15 tatil sendromu!!

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Ben mi haklıyım yoksa eşim mi? Gitmelimiyim yoksa kalmalı?
Ben de , eşim de öğretmeniz. 15 tatilde eşim abla ve abisini ziyarete gitmek istiyor.Başka şehirdeler. Kurban bayramında da anne ve babasını ziyarete gitmiştik. Onlar da hem bizden hem de abla abisinden başka bir şehirdeler. Ama ben 15 tatilde gitmek istemiyorum. Çünkü hiçbir tatilde evde olmadık 5 yıldan beri. Okullar tatil dedi mi bizi kilometrelerce yol bekliyor. Ben bu sefer gitmek istemiyorum.Hem çok para gidiyor. Hem de dinlenemiyorum. Üstelik 31 ocak evlilik yıl dönümümüz. 5 yıldır bütün evlilik yıldönümlerimizde annelerindeydik. Şimdi de ya ablasında olacağız ya da ben evde tek başıma. Kararsız kaldım. Eşime diyorum ki sen de gitme. O da neden gitmeyeyim ki dedi. Evlilik yıldönümümüzde birlikte olalım dedim. Birlikte olmak istiyorsan kalkıp gelirsin benimle dedi. offffff sinir oluyorum her tatil aynı sorunlar.Yazın 1 temmuzda gidiyoruz 31 ağustosa kadar.

canım biz de öğretmeniz anlıyorum dinlenme isteğini o yüzden ama yine de gitmekte bir sakınca yok be güzelim.Konuş eşinle 15 günün 15 günü değil de yarısını dışarda yarısını evde geçirelim de.Evde kalmayı cazip göster ona.yerimseniben

yorulmakta haklısın ama yinede gitmemen yanlış olur.
birincisi eşin tatili aile üyelerini görmek için bir fırsat olarak değerlendiriyor demekki.
bu tatilde benim aileme gidelim desen anlayacağım ama evde oturalım demen gereksiz bir kapris olmuş.
ayrıca evlilik yıldönümünde evde olalım diyorsun ama bu tatsızlıktan sonra evde olsan ne olacak?ağız tadıyla kutlayabilecekmisiniz?
bence eşinle konuş ve tatilin yarısını geçirmeyi teklif et.evde kalmak,dinlenmek istiyıorum de.ama hiç gitmemek gibi bi seçenek olmaz.
o zaman yarın sen bi yere gidelim dediğinde o ben vde kalacağım derse verecek cevabın olmaz.

sizin aileniz yok mu????

neden her tatili onun ailesinin yanında geçiriyorsunuz ki onu anlayamadım... bence gitmelisiniz ama bütün tatil boyu değil... en azından bir hafta kendi evimizde olalım diyin..

Zaten bankanın avans hesabından harcıyoruz. O da bitti gibi bişey. Benim haftasonu kursumdan para gelecek. Ben de onu avansa yatırırım demiştim. Ama şimdi eşimin gitmesi 250 ytl tutarsa ben de gidersem 500 ytl olacak. Yani bir de maddi yönü var. Kafam karıştı iyice.

ama sonuçta siz evlisiniz ve hesaplar tek taraflı düşünülemez.Demekki o nasıl olsa hesabımızı toparlarız ailemi görmeme engel olmamalı diye düşünoyr.Bence siz de bu açıdan düşünün.Sonuçta bahsedilen sizin aileniz de olabilirdi.yerimseniben

Peki neden onun ailesi bize gelmiyor? Ablası ev hanımı.Abisinin izni oluyor. Hep biz mi ziyaret etmek zorundayız? Çok komik ama 1 ablası 5 senede 2 gün, abisi 1 gün diğer ablası da hiç gelmedi. Babası 2 kere annesi hiç gelmedi. Hep biz gittik. Hepsinin bahanesi var. Uzak, yola dayanamam, pahalı..... Bana da uzak bana da pahalı.

başı yarılanan halinden başı yarılan anlarmış....seni çok iyi anlıyorum canım..aynı sorun bizde de var..tatil olunca doğrudan eşimin ailesinin yanına...sonuçta gitmekten gocunmuyorum ama hem çok uzak hem de para açısından çok zor oluyor, bu yıl tam kendimizi toparladık derken bayramda memlekete gidildi...maaşlar da erkenden yatmıştı, harcandı doğal olarak..yol parası, orda harca, elimiz boşta gidilmezdi, hediyeler falan derken bayağı bir içeri girdik...hem işin ilginç yanı benim annemler izmirde olmasına rağmen, güya aynı şehirdeyiz, ben annemi onun annesinden az görüyorum...gidildi mi yatılı da kalınmıyor, aynı şehir diye....ayrıca gittiğimiz zaman orda da ev işi yapıyorum, sonuçta geliniz ya, misafirler falan...ben evimde olmak istiyorum, sonuçta benim de kendime göre işim oluyor...orda yorul, yolda yorul, eve gelince bir tatile daha ihtiyacım oluyor....ama bu şubat tatilinde gitmeyeceğiz, belki anneleri gelir...sen ne yapabilirsin, eşini nasıl ikna edersin bilmiyorum....bir de benimki memleketine gidince arkadaşlarını görmek istiyor, dışarı çıkıyor...zaten sobalı ev, kaynanamla kayınbabam küçük odada tıkalı kalıyoruz...rahat oturamıyorsun, edemiyorsun

"çamaşırsuyu" duygularıma tercüman oldu teşekkür ederim. Ben de gocunmuyorum ama vallahi belim ağrıyor bütün gece put gibi oturmaktan. Özellikle annelerine gidince bi de köy yeri.gezecek yer yok.Otur otur otur. Hele yazın. Şafak sayıyorum. Kaldı 25 gün kaldı 24 gün. Banyo yok, su çeşmeden taşınıyor.börtü böcek desen zaten nefret ederim. tatil mi işkence mi bilmiyorum.

bence hayatı tamamen kendi ailenizden bariz görmeyin...Eşinizin ailesinin yaptğını sizin aileniz yapsa böyle düşünmezdiniz.İşte asıl sorun bunun karşı taraf olması..Ama unutmayın ibre bir gün tersine de dönebilir..

Hayatı kendi ailemden ibaret görmüyorum ki. Ortada ben ve eşimin olduğu bir aile var. Her kimki kendi babam dahi olsa benim ve eşimin oluşturduğu aileye haksız yere zarar verirse bu durumun karşısında olurum. Ve şu an ne yazık ki eşimin ailesinin istemeyerek de olsa bizim ailemize maddi ve manevi zararı dokunuyor. Ben de bu zararı en aza indirmeye çalışıyorum. yoksa eşimin ailesine ne gıcık olurum ne sinir olurum. onlarda benim gibi, annem gibi insanlar. günahıyla sevabıyla iyisiyle kötüsüyle insanlar.

ama maddi zararı engelleyeceğim derken eşinizin ailesini görmesine engel olup onun mutsuz olmasına sebep olabilirsiniz..Ve tekrar söylüyorum ibre bir gün tersine de dönebilir unutmayın..

Eşimin ailesini görmesine engel olmuyorum ki. Ben onun gitmesine karışmam ki. Gitsin 15 gün kalsın isterse.Tabii ki hakkı. Sadece derdim ben gitsem mi kalsam mı.Lütfen daha dikkatli okuyup cevaplar yazınız sayın inci tanem.

o zaman şu kadarını söyliyim eşinizden ayrı bir tatil sizin içinizi rahat tutacaksa gitmeyin.Ben eşimin yanında olmak için paraya da kıyardım ailesiyle olmaya da.Ama herkesin tercihi kendine.İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın sayın newera
ama eminimki tatilde beni yalnız bıraktı diye için için kırılacaksınız eşinize bunu da bir düşünün derim..

çok yoğun çalışan insanlar olduğumuzdan,
bayram tatilleri,yaz tatilleri ws. her ikimizin ailesi de müdahale etmez.
biz onlarla birlikte olmak istersek gideriz ya da ewimize dawet ederiz.
sonuçta çalışan insanlar için tatiller çok önemlidir.
ben çalışan aile dostlarımızın ewine misafirliğe giderken bile kırk kere düşünürüm.
bence sizin isteğiniz kesinlikle yerinde.
insan koşturmaktan ewde olmanın keyfini yaşayamıyor bile.
her tatilde nedir bu böyle?
eşiniz hatalı bence.
gitmek isterse kendisi gitsin
ya da siz de gidin fakat en fazla bir haftalığına diye anlaşın derim ben.
yazları bahsettiğiniz kadar uzun bir süre ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle
asla kalmam.
bizler de tatillerde genelde bir araya geliriz
ama herşeyin bir dozu war canım..
kendi rahatımdan önemli değildir hiçbişey..

Ne yazık ki eşim kendi ailesinin yanında olmadığı tatillerde evde bile olsak huzursuz davranışlar sergiliyor.devamlı sıkılıyor, üf püf. kavgaya hazır oluyor. barut gibi. yani onunla birlikte bu ziyaretleri aza indirme şansım yok. ya onunla gideceğim yada yalnız takılacağım. bu arada benim gitmememe bişey demiyor.hatta ben onunla gidersem zaman zaman sıkıntımı dile getiriyorum ya da koşullardan dolayı tartışıyoruz. ben evde kalırsam daha rahat ediyormuş.şakayla karışık bunu dile getirdi bir kaç sefer. geçen yıl ben dayanamayıp erken döndüm. o yazın 1 ay kadar ailesiyle yalnız kaldı.o zaman demişti.

yani aslında eşimde ben de gitmememden yanayız.ama aile kavramı bu kadar yalnızlığa dayanır mı bunu bilemediğimden kararsız kalıyorum.

şurda bi sıkıntı war bence;
zaten çalışan insanlar olarak sadece akşamdan akşama bi araya gelebiliyoruz biz,
onda da ewle ilgilenmek,bir sonraki günün hazırlıklarını yapmak ws
derken zaten birbirimize wakit ayıramıyoruz.
dolayısıyla tatiller çiftlerin birbirine wakit ayırmaları için çok önemli.
birlikte film seyredebilirsiniz,
alışwerişe çıkabilirsiniz,
sinemaya gidebilirsiniz,
haftasonu kaçamağı olarak yakın bi tatil yerine,otele ws gidebilirsiniz,
battaniyenin altına girip sıcacık oturup kahwe içerek sohbet edebilirsiniz.
yani zaten tatillerden başka zamanlarda eşlerin birbirine ayıracak wakti yok,
dolayısıyla başbaşa kalmak için fırsat kollanması gerekir bence.
aile tabi ki çok önemli,hatta bence çok çok önemli
ama önce kendi rahatım we eşimle olan çekirdek ailemi de
gözetmeliyim.
eşinize çok kızdımklava:

Ben de kızıyorum eşime zaman zaman ama ne yapabilirim. Annesi,babası,kardeşleri sonuçta. Hatta bir kaç kere yaz aylarına 10-15 gün birlikte tatil yapmayı önermiştim. Çok pahalı olmayan bie yerlere gidebiliriz demiştim ama kabul etmedi. Ailesiyle olmak varken ne işi varmış Antalya da, Bodrumda. Sonuç olarak ben hayatımda bir kere bile tatile gitmedim, hatta balayına bile. Hatta masraf olmasın diye düğünde yapmadım, altında istemedim. Benden önce abisi evlenmişti. Onun eşi bir sürü şey istemiş. Benim evliliğime paraları kalmamıştı. Eşya da istemedim. Yani tek bir küçük altın bile aldırmadım. Annemler para vermişlerdi gelinlik için. Onunla da beyaz eşya taksiti ödedim.gelinlik de giyemedim.

baştan sona okudum genelde öğretmen eşlerinde hep bu sorunlar oluyor arkadaşlarımdan biliyorum
artık siz bir ailesiniz eşiniz neden bunu kabullenmiyor ki?
bir yere gitmek istiyorsa niye ille annesi ya da ablası neden farklı önerilerde bulunmuyor o zaman siz başka şeyler teklif edin mesela tura katılalım felan deyin.bu tatilimizi de bu şekilde geçirelim deyip ilgisini çekin yok ille ablam derse de bence siz gitmeyin ben olsam gitmezdim
tek taraflı düşünüyor bence en başta orda hatalı o mutlu oluyor o şekilde ama siz sıkılıyorsunuz niye bencil davranıyor ki hem. bence taviz vermeyin derim
vee sizi çok iyi anladım bence haklısınız ve önleminizi alın yoksa tatiller hep böyle geçer evliliğinizde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…