Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Selam takım üyeleri. Görüyorum ki menüler hep 1000 kalorinin altında bununla ilgili söylemlerime rağmen devam edenleriniz var. Bu nedenle bu yaptığınızın ve öğün atlamanızın ne yaptığını anlamanız açısından aşağıdaki bilgileri okumanızı rica ediyorum. Az kalorili öğün atlayarak yaptığınız diyet metabolizmanızı yavaşlatıp kilo vermenizi zorlaştırır. Yarın zayıflayamıyorum. Su içsem yarıyor dememek için lütfen okuyun ve bu konuda daha özenli olun 1000 kalorinin üstünde 3 ana öğün 3 yada 2 ara öğün yapmamız gerekiyor. Hala devam etmeyi düşünürseniz kilo veremeyeceğinizi peşinen bildirmiş bulunmaktayım.

Bu yazıda şaşırdığım 2 şey oldu.
1. Kışın metabolizma hızı artar diyor ki ben hep yavaşlar hatta o sebeple kilo almaya daha yatkınız sanıyordum
2. stres metabolizmayı artırır diyor, ben bunun da yavaşlattığını düşünüyordum ki depresyon mutsuzluk stres gibi faktörler bence hala metabolizmayı yavaşlatan şeyler.

Neyse ana odak noktayı kaçırmamak lasım tabi. az az sık sık klişileşmiş lafını uygulamaya koymak lasım :)
benimkisi ise sadece şaşkınlığımı paylaşmaktı :)

ben de bugün olmul bulunmaktayım :) ama ben hasta olduğumda bi rahatlıyorum... en azından o şiş günlerimin geride kalması için bir start verilmiş oluyo... ben anca 1 hafta sonra inebiliyorum bi de :)

Tuzu büyük ölçüde azaltırsan daha az su tutar vücudun özellikle bu dönemde daha fazla dikkat etmelisin. Dün bana ağrısı geldi bugün hafiften başladı. cumaya bitmiş olmaz. Benim için en iyisi genelde bu dönemde kilo artışı oluyordu bugün baktığımda yoktu ama vücudum şiş karnım ne güzel inmişti şuan sertçe yine var. cuma günü + kilo çıkmasında başka bir şey istemiyorum :18:

Tabiki canım . O yüzden yazdım zaten ... sabirsizlaniyorum :)

valla ben de sabırsızlanmadım desem yalan olur :) umarım haptır bilmem ne kürüdür şeklinde şeyler değildir. gerçi ne bekliyorum onu da bilmiyorum ama olsun :) peki ne kadar zamanda vermiş ki acaba? böyle bir bilgi var mı elimizde?

edacım ben bu dönemlerimi de kullanmaya karar verdim şöyleki bu dönemlerde metabolizma hızı çok artıyor ve normalden 200-300 kalori daha fazla harcıyor vücut. gerçi bunu burda biri yazmıştı sanırım ama bu böyle gerçekten. yani o dönemlerde hiç spor yapmasan bile yapmış kadar oluyosun :) bir de normal yiyip üstüne spor yaparsan kilo bile vermiş olabilirsin dönem sonunda :) ben dayanamayıp tartıldım sabah. 300 gram fazla çıkıyorum ama ben biliyorum ki en az 1 kilo şişiyorum normalde :) yani vermiş olma ihtimalim var, bu bile heyecan verdiriyor bana :)

adet dönemlerinde 5 kilo şişen bir tanıdığım vardı benim ama baya kiloluydu, sanırım kilo ile orantılı vücut şişiyordur :)

Canım aslında stresin neden metabolizmayı arttırdığı en son paragrafta söylüyor. Aslında yavaşlamıyor. Hızlanıyor ve stresin sebep olduğu bir hormondaki artış yağlı ve tatlı şeylere yönlendiriyor. Ee doğal olarak kilo alıyorsun metabolizma yavaşlamış sanıyorsun. Ben hep stres yüzünden kilo aldım. Demekki o zamanlarda abur cubur yemeseydim daha hızlı kilo verirmişim.
Kışım kilo vermeye gelince. Bunu duymuştum. Hatta hava soğuk olduğu için vücut, ısıyı korumak daha fazla kendinden harcıyor. Bu bile daha fazla kilo verdiriyor. Hatta bazı uzmanlar aslında kışın kilo vermenin baharda bikiini zamanı kilo vermeye çalışmaktan daha kolay olduğunu söylüyor... Eee yeni şeyler öğrendik. umarım herkes dikkate alır...

e o zaman yaşasın kış geliyor diyorum

Insan dogal olarak ne kadar az yersem o kadarda vücut az yakmak zorunda kalir diye düsünüyor ama öyle degil iste Yanliz Edacim bu kalori miktari birazda ne kadar hizda kilo vermek istedigine bagli insanin, saglikli ve yavas yavas geri almamak üzere veren insanlarda 1000-1200 arasi cok normaldir kalori miktari. Ama haftada 1-2 kilo vermek isteyenlerde kalori miktari ister istemez düsüyordur

Hanimlar yiyin ara ögünlerinizi bakalim

1000 -1200 normaldir ama altına düşmemek gerekiyor. Benim belirtmek istediğim buydu zaten.
600 kalorilik menüler var. Zaten bazal metabolizmanın yaktığı kalorinin altında yediğimizde haftada 1 kilo garanti veriliyor tabi ne yediği elbette önemli...

bazal metabolizma hızına göre 100-200 kalori eksik yemek ve biraz spor zaten kilo verdirecektir. 600-700 kalorileri almak hasta eder. Bakınız ramazan sonrası benim kilo vermem çok azalmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
peynirim bitmişti yumurta da aslında doktorum haftada 3 gün günde 2 tane verdi ama ben yazın yumurta yiyemiyorum kokusuna dayanamıyorum
ekmekler de şöyle doktorum kahvaltıda 2 dilim ekmek öğlen ve akşam 6 kaşık pilav-makarna yada yemessen 2 dilim ekmek verdi yani bakıldıgında fazla gibi görünüyo ama fazla değil

aa ben bunu ilk defa duyuyorum çok iyi oldu öğrenmem

bide alıntılamayı unutmuşum bence her bünyeye göre değişiyo stres sıkıntı bana acayip kilo aldırıyo 2 aylık çok sıkıntılı bi dönem geçirmiştim hergün 2 saat yürüyorum( zorunlu tabii yani hastaneye gidip geliyodum ) daha düzenli yiyodum ama çok kilo aldım

hadi bakalım insallah ozaman:)))

ya kızlarr ben bugun yesilcayla tarcın aldım tavsiyeniz üzerine tadını pek begendimde fazla mı koydum acaba bayaa koyu oldu cay ya nekadar koymak lazım yesilçayı ve nasıl demliosunuz ve kabuk tarcın aldım ben ne buyuklukte tarcın koyayım yardımcı olurmusunuzzz

bence güzel canım sadece kahvaltıda peynır zeytın de olsaymıs meselaa 1000 falan olurmus o daha iyi olurmus ama zaten söylemişsin kalmamıs diye buda iyi bencee

Hayır kesinlikle hap kullanmadi onu biliyorum ve bir senedir kilo almamis saglikli vermis. Bende merak ediyorum daha aramadi bende menü mu paylasmaya girdi m arayinca konusunca ilk isim buraya yazmak kızlar. .ama anlatacagim sey olmaz olur mu dedi ben bi tavsiyen var mi demistim de.. bende zaten anlatmak isterim dedi .. harfi harfine uyarim. Ya cok kiloluudu 54 kilo ne demek ya hala inanamıyorum ki. Neyse iste ben biliyorum da kızı. Neyse ben menü mü paylasayim
Sabah;
4 zeytin
1kibrit kutusu peynir
Domates salatalık
Haslanmis yumurta
1.5 dilim kepek ekmegi
Ara ;
Yatim kase yogutt
Bir dilim ekmek
Aksam;
1tabak nohut
Yarim tabak pilav
Salata
Yogurt
Toplam kalori; 900
Su; 2litre
Cay; aksam icerim
Sporuma da az sonra gidicem yazarim

Öpüyorum. Özellikle edadan yorum bekliyorum

iradee yaa ben dün aksam bozcam diye cok korktum gidiodu iradem yeter yaa kalorili beslenmek istiorummm diye bi ses kafamın içinde hesapsız beslenmek istiorummm falan baska seste ya sabret 3 ay bi in norml kilona sora cok canın isterse az az yersin diodu:)))
canım menün güzelde öğün atlaman kötü olmuss

Edacim bunları bizimle paylastigin cok iyi oldu bilgilerimi tazelemis oldum ve fark ettim ki uzun zamandir bunlar hakkında arastirma yapmıyorum arastirma yapmakta motivasyonu yuksek tutuyor :)
Dün girmeye calistim ama olmadi dunku ve bugünku menumi birlikte paylasiyim
Dunku menum
Sabah 2 yumurta
1 dilim beyaz peynir
5 zeytin
1 dilim ekmek
Salatalik domates

Daha sonrasinda bir kacamak var aslında yeminliydim ama tek secenegim o bir dilim pizzayi yemekti yoksa 8e kadar ac kalicaktim 1 dilim ekmek domates peynir ve sucuk yiyormus gibi dusunup kendimi rahatlattim ve yedim yoksa yiyemezdim ama en son ogle yemegi yemedigimde hastanelik oluyordum hastanedense yemek daha iyi bir secenekti yaninda ayran icip proteinle kapatmaya calistim ve dun sitede calisma var diye giremedim ceza alicagimi bildigimden yerinede getirdim :) sabah kendi sporumu yapmistim aksam yemeginden sonra da 1 saat orta tempoda yurudum
Oglen 1 dilim pizza 1 kutu ayran

Aksam tavuk sote
4yk yogurt
Salata

Spor: sabah 15dk interval kosu 30dk orta tempoda yuruyus aksam 1 saat orta tempo yuruyus
Su 3 litreyide gecirmeye çalıştım idrar yoku enfeksiyonundan endiseleniyorum her türlü hastalik beni buluyor ya
Bugun
Sabah 2 yumurta
1 dilim peynir
Salatalık domates
1 dilim ekmek
5 zeytin
Ara 1 avuc kuru üzüm
Oglen 100gr ton baligi
2 dilim ekmek
Salata
Ara 1 bardak sut
Aksam 8yk bezelye yemegi
4 yk yoğurt
1 dilim ekmek
Spor yok dunden sonra bugun cok yorgunluk oldu ustumde dinlenicem
Su 3 litreyi gectiginde saat 5ti cok su içiyorum ben ya
Mesaj daha yazicam :)

vay vay vayyy!!! gelişme var valla 900 kaloriye çıkarmışsınzorla helal olsun aralarda da ceviz yesen misal tam süper olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…