- 5 Şubat 2020
- 270
- 368
- 18
- 35
- Konu Sahibi 10mayis1subat
-
pekı eylul de acıtıgınızda, hazıran dan daha fazla cocuk gelecektır kurumunza. bu da tehlıke unsuru olmaz mı? yanı tehlıke dunya tezmılenene kadar devam etmıyecek mıdır? sımdı ucuslar da acılcak artık ıc ve dıs hat. mahfoldu dunya ya..Kurum sahibi olarak cevap vereyim size.
Tüm önlemlerimizi aldık.
Dezenfekte, personel eğitimi, denetim, evrak vs.
Gelelim sonuca.
3 aydır zarardayım.
3 ay daha kapatmak için bağlı olduğum bakanlığa müracaat ettim.
Evet bizler bilinçliyiz.
Fakat gelen çocuklarımın aileleri ne kadar bilinçli?
Birinden hepsine bulaşma riskini göze alamadım. Hem vicdanen, hem kurumumda böyle bir olaya sebebiyet vermemek için açılışımı eylül ayına erteledim.
kızım 3 yasında ve 3 aylık. ufak ufak evde sıkılmaları basladı. bu yaslardan sonra ıdare etmesı eglendırmesı daha zor oluyor evde. kı zaten aylardır da evdeyız. ve bakıcı ya yatılı olmalı saglık acısından , yada hıc.Ben evden çalışma ayrıntısını atlamışım. Evden çalışacaksınız kreşe ne gerek var ki? Öyle böyle bir bakıcı bulursunuz güven sorunu da olmayacaktır yalnız olmayacaklar çünkü. Hani güvenemedim gözüm arkada kalır durumu da yok.
yorumların cogunda eylul gıbı gonderecegım dıyor anneler. bu daha cok cocuk daha cok tehlıke demek degıl mı hazıran a kıyasla?Biz bakıcıyla bu süreçte yolları ayırdık ama eşim çalışıyor hergün toplu taşıma ile gidip geliyor. Üstelik emniyet mensubu hergün sokakta hastanede vs birçok insanla muhattap oluyor. Risk altındaydık biz de bakıcıya bulaştırabilirdik. Ama artık vaka sayısı düşüyor ve verilen tarihleri de bilim kurulu belli öngörülerde bulunarak belirliyor. İnşallah o tarihlerde vaka sayısı tek haneli rakamlara düşmüş olur ya da sıfırlanmış olur. Eğer biz hala korona olmadıysak(olduysak da farketmedik kusma vs yaşadım 2 defa ama başka şeylere bağladık ) bunu gerçek anlamda eşimin dikkat etmesine bağlıyorum. Kaç litre kolonya dezenfektan bitirdi. Yine koronanın ilk günlerinde bakıcımız da çantasında dezenfektan taşıyordu eve geldiği için ellerini yıkıyordu ve özellikle üzerini değiştirmesini istemiştim eve geldiğinde ev kıyafeti giyiyordu . Şu an gelse yine aynı şeylere dikkat etmeli , tek korunma yolu hijyen ve sosyal mesafe. Çocuğu öpmemesini filan da söylemiştim
pekı cocuklarınıza kım bakıyor sız calısırken?Benim kızım İki bucuk yaşından beri kreşe gidiyor şuan beş yaşında ve çok sosyal bir çoçuk. Kreş ortamını çok özledi, arkadaşlarını devamlı soruyor ama biz eşimle konuşarak Eylül ayına kadar yollamama kararı aldık. Eylül ayında da duruma göre hareket edicez. İkimizde Çalışanız çok zor oluyor şuan büyüklerden de yardım alamıyoruz ama ne yapalım en değerli varlığımı riske atamam.
ben suan eve gıren hersyı deznfekte edıyorum. bakıcı bunu yapacak mı bıze gelmeden yada gıttıkden sonra. esının ısı cocugunun sosyal ortamı vs herkes ve hepsı streıl mı? gelenı gıdcenı var mı? yanı dıyelım yatılı kabul ettım, kı evımde yerım yok. yanı ucuncu bır kedı ıcın dahı yerım yok suan. o bunu kabul edecek mı? hadı dıyelım kabul ettı, 3 yas sonrası evde eglendırmek evde tutmak cok zor, kı cocuklar da artık ıyıce bunaldılar. hadı bunu da halletık. bu sefer butun gelırım ona gıdıcek. sosyal guvenceydı maas dı ek yeme ıcme vs.Zorlanmayacaksanız, işi erteleme ya da home office iken evden baktırma fırsatınız varsa ben en azından Eylül'e kadar evde kalsın derim. Yok durumunuz sıkıntılıysa, baktıracak kimse de yoksa mecbur göndereceksiniz. Özel kurumlar az kapasiteyle çalışıyor ve temizlik konusunda daha dikkatli olabilirler. Ancak tabi ki bu her daim böyle gitmeyecek, gidemez. Bir şekilde herkesin "yeni normal" sürecine alışması gerekiyor. Güncel makaleleri de okuyorum; ilaçlar ve aşı ile ilgili çok iyi gelişmeler var. Ben Eylül'e kadar böyle gideceğini düşünmüyorum o yüzden ancak tabi ki bunu kesin olarak bilebilmem mümkün değil. İnşallah yanılmam.
yaaa okadar cıddı boyutta oylemı? allahım tez ce sıfalar versın. hıc kres deıgsıklıgınde bulundunz mu? gıttıgı kres de mı bır sorun vardı aceba? yada cocuk ıstemıyormuydu gıtmeyı? alerjısı olabılr mı aceba?Konuyla alakası yok ama bir soru sormak istiyorum. Benim yeğenim 1,5 yaşından beri kreşte, Şu an 3,5 yaşında. Tüm bu süreçte hep hasta oldu. Ameliyat ettirmeyi düşünüyorduk, ciğerlerine bakacaklardı. Korona çıkınca ertelendi, kreşlerden alındı. İlk defa hiç hasta olmadı. Sizin çocuklarda da bu oldu mu? Kreşten mi hastalık kapıyordu acaba?
Eylül ayına kadar herkesin daha bilinçli olacağına, daha sıkı önlemler alınacağına, gidişata göre tekrar herşeyin değerlendirileceğine inanıyorum.pekı eylul de acıtıgınızda, hazıran dan daha fazla cocuk gelecektır kurumunza. bu da tehlıke unsuru olmaz mı? yanı tehlıke dunya tezmılenene kadar devam etmıyecek mıdır? sımdı ucuslar da acılcak artık ıc ve dıs hat. mahfoldu dunya ya..
Ben 1 temmuzda başlatacağım. İlk 15 gün takip edeceğim durumları. Çalışan anneyim, memur olduğum için dönüşümlü çalışıyoruz. Ben evdeyken ben, çalışırken eşim baktı ama çocuk sıkıldı.yorumların cogunda eylul gıbı gonderecegım dıyor anneler. bu daha cok cocuk daha cok tehlıke demek degıl mı hazıran a kıyasla?
Bende en az bir ay kadar ise baslamayi dusunmuyordum. Guvenli sekilde baglanmasi icin. Zaten 100 200 metre yakinimda camdan bakaa evimizi gorebilecek yolu ezberi bildigi ( neredeyim annem benden cok uzakta mi hemen gelebilir mi diye korkmamasi icin aninda yaninda olabilmek icin) tanidigi bir kuruma vermek istiyorum. Yorumlara gore cogu anne eylul dedigi ixin haziran temmuz da daha az cocuk olacaktir. Daha sakin bir alisma sureci olur diye duaunuyorum. Bakalim.. dusundukce kafa karisiyor, bir larar verilse gerisi corap sokugu gibi gelecek.Ne zaman gonderirseniz gonderin, ilk bir ay calismaya baslamayin veya alternatif bir planiniz olsun. Cocugun alisma doneminde illa ki rutin disi seyler cikiyor.
Ilk kez baslayacaksa yazin baslamasi daha uygun geliyor bana, en gec eylul.
Ayni sizin gibi dusunuyorum. Peki mudur yada ogetmeni ile konsutunuz mu. Ne gibi bir degisiklikler olacakmis. Hem sterilizasyon hem egitim hem maddi yonden.Ben 1 temmuzda başlatacağım. İlk 15 gün takip edeceğim durumları. Çalışan anneyim, memur olduğum için dönüşümlü çalışıyoruz. Ben evdeyken ben, çalışırken eşim baktı ama çocuk sıkıldı.
Belki hastalığı geçirdik bilmiyoruz çünkü arada ateşimizn çıktığı dönemler oldu. Temmuzda başlasın bütün gün bahçedeler zaten. Eylül daha riskli şimdi 5 ya da 6 kişi olacaklar zaten sınıfta.
Yani kres e karsi siniz suan icin oyle mi?Benim yaşadığım ülkede 2 Haziran'dan itibaren ekonomi açılmaya başlıyor (30% oranında) ve kreşlerin hepsi açılıyor. Birkaç haftadır bütün kreş çalışanlarına tek tek COVID-19 testi yapıyorlar, pozitif çıkanları karantinaya alıyorlar. Açılmadan önce bütün yetişkinlerin testi yapılmış olacak. Kreşte çocuklara maske ya da siperlik verecekler ve bunu takmaları zorunlu, burada öğretmenleri çok zor bir görev bekliyor diye düşünüyorum çocukların yüzünde maske tutmalarını sağlamak çok zor olacaktır.
Bu arada işin içinde olan bir insan olarak çocukların gizli taşıyıcı olabildiği doğru ancak bulaştırma oranları biz yetişkinler kadar yüksek değil. Çoğunlukla virüsün bağlandığı enzim çocuklarda henüz gelişmemiş oluyor. Tabii bu kesinlikle enfekte olmadığı ve olmayacağı anlamına gelmez, ama en azından daha rahat etmenizi sağlayabilir. Siz evden çalışıyorsunuz mesela ama zorunlu çalışan grupta olup, başka yardım alamayacak insanlar var, bazı insanlar için kreş tek çözüm oluyor ve bu süreçte de bu değişmeyecek.
Ben sizin yerinizde olsam bir bakıcı ile konuşur, 14 gün evden hiç çıkmaması karşılığında anlaşır ve maaşını başlatırım. 14 günlük karantinadan sonra ulaşımını taksiyle ya da arabanızla alıp sağlarsanız insanlarla temasını minimuma indirirsiniz. Böylece çocuğunuza evde bakılır. Evet bakıcının ev dışında temasının olduğu kişiler olacaktır ama buradaki risk kreşte oluşacak riskten daha fazla olmayacak.
Geçen yaz gönderdiğim kreş. Ben şimdilik sadece temmuzda geliyoruz dedim, ayrıntıları henüz konuşmadık, haftaya ancak konuşacağım. Güvenim tam onlara.Ayni sizin gibi dusunuyorum. Peki mudur yada ogetmeni ile konsutunuz mu. Ne gibi bir degisiklikler olacakmis. Hem sterilizasyon hem egitim hem maddi yonden.
Saglicakla sorunsuz bir sekilde anlasmaniz dilegi ile. Nekadar dogru olur bunu konusmak kararsizim. Ancak benim gidip gorustugum kurum, 09.00-17.00 arasi. Icerisinde sera mutfak atolyesi drama odasi bahce vs vs olan bir yer. Bunun icin gecen sene 1.200 tl istemislerdi. Servis yok zaten 200 metre yok evime. Bana en yakin yer diye ve memnun kaldigim icin tercih ettim esaaen. Kizimi servise vermek istemiyoruz ebeveynleri olarak.Geçen yaz gönderdiğim kreş. Ben şimdilik sadece temmuzda geliyoruz dedim, ayrıntıları henüz konuşmadık, haftaya ancak konuşacağım. Güvenim tam onlara.
Yani kres e karsi siniz suan icin oyle mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?