17 aylık oğlumun garip huyları

Çocuğunuz süpermiş ya da üstün zekalı falan mı dedirtmeye çalışıyorsunuz bu konuyu açarak.mutlu mu olcaksınız yani.1.5 yaşında çocuk.illa sizin öğrettiğiniz şeyleri yaparmı hiçç.çocukların algılarının en açık olduğu zaman.tv de orda burda görmüştür.diğer çocuklarında sizin bilmediğiniz tarafları vardır.nyse gayet normal.9aylık yeğenim biberondaki sütü bitince yıka demişti.

benimkileri de yazayım sana buv arada 13 aylıklar 2 kız prizleri kurcalamak mutfakların kapagını açıp şeker zeytin ne varsa yere dökmek tava kaşık çekmecede ne bulursa yerlere dökmek.koltkların üzerine çıkıp zıplamak ele geçen kaşık vb. cisimle göz oymak sen cocugunla gurur duy maşallah

bence normal çocuğunuz. gözlemleyip yapıyorlar. aynı yaştayken oğlum makine dolabının çocuk kildini açıp, çamaşırları makineye atıp çalıştır düşmesine basıp dolabın kapağını kilitliyordu. ben de oturup öğretmedim. üstün zekalı falan değil benimki bildiğin yurdum çocuğu.

bizim kız aynı aylarda eline geçirdiği ıslak mendille dip köşe toz alıyordu eline ıslak mendili alıp odanın tozluklarından başlamış köşesini güzelce silip kapıya geçmiş ti babası ve ben bu şekildeydik. Öğreneceği bir yer yoktu çünkü...
tv evde yok zaten ve ben yanında asla temizlik yapmazdım küçük etkilenmesin diye.. o dönemde yemek yerken ellerinde fln kalıntı olunca kesinlikle rahatsız oluyordu.. Ne bileyim herhangi bir obje mesela saksı tabure yere düşsse çıldırıordu düzgün durması için. Bezini değiştirince aceleyle kalkıp odasından dışarı atıyor ve kapıyı kapatıyordu. Acaba okb mi fln diye korkmuştum açıkçası şimdi ilgi alanı ve keşfettiği şeyler çeşitlendikçe bu özellikleri geri plana gitti. Daha normal davranıyor.

Zaten sadece ona öğrettiklerinizi değil sizi taklit ederek de öğrenir bazı şeyleri. Demek sizi o korumayı prize takarken görmüş. Biberonun kapağını kaparken Görmüş ki yapıyor bunları.

22 aralık oğlak sanırım, hakkaten bildiniz)

O zaman simdiden hazir olun benimki gibi olursa asiri kuralci bir cocugunuz olacak :) genelde oglak cocuklarinda az ya da cok takintilar oluyor.
Oto koltugu olmayan arabaya binmez, bindigi an kemerini takar, arka koltukta oturani bile kemerini takmasi icin uyarir, kola sigara vs icen birini gorunce bunlar sagliga zararli diye soylenir. Degisikliklikleri sevmez, parkta vs her yerde her sey duzenli olsun ister, asla sirayi bozmaz biri sirayi bozarsa sinir krizi gecirir, haziran gelmeden dondurma yenmez, kisin corapsiz yere basilmaz, kediler tersinden oksanmaz gibi kesin tabulari vardir. Gunde 50 kere ellerini yıkar, asla kimseyle ayni bardaktan su icmez, ayni tabaktan yemez vs vs daha fazla anlatmayayim obsesif bir cocugum var galiba

Öğretmek değil göstermek aslolan. Çocuk neyi görürse onu kapıyor sizin öğretmek için uğraştığınız onca şey onun için mühim değil. Gözleriyle öğrenir. Ayrıca bunca şey 17 aylık bebek için gayet olması gereken şeyler.

niden zihnimi okudunki ben yazmiyycaktim bisey

babasını ve annesini sağlam gözlemliyor demekki bence anormal değil gayet zeki ve olgun bir bebek .

O yaştaki bebeklerin beyinleri sünger gibi olur.ne görürlerse yada duyarlarsa anında emerler..taklit etmeyi çok severler.bazen bizim dikkat bile etmediğimiz birçok şey onların dikkatini çeker. Öğretmeye gerek yok onlar gözlem yaparlar.
Benim kızım da oğlum da o yaşlarda oyleydiler. Normal yani davranışları. .çok takılmayın.

Takıntılı olup olmadığını mi merak ediyorsunuz ? Bu yüzden mi aklınıza takıldı ?

Gayet normal. El becerisi daha iyi olabilir. Merakı bu yondeyse degisik yapboz ve legolarla gelişimini destekleyin.. Tornavidayla söküp takılabilen arabalar var ya da tamir setleri onlardan da alabilirsiniz.

Benim oglum 14 aylik aynilarini yapiyor. Normal yani. Ayrica ogretmeye gerek yok. Gorerek zaten herseyi kapiyorlar.

17 aylık bir bebek için bunu düşünebilmesi garipçünkü öğretmedik

biberonun kapağını su içtikten sonra siz kapıyorsanız zaten öğrenmiştir, her şeyi böyle yapacaksın dememizle öğrenmiyorlar. benim kızım da 15 aylık şu anda; kalemi eline ilk verdiğimde (9 aylıktı) yumruk yaparak tutmadi benim tuttuğum gibi tuttu (kuru boya). çekmeceyi çeker boşaltır hatta ama mutlaka kapatır o çekmeceyi; birkaç kere parmağinı kıstırdı nasıl kaparsa parmaginin acimayacagini gosterdim aglaması bitince artık sıkıştırmıyor da.

takıntısı mı var her seyi kapatmak için diye düşünüyorsanız sanmam, ancak ilgisi olabilir.

Düzenli bir insan olacağı aşikâr. Diğer taraftan sen biz öğretmedik diye düşünebilirsin ama bebekler bizim hareketlerimizi çok dikkatli takip ediyor ve taklit ediyor. Mutlaka sizden gördüğü şeyleri yapıyor.

Benim yeğenlerim de bir eşyanın parçasını başka bir yerde görse dönüp dönüp o eşyaya bakar gider uğraşır uzanamayacağı yerdeyse bizden takmamızı isterlerdi.
Bunlar normal ve güzel hareketler endişelenecek bir şey yok.

Benimkide 16 aylik aynilarini oda yapiyo bende cok sasiriyorum onlarin beyni bos kagit gibi herseyi yaziyolar masallah bebislerimize:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…