17 aylık oğlumun garip huyları

Benim oğlumda 15 aylık kısmen böle ben iyi bişi olduğunu düşünüyorum bazen bizim aklımıza gelmeyen şeyleri yapio mesela kavanozun kapağını üstüne ilistiriyo yerdeki kırıntıyı elime veriyo

Merak etmeleri gayet normal yapmalarıda..

Gayet normal.
Bul tak oyuncakları,telli kooordinasyon oyuncakları var bu becerilerini geliştirebilmeleri için zaten ve bu aylarda kullanılıyor.
Sizden gördüklerini uyguluyor,kişilik olarakta düzenliyse biraz gayet normal.

niden zihnimi okudunki ben yazmiyycaktim bisey
Bu annelerin çocuklarının iyi yönlerini olumsuz gibi gösterip, yoo çocuğun çok zekiiii süper akıllııı dedirtmek haz veriyo sanırım.ya bendemi böle olcam acepp ama sanmam ya çocuğum akıllıysa ben bilirim zaten salaksada bilirim niye tatmin olmak için böle bi yola başvurulur acep :) neyse büyük konuşmıyım dimii bende böle konu açarsam bana yaz olur mu içinde kalmasın

17 aylik cocuga bak oglum bu priz korumaligi bunu prize takariz, bak bu biberon kapagi bunu kapatiriz desende bundan anlamaz, sadece sizi taklit eder.
sizde gordugu hareketleri taklit ediyor, guzel bisey, anormal degil bicogunu her cocouk yapar zaten.

Olabılıyor aslında cocuklarda bazen düzen takıntısı benım oğlumda 19-20 aylıkdan berı sureklı kapıları kapatıyo cıktıgı odanın kapısını yada odada oturuyorsak oranın kapısını sanırım duvarda oyle bır kapının acık olması duvarın düz gözukmemesını engellıyor ondan kapatıyor.yada yururuken halı kıvrılsa dönüp onu düzeltmeden devam etmıyor yurumeye esyaların yerleri degısınce şaşırarak bakıyor ve degıstıgını anlatmaya calısıyor bıze
mama sandalyesını hep durdugu yere ıteklemeye calısıyor 2 yasına gırdı ama hala devam edıyor bu halleri. hıc sorun edılecek bırsey gıbı gormedım.
bazı cocuklar sanırım duzen takıntılı oluyor hatta hosumada gıdıyor
tamır delılığı bızdede var oyuncak tornavıdasını sokmadıgı yer yok krelentlerın uzerındekı düğmelerı bıle sökmeye calısyor tornavıdayla bence korkulacak bırsey yok

Zamane anneleri ...hepinizin çocuğu hemen her şeyi öğreniyor hepinizin çocuğu cok zeki...
Teknolojiyi hemen kapıyor,telefondan bilmem nereyi acıyor..
Yahu herşey artık o kadar kolayki..herşey önünde zaten görerek öğrenir...

Bende çok uçuk şeyler yazacaksınız sandım. Bu yazdıklarınızın hepsi normal çocuklar görerek öğrenir ve gördüklerini uygularlar. Benim oğlum 1,5 yaşındayken alfabeyi, renkleri ve geometrik şekilleri biliyordu. Eline geçirdiği her yazının okunuşunu soruyordu.
Zamane çocuklarının hepside çok zeki. Etraflarında çok fazla uyaran var dolayısıyla her şeyi daha çabuk kavrıyorlar, kendi çocukluğumuzla da kıyaslamamalıyız.
Size özel bir şey değil yani . No problem.

bir öğretmen ve sosyolog olarak söylüyorum ki korkulacak bişey yok.. çocuğunuz fallik dönemde..ilgisini çeken herşeyi incelemesi keşfetmeye çalışıyor olması oldukça güzel aslında:) korkulacak bişey yok yani. aksine algılarının açık olduğu anlamına gelir..

Ay yukarki komşum beni nasıl baydıı anlatamam.3aylık oğlu var , yok telefonun dokunmatiğini öğrenmiş yok ismi söylenince hemen bakıyomuş yok insanları tanıyomuş çok akıllıymış.ya diorum bütün çocuklar artık böyle sana özel değil ama yok onunki en akıllı :) zamane anneleri gerçekten garip olmaya başladı.bende zamane annesi olacam nasipse.eğer bende böle olurda konu açarsam uyarın beni ağzıma edin lütfen :)

Ağzına edelim mi, tamam şekerim, bu kısmı hiç unutmayacam

1.5 yaş taklit hareketlerin başladığı zamandır zaten gözlemler ve uygular yani sizin onu özellikle göstermeniz gerekmez aslında hiçbir çocuğa genel olarak özellikle şunu yap demeni gerekmez onlar sizden gördükçe kendisi uygular bunlarda mutlaka zaten sizi yaparken gördüğü şeyler ve öyle yapılamaz şeyler değil ki. Biz eşimle yemeğe gitmiştik küçücüktü çocuk konuşamıyordu bile mama sandalyesindeydi ve annesi çatalı uzattığına çatalı güzelce tuttu ve yedi, biberonu kendi aldı suyunu içti, kapağını açtı falan yani.

Merak etmeyin oğlunuzun yaptığı şeyler gayet normal,eğer bu tür şeyleri yapmasaydı bu sefer de acaba bir sorun mu var diye yine kafanıza takardınız. Çocuklar bizim tahmin bile edemeyeceğimiz şeyleri anında kapıp uygulayabilirler.

çocuğumu övdüm diyelim, neden insanlar rahatsızolur?aklıma sorunlu çocukluklar geliyo
Kimse çocuğum salak demez zaten hayatım..rahatsız olan yok bu sadece senin yaptığın bişey deil zaten şimdi moda bu...ama bırakın sürekli çocuklarınızı övmeyi.akıllıysa dua edin şükredin sadece sorunlu olanlar için...

bence olabiliyor ve normal.. her çocuk anı değil.. benim kardeşim de kırışık bir şeyde oturmaz minik eliyle düzlermiş. o kadar değişik bebişler var ki arkadaşımın kızı 22 aylıktı ve parmağımda yüzüğe bakıp pıylantaaa dedi ben şok oldum şimdi 3 yaşında bluz kelimesini kullanıyor ve evde kullanan yok mübarek ananem gibi konuşuyor her çocuk başka algısı, huyu takma o kadar..

Biberonun kapağını su içtikten sonra kapamak garip bir huy mu?
O kadar küçük bir çocuğun normalde yaşıtları gibi fırlatması(yaramazsa)değilse olduğunyere koyması gerekir yani benimkiler öyle yaptı ama son numaram 13 aylık ve fiş-priz meraklısı gördüğü fişleri prize takma gibi bi takıntısı var

ben de çocuğumu övdüğümde rahatsız oldun sandım ve anlam vermeye çalışmıştım, demek rahatsız olmamışsın, güzel, 17 aylık çocuğu kıskanacak değilsin ya.

oğlum bak bu kapak bu biberon, böyle kapatılıyor diye ders verip yazılı sınav yapmayı düşünmüyordunuz heralde :)) espri yapıyorum yanlış anlamayın çocuk gözlem yaparak öğrenir ve taklit eder. Bu yönden bebeğiniz gelişim açısından yaşıtlarına uygun. Her şey yolunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…