• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yaşındaki kızım

Hayır derslerini çok önemsiyordu 2,5 ay önce TEOG'a girdi çok güzel sonuçlar aldık yakında puanı belli olacak ama yaptığı çok tuhaf zamanında bizde ergendik ama ben anneme asla böyle şeyler yapmazdım

Sizin zamaninizla su zaman cok farkli.

Kendi doneminizle kiyaslamayin. Sizin doneminizdeki uyaranlarla simdiki uyaranlar ayni degil.

Alin karsiniza kizmadan sinirlenmeden konusun onunla. Sorunlarini size anlatmasi icin rahat bir ortam olusturun. Konusurken endiseli panik halinde olmayin. Yoksa annem cok kizar diyip bir dersi varsa da anlatmaz.

Bu soylediklerim sonuc vermezse okulun rehber ogretmeniyle baglantiya gecin ama onun bundan haberi olmasin. Cunku bir derdi varsa annemle iletisim icinde diye rehberlik ogretmenine de anlatmaz.

Sizin zamaninizla su zaman cok farkli.

Kendi doneminizle kiyaslamayin. Sizin doneminizdeki uyaranlarla simdiki uyaranlar ayni degil.

Alin karsiniza kizmadan sinirlenmeden konusun onunla. Sorunlarini size anlatmasi icin rahat bir ortam olusturun. Konusurken endiseli panik halinde olmayin. Yoksa annem cok kizar diyip bir dersi varsa da anlatmaz.

Bu soylediklerim sonuc vermezse okulun rehber ogretmeniyle baglantiya gecin ama onun bundan haberi olmasin. Cunku bir derdi varsa annemle iletisim icinde diye rehberlik ogretmenine de anlatmaz.
Rehber öğretmene gitmem de psikoloğa götürsem olmaz mı başka çare yok

öncelikle kızınızı rahat bırakmanızı öneririm. artık o sizin minik bebeğiniz değil. ergenliğe girmiş bir genç. yanınızda durmayı bırak izlediğiniz programlara bile uyuz olur. elindeki telefonla sevgilisiyle mesajlaşır ve bunu sizin yanınızda yapmak istemez. yaşından büyük davranıyor çünkü ergenliğin etkisiyle artık çocuk olmadığını ve yetişkinliğe geçtiğini kanıtlama evresinde. onu düzeltmek yerine karakterinin oturmasına izin verin. bu kadar şeyi nerden mi biliyorum. bizde ergen olduk ordan biliyorum.

sizin telefonunu falan kontrol ettiğinizi fark ederse daha dikkatli davranıp her şeyini gizleyebilir..ben öyle yapmıştım da :)

Rehber öğretmene gitmem de psikoloğa götürsem olmaz mı başka çare yok

Fayda verecegini zannetmiyorum. Cunku size gore sorun var ona göre ortada sorun yokken sizin sectiginiz psikologa derdini anlatacagini veya o psikologun soylesigini yapacagini zannetmiyorum.

Bu arada her istedigini yapiyoruz demissiniz. Bu tutumdan da vazgecin. Istedigi seyleri mantikli degilse yapmayin ve neden yapmadiginizi ona guzelce anlatin.

Okul rehber ogretmenine niye gitmek istemiyorsunuz? Onlar bu durumlar icin var.

Hiç unutmuyorum 12 yaşındaydım 6.sınıfa gidiyordum bir çocuğa takmıştım sürekli çocuğun peşindeydim ama bunların hepsi gelip geçici şeyler bence kesinlikle karşınıza alın konuşun benim de 3 kızım nasıl olacaklarını bilmiyorum bu yaşta sevgilisi olabilir ya da birine aşıktır nasıl haberler görüyoruz Rabbim kötü insanlarla karşılaştırmasın inşallah dikkat edin bu yaşlar çok tehlikeli bebeğinizde hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Gerçekten zor,,,telefonunu kontrol edin yazışmalarını okuyun,erkek arkadaşı olabilir, ergenlik değil şimarıklık cok yüz verdik,bendede var 16 yaşında,telefon aldık hata yaptık,internet zaten en büyük hata cocukları nasıl bir hastalığa bulaştırdık bende bilmiyorum, konuşun mutlaka,kendinizden örnekler verin,aklı bir yere kaymıştır garanti, sabırlı yaklaşın,biliyorum zor ama Allâh yardımcın olsun

Benımde 14 yasında kızım var,asla saygısızlık yapmaz,herseye tahammul ederım saygısızlıga asla..tlf var arada muzık dınlemek ıcın alır onun dısında ıznım olmadan almaz..cocuklarımız mutlu olsun dıye zamanında ses cıkarmadıgımız şeyler bugun karsımıza gelebılıyor,o yuzden yetıstırırken saygı perdesı kalkmamalı,cocuk kac yasında olursa olsun duracağı yeri bilmeli.
Aynı annem gibisiniz, biz de 14 yasında olduk ben 5 yasındayken bile annemin bir göz hareketiyle anlarmışım ne demek istediğini,çok abartıya kaçmamak şartıyla anneden çekinmek her zaman iyidir :)

Bende o yaslarda annemle konusmazdim. Bana hic baski yapmadi hatta telefonu kendi verdi elime ama her seferinde ben sana guveniyorum, yanlis bisey yapmayacagini biliyorum dedi. Ustune varmayin, zorla telefonunu almayin, baski yapmayin. Ne kadar baski yaparsaniz o kadar cok yalan soylemeye, gizlemeye baslar.

Bende o yaslarda annemle konusmazdim. Bana hic baski yapmadi hatta telefonu kendi verdi elime ama her seferinde ben sana guveniyorum, yanlis bisey yapmayacagini biliyorum dedi. Ustune varmayin, zorla telefonunu almayin, baski yapmayin. Ne kadar baski yaparsaniz o kadar cok yalan soylemeye, gizlemeye baslar.
Aynen katılıyorum.

Düzelmiyorlar aynısı bizim evde var 17 yaşında kendisi oturup düzgünce konusuyoruz olmuyor tartısıyoruz olmuyor elinde telefon mesaj üstüne mesaj ders calısmak yok zaten birde ağzında yıllardır okuyorum dıyor delirecem lisede kendisi.

Düzelmiyorlar aynısı bizim evde var 17 yaşında kendisi oturup düzgünce konusuyoruz olmuyor tartısıyoruz olmuyor elinde telefon mesaj üstüne mesaj ders calısmak yok zaten birde ağzında yıllardır okuyorum dıyor delirecem lisede kendisi.
Benimki daha ortaokula gidiyor

İnternette şimdi okudum 14-15 yaşında sevgilisiyle ilişkiye girenlermiş hamile kalanlar iyice moralim bozuldu

14 yaş kandırılmaya çok musait bir yaş temkinli olun burda tecrübeli annelerin tecrübelerini dikkate alın bence.

Benimki daha ortaokula gidiyor
Benim kardeşim evimiizin en küçüğü inanın çok üstüne düştük ne dediyse oldu niye ders çalışmıyorsun diyoruz yardımcı kitabım yok alıyoruz yine aynı tekrar konusuyoruz herkes dersaneye gidiyor oraya da yazdırdık şimdi ise artık ses tonunu da yükseltiyor hakarete kadar gidiyor artık ders calış dediğimiz için.

Dikkatinizi ona yoğunlaştırın. Bu dönem boş bırakmaya gelmez. Evde WiFi kullanıyorsa evde başka bir tablet varsa ona bağ Kaya bilirsiniz. . Bilen biri kolayca yapar. Yazışmalarını ona belli etmeden okuyabilirsiniz. Okulda telefona izin vermeyin. Aynı yaşlarda bir tanıdığımızın kızı hiç tanimadığı 21 yaşında bir genç ile buluşmuş geçenlerde. Fotoları arkadaşlarına gönderince ortaya çıktı.

Dikkatinizi ona yoğunlaştırın. Bu dönem boş bırakmaya gelmez. Evde WiFi kullanıyorsa evde başka bir tablet varsa ona bağ Kaya bilirsiniz. . Bilen biri kolayca yapar. Yazışmalarını ona belli etmeden okuyabilirsiniz. Okulda telefona izin vermeyin. Aynı yaşlarda bir tanıdığımızın kızı hiç tanimadığı 21 yaşında bir genç ile buluşmuş geçenlerde. Fotoları arkadaşlarına gönderince ortaya çıktı.
Hadi kendinden 1-2 yaş büyüklerle ya da yaşıtlarıyla takılmasına bişey demem de çok büyüklerle Allah korusun :KK43:

Bende aynıydım bide hiç birşey diyen de yoktu sevgili meselesine kızmazlardı yaşı yaşına uygunsa iyi bir çocukla neden olmasın bence kızınız ergenlik çağında bunların olması normal

Back
X