Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

pelincim lapa diyeti yapmıyoruz tatlım....bu tarifi pilav yemek istediğimiz zaman yapıyoruz ....şok diyet geri dönüşü artı kilo cnm
Gelirler birazdan ablacim bu kurallar super olmus su konusundaki sıkıntımı halledersem daha da super

suyunu içmeyene artı su cezasışaka bir yana her kes günde 3 lt suyunu içcek + 1kupa bitki çayı

edacım sana göre bir çeyler bulacağız ....yok öyle ben içemem falan

BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı

Valkyrie89 kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA zayıflama Yarışması)

!!ÖNERİ LİSTEM!!

1-Tatlılar ve her türlü kaçamak sayılabilecek gıdalar için örnek liste yapalım. Cezamız alınan kalorinin iki katı spor olsun. [Şöyle bir durum var. Herkesin kilosuna göre spor yaparken harcadığı kalori aynı değil.Cezaları hesaplayıp kesecek birini seçelim.

Mesela a kişisi cezalandırıcı olsun. B kişisi kaçamak yaptı. O kişinin kilosuna ve diğer bilgilerine göre aldığı kaloriyi yakacak spor hesaplaması yapar. Kaptanımızda onaylarsa ceza verilir. ( Kaptancığım bunu öneriyorum çünkü herşeyi sana yüklemeyelim diye düşündüm.Tabi sen gönüllüysen bir şey diyemem&#61514 Hesaplama zor diyebilirsiniz ama bu durum bir gerçek. Ben 99 kiloyum benim 1 saat yürüyüşüm 523 kalori yakıyor. 75 kilo olan biri 396 kalori yakıyor.
Hesaplanması gerektiğini düşünmemin sebebi bu. Bunu dengelemek gerektiğinden hesaplanmasından yanayım.)

Örneğin Ben bugün bir porsiyon sütlaç yedim. 347 kalori . Cezam 347x2=694 kalori. Benim 1 saat 15 dk yürüyüş yaparım) İlla yürüyüş olmak zorunda da değil.

2-Hafta sonu kaçamaklarına cezanın 3 katını uygulayalım. Bu haftadan anlaşılana göre en çok kaçamak yapmaya müsait olduğumuz zaman hafta sonu. Bunu tartıdan bir gün öncesi yapılan kaçamaklar içinde yapabiliriz.
Önceki örneğe göre 347x 3= 1041 kalori

3-Belli bir kalorinin üzerinde yapılan kaçamak için haftaya yayılarak 5 kat ceza uygulansın. (500 kalori ve üzeri için)
Örneğin Bir porsiyon tel kadayıf yanındada 1 top dondurma yedim 523 kalori. Bir hafta içerisinde uygulanmak üzere 523x5=2615 kalori yakacak sporu yapmalım.

4-Verilen cezaları ilgili haftada uygulanması zorunlu olmalı. (Yoksa bir anlamı kalmaz bence) Ceza ilgili haftada uygulanmaz ise cezaya ¼ oranında ekleme yapalım.

5-Herhes kendi kilosuna göre günlük alması gereken kaloriyi de belirterek günlük yediklerinin kalori toplamını ve sporun harcanan kalorisini bildirmeli ki kişi günün sonunda aldığı kaloriyi öğrenip varsa hatasının devamını önlemiş olur.

6-Bunu zorunlu değilde tavsiye olarak belirtebiliriz diye düşünüyorum. Uzun süreli
diyet sürecinde olacak kişiler en azından 2 ayda bir kan değerlerine baktırabilir.(diyette protein ağırlıklı beslendiğimiz için kolestrol vitamin eksikliği gibi durumları erken fark edebiliriz. Ben bunu uyguluyorum ve bence önemli.)

7-Günlük spor zorunlu ama bir günlük spor tatili rica ediyorum Pazar yada Cumartesi lütfen...
edacım önerilerin çok çok güzel canım....ayrıca benim için önerine dahada bayıldım....samimi söylemem gerekirse takımı açmam tarif edemeyeceğim mutluluğu yaşattı bana ;ancak geçen süre zarfında sizlerin belki fark ettinin belki etmadiniz baya stres ve yorgunluk yaşadım diyebilirim....bu yüzden bu fikrine dahada bayıldım....burda zaten ilerleyen zamanlarda alacağımız kararlar olursa sürekli görev dağılımı yapalım ki harkes takım bilincinde olsun....

eğer fazla ağar gelmez diyorsanız alınan kalorinin iki katı yakılması hem sıfır zarar hem de - kg....ben ağır gelir mazeret olur diye alınan -yakılan gibi düşündüm....bunu konuşalım....

menü sonlarına günlük kalori toplamı yazma fikride güzel....hani geçen ....metabolizma hesabı yapmıştık....o konuda konuşmuştuk....menülere toplam kl miktarın yazılması hem caydırıcı hem de motive edici olur
düzenli kontrol yaptırma fikride çok güzel cnm....ben her ay olmasada diyetim süresince bir kaç kez yaptırdım mesela
3. madde öyle bir şey olmayacak zaten

7. madde için herkes kendine bir
tatil günü belirleyebilir....
cnm çok teşekkürler....

BLUEDENIZ kullanıcısından alıntı (14. Takım / CUMA
zayıflama Yarışması)
kızlar geçmişe göz attım ve pek iç açıcı durumda değiliz gibi geldi....bugün herkes normal düzenine dönsün hadi bakalım....

gelsin fikirler ....

1-yenilen her kaçamak için 45 dk egzersiz ya da 1 saat yürüyüş ya da 100 mekik (duruma göre)
2-istisnasız her kaçamak için ertesi güne 3 lt su +1 bitki kupa çayı
3- bayram ertesi mazeretsiz hergün en az 45 dk egzersiz yada 1 saat yürüyüş
4-beyaz ekmek yok....tam buğday ekmeği
5-şerbetli tatlı artık listelerde olmayacak....

bu listeyi alıntılayarak devam edip düzenliyelim kızlar....bunu bugün bitirelim

tfneyll kullanıcısından alıntı
(14. Takım / CUMA Zayıflama Yarışması)

ceza konusuna eklencek birşey benim gözümde yok gayet mantıklı ve açık. benim eklemek istediğim günlük iletişimle alakalı. paylaşım paylaşım paylaşım ne olursa olsun önemli. birbirimizden motive alıyoruz biz.

1-günlük 5 değil bence 10 mesaj yazılmalı
2-herkes bir gün öncesi kaldığı yere dönük bakarak yorum yapmalı.
3-kim menü paylaşmışsa herkes menülere yorum yapmalı kesinlikle atlanmamalı.
4-işimize yarayacak faydalı veya zararlı paylaşımlarda bulunulmalı.
5-bence bu işin en önemli kısmı su kaçamak yapılınca su cezası olmalı ama günlük az su içinede bir ceza uygulanmalı yani suyu az içen biri ertesi gün en 2,5 -3 litre arasında su içmeli ve spor cezası almalı.

Valkyrie89 kullanıcısından alıntı

Daha önce söylediğim haftalık hedef olayınıda tekrar düşünebiliriz. Bugün paylaşım alanında okudum bunu uygulayan bir takım varmış sanırım. Hani takım performansı var ya. % 30 'un altında kalmamamız gerekiyor. Yoksa takım olarak ceza alıyoruz. Haftalık olarak en azından performans oranının altında kalmayacak çokta abartmayacak yaptırımı olmayan hedefler koyabiliriz. Hemde sürekli zayıflamayı sağlamış oluruz. Mesala % 0,40 0,50 oranında herkese hedef koyabiliriz. Bunu her Cuma liste çıktıktan sonra hesaplatıp listeyi bildirebilirim. Olur yada olmaz. Çünkü dönem dönem hiç kilo veremeyeceğimiz günler olacak bunu idrak edersek kilo vermediğimizde psikolojik çöküntüde olmaz.

Kalorimetreyi kullanmak da benim fikrim olsun herkes her yediğini orada listeleyip toplam kaloriyi yazsın.bi de açlık malum duygusal bi boşluk fazla mutlu,huzunlu,heyecanlı olunca birşeyler yemek istediğimiz için de burdayız malesef(benim fikrim bu gibi durumlar da bir hobi edinmek ve ona yoğunlaşmak mesela kitap,ya da gerekirse duygusal paylaşım yaparak yemek isteğini feenlemek.mesela ben moralim bozukken yemek yemek istiyorum bilmiyorum herkeste durum nasıl ama bu şekilde bende o yüzden listeye kitabı ekledim zaten 2.takımda da böyleydi ordan da gelen ir alışkanlıkla yazdım ben de sonradan farkettim

Deniz abla harikasin gercekten insalah bizde bunu basaririz bugunku menum sabah ilik limonlu su ,keten tohumlu 3kasik nesfit( 1.5 bardak yagsiz sutle) ve 1 adet tuzsuz etimek kusluk:1adet seftali ogle: 2 adet. Orta boy aci biberli dolma ve 1 bardak ayran (arkadaslar ayran ve pulbiber gobekyaginin basdusmaniymis) simdilik bunlari yedim kaptanim sana bi sorum olucak ben nescafe icmeyi cok seviyorum ama sutsuz igrenc oluyo gunde 2. Bardak icsem cok mu kalorili olur

Ben normal çay bile içemiyorum. En son geçen sene içtim onuda içimde tutamadım.

1 Adet (15.2gr) Nescafe 3ü1 Arada Sütlü Köpüklü • (Alınan Kalori)61 kcal Bu haliyle bile çok kalorili değil. Hem süt proteindir iyidir.
Benim doktorum nescafenin ödemi kuruttuğunu söylüyor.

tatlım menün gayet güzel ...afiyet olsun....
nescafeye gelince yarım yağlı sütle ve şekersiz içebilirsin cnm ...
Ben normal çay bile içemiyorum. En son geçen sene içtim onuda içimde tutamadım.

az bekle edacım....şu listeyi bir yayınlayayım

1 Adet (15.2gr) Nescafe 3ü1 Arada Sütlü Köpüklü • (Alınan Kalori)61 kcal Bu haliyle bile çok kalorili değil. Hem süt proteindir iyidir.
Benim doktorum nescafenin ödemi kuruttuğunu söylüyor.

kızlar kremalı olarak kesinlikle içmiyoruz....yarım yağlı süt ve şekersiz....

nescafenin genelde selüleit yaptığı söylenirde başka bir şey söylenmez....

nescafe neden selüleit yapar....bol kremalı ve de şekerli içilirse tabiki selüleit yapar...

nescafeyi yarım yağlı sütle ve şekersiz içebilirsiniz kızlar....hem ödem attırır hem de tok tutar...

ben diyetime başladığımdan beri öğleden sonra ara öğünümü ;

1 kupa şekersiz sütlü nescafe + 4 yulaflı bisküvi ile yapıyorum....

1/4 çay bardağı yarım yağlı süt ilaveli

ay canım kahve istedi....

şekersiz türk kahvesi de metabolizma hızlandırır canlar

birazdan yayınlarım kızlar düzenledim listeyi ....ayrıca fikri olan varsa az önceki listeye ekleyebilir....

az sonra burdayım

az önce aklıma takıldı...unutmadan sorayım tatlım....

dukan diyeti senin kendi tercihin....konu hakkın da da oldukça bilgilisin....bu diyete kesin devam etmeye kararlımısın cnm....

Ablacım ben en kötü ihtimalini paylaştım. Ben normalde öyle içmiyorum

az önce aklıma takıldı...unutmadan sorayım tatlım....

dukan diyeti senin kendi tercihin....konu hakkın da da oldukça bilgilisin....bu diyete kesin devam etmeye kararlımısın cnm....

Bire bir dukan yaptığım söylenemez ama büyük çoğunlukla dukan diyetini baz alıyorum. Muhtemelen meyve haricinde birebir devam edeceğim. Kaçamak olarak meyveyi tercih edeceğim. Daha sağlıklı olur diye düşündüm. Diğer diyetlerden çok aşırı farkı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
...benim naçizane fikrim bayramdan sonra normal yeme düzenli bir menümü uygulasan diye düşündüm....için de meyve ,arada sütlü tatlı,tam buğday ekmeği ve yoğurt vs olan bir liste....

bunu söylememin sebebi sabah ki moral bozukluğun ....acaba bu şekilde olsa biraz daha rahat mı geçer diyetin:44:

msj sayisi tum takimlarda 5 ken nye bizde 10a cikiyor?herkes ogrenciyada ev hanimi degil ki.yada isi bebegi olanlar var bu arttirma nye?ımkani olan girer yazar zaten.bu kural degiscek ise ben takimdan cikip kural sayisi 5 olan başka takima gecme talebindeyim.
Malesefki bazen 5 msj yazcak vakti bile zor buluyorum.vakit olsa yazilır ama vakit yok.
Kural 10mesaj olacaksa kaptan baska takima gecmek istiyorum.

bu konu neden bu kadar uzadı bilmiyorum eğer giremeyen ve durumu müsait olmayan varsa söylenir bu anlayışla karşılanır. sıkıntı olcak durum değil yine tekrar ediyorum toplu yazdığınız mesajlar zaten 5 tanenin üstünde daha bol paylaşım daha fazla motive olmak kopmamak takım halinde olmak demektir. bu teklifi yok sayalım olur mu gördüğüm kadarıyla sadece benim sölediğim fikirler sıkıntı oldu skycım.

Biliyorum bende ondan dedim tam dukan yapmıyorum diye. Bir bayram geçsinde. Önemli olan düzenli ve istikrarlı devam edebilmek.

deniz ablacım edacım benim sölediğim fikirler kesinleşecek kurallar içerisinde olmasını istemiyorum. vazgeçtim ve söylemedim sayın gerek yok benim birşey sölememe gördüğüm kadarıyla 10 mesaj çok problem oldu takım içerisinde kopmalara ve çıkmak isteyenlere sebep oluyor. anladığım kadarıyla kötü bir fikir oldu benim fikirlerim onun için gerek yok.

teşekkür ederim...

Deniz abla dukan diyeti konusundaki fikirlerine tamamen katiliyorum ben onu bi uygulamaya clistim 2. Gun kendimi pastanin onunde buldum

Canım bunlar ortaya sadece fikirler herkes fikrini söylüyor. Her ortaya atılan fikir kabul olacak diye bir durum yok. Kızmaktan çok sende kendini fikrlerini beyan etmelisin. Bir kaç seferdir aynı şeyi ifade ediyorsun. Kaptanımız dikkate aldı. Kaptanımız bu konu ile ilgili sabah gerekli açıklayamayı yaptı. Sanırım geçmişi okumadın. Geçmişi okumaman şuan yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyor.
Kimse kimsenin sıkıntı çekmesini istemez. Eylül arkadaşımın mesajını yanlış algılamışsın.

Eylülcüm sıkıntı yapma. Biz fikir söyleriz. Olur yada olmaz. Önemli olan bizim içimizden geçeni ifade etmemizdi. Ettik. Sadece arkadaşımız yanlış anlaşılma var. Senin niyetin ortada. Daha çok motive olmak birbirimize destek olmak. Gel bir kocaman öpimm seni

canım arkadaşım işte bunun için 10 mesaj diyorum çünkü geçmişe bakılmıyor bakılsa zaten 10 dk ayırıp bakıp toplu cevap yazınca 10u buluyor. neyse benim fikirlerim sıkıntı oluyor geçmişe dönüp dikkatli bakarsan fark edersin. özelden de mesj yolladım bu arada denizle paylaşmanı istiyorum cnm.

Canım. Yanlış yapıyorsun. Yeni fikirler yeni şeyler ortaya koymak destek olmak için varız. Benim fikirlerimde ağır bulundu. Herkes fikir koyabilir ortaya belki bizede ters gelebilecek fikirler olabilirdi.Alınganlık etme. Bak ben ettim mi hiç ? Sonuçta bunlar fikir olacak diye bir şey yok. Sakın böyle geri adım atmaca yok. Herşey hepimizin iyiliği için. Sadece yanlış anlaşılma var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…