah spor da var.
Kahve konusuna gelince, sekersiz kahve kalorisiz diyebiliriz ve metabolizmayı hızlandırıyor
Türk kahvesi hele nescafeden daha sağlıklı bir şey zaten
HooşşgeldinnnnnMerhabalar arkadaslar bende geldim davet ettigin icin cok tesekkurler blue_deniz yarin sabah erkenden tartilip kilomu bildircem
Kaptancım sabah ekmek yemeden 2 yumurta kan degerlermi yukseltmek için akşam yemeği de ikiye bolup yemem lazımdı ama öğleyi atlayınva aç saldırdımböle oldutaze annemiz selamlar....
cnm diyetisyene gidiyorum demiştin ....onun listesine mi uygun bunlar ...yoksa senin kendi yediklerinmi....
2 haşlanmış yumurta bir olsa ,yanına domates+ salatalık yeşillik olsa diye düşündüm ....
akşam 5 kaşık pilav 2 - 3 kaşık olsa.....kızartma değilde ,küçük bir kabağı rendeleyip yoğurtla onu yesen....pide de süt hakkı 1- 2 lokma olsa diye düşündüm:26:
su çok güzelcanım
bu arada listene kitapta eklemişsin bunuda konuşalım yarın....çok güzel cnm
Öğleni çok hafif tutuğun için akşam yüklenmişsin sanki birazBende de aynı hata var çünkü
geçmiş olsunedacım....tahlil sonuçların normal çıktı değilmi....
yok canım o pizzayı ne kadar ballandıra ballandıra anlatsan da bunu yarın konuşacağız.....
Aslında çok bomboş bir menü ama kalorili seyler var. Biraz daha yiyebilirdin sağlıklı seyler tercih etsen. Mesela yoğurt elma vs gibi ara öğünler ekleyebilirsin. Ramazanda diyet yapmak daha zor sana da hak veriyorum ben de zorlanıyorum iki gündür. Önümde ounca dayanamıyorum normaldeBir de koşturmacalı bir günündü belli ki. Eminim yarın hepimizin daha iyi olacak
Sporun süperBir de hazır meyve sularını tercih etmemeye çalış boşuna kalori
mutlu akşamlar kızlar....
pelincim harikasın canım benim....sporunu yapman süper olmuş su ve bitki çayınıda içtiysen daha da süper :
Yaa rakadaşlar kilo vermeyi çok istiyorum ama çok arada kaldım yediklerimden kısıp dietisyene uyunca sütüm azalıyor.o etkilemez kesinlikle dedi ama ben eminim azaldığına(kısmayınca da çoookk ağır idiyor kararsız kaldım.ayrıca bişey sormak istiyorum taylan kümeliin kızının dieti varmış emziren anneler içn fikri olan var mı?
İyi bakalım öyle olsun kendi cezanı kendin ver 50 mekikle başla
slm kızlar sahur menüm
1 bardak şekersiz kahve
1 tane haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
1 dilim ekmek 1 bardak süt+1 litre su
Selam kızlar.
Dünkü menümü yazacağım. Ve biliyorum çok sağlam bir ceza almam söz konusuÇünkü hak ettim.
Sabah doktora gittiğimden aç karnına gittim kan tahlili vs olduğundan yemek yemedim.
Öğlen
2 adet mercimek köftesi
1 bardak vişne suyu içtim.
Akşam
1 kase domates çorbası
2 dilim karışık pizzaöyle önümde güzelim peyniri erimiş sıcak sıcak duruyorken dayanamadım. Halbuki sadece çorba içecektim.
Gecenin bir vaktinde eve gittim.Spor falan yok.
2 litre su
Akşam spora gidince iki kat yürüyeceğim. 10 kmdden fazla hedefliyorum.Eylülcüm gel vur bana.
Bak böyle..
Dünkü mesaj sayım: 8
sahur
1 tabak menemen
1,5 dılım ekmek
(menemenın kalorısı cok yüksek degıldır dıye düşünüyorum malum domates bıber soğan yanı)
ıftar
1 tabak mercımek çorbası
6-7 kasık pilav
yarım kasık dıdıklenmıs haşlanmış tavuk
1 dılım ekmek
2 ufak kemal pasa tatlısı.(bunu nasıl yedım hatırlamıyorum :S yedıkten sonra farkettım :S ) bunun acısını birazdan 50 twist yaparak cıkarcam(100 de yapabılırım )
su sanırımsımdıye kadar 2 lt olmuştur dahada olur yatana kadar
spor: gun ıcınde 30 dk yuruyus
yemekten sonra bulaşıkları topla makineye yerlesıtr 15 dkda oyle spor
bırde sımdı sekersız nescafe ıcecegım nerdeyse 1 aydır ıcmedım nescafede S: cay yerne sekersız ıcecegım
buarada hanımlar bıara sade kahve yağları yakmada ıseyarıyor demıstınız
turkkahvesımı
sade tozsuz sutsuz nescafemı o ?
bırde sekersız turkkahvesının zararı varmı ?
iyi akşamlar kızlar. bugünkü listem
sirkeli ballı su
sabah peynir çeşitleri
ara bir şeftali
biraz peynir
akşam fırında balık
1 saat koşu bandı 4,5 yürüyüş yani 4 km yürüdüm. ve 20 dakika aerobik hareketleri sıkılaşmak için.
bugün pek yiyemedim. müşteri çoktu yemekler masada bekledi neyse bugün böyle oldu. yarın normal yer içerim.
Merhabalar arkadaslar bende geldim davet ettigin icin cok tesekkurler blue_deniz yarin sabah erkenden tartilip kilomu bildircem
Menümü açıklıyorumm
kahvaltı: el kadar pide yarım kk peynir 1 çatal reçel
ara: 2 ceviz 1 kayısı
öğle: avuc içi pide yarım kk peynir
ara: 2 çatal karpuz
akşam: 1 kase tavuk suyu çorbası, 1 kaşık nohut, 3 kaşık güveç, 4 kaşık pilav
ara: sekersiz cay, 1 tatlı kaşığı tatlı
Dip not: ramazanda tutamadığım günler çok yiyemiyorum psikolojik olarak aklıma gelmiyor o yüzden ögünlerim dengesiz ve kötü oldu
Bir de su aralar yediğimin 10 da birini yiyorum 2 gündür bir de daha sağlıklı besinler eklersem umarım ümitliyim
Su: 1,5 tl
spor: yok ama sabahtan beri ayaktayım iş güç misafir ağırladım yeni oturdum
Günaydın herkese.
Dünki menüm.
Sabah 2 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurta
1 kk beyaz peynir.
Öğlen Büyük bardak sütlü nescafe (şekersiz)
Akşam salata
1 dilim ekmek.
Dünki mesaj sayım 1
vurmıycam kıyamam ama kızıcam bir dilim yedin tamam neden 2 dilim yedinspor cezası yürürmüsün bilmem ama 100 mekik hak ettin bile çoktan
arkadaşım merhabanapıyorsun menün gayet güzel gözüküyor.
Maalesef icemedimbu ara bende ozel gunlerimdeyim o yuzden sanirim dayanamadim dondurma yedim yine bi ceza istiyorum ama bugunden itibaren sıkı şekilde kendime yasak koyuyorum kesinlikle o leslie yürüyüşunu ilk kez denedim cok hosuma gitti her gun yapmaya calisicam
Kahvaltı:
1kibrit kutusu eski kasar
1 dilim karper peyniri
4zeytin
Az sutlu şekersiz nescafe
2dilim ekmek
kızlar günaydın dünkü menümden utanıyorum yazmak istemiyorum bu arada dün sabah tartıldım 60.1 çıktım 400 gram daha gitmişbu hafta daha dikkatli davranıcam veeee hedefim 59.5 bakalım iinş.
günaydınnnnn kızlarrrrrrrr
az kalorili ,keyifli,bol kilo vermeli bir hafta diliyorum hepimize
!!ÖNERİ LİSTEM!!
1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.
Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyememHesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)
Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.
2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori
3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.
4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.
5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.
6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)
7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...
kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....
gelsin fikirler....
1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....
bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?