- Konu Sahibi Pinarbartu
- #92.561
Kızlar herkese iyi geceler bende yatıyorum. . Bu arada morkurbaga senin adin eda idi degil mi... ben oyle hatırlıyorum ama..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kolay gelsin tatlım sana ... benimde sırtım agridi bugün cok o yuzden spor yapamadim. Bi kac egzersiz yaptım. Halim yok sanki. Senin masallahin var hem az yiyip hem hali falan yikiosun bravo sana
Kızlar herkese iyi geceler bende yatıyorum. . Bu arada morkurbaga senin adin eda idi degil mi... ben oyle hatırlıyorum ama..
bana rekabet lazım canlılık lazım diyetteyim 6,günüm kkda geziniyorum ama bi türlü bulamadım bi arkadaşım bu takımı önerdi.....bende katılayım sizlere adım burcu 26 yaşındayım 165 boy 100 kiloydum şuan 97 yim....azimliyim karalıyım....çok sebebim var şuan kucagımda uyuyan minik oglum mesela......
Burcucum takım kaptanından dawet aldın mı
Burcucum takım kaptanından dawet aldın mı
bir haftanın kkdan ve faceden sürekli bakıyorum ama henüz bir gurup bulamamıştım inşallah bu gurupta arkadaşlık birbirine güç destek vermek kuvvetlidir....o yüzden
Canım diğer takımları bilemem ams ben bu takımı cok sewıyorum gayet iyi snlaşıyoruz bu takımdan olabılmn şöşn takım ksptanınn dawetı olması gerekıyo o zamn rekabet hırs motivasyon her ne istıyosan dahıl olabılıyosunnn
hoşgeldinnArkadaşlar Merhaba,
Genç kızlığımda 60 kilonun üstüne çıkmazdım, saatlerce basketbol oynar koşardım.
Çok aşırı zayıf değildim. ancak spor yapmadığımda ertesi gün şiştiğimi issederdim.
Ne zaman ki; masa başı çalışmaya başladım, o zaman şişmeye başladım.
Geç saatlere kadar çalışma, sporsuzluk 5 yıllık çalışma hayatım sonucunda 87 kilo olmuştum.
O sıralarda yaşadığım bir üzüntü sonucu 4 ayda 55 kiloya düşmüştüm. 1 yıl kilomu korudum.
sonraki 1 yılda 72 'ye çıktım. Yaşam tarzım aynı hareketsizlikte idi.
72-75 arası 4 yıl kaldım.
Son 2 yılda kademeli olarak 82 'ye çıktım. Mayıs ayında ayağım alçıda idi . Mayıs ayı sonunda
86 idim.
Şu anda yeniden spora başladım. Çok özlemişim eski hareketli yaşantımı. Yeniden 60'larda olmayı , eski hareketli yaşantıma
dönmeyi çok istiyorum. Mutfağım çok maceraperest değil. Bırak kek pasta kızartmayı, mutfağımda pilav bile kolay kolay pişmez.
Sabah kahvaltım yoktur. Veya bir etli kırmızı biber, salatalık gibi hafif kalorili şeylerdir.
Şu anda 84,7 'yim haftalık hedefim 1-1,5 kilo vermek. Eliptik bisiklet kullanıyorum. Gün içerisinde bir kaç defa meyve yiyorum. Süt içiyorum. Ekmek olarak sadece sıkıştırılmış döğme buğdaydan oluşan Alman ekmeği yiyorum, o da yersem. Arasıra makarnaya yok demem.
Umuyorum ki 3 haftalık takipten sonra bende adımı listede görürüm. Moral ve motivasyonunuz fazlasıyla makbule geçecektir.![]()
idrar yolu enfeksiyonu annemde çok sık oluyo rengin sararması her defasında olmasada bikac defa olmuştu bide ateş ve halsizlik oluyo sen yinede bi doktora git içini ferah tut kötü bişey yoktur bence benim aklıma başka bişey geldi aslında safra kesesinde taş oldugunda bu rahatsızlıklar oluyo ama en iyisi doktora gitmen tabiiIyi akşamlar :)
Sizlere bir seyler anlatmam gerek hatta soru gibi de bugun basima geldi sabah8de kahvaltı yapmistim daha sonra ara ogunumu ve oglen yemegini yemeye vaktim olmadi saat 3e kadar ogle yemegini ertelemek zorundaydim problem su ki rengim sarardi bir garip oldum ve kasiklarima arada agrilar girdi nedeni kullandigim ilaclarda olabilir ama tuvalet bulamadigimdan tutuyordum bu yüzden de olabilir bu agri kafam cok karisik yasize sorum idrar yolu enfeksiyonu olan varsa ten rengi degismismiydi ya da arada agri oluyor muydu bakıyorum arastiriyorum yok benim belirtilerle alakasi yok
en iyisi doktora gitmek sanırım ama o kadar cok doktorluk oldum ki korkuyorum
güzel olmuşBugunku menum
Sabah: 2 yumurta
1 dilim beyaz peynir
5 yesil zeytin
1 bardak sut (tam yagli)
Oglen disaridaydim ve o halsizlikle yemek seçme olasılığimda yoktu midem.kendini sindircek sandim
Iskender yedim yagsiz olsun diye yanlarina gidip soylememe ragmen bana yagli gibi geldi sonra normalini gorunce icim rahatladi sadece etleri yedim yaninda yogurt vardi zaten oyle garip bisi oldu yagli et yemek gibi bisey oldu ama yinede arkadaslarimi yanlış yola sokup 2 saat yuruttum :)
Aksam 1 kase yogurt (1 cay kasigi keten tohumuyla)
1 kuru kayisi
Aksam bunlari.yeme sebebim bagirsaklarimin calismasini istedim ve bisey yiyesim gelmedi yarin iyi bir kahvaltı ile dengelerim ben onu
Yogurt ve keten tohumunu tavsiye ederim bagirsaklari calistirir zaten yogurt calistirir keten tohumu ile birlikte etkisi daha bi iyi
Bir tavsiyem daha oglen ve aksam mutlaka yogurt yiyin hem cildi yeniler daha genc gozukursunuz yaslaninca hemde midede sislik yapar bagirsak calistirir ic organ yaglanmalarini azaltır (engeller) tabii ki tam yagli olanlari
Su diyet urunlet hakkinda da bir sey demek istiyorum :) diyet urunlerde yaglari azalttiklarinda onun yerine karbonhidrat koyarlar yani şeker ve gereksiz karbonhidrat almis oluruz kalori azalticaz derken ki unutmayalim o yaglara da ihtiyac var vucuda yag vermezsek yag gelmiyo diyip onu yakmaz karbonhidrat depolarindan harcatir
ya bende suyu severek içebilsem keşkeBiseyler anlatmaktan diger seyleri unutmusum
Kalori: 1200 civari olmali oglen yemeğinden emin değilim maksimumdur sanirim ve simdi dedim ki keske zorlayip yeseydim
Spor: eger 2 saat boyunca bir yer aramak sayilirsa mutlu olurum :) biz arkadaslarla hizli yururuz onlarin bacaklar uzun baya zorluyolar beni
Tabii eve gelince.kendi sporumu da yaptim ama.biraz fazla yaptim yagli yediğim icin suclu hissettim
13dk interval kosu ve 12 dk orta tempo yürüyüş az kalsin kalbim cikicakti ya heycan yapiyim dedim normalde 13te kosuyodum(eskiden17kmde) bi 15 yapim dedim kosu bandinin altina suruklencektim nerdeyse nefes problemi yasiyorum yoksa kosarim nefes onemli
Su 3 litreyi bulurum uyuyana kadar hatta gecer cok su içiyorum daha oncede olmusti su zehirlenmesi yasadim kendimi frenlemem lazim
Spor sonrasi form çayi içtim birazdanda 7 otlu cay icicem
çok yememişsin ama biraz dengesiz gibi geldi bana mesela akşam yarım tabak nohut yemissin bence doyurucu olmamışbugünkü menüm :
sabah: bir adet kepek ekmeğiyle yapılmış kaşarlı tost
iki zeytin
öğlen .
bir tabak nohut
salata
yarım kase yoğurt
aksam
yarım tabak nohut
üzüm
toplam kalori : 900 falan sanrım
su:1 litre
çay:9 lu form
spor: 200 yana egiliosun ya yanlar için adını bilmiyorum:)
60 mekik
ya bugun cok yedim gibi hissediyorum.. moralim bozuldu .. eda dan yorum bekliyorum :)
güzel olmuş1.00 x 1 Tatlı Kaşığı (7gr) Kuşburnu Marmelatı (52 kcal) 52 kcal
5.00 x 1 Adet Ceviz (27 kcal) 135 kcal
1.00 x 1 Bardak (200ml) Yörsan Ayran (74 kcal) 74 kcal
0.50 x 1 Bardak (200ml) Yörsan Ayran (74 kcal) 37 kcal
1.00 x 1 Adet (15gr) Kuru Kayısı (36 kcal) 36 kcal
3.00 x 1 Adet (4gr) Kuru Erik (10 kcal) 30 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Tarhana Çorbası (108 kcal) 108 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Cacık (Yağlı) (114 kcal) 114 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Karnıyarık (270 kcal) 270 kcal
1.00 x 1 Adet Yeşil Elma (55 kcal) 55 kcal
6.00 x 1 Adet (2gr) Badem (Kavrulmuş) (12 kcal) 72 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Tutmaç Çorbası (182 kcal) 182 kcal
0.50 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (84 kcal) 42 kcal
1.00 x 1 Su Bardağı (200ml) Kefir (Tam Yağlı) (132 kcal) 132 kcal
Alınan Kalori Toplamı1339 kcal
Yakılan Kalori
0.50 x 1 Saat Aerobic / Step / Fitness / Jimnastik Yapmak (Yüksek Tempo) (550 kcal)275 kcal
Yakılan Kalori Toplamı275 kcal
yine çok kalori yabugün öğlen karnıyarık yanına bir tabak da pilav verildi misal yemedim hiç almadım bile o tabağı. karnıyarık çok da büyük bir şey olmamasına rağmen tek bir tane patlıcan olmasına rağmen 270 kaloriymiş
ben yedikten sonra giriyorum tabi bu siteye ve sonradan görüyorum
onun dışında o anda yememem gereken şeyleri bildiğim için zaten yemiyorum...
Çay: sabah bir kupa yeşil çay şimdi formula 7 çayı
su: 2 lt
güzel menü begendim doktor ne dediSelam kızlar hemencik menümü paylasıyorum
Sabah;
Specıal k birkase. Yagsız süt.
İçine kara üzüm attım kurusu tabi4 tane
Yarım saat sonra sekersiz türk kahvesi
Ara
Yeşilcay
2 adet çikolata kaplı form bisküvi
Ögle
Yarım kase yayla corbası
2 adet köfte
Yarım has pat( tuzsuz)
Cacık bir kase
Ara
Yeşil üzüm
Aksam
Yarım kase yayla corbası
2 kasık bulgur pilavı
2 köfte büyüklügünde tavuk gögsü haşlaması
Çoban salata
4 kasık yogurt
Su:1.5 lt
Kalori:1012
Spor;bugun izin günüm olsa;((((
Ama hastaneye gittim pazara gittim bide halı yıkadınm 3 tane 6 m kare spor sayılır mı
haklısın cnm eşinin yanında olmaz tabiArkadaslar herkes yattı heralde
Neyse herkese iyiy geceler
Eşim bi izinden ayrılsın daha cok paylasımım olacak ınanın ama banada hal verin o ewdeyken süreklı telf elımde dolasamıyorum kızmayın olrmu ozellıkle denız abla ve edaaa;((((
Cok üzgünüm
Bitki çayı;2 kıpa
bana rekabet lazım canlılık lazım diyetteyim 6,günüm kkda geziniyorum ama bi türlü bulamadım bi arkadaşım bu takımı önerdi.....bende katılayım sizlere adım burcu 26 yaşındayım 165 boy 100 kiloydum şuan 97 yim....azimliyim karalıyım....çok sebebim var şuan kucagımda uyuyan minik oglum mesela......
bazal metebolizma hızım 2280 çıktı ? nasıl yapıcam gerisini bana biri anlatabilirmi
Bugunku menum
Sabah: 2 yumurta
1 dilim beyaz peynir
5 yesil zeytin
1 bardak sut (tam yagli)
Oglen disaridaydim ve o halsizlikle yemek seçme olasılığimda yoktu midem.kendini sindircek sandim
Iskender yedim yagsiz olsun diye yanlarina gidip soylememe ragmen bana yagli gibi geldi sonra normalini gorunce icim rahatladi sadece etleri yedim yaninda yogurt vardi zaten oyle garip bisi oldu yagli et yemek gibi bisey oldu ama yinede arkadaslarimi yanlış yola sokup 2 saat yuruttum :)
Aksam 1 kase yogurt (1 cay kasigi keten tohumuyla)
1 kuru kayisi
Aksam bunlari.yeme sebebim bagirsaklarimin calismasini istedim ve bisey yiyesim gelmedi yarin iyi bir kahvaltı ile dengelerim ben onu
Yogurt ve keten tohumunu tavsiye ederim bagirsaklari calistirir zaten yogurt calistirir keten tohumu ile birlikte etkisi daha bi iyi
Bir tavsiyem daha oglen ve aksam mutlaka yogurt yiyin hem cildi yeniler daha genc gozukursunuz yaslaninca hemde midede sislik yapar bagirsak calistirir ic organ yaglanmalarini azaltır (engeller) tabii ki tam yagli olanlari
Su diyet urunlet hakkinda da bir sey demek istiyorum :) diyet urunlerde yaglari azalttiklarinda onun yerine karbonhidrat koyarlar yani şeker ve gereksiz karbonhidrat almis oluruz kalori azalticaz derken ki unutmayalim o yaglara da ihtiyac var vucuda yag vermezsek yag gelmiyo diyip onu yakmaz karbonhidrat depolarindan harcatir
Biseyler anlatmaktan diger seyleri unutmusum
Kalori: 1200 civari olmali oglen yemeğinden emin değilim maksimumdur sanirim ve simdi dedim ki keske zorlayip yeseydim
Spor: eger 2 saat boyunca bir yer aramak sayilirsa mutlu olurum :) biz arkadaslarla hizli yururuz onlarin bacaklar uzun baya zorluyolar beni
Tabii eve gelince.kendi sporumu da yaptim ama.biraz fazla yaptim yagli yediğim icin suclu hissettim
13dk interval kosu ve 12 dk orta tempo yürüyüş az kalsin kalbim cikicakti ya heycan yapiyim dedim normalde 13te kosuyodum(eskiden17kmde) bi 15 yapim dedim kosu bandinin altina suruklencektim nerdeyse nefes problemi yasiyorum yoksa kosarim nefes onemli
Su 3 litreyi bulurum uyuyana kadar hatta gecer cok su içiyorum daha oncede olmusti su zehirlenmesi yasadim kendimi frenlemem lazim
Spor sonrasi form çayi içtim birazdanda 7 otlu cay icicem
bugünkü menüm :
iki zeytin
öğlen .
bir tabak nohut
salata
yarım kase yoğurt
aksam
yarım tabak nohut
üzüm
60 mekik
ya bugun cok yedim gibi hissediyorum.. moralim bozuldu .. eda dan yorum bekliyorum :)
1.00 x 1 Tatlı Kaşığı (7gr) Kuşburnu Marmelatı (52 kcal) 52 kcal
5.00 x 1 Adet Ceviz (27 kcal) 135 kcal
1.00 x 1 Bardak (200ml) Yörsan Ayran (74 kcal) 74 kcal
0.50 x 1 Bardak (200ml) Yörsan Ayran (74 kcal) 37 kcal
1.00 x 1 Adet (15gr) Kuru Kayısı (36 kcal) 36 kcal
3.00 x 1 Adet (4gr) Kuru Erik (10 kcal) 30 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Tarhana Çorbası (108 kcal) 108 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Cacık (Yağlı) (114 kcal) 114 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Karnıyarık (270 kcal) 270 kcal
1.00 x 1 Adet Yeşil Elma (55 kcal) 55 kcal
6.00 x 1 Adet (2gr) Badem (Kavrulmuş) (12 kcal) 72 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Tutmaç Çorbası (182 kcal) 182 kcal
0.50 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (84 kcal) 42 kcal
1.00 x 1 Su Bardağı (200ml) Kefir (Tam Yağlı) (132 kcal) 132 kcal
Alınan Kalori Toplamı1339 kcal
Yakılan Kalori
0.50 x 1 Saat Aerobic / Step / Fitness / Jimnastik Yapmak (Yüksek Tempo) (550 kcal)275 kcal
Yakılan Kalori Toplamı275 kcal
yine çok kalori yabugün öğlen karnıyarık yanına bir tabak da pilav verildi misal yemedim hiç almadım bile o tabağı. karnıyarık çok da büyük bir şey olmamasına rağmen tek bir tane patlıcan olmasına rağmen 270 kaloriymiş
ben yedikten sonra giriyorum tabi bu siteye ve sonradan görüyorum
onun dışında o anda yememem gereken şeyleri bildiğim için zaten yemiyorum...
Çay: sabah bir kupa yeşil çay şimdi formula 7 çayı
su: 2 lt
güzelmiş cnmm menunSelam kızlar hemencik menümü paylasıyorum
Sabah;
Specıal k birkase. Yagsız süt.
İçine kara üzüm attım kurusu tabi4 tane
Yarım saat sonra sekersiz türk kahvesi
Ara
Yeşilcay
2 adet çikolata kaplı form bisküvi
Ögle
Yarım kase yayla corbası
2 adet köfte
Yarım has pat( tuzsuz)
Cacık bir kase
Ara
Yeşil üzüm
Aksam
Yarım kase yayla corbası
2 kasık bulgur pilavı
2 köfte büyüklügünde tavuk gögsü haşlaması
Çoban salata
4 kasık yogurt
Su:1.5 lt
Kalori:1012
Spor;bugun izin günüm olsa;((((
Ama hastaneye gittim pazara gittim bide halı yıkadınm 3 tane 6 m kare spor sayılır mı
Canım nasılsın yhaaa konusamadık bugun hiç
5- hergün yediklerinizin toplam kalori miktarı liste sonuna eklenecek....kurallarda var fakat ben nasıl hesaplanacagını bilmiyorum??
bugünkü menüm :
iki zeytin
öğlen .
bir tabak nohut
salata
yarım kase yoğurt
aksam
yarım tabak nohut
üzüm
60 mekik