Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

aferin arkadaşın ii yapmış :mymeka:
ay doğrusu benim de motivasyon düşmek üzere durun sizin için araştırmalara başlıyım

doğru çok haklısın...

ya ama çok canım çekmiştiiiii:çok üzgünüm:

ah dün babam eve gelirken bana şu milkanın mıydı çikolata kaplı topları varya minik minik 1 paket ondan almış ama bi azarladım sen napıyon ben diyetteyim dedim kaydirigubbakcemile3 sositososito akşam bi ara çok canım çekti ama aradım bulamadım annem sağolsun saklamış opuyorumnanaktan

ozaman benim halimden iyi anlıyorsun.
tabi bizim için iyi yapıyorlar ama insanında canı çekince aklından çıkmıyor.ahhh ahhh keşke tatlıyı sevmeseydim.

ozaman benim halimden iyi anlıyorsun.
tabi bizim için iyi yapıyorlar ama insanında canı çekince aklından çıkmıyor.ahhh ahhh keşke tatlıyı sevmeseydim.

ayy dur sende klava: benim bi ara canım istedi ama bak artık hiç düşünmüyorum kaydirigubbakcemile3 git yeşilçay iç çabuk kaydirigubbakcemile

ay kızlar çizelgemdekinin şeker olduğunu yeni farkettim :roflol: kalplerim nasıl sengözlerimebaksanab ah şu renklerin uyumuna bak gamyoncuiremsu
anaaam bu ifade neymiş aa hiç kullanmamıştım sırnaşık şey

Diyeti Bozduysanız Panik Yapmayın!
Ölçüyü ciddi olarak kaçırdığınız bir günün ertesinde, diyetinize kaldığınız yerden devam etmelisiniz. Kendinizi suçlu hissetmek ve iradeniz hakkında kötü düşünmek size bir yarar sağlamaz. Moralinizi bozarak motivasyonunuzu kaybetmeyin. Öncelikle işe bol su içmekle başlayın. Normalde içtiğiniz miktarın biraz daha fazlasını tüketin. Eğer diyeti bozarken, fazla karbonhidrat içeren ekmek, kek, makarna gibi besinleri çok tükettiyseniz, diyete başladığınız gün bu gıdalardan mümkün olduğunca yememeye çalışın. Çok mecbur kalırsanız, kepekli ekmek gibi gıdalara yönelin. Bu durumu sonraki birkaç gün de devam ettirebilirseniz, sizin için son derece iyi olacaktır. Öğünlerinizi meyve ve sebze ağırlıklı geçirin. Mutlaka egzersiz yapın, normalde yapmadığınız bir güne denk gelmiş olsa bile, en azından 30 dakika buna zaman ayırın.
Eğer diyetinizin bozulma durumu, sizin evinizde oluşan bir toplantı sonucunda oluştuysa, sizin için tehlike devam ediyor demektir. Bir gün önceden size diyet bozduran yiyecekler, buzdolabınızda muhtemelen kalmıştır. İşte, burada mantığınızın sesine ihtiyaç duyacaksınız. Kalan bütün yiyecekleri güzelce paketleyip, dostlarınıza, komşularınıza dağıtın. Kalan yiyecekler, rahatlıkla halledebileceğiniz diyet bozma olayının yangını gibidir. Mutfak bundan ateş alırsa, bir daha ucunu tutamazsınız. O yüzden tüm sakıncalı yiyeceklerden acilen kurtulun.
Eğer diyet bozma durumu, çok özel bir günde gerçekleştiyse, kendinizi suçluluk çukuruna düşürmenizin bir anlamı yok. Bazı özel geceler için kendinize bazı ufak opsiyonlar tanıyabilirsiniz. Üstelik bunu da başarılı geçirdiğiniz diyet günlerinizin bir ödülü gibi düşünerek, kendinizi motive edebilirsiniz. Elbette, bu durum her hafta tekrarlamayacaksa!
Eğer bir parti veya özel bir yemeğe davetliyseniz, bir gün önce kalori alımızı biraz düşürerek veya egzersiz saatinize bir 30 dakika daha ekleyerek, ertesi günü kendinize zehir etmeden, ufak tefek kaçamaklar yapabilirsiniz. Öyle günlerde, kendinize hiçbir yiyecek için yasak koymayın. Hepsinin tadına bakabilirsiniz ama patlayana kadar yemeyin. Böylece dengeyi kurmanız kolay olacaktır. Diyet bozmak dünyanın sonu değildir. Kendinizi affedin ve kaldığınız yerden ayn ı moral gücüyle devam edin!

Kilo Vermeye Yardımcı Bitkiler

Her insanın metabolizma türü farklı olduğu için diyet planınıza bu bitkileri eklemeden önce diyetinizle görüşmenizi öneriyoruz.
Arnavut Biberi
Dolaşım ve sindirim sistemini düzenler. Yağ yakıcı özelliği vardır.
Tarçın
Yağ yakmaya yardımcı ve enerji veren bitkidir.
Yeşil Çay
Diyet listelerinin vazgeçilmez içeceği yeşil çay, yağ yakma hızını artırır. Zindelik verir.
Guar Sakızı
Açlık hissini bastıran bu bitki ile daha az ama daha sık yemek yiyebilirsiniz.
Rezene
Demlenerek içilen rezene çayı kandaki çay oranı düzenler, sakinleştirici etkisi vardır.
Karahindiba Kökü
Vücudu toksinlerden arındıran ve yağ yakmayı sağlayan karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Keten Tohumu
Dolaşım ve sindirim sistemini güçlendiren keten tohumu aynı zamanda tokluk hissi de verir. Yoğurt ve ya salataların üzerine dökerek tüketebilirsiniz.
Maydanoz
ıdrar yollarının sağlıklı çalışması için faydalıdır. Mideyi ferahlatır ve kilo vermenize yardımcı olur. Taze ya da demleyerek içebilirsiniz.
Sinameki
Dolaşım ve boşaltım sistemini tamamen doğal destekleyen bitkidir.

Son düzenleme:
Enerji Düşüklüğü mü Yaşıyorsunuz?
Sabah uyanmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Ne zaman aynaya baksanız, yorgun bir yüz mü görüyorsunuz? Gün içinde kendinizi halsiz mi hissediyorsunuz?
Enerji düşüklüğü ile başa çıkabilmek için sadece 3 değişiklik yapmanız yeterlidir.
1. Sabah kalktığınızda kahvaltıdan önce 1 bardak ılık limonlu su içmek
2. Gün boyunca 2 litre su içmek
3. Gün boyunca ara öğünlerde bol bol meyve tüketimi
Kahvaltıdan önce limonlu ılık su içmek, vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Mide çeperindeki hücrelerin yenilenmesini sağlar.
Gün boyunca 2 litre su içmenin sayısız faydası vardır. Cildinizi güzelleştirir, olası hastalıklara karşı korur, formda kalmanızı sağlar, hücre yenilenmesinde etkilidir ve tabii ki enerji verir.
Ara öğünlerinizde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamak için bol bol meyve tüketin. Özellikle turunçgiller size enerji verecektir. Turuncu renk, pozitif enerji ile dolmanızı sağlayacaktır.
Enerji düşüklüğüne neden olan çeşitli faktörler vardır. Aşırı kahve tüketimi, kahvaltı yapmamak, sigara içmemek, yağlı yiyecekler tüketmek, düzensiz uyku… Enerjinizi yükseltmek için bunları hayatınızdan çıkarın.

anlamadım sigara içince enerjik mi olunuyomuş kafamçokkarıştı

Dost ve Düşman Yiyecekler
Aşağıdaki liste, hayatında uzak durmanız ve rahatça yiyebileceğiniz gıdalar hakkında size bilgi verecek. Dost kısmında yer alanları sofranızdan eksik etmeyin. Düşman olanları ise evinize sokmayın.
Dost Besinler:
Et: Et yemenin normalde bir zararı yoktur. Bu nedenle eğer bir et severseniz, et yemeği bırakmanıza gerek yok. Yağsız kuzu ve dana eti iyi seçeneklerdir. Haftada 200 gr bonfile büyüklüğünde etten fazlasının ise zararlı olduğunu unutmayın.
Kümes Hayvanları: Çok yağlı ve derisini yemediğiniz sürece ete göre daha fazla tüketebilirsiniz. Un utmamanız gereken, derisi çok yağlı olduğu için kolesterolü yükselttiğidir.
Meyve ve Sebze: Günde iki öğün meyve ve sebze yemelisiniz. Eğer meyve ve sebzeden hoşlanmıyorsanız, bunları sevdiğiniz diğer yiyeceklerle karıştırmayı deneyin.
Salatalar: Günde bir kez yene salatanın dışında, tercihen yemeklerden önce yenen bir salatayla mucizeler yaratabilirsiniz. Her gün mutlaka salata yemeğe özen gösterin. Sabah kahvaltılarında da salatalık-domates yiyebilirsiniz. Eğer salatanızı sossuz yiyemiyorsanız light yoğurt veya limon kurtarıcınız olabilir. 2 kaşık zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.
Fındık: Protein kaynağı olan fındığı avuçlar dolusu yemenizi önermiyoruz. En uygunu badem, ceviz ve fındığı karıştırıp yemek. Eğer diyet yapıyorsanız, 3’er adeti geçmeyin.
Düşman Besinler:
Abur Cubur: Cips, şekerler, çikolatalar, bisküviler, tatlılar, kısaca tüm atıştırmalıklar.Hayvansal Yağlar: Hayvansal yağ tüketimini azaltmak için önerimiz, tereyağı yerine soya, ayçiçeği veya zeytinyağı kullanmanız.
Şeker: Şekerin yerini tutabilecek başka şeyler kullanmayı deneyin. Örneğin sütü şekersiz içemiyorsanız, bal ekleyin.
Asitli İçecekler: Olabildiğince uzak durmaya çalışın. Suyu her zaman tercih edin.
Meyve Suyu: Şekersiz ve %100 doğal meyve sularını tercih ederseniz sorun yok ama diğerlerinden uzak durun.
Kahve: Çok kahve içenlerin bel çevresinin ne kadar genişlediği ortada. Kahveyi sınırlandırın.
Nişastalı Yiyecekler: Hepsi zararlı değil. Makarna, patates ve pirinç makul ölçülerde yenebilir. Ancak üstüne konan soslar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Yer elması, yulaf ezmesi, fasulye ve mercimek tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
Unlu Yiyecekler: Beyaz ekmek yerine, kepekli, çavdar veya doygun ekmekleri tercih etmelisiniz. Kek, börek, pasta gibi ürünleri ya hiç yemeyin veya tadımlık yiyin. En çok kilo aldıran gıdaların başında unlu yiyecekler geliyor.

Çok şişman bir adam, çok şöhretli bir doktora gidiyor, konu zayıflama. Doktor, bir hafta kullanmak üzere, isimsiz bir hap veriyor kendisine.
İlk kullandığı gece, uyur uyumaz rüya görmeye başlıyor adam. Bir saray içinde, etrafında onlarca cariye, sabaha kadar bir onla, bir bunla sabah uyandığında, kan ter içinde. Her gece aynı şey, bir haftanın sonunda bütün fazla kilolar atılmış durumda. Günler sonra yolda şişman bir arkadaşına rastlıyor ve tabi, nasıl kilo verdiği soruluyor. Arkadaşı anlatıyor, doğru doktorun yanına, aynı tedavi. İlk gece, adam rüyasında bir sarayda. Etrafında onlarca adam, bir o yatırıyor adamı, bir bu. Hele en son gelen bir zenci var ki, adamı mahvediyor. Üçüncü gün sonunda adam dayanamıyor ve telefon ediyor doktora. Neden arkadaşı ile kendi rüyalarının farklı olduğunu öğrenmek istiyor. Doktor biraz düşündükten sonra soruyor: "Siz hastaneye mi gelmiştiniz, muayenehaneye mi?
mirmirmirmir komik değilmiş :umursamaz:

slm kızlar nasılsınız benim 2 gün kaldı taşınmaya telaş başladı :bbo:
hiray hoşgeldin aramıza kilonu yazmadın mı yoksa ben mi gözden kaçırdım boy kilo yazarsan sevinirim kaydirigubbakcemile3
selmay teşekkür ederim sanada a.s.
domination kız bilgiler için sağol ama okuyamadım işim var biraz dinleneyim diye geldim

1- Bir şey yersen ve kimse seni o anda görmüyorsa onlarda kalori yoktur. :1ninca:

2- Eğer Light limonatası içersen ve bunun yanında çikolata yersen, çikolatadaki kaloriler light limonata tarafından yok edilir. :mymeka:

3- Eğer başkalarıyla beraber yiyorsan, o zaman sadece onlardan fazla yediğin kaloriler sayılır. cokacimcoook

4- İlaç niyetine kullanılan yemekler hiç sayılmaz... Mesela sıcak çikolata, Kırmızı şarap, Konyak.... :içelim:

5- Eğlence amaçla tüketilen yemeklerin kalorileri yoktur (Patlamış mısır, Fıstık, Limonata, çikolata yada şekerleme) mesela video izlerken yada müzik dinlerken çünkü onları Gıda olarak almıyoruz sadece eğlencenin bir parçasıdır onlar.

6- Pasta dilimleri veya kurabiyelerde kalori yoktur çünkü onlar kesildiğinde veya kırıldığında içindeki yağ uçar gider. -tatlicadiarzu-

7- Yemek hazırlarken Bıçak, Tencere yada kaşıkları yalarken kalori almazsınız çünkü onlar yemek yapmanın bir parçası. yerimseniben

8- Renkleri aynı olan gıdaların kalori değerleri de aynıdır. (Mesela Domates ve çilek reçeli ya da Mantar ile beyaz çikolata)

9- Dondurulan gıdalarda kalori yoktur çünkü kalori ısı birimidir :sm_cool: delikafadulden

Son düzenleme:

ay kolay gelsin valla taşınmak çok zor :teselli: taşınalı 2.5 ay oldu benim yorgunluğum hala geçmedi mirmirmirmir

kızlar şu kapatma (aslında ben izin demiştim yanlış anlaşılmış)işi bende çıkmıştımafoldumben
özür dilemem gerekiyo aslında ama bakıyomda hepinizi harekete geçirmiş...
nesliş seni üzdügüm için çoooooooooooooooook
çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook
çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook özür:Saruboceq:
aslında beni içimdeki şeytani duygular böyle bir düşünceye itti.
itiraf ediyorum..pis bogazlıgımdan dolayı diyet yapmak zor geliyo.
onun için ramazanı fırsat bildim herhalde..:mymeka:
yani sizinde böyle dönemleriniz olmuştur mutlaka..
beni anlıyormusunuz..
mart ayından beri diyetteyim..
motivasyonum çok iyiydi..
ne oldu anlamadım..zaman zaman bıkıyorum herhalde...
çogu zaman yemek yerken arkadaşlarım olmasa çok yiycemde..
onlar bilerek yada bilmiyerek bana çok zayıfladın ne güzel çok azimlisin falan diyolar..
valla sırf utandıgım için yemiyorum..
degilse bazen diyet falan gözüm görmüyo..
neyse
hepinizden özür dilerim..
ama bakın ne güzelde motive olmuşunuz..
neyse
ben dün nöbet çıkışı kışlık dolmalık falan kurutmalık hazırladım,turşu yaptım..
akşamda hem yemege hem yatılıya misafirim vardı..
sabah yolcu ettm..
şimdi mesaiden geldim.
anca girebildim..
sabah kahvaltıda normal yedim ..
1 dilim ekmekle..
ögle yemedim..
sonra arkadaşlarla dondurma yedik..
eve gelince 1 elma yedim..
akşama tavuk gögsü yemegi düşünüyom..belki az pilav ..
yok pilav olmasın salata ve yogurt olmalı..
sabah nasıl kilo bildircez....
en iyisi ögleden sonra bildirmek...
yada bundan sonra perşembe akşam üstü tartılalım..
ben bu hafta vermedim gibi geliyo ama arkadaşlar verdin diyo anlamıyom..sporda yok ama herhalde sıkılaşıyom..
kıyafetlerden de belli oluyo çünkü..
ben sahurda yufka dan gözleme gibi yaparız onu yiycem..
başka çarem yok gündüz dayanamam çünkü çalışıyom da zor olur..
ama iftarda dikkat etmem lazım..
dolabın kapagına yazayım...
iftardan önce 1 bardak su
1 bardak daha su...
sonra çorba salata .
aslınd normal bir insan bunlarla şişiyo..
ama ben....................
neyse yavaş yavaş ye dim mi tokluk verir ...
dur bunları dolabın kapagına yazayım..
yemek te tam karşıma geliyo..........................
kızlar tekrar özüropuyorumnanaktan

nesliş arada benide haşladı çook kızdı ciddden bizde bugun işyerındekılerle zıbıttık 20 kişi bir olur tatlı yerde ben durumuyum yaaaa ama bir ay boyunca inşallah tutucam kendimi iftarda bolsu içicem yemekten once sonra çorba salata heralde tıkanırım ayy bayrama 80 olarak girmek istıyorum :Saruboceq: bu arada kilo verdiği sanmıyorum tartılmadım ama sositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…