17 aylık oğlumun garip huyları

benim kizim salonda yuruken sehpanin sagini solunu fln duzenlerdi yerde ne bulsa kaldirirdi isi gucu duzendi
simdi kendi odasini duzenlmiyor :)

Ben anormal bir sey goremedim. Cocuklarin kendi zekalari var siz ogretmeseniz de gorerek ogreniyorlar. Bir arkadasimin daha yeni zar zor ayakta duran bir kizi vardi. Arkadasima oje suruyorduk ve kizi bir yerden tirnak makasi bulup getirdi koydu onumuze. Yani dusunun tirnakla ugrasildiginin farkina varmis, tirnak ve makasi arasindaki iliskiyi coktan anlamis, yetmemis gibi tirnak makasinin yerini aklinda tutmus. Bu arada benim erkek kardesim de temizlik takintiliydi, hala oyle. Belli ki sizinki duzenli olacak.

senın ozellıkle ogretmen gerekmez
cok ıyı gozlemcıler herseyı bılıyorlar onlar
benım 4 aylık kızım benden zekı valla

Benimki sizinkinden bir kac ay kücük ayni dediginiz seyler var. Su kapagi priz kapagi vs. Oyun parkinda oyun oynamiyor. Nerde yapmasini istemedim sey var oraya gidiyor. Bence normal ama.

Başak burcu mu bebeğiniz acaba? Benim bir tanıdığımın da oğlu aynı böyle. Oyuncaklarını filan bırakıp, ortalığa çeki düzen veriyor. Tamir etmeyi filan seviyor :)

Çok normal canım.. Tam aç kapa tak çıkar dönemleri...
Öğretmenizd gerek yok gözlemlemesi de yeterli..

Hepsi normal.. Asıl bu yaşta bebeklerde bir rutin ve düzen olur ama büyüdükçe de kaybederler...

Hepsi çok çok çok normal ve 17 aylık kızımın da yaptığı şeyler.

şimdiki çocuklar her daim zekiler maşallah o yüzden bana çok anormal gelmedi söyledikleriniz

hemen oğlum üstün zekalı moduna girmeyin
normal bence
ve aşırı korumacı olmayan arkadaşlarımın çoğunda tuhaf bir zekilik seziyorum bana ne var bunda abartma diyorlar
çocuk konuşmayı bilmiyor ama yere döktüğüm tatlıyı selpakı alıp (tam beceremese de silmeye çalışıyor 23 aylık erkek) başka bir arkadaşımın çocuğu daha yeni yürümeye başladı çocuk biz konuşurken ıslak mendili aldı (paytak paytak daha tam yürümyemiyor (13-14 aylık kız) tutuna tutuna gitti tv.ünitesinin önünü siliyor ben aa çocuğa bak diyorum arkadaşım bazen kolayıma geliyor ıslak mendille hemen tv ünitesinin önünü siliveriyorum orada görüyor heralde dedi
bir akrabamın da çocuğu daha yarım yamalak değil 1 yaşına yeni girmişti konuşmaya başladı herşeyi bilmiyordu ama ne konuştuğu çok güzel anlaşılıyordu kelimeleri netti aynı dönemde doğan diğer çocuk konuşamayıp yarım yamalak birşey anlatma çalışırken hatta ona özenirdi ayrıca maşallah çok zeki efendiydi ne söylense anlar gibiydi güzelce anlatınca (adıda etki edebilir muhammed di)

Gayet normal Allah bağışlasın hepsi çok zeki artık çocukların biraz şaşırtmış bu da sizi.

Gayet normal bence benim 13 aylik bebegim bile tum bu soylediklerinizi yapiyor. Mutfak dolaplarini karistirip tencere yada tava ariyor mesela bulup cikariyor.onlari ocaga koymaya calisiyor. Isi bitince dolap kapaklarini tekrar kapatiyor. Kanepenin yastiklarini duzuyor. Disari cikarken elimden anahtari alip kapiyi kilitlemeye calisiyor.
Cocuklar biseyleri ogrenmek icim bizim ogretmemizi bekleserdi hicbirsey ogrenemezlerdi. Fotograf makinasi gibi onlar siz refleks olarak anlik yapiyorsunuz ama onlar ogreniyor. Oksurup tiksirirken agzini kapatiyo mesela bizimki

Benim oglum da ayni bir kapak bulsun hemen takmaya calisir bir yere normaldir demekki ilgisini cekiyor. Sizden görüyorsa acip kapatmayi taklid ediyordur. Benimkide öyle dedigim gibi her kapağı takmaya calisir tencere kapak oynar hep süpürge makinasi ile oynar paspasin sopasiyla yerleri silmeye calisir her türlü dümeli sey ilgisini ceker

Bir odaya gitdimi arkasindan kesinlikle kapiyi kapatir sonra acamaz tabi. Prizlere birsey takmaya calisir. Oglum elimde tarak gördü istedi taragu verdim eline baktim sacibi tariyor. Megersem benim oglum kel hic saci yok kafasinda daha öncede sacini hic taramadim. Bende de hic görmemisti saniyordun ama demekku görmüsde taklit ediyir nezaman tarak görse eline alir olmayan saclarini tarar.

Benim kizimda ayni yasta eline bez alip masa siliyor ki ben gostermedim. yemegini bitirince elleri yikansin diye aglamaya baslar. bence bu hijyen ve duzeltme istegi bu yaslarda basliyor. hic garipsemedim oglunun hareketlerini

17 aylık bir bebek için bunu düşünebilmesi garipçünkü öğretmedik
Öğretmenle ilgisi yok her çocuk farklıdır.ve prizler kapak kapama birşeyi düzeltme artı toplama benim oglumda yapior akıllı cocuk ne guzel bnde oyun oynamazmisim bide masa sandalye alın önüne egitici şeyler koyun cocuk zamanını orda gecirsin hem oynasın hemde öğrensin.

Ay aklima geldi bi keresinde kizim eline cimbizi bulup almış aynanin karsisina geçmiş bıyiklarini alir gibi yapiyordu.ne yapiyon kizim dedi esim anne gibi yapiyom demisti tabi biz şok 19aylik felandi görmüş demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…