15 yaşındaki oğlum

Nrk2010

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
18
13
8
48
Hanımlar benim 15 yaşında bir oğlum var fen lisesinde okuyor lise 1 hiç ama hiç ders çalışmıyor sürekli bilgisayar oyunu oynamak istiyor biz kızınca 9.sinifta ders çalışmaya gerek yok son iki sene çalışırım yeter diyor babası zaman zaman çok sinirleniyor. Bu interneti kapatalım bütün hayatı bu oldu çocuğun diyor .Oğlum spor başka etkinlikler hiç bir şeyi sevmiyor yapacak bir şey bulamıyorum diyor aslında kitap okumayı çok sever ama artık okuyacağım kitap bitti diyor 300 kitap okumuştur bu arada. Hikaye denemeleri var bazı dergilere mail göndermiş ilgilenirmisiniz diye cevap gelmedi çok iyi niyetli bir çocuk nasıl ona yardımcı olabiliriz bu oyundan uzaklastirip tekrar derslerine odaklanmasinı sagliyabiliriz görüşlerinizi ihtiyacım var. Herkese selamlar

Genç erkek bir özel ders öğretmeni belki onu biraz heveslendirebilir ders çalışmaya.

Bu yaşta üstüne çok gitmeyin. Bırakın kendi hayatını yaşayarak öğrensin. Ders yüzünden evde kavga gürültü olması onu daha çok oyuna yönlendirir. İnterneti keserseniz internet cafeye gider.
O yüzden rahat bırakın derim.
Kendi yeğenlerimden biliyorum.

Evde interneti kapatmak da çözüm değil. Çıkar internet cafe ye ordan oynar. Günlük sınırı olmalı bir saat gibi. Onun dışında muhakkak sevdiği bir alanda hobi edindirin. Balık bakabilir, kaktüs, sukulent yetiştirip teraryum yapabilir. Resim, müzik, spor dallarından bir ya da ikisiyle boşluk doldurun. Hiç mi sevdiği bir alan yok?

Hanımlar benim 15 yaşında bir oğlum var fen lisesinde okuyor lise 1 hiç ama hiç ders çalışmıyor sürekli bilgisayar oyunu oynamak istiyor biz kızınca 9.sinifta ders çalışmaya gerek yok son iki sene çalışırım yeter diyor babası zaman zaman çok sinirleniyor. Bu interneti kapatalım bütün hayatı bu oldu çocuğun diyor .Oğlum spor başka etkinlikler hiç bir şeyi sevmiyor yapacak bir şey bulamıyorum diyor aslında kitap okumayı çok sever ama artık okuyacağım kitap bitti diyor 300 kitap okumuştur bu arada. Hikaye denemeleri var bazı dergilere mail göndermiş ilgilenirmisiniz diye cevap gelmedi çok iyi niyetli bir çocuk nasıl ona yardımcı olabiliriz bu oyundan uzaklastirip tekrar derslerine odaklanmasinı sagliyabiliriz görüşlerinizi ihtiyacım var. Herkese selamlar

Kitap okumak güzel şey ama bazısını bi yerden Sonra sıkıyor. Onlardan biri de benim. yüzlerce kitap okudum ama bıkmışım beni Eve bağlıyor bunaltıyor artık . Elime alamıyorum :/

İnterneti kapatmak çözüm ama oyunlar internetsiz de oynanıyor. Bence ailecek bi yerler gidin sık sık eğlenceli eyler yapın. Maddiyat durumunuzu bilemem tabi.. kampa gidebilirsiniz. Babası ile balığa gidebilir. Sürekli ev ev ev olunca insan ya telefona ya da pc ye sarıyor bu devirde

Çalışmanın gerekli olduğuna inanmıyor aslında öğretmenleri çok ilgili ama onlarda bir yerden sonra bırakıyor kendinin istemesi lazım diyorlar bana diyorki anne bir yanim çok ders çalış bir yanim hiç çalışma diyor. Bide ben hallederim havasında son iki sene çalışırım yeter mantığına.

Kitap okumak güzel şey ama bazısını bi yerden Sonra sıkıyor. Onlardan biri de benim. yüzlerce kitap okudum ama bıkmışım beni Eve bağlıyor bunaltıyor artık . Elime alamıyorum :/

İnterneti kapatmak çözüm ama oyunlar internetsiz de oynanıyor. Bence ailecek bi yerler gidin sık sık eğlenceli eyler yapın. Maddiyat durumunuzu bilemem tabi.. kampa gidebilirsiniz. Babası ile balığa gidebilir. Sürekli ev ev ev olunca insan ya telefona ya da pc ye sarıyor bu devirde
Gezmeyi sevmiyor aslında biz ailecek çok gezeriz ama o gelmek istemiyor evde kalıyor .istediği spor vs.git diyoruz ama yok ev kuşu bizimki

bırakın biraz ergenliğini yaşasın.
sevdiği örnek aldığı bir büyüğü kuzeni varsa o konuşsun ama nasihat eder gibi değil..

ne oynadigina dikkat edin ortalikta berbat bir oyum dolaniyor genclerin boyle icine kapanmasina sebep olan sonrada intihara surukleyen birlikte oynamayi teklif edin bir kere de olsa

Oyununda belli saati Olmalı , dersi aksatmayacak şekilde oynamasına izin vermelisiniz .

geçen sene ful teog hazırlandığı için yorulup motivasyonunu kaybetmiştir. hedef liseydi kazandı. yeni hedef belirlemesine yardimci olun üniversiteleri gezdirin

interneti falan kapamayın, hele bütün aile telefonu falan bırakmayın.. bizim milletin en büyük hatasıdır, çocuğu için kendi özgürlüğünü kısıtlar, çocuk bu şekilde öğrenir sonra da ilk yalnız kaldığında etrafındaki herkes kendisine uysun ister.. öğrenci olan o, sorumluluklarının farkına varması gereken de o.. son 2 sene halledilebilinir mi? evet ama temeli sağlam almak koşuluyla.. siz ona günde 1 saat günlük tekrar etmesi gerektiğini, sonra da belirli bir saate kadar bilg oynayabileceğini söyleyin, ilk bir iki ay tekrarını kontrol edin sonra kendi haline bırakın.. yapıyorlar, test edildi, onaylandı..

ne oynadigina dikkat edin ortalikta berbat bir oyum dolaniyor genclerin boyle icine kapanmasina sebep olan sonrada intihara surukleyen birlikte oynamayi teklif edin bir kere de olsa
Yanımızda oynuyor bilgisayarimız oturma odasında ogretmenlerininde oynadığı bir oyun bizimki saat sınırı bilmiyor

geçen sene ful teog hazırlandığı için yorulup motivasyonunu kaybetmiştir. hedef liseydi kazandı. yeni hedef belirlemesine yardimci olun üniversiteleri gezdirin
Aslında biraz da abisini örnek alıyor oda geçenlere üniversite ye girdi sadece son sene çalışmıştı şimdi tıp fakültesinde okuyor ama abisi son sene günde 8-10 saat çalışmıştı sen okadar çalışmasını diyorum ben hallederim diyor bide aslında aşırı bağımlı olup hiç birakamiyacagindan korkuyoruz

Ben de fen lisesi mezunuyum. Ben de dokuzuncu sınıftayken bu sene çalışmayacağım diye karar almıştım. Bence genel olarak sorumluluk sahibi bir cokcuksa bu sene rahat bırakın. Bu sene istediğini yapsın.

Oğlunuz Fen lisesinde okuyorsa oraya kadar gelebilmişse demek ki zeki bir çocuk.
Tabi sadece zekasıyla oraya gelmemiştir.Büyük bir emeği vardır.
Yaşı itibarıyla konusabileceğiniz çağlarda. .Tabi bu seferde iyi bir Üniversite ve bölüm kazanmak istiyorsa sadece zeka'nın değil düzenli çalışmasıninda etkili olduğunu kabul etmeli..

Çevremde zeki olanların değil düzenli çalışanların iyi yerlere geldiğini gördüm.Önemli olan o iç disiplini yakalamak yoksa o Zeka da bir yere kadar..

Onu anlayabilecek ve başarıyı çalışarak yakalamış genç bir tanıdığınızdan destek alabilirsiniz.
En azından o oyun saatlerini azaltması lazım yine oynasın ama bir kotası olsun ve bunu kendi isteyip planlamalı yoksa zorlamayla olmaz ters tepebilir.

Valla en güzel çözüm interneti kapatmak. Telefondan o kadar bağımlı olacağı oyun yok. 17 yaşında kuzenim kiz; bir lol oynuyor sabahlara dek.. dersler bitik durumda.. lise 1 den beridir oynuyor. El atın bence. Saat koymak şifre falan kar etmez.

Akrabalardan sevdiği bir abi veya ablası var mı? Biz eşimle bir arabasıyla konuşmuştuk, kız üniversiteye zaten gidemem, sınavı kazanmam için yeterince zamanım kalmadı diye çalışmıyordu bir kaç ay kala. Konuştuk biraz da çalıştırdık düzen kurdu kendine ve kazandı istediği bir bölümü. Bu şekilde deneyebilirsiniz veya bilgisayarı tamamen yasaklamaktansa belli sürelerde belli günlerde izin verin.

Back
X