15 hazıran, kreşlerın açılması hakkında..

pekı eylul de acıtıgınızda, hazıran dan daha fazla cocuk gelecektır kurumunza. bu da tehlıke unsuru olmaz mı? yanı tehlıke dunya tezmılenene kadar devam etmıyecek mıdır? sımdı ucuslar da acılcak artık ıc ve dıs hat. mahfoldu dunya ya..

kızım 3 yasında ve 3 aylık. ufak ufak evde sıkılmaları basladı. bu yaslardan sonra ıdare etmesı eglendırmesı daha zor oluyor evde. kı zaten aylardır da evdeyız. ve bakıcı ya yatılı olmalı saglık acısından , yada hıc.
butun gelırımde ona gıder. sosyal guvencesı maası vs.

evde calısacagım ama canlı musterı destegı saglıyacagım yabancı dıl de. her ıslemın bellı dakıkası var. ve bıtabı turk oldugumuzu bılınmelerı ıstenmıyor. yanı cocuk ezan sesı bunlara dıkkat etmemıs gerekıyor. ve ben ıslemdeyken kızım anneee anneee dıye benı cagırıdgında ekrana bastıgında durumu kurtaramam.

yorumların cogunda eylul gıbı gonderecegım dıyor anneler. bu daha cok cocuk daha cok tehlıke demek degıl mı hazıran a kıyasla?

pekı cocuklarınıza kım bakıyor sız calısırken?

ben suan eve gıren hersyı deznfekte edıyorum. bakıcı bunu yapacak mı bıze gelmeden yada gıttıkden sonra. esının ısı cocugunun sosyal ortamı vs herkes ve hepsı streıl mı? gelenı gıdcenı var mı? yanı dıyelım yatılı kabul ettım, kı evımde yerım yok. yanı ucuncu bır kedı ıcın dahı yerım yok suan. o bunu kabul edecek mı? hadı dıyelım kabul ettı, 3 yas sonrası evde eglendırmek evde tutmak cok zor, kı cocuklar da artık ıyıce bunaldılar. hadı bunu da halletık. bu sefer butun gelırım ona gıdıcek. sosyal guvenceydı maas dı ek yeme ıcme vs.

Konuyla alakası yok ama bir soru sormak istiyorum. Benim yeğenim 1,5 yaşından beri kreşte, Şu an 3,5 yaşında. Tüm bu süreçte hep hasta oldu. Ameliyat ettirmeyi düşünüyorduk, ciğerlerine bakacaklardı. Korona çıkınca ertelendi, kreşlerden alındı. İlk defa hiç hasta olmadı. Sizin çocuklarda da bu oldu mu? Kreşten mi hastalık kapıyordu acaba?

yaaa okadar cıddı boyutta oylemı? allahım tez ce sıfalar versın. hıc kres deıgsıklıgınde bulundunz mu? gıttıgı kres de mı bır sorun vardı aceba? yada cocuk ıstemıyormuydu gıtmeyı? alerjısı olabılr mı aceba?

Eylül ayına kadar herkesin daha bilinçli olacağına, daha sıkı önlemler alınacağına, gidişata göre tekrar herşeyin değerlendirileceğine inanıyorum.
İnanmak istiyorum.

1 10mayis1subat , evet 2 kreş değişikliği yaptı. Sürekli öksürüp duruyordu, şu zamana kadar hasta olmadığı tek zaman dilimi kreşten uzak olduğu bu zaman oldu. Çok merak etmiştim bu konuyu, bazı anneler kreşten hastalık kapıyorlar diyince sormak istedim.

Ne zaman gonderirseniz gonderin, ilk bir ay calismaya baslamayin veya alternatif bir planiniz olsun. Cocugun alisma doneminde illa ki rutin disi seyler cikiyor.

Ilk kez baslayacaksa yazin baslamasi daha uygun geliyor bana, en gec eylul.

yorumların cogunda eylul gıbı gonderecegım dıyor anneler. bu daha cok cocuk daha cok tehlıke demek degıl mı hazıran a kıyasla?
Ben 1 temmuzda başlatacağım. İlk 15 gün takip edeceğim durumları. Çalışan anneyim, memur olduğum için dönüşümlü çalışıyoruz. Ben evdeyken ben, çalışırken eşim baktı ama çocuk sıkıldı.

Belki hastalığı geçirdik bilmiyoruz çünkü arada ateşimizn çıktığı dönemler oldu. Temmuzda başlasın bütün gün bahçedeler zaten. Eylül daha riskli şimdi 5 ya da 6 kişi olacaklar zaten sınıfta.

Benim yaşadığım ülkede 2 Haziran'dan itibaren ekonomi açılmaya başlıyor (30% oranında) ve kreşlerin hepsi açılıyor. Birkaç haftadır bütün kreş çalışanlarına tek tek COVID-19 testi yapıyorlar, pozitif çıkanları karantinaya alıyorlar. Açılmadan önce bütün yetişkinlerin testi yapılmış olacak. Kreşte çocuklara maske ya da siperlik verecekler ve bunu takmaları zorunlu, burada öğretmenleri çok zor bir görev bekliyor diye düşünüyorum çocukların yüzünde maske tutmalarını sağlamak çok zor olacaktır.
Bu arada işin içinde olan bir insan olarak çocukların gizli taşıyıcı olabildiği doğru ancak bulaştırma oranları biz yetişkinler kadar yüksek değil. Çoğunlukla virüsün bağlandığı enzim çocuklarda henüz gelişmemiş oluyor. Tabii bu kesinlikle enfekte olmadığı ve olmayacağı anlamına gelmez, ama en azından daha rahat etmenizi sağlayabilir. Siz evden çalışıyorsunuz mesela ama zorunlu çalışan grupta olup, başka yardım alamayacak insanlar var, bazı insanlar için kreş tek çözüm oluyor ve bu süreçte de bu değişmeyecek.

Ben sizin yerinizde olsam bir bakıcı ile konuşur, 14 gün evden hiç çıkmaması karşılığında anlaşır ve maaşını başlatırım. 14 günlük karantinadan sonra ulaşımını taksiyle ya da arabanızla alıp sağlarsanız insanlarla temasını minimuma indirirsiniz. Böylece çocuğunuza evde bakılır. Evet bakıcının ev dışında temasının olduğu kişiler olacaktır ama buradaki risk kreşte oluşacak riskten daha fazla olmayacak.

Ne zaman gonderirseniz gonderin, ilk bir ay calismaya baslamayin veya alternatif bir planiniz olsun. Cocugun alisma doneminde illa ki rutin disi seyler cikiyor.

Ilk kez baslayacaksa yazin baslamasi daha uygun geliyor bana, en gec eylul.
Bende en az bir ay kadar ise baslamayi dusunmuyordum. Guvenli sekilde baglanmasi icin. Zaten 100 200 metre yakinimda camdan bakaa evimizi gorebilecek yolu ezberi bildigi ( neredeyim annem benden cok uzakta mi hemen gelebilir mi diye korkmamasi icin aninda yaninda olabilmek icin) tanidigi bir kuruma vermek istiyorum. Yorumlara gore cogu anne eylul dedigi ixin haziran temmuz da daha az cocuk olacaktir. Daha sakin bir alisma sureci olur diye duaunuyorum. Bakalim.. dusundukce kafa karisiyor, bir larar verilse gerisi corap sokugu gibi gelecek.

Ayni sizin gibi dusunuyorum. Peki mudur yada ogetmeni ile konsutunuz mu. Ne gibi bir degisiklikler olacakmis. Hem sterilizasyon hem egitim hem maddi yonden.

Yani kres e karsi siniz suan icin oyle mi?

Ayni sizin gibi dusunuyorum. Peki mudur yada ogetmeni ile konsutunuz mu. Ne gibi bir degisiklikler olacakmis. Hem sterilizasyon hem egitim hem maddi yonden.
Geçen yaz gönderdiğim kreş. Ben şimdilik sadece temmuzda geliyoruz dedim, ayrıntıları henüz konuşmadık, haftaya ancak konuşacağım. Güvenim tam onlara.

Geçen yaz gönderdiğim kreş. Ben şimdilik sadece temmuzda geliyoruz dedim, ayrıntıları henüz konuşmadık, haftaya ancak konuşacağım. Güvenim tam onlara.
Saglicakla sorunsuz bir sekilde anlasmaniz dilegi ile. Nekadar dogru olur bunu konusmak kararsizim. Ancak benim gidip gorustugum kurum, 09.00-17.00 arasi. Icerisinde sera mutfak atolyesi drama odasi bahce vs vs olan bir yer. Bunun icin gecen sene 1.200 tl istemislerdi. Servis yok zaten 200 metre yok evime. Bana en yakin yer diye ve memnun kaldigim icin tercih ettim esaaen. Kizimi servise vermek istemiyoruz ebeveynleri olarak.

Yani kres e karsi siniz suan icin oyle mi?

Açıkçası Türkiye'deki kreş hazırlıklarını bilmiyorum ama yeterince önlem aldıklarına inanıyorsanız haziranda başlatmak ile eylülde başlatmak arasında çok bir fark olmayacak. Zaten salgın 3 veya 4 dalga halinde ilerleyecek ve eylül-ekim yüksek ihtimalle ikinci dalganın olduğu zaman dilimi olacak. Virüsün bize, bizim virüse alışmamız gerekiyor ve bunu sonsuza dek eve kapanarak yapamayız, sosyal mesafe kurallarını benimseyip yeni sosyal normlar kazanarak hayata bir şekilde devam etmemiz gerekiyor. Virüs en azından 2021'in sonuna kadar bizimle, sonrasında da bir ölçüde toplumsal bağışıklık sağlanacağı için ağır geçen bir kış hastalığı olarak hayatına devam edecek (domuz gribi gibi). Dediğim gibi eşim de ben de ilaç sektöründeyiz hatta eşim COVID-19 ekibini yönetiyor, aşı ve ilaç bulmanın kolay süreçler olmadığını ve umulanın aksine çok yakın gelecekte aşı gelmeyeceğini söyleyebilirim. Bu sebeple karar sizin.

Oglum 4 yasinda. Yuvaya gidiyordu ara vermis oldu. Kizim ise 25 aylik.

Yuva mudurumuzle gorustum ki, arkadas gibiyiz cok deger veririm fikirlerine.
Okulun mecvudu dusurulmus ve yazsam simdi cok uzun olacak bir suru onlem alinmis. Benim icim acikcasi rahat.

Kizimi da abisiyle beraber baslatacagim.

Esim avm de calisiyor, ben plazadayim. Eve gelen yardimcim toplu tasima kullaniyor. Tek sorun oglumun okulu degil yani. Bizler de mecburen disariya cikacagiz artik.

Eylul ekim gibi sezonsal griple beraber zaten pik yapacak hastalik. Cocuklarin cocuk gibi yasayabilecegi bir yazlari var, onu da ellerinden almak istemiyorum. Artik bu hastalik var, onunla yasamayi ogrenecegiz. Evet belki donemsel olarak yine evlere kapanacagiz ama kacmanin sonu yok.

Konu dışı olucak ama sizin fikirleriniz cok kıymetli benim için benim oğlum 11 aylıkken 2 sene oldu kawasaki hastalığı geçirdi tabi omrumden ömür gitti bu süreçte tedavi oldu 6 ay koruma ile atlattık cok şükür ama tabi ki diğer çocuklara göre bağışıklığı düşük.
Şimdi ağustos ayında 4 yaşi biticek çok ama çok zorlu bir.cocuk artik bende cok yoruldum tükendim oğlumda evde durmak istemiyor iyice bunaldı bir de bu pandemi döneminde cok daha dikkat ediyoruz Allah korusun atlatamaz virüsten etkilemişse doye takviyeler dezenfektanlar ile elimden geleni yapıyorum.
Eylül ayında kreşe vermeyi düşünüyordum ama artik napacagimi bilemiyorum bu süreç.cikti ve tabi oğlumun bağışıklığı normal bir çocuğa gore daha düşük göndermem hata mi olur acaba ne yapmalıyım bilmiyorum cok ikilemde kaldim sizin fikriniz nedir
[/QUOTE]
Sizin durumunuz farklı çocuk doktorunuza danışmanız daha doğru olur.
Yerinizde olsam gidişatı gözlemler ona göre karar verirdim.
Önümüzdeki yıl ikinci dönem, Mart ayı başında anaokuluna başlamak da bir alternatif olabilir oğlunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…